Vincent Ford: πέρασα δύο ώρες με τον international makeup artist της Nars και από τότε μου κάνουν συνεχώς κομπλιμέντα για το μακιγιάζ μου!

Είμαι δημοσιογράφος και το να παίρνω συνεντεύξεις είναι ένα από τα πιο απολαυστικά πράγματα στην δουλειά μου. Το άλλο είναι να μαθαίνω για- δοκιμάζω νέα προϊόντα. Αυτή η συνάντηση είχε δύο στα δύο γεγονός που την κατατάσσει αυτόματα στην από-τις-πιο-αγαπημένες-μου-στιγμές-στη-δουλειά λίστα. Επίσης, είμαι beauty addict και θυμάμαι την Π.Ν. (aka προ Nars) εποχή στην Ελλάδα, τότε που ταξίδευα στο εξωτερικό με λίστες για το τι θα αγοράσω από Nars. Εννοείται ότι η πρώτη, πρώτη μου αγορά ήταν το ρουζ Orgasm, το best selling ρουζ στον κόσμο και όχι μόνο λόγω ονόματος!

Συνάντησα τον Vincent Ford, international makeup artist της Nars, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Fresh την μοναδική μέρα που δεν είχε λιακάδα στην Αθήνα. Αφορμή για την συνάντησή μας ήταν α) η επέτειος ενός χρόνου από τότε που τα καλλυντικά Nars ήρθαν στην Ελλάδα αποκλειστικά στα Sephora β) το λανσάρισμα της ανοιξιάτικης συλλογής Radiance Repowered με πέντε προϊόντα που χαρίζουν στο πρόσωπό σου την τέλεια λάμψη ακόμη και εκείνη την μοναδική μέρα που δεν είχε λιακάδα στην Αθήνα! Πρωταγωνίστρια της καμπάνιας είναι η Naomi Campbell η οποία φωτογραφήθηκε από τον Francois Nars (φωτογραφίζει όλες τις καμπάνιες ο ίδιος) και με την οποία συνέβη και το εξής παράδοξο: παρά τα άπειρα χρόνια της στο modelling και παρά το γεγονός ότι είναι μοντέλο πρώτης γραμμής, αυτή είναι η πρώτη της beauty καμπάνια ever! Τον Μάιο του 2017 η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της στην Evening Standard: “Δεν έχω κάνει beauty καμπάνια για κανέναν. Ο κόσμος λέει “έχεις υπέροχη επιδερμίδα” και παρ’όλα αυτά δεν έχει συμβεί!”. Η σημείωση του δημοσιογράφου τότε ήταν “Με κοιτάει με ένα βλέμμα σαν να μου λέει “ξέρεις το λόγο!”. Φυσικά, ο Γάλλος Francois Nars δεν βλέπει τα πράγματα έτσι. Αλίμονο! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έδωσε σε ένα ρουζ το όνομα Orgasm, το πιο διάσημο ρουζ του κόσμου!

– Ας μιλήσουμε για την νέα σειρά Nars Repowered! Τι να περιμένουμε από αυτή;

Η νέα συλλογή της Nars έχει να κάνει με την λαμπερή επιδερμίδα που είναι και ένα μεγάλο trend του instagram. Το star προϊόν είναι το Super Radiance Booster το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις τρόπους: μόνο του, μαζί με το foundation κάνοντας μίξη, μετά το foundation τοπικά στα σημεία που μας “φιλάει” ο ήλιος. Έχει μια απόχρωση rose-gold η οποία κολακεύει όλες τις γυναίκες. Για τον Nars λάμψη είναι οτιδήποτε αντανακαλά το φως, δεν έχει να κάνει με glitter ή shimmer το οποίο μπορεί να δημιουργεί ένα ψεύτικο αποτέλεσμα. Θέλουμε να δείχνουμε ότι το πρόσωπο είναι υγιές, φρέσκο, νέο και λαμπερό εκ των έσω και αυτό το προϊόν είναι το τέλειο προϊόν για να το πετύχεις! Επίσης, η σειρά αποτελείται από νέες αποχρώσεις του foundation Sheer Glow που πλέον έγιναν σαράντα, νέες αποχρώσεις του Natural Radiant Longwear foundation, έξι νέες αποχρώσεις concealer και την συλλεκτική παλέτα Skin Deep Eye Palette.

-Μιλώντας για το star προϊον, το Super Radiance Booster, πού πρέπει να απλώνουμε το highlighter;

Δεν υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να απλώνεις το highlighter, όπως για παράδειγμα στα ζυγωματικά ή την κορυφή της μύτης. Έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά σου, το πρόσωπό σου και τι θέλεις να πετύχεις! Ένα tip για να βρεις πού πρέπει να το βάζεις είναι να βάλεις ενυδατική στο πρόσωπό σου, να βγεις έξω στο φως και να δεις που σε “χτυπάει” φυσικά ο ήλιος.

– Και ανάμεσα στα δύο foundation ποια είναι η διαφορά; Επίσης, ποιο είναι το ιδανικό για τις περισσότερες Ελληνίδες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα; 

Το Sheer glow είναι ένα foundation μεσαίας κάλυψης, έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα και είναι ιδανικό για τις γυναίκες που έχουν κανονική ή/και ξηρή επιδερμίδα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα προτίμησε το Natural Radiant Longwear το οποίο είναι ιδανικό για αυτούς τους τύπους, αντανακλά το φως, ελέγχει την έκκριση λιπαρότητας και διαρκεί έως και 16 ώρες. Ωστόσο, μιλώντας για λιπαρές επιδερμίδες, είναι πολύ σημαντικό το τι φοράς από κάτω αλλά και να “κλειδώνεις” το μακιγιάζ με μια πούδρα. Οι περισσότερες γυναίκες λανθασμένα πιστεύουν ότι η πούδρα θα καταστρέψει το αποτέλεσμα, θα το κάνει ματ. Λοιπόν, αυτό είναι λάθος! Η Light Reflecting Setting Powder είναι εκπληκτική! Κι ένα tip: Δεν βάζω πούδρα μόνο στο T Zone όπως το λένε! Εγώ βάζω πούδρα σε ένα σημείο που το αποκαλώ “The Triangle”, δηλαδή το τρίγωνο. Έχεις δει κάποιες φορές που χαμογελάς και είσαι λιπαρή στα μάγουλα; Λοιπόν, με αυτό τον τρόπο, τοποθετώντας πούδρα και στα πλαϊνά της μύτης αλλά και στα μάγουλα χαμογελάς και δείχνεις λαμπερή, όχι λιπαρή!

