Socket eyes! Ο νέος hot τρόπος να φοράς το μολύβι!

Αυτός ο Χειμώνας (όσο κι αν ο καιρός εκεί έξω δεν σε βοηθά να μπεις στο κλίμα), έρχεται με πολλές αλλαγές. Στο μακιγιάζ, μεταξύ άλλων. Ναι, είναι αναμενώμενο να μην φοράς φούξια κραγιόν όπως το καλοκαίρι ή τόνους τερακότα. Μην μπερδεύεσαι, όμως. Δεν μιλάμε μόνο για χρώμα. Ο νέος Χειμώνας επιτάσσει και νέες τεχνικές. Το ρουζ, για παράδειγμα, τοποθετείται σε σχήμα “C” (για λεπτομέρειες εδώ, παρακαλώ!).

Αυτό που αλλάζει άρδειν είναι ο τρόπος τοποθέτησης του eyeliner. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μολύβια ματιών ή την σκιά. Socket! Αυτή είναι η νέα τάση στην οποία με μύησε μόλις χθες ο Γρηγόρης Πυρπύλης, official make up artist της Maybelline New York για την Ελλάδα (κάναμε όμορφες δουλειές που θα δεις σύντομα στο TLIFE!).

Socket (ή σχεδόν so… 60’s!)
Στα 60’s το μολύβι τοποθετούνταν σύρριζα στο κινητό βλέφαρο και προεκτείνονταν προς την εξωτερική γωνία με αποτέλεσμα να σχηματίζονται δύο παράλληλες γραμμές στο μάτι. Αυτές τις δύο γραμμές τις συμπλήρωνε και μια τρίτη, σε καμπύλη που πατούσε ακριβώς στην πτυχή του ματιού (για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ κάνε κλικ εδώ. Μια εικόνα τα λέει όλα).

Από όλα τα παραπάνω, η τάση του Socket κρατά μόνο την γραμμή στην πτυχή του ματιού (socket εξάλλου σημαίνει πτυχή) και σηματοδοτεί την δική μας δεκαετία. Anna Sui, DKNY, Byblos, Costume National και πολλοί, πολλοί ακόμη επέλεξαν το τολμηρό αυτό γραφικό σχέδιο στα catwalks τους. Η Pat MacGrath, η οποία και επιμελήθηκε το look των μοντέλων της ονομάζει την τάση αυτή “graphic monochrome”.

Που και πώς…


Ο Aquilano Rimondi χρησιμοποιεί μια πολύ λεπτή, σχεδόν ανεπαίσθητη γραμμή για να περιγράψει την πτυχή του ματιού. Στην Anna Sui το αποτέλεσμα θύμιζε ένα εκσυχρονισμένο 60’s ενώ στον Byblos η σκιά χρησιμοποιήθηκε και σαν liner ματιού. Μπορείς να το κάνεις με βρεγμένο πινέλο και τοποθετημένο κάθετα ακριβώς πάνω στην πτυχή.

Στον Jean Paul Gaultier έγινε αυτό που είδαμε και στον Byblos με την διαφορά ότι έλειπε η γραμμή σύρριζα στο κάτω βλέφαρο, στον Costume National η τεχνική εφαρμόστηκε με κρεμώδες eyeliner ενώ στη DKNY συλλογή το μολύβι τοποθετήθηκε και κατά τον κλασικό τρόπο, δηλαδή μέσα και γύρω από το μάτι.

Αγάπα την αν τολμάς! (αλλιώς: μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το συγκεκριμένο trend)
1.
Η τάση του Socket αγαπά τα ενημερωμένα και fashionable κορίτσια. Αν είσαι κλασική στο στιλ σου πρέπει να το αποφύγεις. Έτσι. Αυστηρά!
2. Το Socket θέλει αλαβάστρινη επιδερμίδα. Το υπόλοιπο πρόσωπο οφείλει, ή καλύτερα υποχρεούται να είναι απαλλαγμένο από κάθε ίχνος μακιγιάζ.
3. Φρόντισε τα χείλη σου με ενυδατικό lip balm. Πρέπει να είναι φροντισμένα.
4. Αν η Vivienne Westwood είναι το δικό σου fashion icon δοκίμασε να παίξεις και με χρώμα. Εκείνη χρησιμοποιεί συνήθως χρυσό ή κόκκινο.

Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες τα μολύβια και τα eyeliner που θα αναδείξουν το δικό σου Socket!

Read More

And More