Αυτή την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε εξέλιξη το Paris Fashion Week όπου οι σχεδιαστές δείχνουν τις collection τους για τον επόμενο χειμώνα. Και λίγο πριν είδαμε το show του οίκου Dior με επικρατέστερα τα σκούρα χρώματα και ειδικότερα το σκούρο μπλε.

Σε αντίθεση, όμως, με το χρώμα στα ρούχα, το μακιγιάζ ήταν φωτεινό, δροσερό, με φυσικές αλλά αλαβάστρινες και λαμπερές επιδερμίδες.

“Το μακιγιάζ έχει να κάνει ένα πολύ νεαρό και φρέσκο κορίτσι. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν όμορφη, φωτεινή επιδερμίδα”, είπε ο Peter Philips, creative και image director του Christian Dior makeup. Πιο συγκεκριμένα, γι’αυτό το μακιγιάζ χρησιμοποίησε δύο διαφορετικά foundation: το Diorskin Forever Fluid Foundation και Perfect Cushion σε διαφορετικά κορίτσια. Τα χείλη προτετοιμάστηκαν με το Dior Addict Lip Sugar Scrub Sweet Exfoliating Balm και αφού το προϊόν αφαιρέθηκε πέρασε από πάνω το Dior Addict Lip Glow, ένα balm με χρώμα.

Στις βλεφαρίδες και μόνο στις κεντρικές, ο Peter Philips χρησιμοποίησε ένα touch από τη νέα μάσκαρα Dior Shop Pump ‘N’ Volume Mascara, η οποία βγαίνει τον Απρίλιο. “Δεν έβαλα τη μάσκαρα με ένταση ώστε να υπάρχει απλώς η αίσθηση ότι είναι κάτι εκεί. Το μυστικό σε αυτό το μακιγιάζ είναι το εξής: δεν βλέπεις το makeup αλλά στα μάτια υπάρχει κάτι”, συμπλήρωσε.
Όσον αφορά το hairstyling, το ανέλαβε ο Guido Palau ο οποίος ήθελε ένα πιο ρομαντικό και αποτέλεσμα στα μαλλιά των μοντέλων τα οποία φόρεσαν μαύρους μπερέδες. Ο ίδιος έλουσε τα μαλλιά με το Redken Diamond Oil Shampoo και έπειτα τα ψέκασε με το Wind Blown 05 Volumizing & Texturizing πριν κάνει τους πολύ απαλούς κυματισμούς.
Stay tuned για περισσότερα inside info από το Paris Fashion Week!