Paris Fashion Week: έτσι θέλουν οι παριζιάνες να βαφόμαστε και να φτιάχνουμε τα μαλλιά μας τον επόμενο χειμώνα

Όλο τον προγούμενο μήνα ζούσαμε σε fashion ρυθμούς αφού στις μητροπόλεις της μόδας δίνονταν τα shows για την σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2017-’18. Και η αυλαία έπεσε στο Παρίσι, την πιο βασική ίσως απ’ όλες. Όχι μόνο γιατί εκεί φιλοξενούνται οι περισσότεροι οίκοι αλλά γιατί τα τελευταία χρόνια οι Παριζιάνες με το signature beauty look τους έχουν κυριεύσει όλη την Ευρώπη ή, καλύτερα, τον κόσμο.

Στο Παρίσι, λοιπόν, όλες αυτές τις σεζόν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε no makeup makeup μακιγιάζ και μαλλιά που υποστηρίζουν το individuality, δηλαδή την διαφορετικότητα της καθεμίας από εμάς. Κάποια από αυτά τα trends έμειναν, κάποια άλλα, εντελώς διαφορετικά από όλα όσα έχουμε συνηθίσει, ήρθαν να προστεθούν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις βασικές τάσεις από το Παρίσι για τον επόμενο χειμώνα. Δες παρακάτω και, γιατί όχι, υιοθέτησε από τώρα!

Headbands

Από αριστερά: Issey Miyake, Chanel, H&M

H κορδέλα που φορούσες στα μαλλιά στο σχολείο επιστρέφει. Το είδαμε στον οίκο Chanel με έμπνευση από την Barbarella, το είδαμε στο show του H&M στην πιο κλασική εκδοχή του αλλά το headband που ξεχώρισε ήταν στο show του Issey Miyake όπου δημιουργήθηκε από τα ίδια τα μαλλιά που βάφτηκαν με χρωματιστό spray.

Warrior eyeliner

Από αριστερά: Balmain, Chloe, Valentino


Balmain

Ο επόμενος χειμώνας θέλει να πιάνουμε τα eyeliner και να τα φοράμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, η αίσθηση που πρέπει να βγαίνει σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι δυναμική και… ετοιμοπόλεμη. Εν τω μεταξύ, το trend δεν θέλει να περιοριζόμαστε σε ένα και μόνο χρώμα αφού το burgundy τοποθετημένο στη ρίζα του κάτω βλεφάρου είναι μια τέλεια επιλογή. Last but not least: το trend είναι τόσο huge που ακόμη και ο οίκος Chloe που μας έχει συνηθίσει σε αλαβάστρινες επιδερμίδες και τίποτα περισσότερο, υπέκυψε.

Individuality

Stella McCartney

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις μέσα από εδώ για αυτό το trends μιας και πρόκειται για το αγαπημένο μου! Η τάση της διαφορετικότητας, του να τονίζεις την δική σου ομορφιά και να πορεύεσαι αναδεικνύοντας αυτό που είσαι βρίσκει την τέλεια εξωτερίκευσή του μέσα από τα μαλλιά μας. Δεν είναι απλώς μαλλιά! Είναι έκφραση ελευθερίας. Στο show της Stella McCartney κάθε μοντέλο είχε το δικό του χτένισμα ενώ το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι ο Eugene Souleiman που ανέλαβε τα μαλλιά, έκανε όλο το styling με νερό αναδεικνύοντας την φυσική υφή των μαλλιών και χωρίς κανένα άλλο προϊόν.

Brow bones

Aπό αριστερά: Alexis Mabille, Thierry Mugler, Maison Margiela

To κέντρο της προσοχής στο μακιγιάζ των ματιών γίνεται για την επόμενη σεζόν το κόκαλο του φρυδιού και κατά μήκος του βλέπουμε πολλά και διαφορετικά μακιγιάζ: από μεταλλικές σκιές σε κανονικές σκιές και eyeliner τοποθετημένο με τον απόλυτα γραμμικό τρόπο ακριβώς πάνω στο κόκαλο.

No Makeup Makeup

Από αριστερά: Stella McCartney, Acne

Το No Makeup Makeup δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι, όμως, κάτι πέρα για πέρα καινούργιο το να βλέπεις την Pat McGrath που πέρυσι μας είχε συστήσει στο glitter στα χείλη, φέτος έκανε το απόλυτο flawless skin και το No Makeup Makeup.

Απαλοί κυματισμοί και σγουρά


Από αριστερά: Chloe, Christian Dior

Εδώ και μερικές σεζόν τα ίσια μαλλιά έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος από τα κυματιστά ή/και τα σγουρά. Ωστόσο, αυτό που έδωσε το ξεχωριστό hint στο Paris fashion week ήταν η υφή των σγουρών που ήταν super απαλά, super υγιή και πολύ ενυδατωμένα. Σαν τα μαλλιά που έχει ένα κοριτσάκι εκεί γύρω στα τέσσερα. Τόσο απαλά.


Read More

And More