Οι τάσεις στα αρώματα: Κι όμως υπάρχουν κι εδώ θα μάθεις τα πάντα

Το άρωμα έχει “τη δύναμη του αόρατου” λένε οι experts. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Μια εσάνς ή μια νότα μπορεί να σε ταξιδέψει στο αγαπημένο σου μέρος ή σε μια παιδική σου ανάμνηση. Να σε κάνει να αναπολήσεις τα γλυκά της μητέρας σου ή να θυμηθείς τον πρώτο σου έρωτα. 

Επίσης το άρωμα που επιλέγεις σε βοηθά να περάσεις τα μηνύματα σου στους γύρω ή ακόμη και να αποφασίσεις τον τρόπο που σκέφτονται ή νοιώθουν για εσένα. Αν παραμένεις πιστή σε ένα συγκεκριμένο ή προτιμάς να αλλάζεις συχνά έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία και την ψυχοσύνθεση σου. Και οι διάσημοι οίκοι σου χαρίζουν τη δυνατότητα να αφήσεις τη σφραγίδα σου στο χώρο και στη μνήμη. 

Κι ενώ σχεδόν κάθε σεζόν μια νέα εκδοχή των αγαπημένων αρωμάτων κάνει την εμφάνιση της αλλά και ολοκαίνουριες συνθέσεις, αναρωτιέσαι αν υπάρχουν τάσεις που ακολουθούν οι αρωματοποιοί ή τα brands. Η απάντηση είναι ναι. Οι εποχές και τα ερεθίσματα αλλάζουν άλλωστε. Ναι, μεν οι κλασικές και εμβληματικές μυρωδιές συνεχίζουν να είναι αγαπημένες υπάρχουν όμως και οι πιο σύγχρονες με νότες εμπνευσμένες από το σήμερα ή και το αύριο. 

Ποιες είναι οι τάσεις της νέας χρονιάς; 5 λένε οι ειδικοί και θα τις δεις στη συνέχεια. 

Mugler Angel Elixir Refillable Eau de Parfum:  Ένας σπινθήρας από μεταλλικά μπαχαρικά. Ένα λαμπερό γαλαξιακό λουλουδάτο μπουκέτο που εφευρέθηκε από τον Mugler. Ένα πολυτελές νεφέλωμα από εκχύλισμα βανίλιας, που ενισχύεται από ξυλώδες Amber Xtreme™. 

Ζάχαρη και μπαχαρικά: Τα γκουρμέ αρώματα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και το 2024. Κάθε γυναίκα αναζητά τη ζεστασιά και την άνεση και τα συγκεκριμένα, προσφέρουν και τα δύο με τον πιο πληθωρικό τρόπο. Η γλυκιά αίσθηση ενός αρώματος με βανίλια τυλίγει το σώμα με ένα αόρατο, μαλακό πουλόβερ. Θυμίζει γλυκίσματα, μπισκότα και κέικ. Φέτος όμως, η βανίλια συνδυάζεται με μπέρμπον και μπαχαρικά σε μια spicy συμφωνία που μένει αξέχαστη. 

Smoking Hot by Kilian: Ανοίγει με απαγορευμένα φρούτα: μια πλούσια γεύση Apple Hookah, η οποία αναμειγνύεται με τη ζεστή ουσία Cinnamon Bark. Σε μια αργή καύση, ξεπροβάλλουν νότες απόλυτου καπνού Kentucky Tobacco. Ενώ οι νότες Tobacco αποτελούν βασικό στοιχείο της σύγχρονης αρωματοποιίας, το ηχηρό Tobacco absolute οδηγεί σε ένα άρωμα βανίλιας Bourbon, με βαλσαμικούς τόνους. 

Smoke: Αν και η μυρωδιά του καπνού είναι μάλλον ενοχλητική, οι αρωματοποιοί βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν αισθησιακές και άκρως ενδιαφέρουσες εσάνς χρησιμοποιώντας τον στις συνθέσεις. Και για να χαρίσουν ένα γοητευτικό αποτέλεσμα τον συνδυάζουν με γλυκές νότες.

 

Montblanc Signature Absolue Eau de Parfum: Νότες από μανταρίνι και αχλάδι αναμειγνύονται με ροζ πιπέρι. Στην καρδιά του αρώματος, ξεχωρίζει ένα πλούσιο μπουκέτο από λαμπερά λουλούδια, όπως τα tuberose, frangipani και ylang. Κλείνοντας, το tonka bean στη βάση του αρώματος συναντά τις ξυλώδεις νότες του κέδρου, φέρνοντας μια ένταση που συμπληρώνεται από τον αισθησιασμό του χρυσού κεχριμπαριού.

Εξωτικά Φρούτα: Ώριμος ανανάς, πικάντικα μούρα και εσπεριδοειδή σου ξυπνούν αναμνήσεις από καλοκαίρια, coctails με τους φίλους σου και ατελείωτες βραδιές στην παραλία. Τα έχεις συνδυάσει με τον ήλιο και την άμμο. Αυτοί οι λαχταριστοί συνδυασμοί δημιουργούν αναζωογονητικά αρώματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση. 

Leila Lou By Rosie Jane Eau de Parfum: Διακριτική αίσθηση από γιασεμί και αχλάδι. Είναι σαν να φοράς το αγαπημένο σου τζιν με το λευκό t shirt.  

Δέρμα πάνω στο δέρμα: Ή αλλιώς “your skin but better”. Που σημαίνει ότι μια αέρινη εσάνς αγκαλιάζει το σώμα και κάνει το δέρμα σου να μυρίζει όπως ονειρεύεσαι ότι θα έπρεπε. Τα συγκεκριμένα αρώματα είναι ότι το no makeup make up στο μακιγιάζ. Ναι μεν αλλά… Στην πραγματικότητα ενισχύει την δική σου, ξεχωριστή μυρωδιά και αυτό μοιάζει σχεδόν μαγικό. 

Penhaligon’s Solaris Eau de Parfum: Με εσπεριδοειδή τόσο εκτυφλωτικά και ζωηρά, όπως όταν ο ήλιος βρίσκεται στην κορυφή. Το φραγκοστάφυλο και τα λευκά λουλούδια χαρίζουν στην εσάνς μια αίσθηση που θυμίζει το φιλί του ήλιου στην επιδερμίδα, skin on skin. Το άρωμα βασίζεται στην αιώνια σταθερότητα του κέδρου, του σανδαλόξυλου και της απαλής βανίλιας.

Dior J’adore l’ Or Essence de Parfum: Οι νότες των absolute άνθους πορτοκαλιάς, γιασεμιού Grandiflorum και εκατόφυλλου τριαντάφυλλου ανθίζουν αισθησιακά, αποτελώντας τον αληθινό χρυσό του J’adore.

Ο ήλιος στην κορυφή: Ζέστη που ακουμπά απαλά στο σώμα ανεβάζοντας τη θερμοκρασία. Συνδυάζεται με κρεμώδη βανίλια, ζουμερά εσπεριδοειδή και λευκά λουλούδια. Το αποτέλεσμα είναι μια τροπική εσάνς που σε κάνει να αναπολείς τα καλοκαίρια.  

 

 

 

Read More

And More