Χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα αλλά δεν ξέρεις αν το κάνεις σωστά; Έχουμε τις απαντήσεις!

To skincare δεν είναι εύκολη υπόθεση και προκύπτουν συνεχώς απορίες. Απορίες όπως: από πότε πρέπει να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ αντιρυτιδική κρέμα; Πώς πρέπει να την τοποθετώ; Την χρησιμοποιώ πρωί και βράδυ; Και είμαι σίγουρη πως εσύ τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές αναρωτιέσαι αν το κάνεις σωστά.

Στο TLIFE έχουμε πρόσβαση στους καλύτερους experts που λειτουργούν ως οι beauty πηγές μας για να σου λύνουμε τέτοιου είδους απορίες. Απευθυνθήκαμε, λοιπόν, στους ειδικούς της L’Oréal Paris και ιδού τι μάθαμε!

Αντιρυτιδική κρέμα: ένας γενικός οδηγός

Το δέρμα μας με την πάροδο του χρόνου αλλάζει και μεταμορφώνεται. Κι έτσι, όπως αλλάζουμε διάφορες συνήθειες, πρέπει να αλλάξουμε και την κρέμα προσώπου μας: όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χρειάζεται παραπάνω προστασία, μέχρι να έρθει η στιγμή της αντιρυτιδικής κρέμας προσώπου. Τι πρέπει να προσέξουμε στη νέα ρουτίνα της αντιρυτιδικής περιποίησής μας;

Η αντιρυτιδική κρέμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να σας προσφέρει έξτρα ενυδάτωση, καθώς το δέρμα μετά τα 30 συγκρατεί λιγότερη υγρασία. Για να είστε σίγουρες, πριν την εφαρμογή της απλώστε ένα ενυδατικό toner. Φροντίστε η αντιρυτιδική κρέμα προσώπου που θα επιλέξετε να πληροί τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Να διαθέτει δείκτη αντηλιακής προστασίας, ώστε να είστε προφυλαγμένες από τη φωτογήρανση

  • Να είναι πλούσια σε συστατικά και ουσίες που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων και καταπολεμούν την επανεμφάνιση νέων, όπως η προρετινόλη Α, μια προηγμένη και πρωτοποριακή μορφή της βιταμίνης Α και η ελαστίνη, η οποία μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και ενισχύει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Η απολέπιση είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκινήσετε από νωρίς. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, ο βαθύς καθαρισμός γίνεται περισσότερο επιτακτικός προκειμένου να ανανεώνονται οι στιβάδες του δέρματός μας και να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ενυδατικές μάσκες 1-2 φορές την εβδομάδα.

Extra tips για επιπλέον αντιρυτιδική προστασία:

Δώστε προσοχή στις οδηγίες χρήσης: δεν είναι τυχαίο πως κάθε αντιρυτιδική κρέμα, αλλά και όλα τα προϊόντα περιποίησης, περιλαμβάνουν και ένα φυλλάδιο χρήσης. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσετε βάση σε αυτό, καθώς η λάθος χρήση -είτε λιγότερη είτε περισσότερη από το επιθυμητό- μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, φραγμένους πόρους ή απλώς να μην σας προσφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Επιλέξτε μία κρέμα: είναι λογικό, καθώς ψάχνετε το κατάλληλο προϊόν για εσάς να δοκιμάσετε διάφορες αντιρυτιδικές κρέμες. Η παράλληλη χρήση πολλών προϊόντων μαζί, όμως, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα κι ο ερεθισμός προσθέτει χρόνια στην όψη σας, κάτι που όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά καταπολεμάτε!

Τεστάρετε την κρέμα: Επειδή η επιδερμίδα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, καλό θα ήταν να τη δοκιμάσετε πρώτα, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στο εσωτερικό του πήχη σας, δύο φορές την ημέρα για 4-5 μέρες. Αν το δέρμα δεν παρουσιάσει κοκκινίλα ή άλλον ερεθισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα.

Επενδύστε και στην αντηλιακή προστασία: για να βοηθήσετε τη δράση της αντιρυτιδικής κρέμας προσώπου, αφού η ακτινοβολία, μεταξύ άλλων, προκαλεί φωτογήρανση. Η αντηλιακή προστασία επιτρέπει στα κύτταρα να αναπλάθονται πιο εύκολα, ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος μελανώματος. Οπότε μη φύγετε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό.

Μην ξεχνάτε πως η αντιρυτιδική κρέμα προσώπου πρέπει να χρησιμοποιείται συνεχώς. Και ειδικά αφού δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα, προκειμένου να τα διατηρήσετε.

Η τιμή δεν μετράει: μην επενδύσετε σε μια κρέμα απλώς και μόνο επειδή είναι ακριβή. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλά πράγματα πριν αγοράσετε την κατάλληλη αντιγηραντική κρέμα προσώπου για το δικό σας τύπο επιδερμίδας. Η τιμή ας μην είναι ένα από αυτά.

Read More

And More