-Η Nars είναι έναν χρόνο στην Ελλάδα! Πώς έχουν αλλάξει οι Ελληνίδες αυτόν τον ένα χρόνο χάρη στη Nars;

Μένω στην Μεγάλη Βρετανία όπου έρχονται γυναίκες από πολλές χώρες. Θυμάμαι, λοιπόν, πριν έρθει η Nars στην Ελλάδα να ζητούν το Radiant Creamy Concealer το οποίο είναι best selling στον κόσμο γιατί καλύπτει τέλεια χωρίς να κάνει γραμμές. Άρα, με το λανσάρισμα της Nars στην Ελλάδα πιστεύω ότι η περιοχή κάτω από τα μάτια φαίνεται αρκετά πιο ξεκούραστη! Επίσης, το λανσάρισμα της Climax έδωσε και στην Ελληνίδες υπέροχες βλεφαρίδες: φυσικές αλλά πιο πλούσιες. Και κάτι τελευταίο: έχω δει πως έχουν μπει πολύ στην φιλοσοφία του brand το οποίο πρεσβεύει το εξής: διάλεξε το πιο δυνατό χαρακτηριστικό πάνω σου και ανάδειξέ το! Είτε μάτια είτε χείλη!

-Ας κάνουμε focus στα τελευταία fashion shows για την σεζόν Fall/Winter 2019-20. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου show;

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου show ήταν αυτό του Rodarte για το οποίο ταξιδέψαμε μέχρι το Los Angeles (είμαι από εκεί) όπου leading makeup artist ήταν ο James Kaliardos (σ.σ. έκανε το μακιγιάζ της Naomi Campbell για την τελευταία καμπάνια). Του αρέσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και αυτό που έκανε ήταν να χρησιμοποιήσει το υγρό κραγιόν Don’t Stop το οποίο έβαλε στα μάτια και από πάνω τοποθέτησε glitter. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

-Και ποια θεωρείς την μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ που θα βλέπουμε μπροστά μας ξανά και ξανά;

Radiance and glow! Αυτή είναι η νούμερο ένα τάση που βλέπουμε και θα βλέπουμε παντού! Τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλά trends να επανακάμπτουν από τα 80‘s: πολύ ρουζ, κόκκινο και ροζ στα μάτια. Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα βλέπουμε πολλά trends από τα 90‘s: Neutrals, όμορφες επιδερμίδες, φυσικά μάτια και ίσως λίγο χρώμα στα χείλη. Το nude δεν πρέπει να είναι βαρετό!

-Ένα από τα διασημότερα προϊόντα στην Nars αλλά και γενικά είναι το ρουζ Orgasm. Ποιο είναι το story πίσω από αυτό το προϊόν; 

Ο Francois Nars ήθελε πάντα να έχει το όνομα πριν το προϊόν. Ήξερε επίσης ότι ήθελε μια απόχρωση- πασπαρτού η οποία να ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες! Το όνομα ήταν αντιφατικό γιατί λέγεται Orgasm αλλά ο ίδιος είναι Γάλλος! Η σεξουαλικότητα στους Γάλλους είναι εντελώς διαφορετική από ότι στους Αμερικάνους. Το orgasm στην γαλλική κουλτούρα δεν έχει να κάνει με την σεξουαλική πράξη! Έχει να κάνει με το να είναι μια γυναίκα χαρούμενη, να νιώθει αυτοπεποίθηση, αυτό ήθελε να πετύχει, αυτό ήθελε να δώσει στις γυναίκες και η λέξη Orgasm ήταν η πρώτη που του ήρθε στο μυαλό! Πολλές φορές άντρες πηγαίνουν στα καταστήματα και λένε “Μου ζήτησε η γυναίκα μου αυτό το ρουζ που λέγεται Orgasm. Μου κάνει κάποιος πλάκα;”. Είναι ένα προϊόν, όμως, που οφείλει την τεράστια επιτυχία του όχι μόνο στο όνομά του αλλά κυρίως στο ότι λειτουργεί τέλεια σε όλες! Σε ανοιχτούς τόνους δείχνει ροζ, σε μεσαίους βερικοκί και σε σκούρους τόνους μοιάζει περισσότερο με highlighter και δείχνει ένα υπέροχο χρυσό αποτέλεσμα. Επίσης, έρχεται σε διαφορετικές μορφές: σε πούδρα, στο multiple, σε υγρό. Η αγαπημένη μου εκδοχή του Orgasm είναι το lip balm (σ.σ. ο Vincent με μύησε σε αυτήν και έκτοτε έγινε και δική μου!). 

Δύο ώρες με έναν makeup artist τέτοιου βεληνεκούς! Αντιλαμβάνεσαι ότι τα tip που έχεις να ξεσηκώσεις είναι πολλά! Stay tuned για το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έρχεται σύντομα. Μέχρι τότε, έχω το εξής ερώτημα να σου θέσω: εσύ απλώνεις το foundation με τα χέρια ή πινέλο;

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More