Paris Fashion Week Fall 2018: στο μέλλον θα βαφόμαστε όπως οι μαμάδες μας και άλλες τάσεις σε μακιγιάζ και μαλλιά!

To fashion week του Παρισιού για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018 μόλις έριξε αυλαία αφήνοντας πίσω μας μπόλικες εικόνες και άλλα τόσα μακιγιάζ για τα οποία θα συζητάμε και από τα οποία θα εμπνεόμαστε μεεεεεεεεεερες ολόκληρες. Με δεδομένο ότι το Παρίσι είναι η πραγματική καρδιά της μόδας ή, τουλάχιστον, εκεί όπου κατοικοεδρεύουν οι περισσότεροι οίκοι, τα beauty looks που είδαμε ήταν αντιστοίχως πολλά και διαφορετικά. Όμως, στα περισσότερα από αυτά υπήρχαν αναφορές από το vintage παρελθόν που είδαμε να ξαναζωντανεύει μπροστά μας. Ας πούμε, οι χρωματιστές σκιές και τα μολύβια που βλέπαμε κάποτε την μαμά μας να φοράει, τα είδαμε στο fashion week και το οραματιστήκαμε και στα δικά μας μάτια. Η ερώτηση είναι: πόσες από εμάς θα το τολμήσουμε; Κι αν πεις όχι, παρακάτω έχεις άπειρες εναλλακτικές!

Dior

Ο Peter Philips, Creative and Image Director του οίκου Dior, φόρεσε στο άνω και κάτω κινητό βλέφαρο χρωματιστά μολύβια τα οποία σέταρε χρωματικά με τα γυαλιά που φορούσαν τα μοντέλα. Αλλιώς: η απογείωση των 60’s!

Jour/ne

Η σκιά για πολλά χρόνια είχε μείνει στην… σκιά. Μέχρι που πήρε την μεγάλη εκδίκησή της λίγες μέρες πριν στο Παρίσι. Στο show του οίκου Jour/ne τα μοντέλα φόρεσαν στο κινητό βλέφαρο διάφορες παστέλ σκιές με τον πιο 90’s τρόπο: απλώς τοποθετημένες στο κινητό βλέφαρο και χωρίς κανένα σβήσιμο.

Akris

Τα μοντέλα φόρεσαν φύλλα χρυσού στο κινητό βλέφαρο που δημιουργούσαν το τέλειο contrast με το μαύρο μολύβι περιμετρικά του ματιού. Από το look φυσικά και θα κρατήσουμε το μαύρο μολύβι το οποίο δίνει έναν μυστηριώδη αέρα στο total look. Προσοχή! Προσοχή! Πρέπει να γίνουν καλά σβησίματα!

Altuzarra

Τα μαλλιά ήταν πιασμένα πίσω ενώ το μακιγιάζ είχε ως κέντρο της προσοχής τα μάτια όπου συνδυάστηκαν δύο αποχρώσεις σε σκιές: παστέλ μοβ και παστέλ πράσινο.

Balmain

Τα μοντέλα του οίκου Balmain είναι πάντα τα πιο sexy μοντέλα με έναν effortless τρόπο σε κάθε fashion week. Στο τελευταίο show αυτό το sexiness ενισχύθηκε με βαθιές χωρίστρες και ρουζ τοποθετημένο ακριβώς πάνω στα μάγουλα.

Thome Browne

Τα μαλλιά των μονέλων ήταν “ζωγραφισμένα” με χρυσή μεταλλική μπογιά ενώ υπήρχε και αυτή η ξεχωριστή λεπτομέρεια: αντίστοιχο χρώμα είδαμε και στις κόγχες του ματιού! Μια matchy- matchy λεπτομέρεια που μας άρεσε πολύ, κυρίως γιατί μας αρέσει το matchy- matchy!

Elie Saab

Το μολύβι στην ρίζα του κάτω βλεφάρου είχε την τιμητική του στο Paris Fashion Week. Αυτή την φορά ήταν μπλε και σετάροντας με μαλλιά πιασμένα σε χαμηλούς κότσους και με φυτράκια που “πέταγαν” για να δώσουν την αίσθηση της μη καταβολής καμίας προσπάθειας. Με άλλα λόγια: επίσης effortless!

John Galliano

Εδώ την προσοχή μας τράβηξαν τα μαλλιά τα οποία είχαν μια αίσθηση καρέ χάρη στις πέρλες που ήταν περασμένες γύρω τους.

Lanvin

Το μακιγιάζ ήταν απόλυτα φυσικό, η επιδερμίδα αλαβάστρινη και τα φρύδια σε κάθε περίπτωση- μοντέλο, χτενισμένα ανοδικά. Όσον αφορά τα μαλλιά, εδώ τα πράγματα ήταν μοιρασμένα: κάποια μοντέλα είχαν τα μαλλιά τους κάτω ενώ κάποια άλλα τα είχαν πιασμένα σε sleek σινιόν με χωρίστρα στη μέση.

Alexander McQueen

Ναι στο sexiness του Alexander McQueen! Κόκκινα ματ χείλη και wet look τραβηγμένα και πιασμένα προς τα πίσω. Με άλλα λόγια, ένα beauty combo που θα σε πάει εκεί που θες με ασφάλεια!

Pascal Millet

Από τα αγαπημένα μας beauty looks! Ροζ σκιά στα μάτια, γυαλάδες σε όλο το πρόσωπο και αυτό το χαμηλό και πολύ ενδιαφέρον ponytail!

Paco Rabanne

Μαύρο μαλακό μολύβι τοποθετημένο και σβησμένο περιμετρικά του ματιού και αυτό το καρέ: ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που δείχνει ότι είσαι όμορφη, φροντισμένη και, κυρίως, stylish χωρίς να προσπαθείς πολύ. Κυρίως, γιατί γεννήθηκες με στιλ!

Sonia Rykiel

Crimped hair don’t care! Η τοστιέρα ξανάρθε στο προσκήνιο και σετάρεται με eyeliner γύρω από τα μάτια και τραβηγμένο αρκετά για να μας δώσει στιλ!

Saint Laurent

Τα κορίτσια του Saint Laurent είχαν winged eyeliner και ασημί σκιά στην εσωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου που έκανε τα μάτια περισσότερο glam. Τα μαλλιά ήταν πιασμένα σε σφιχτά ponytail με βαθιές φράντζες.

Valentino

Τέλειες επιδερμίδες και μακιγιάζ που έδινε έμφαση στις βλεφαρίδες την ίδια στιγμή που τα μαλλιά καλύπτονταν από μαντήλια.

Giambattista Valli

Τα μαλλιά εδώ ήταν πολύ απλά και το μακιγιάζ  barely there. Δεν εννοούμε αυτό! Παραπάνω βλέπεις μερικά μοντέλα που βγήκαν στο catwalk έχοντας όλο το πρόσωπό τους περασμένο με glitter. Το μακιγιάζ αυτό έγινε σίγουρα για να ανέβουν μερικά βίντεο με KiraKira!

 

Read More

And More