11 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την επείγουσα αντισύλληψη και το ellaOne

Έσπασε ή έφυγε το προφυλακτικό χωρίς να το καταλάβετε; Ξεχάσατε τα αντισυλληπτικά σας χάπια; Ξεχάσατε να τοποθετήσετε τον αντισυλληπτικό δακτύλιο ή το έμπλαστρο; Έφυγε το διάφραγμα ή η τραχηλική κάψα ενώ είχατε ερωτική επαφή με τον σύντροφό σας; Οι πιθανότητες να έχετε μείνει έγκυος είναι μεγάλες και δεν ξέρετε τι να κάνετε;

Αν δεν είσαστε ακόμη έτοιμες να αποκτήσετε παιδάκι ή οι συνθήκες δεν σας το επιτρέπουν, τότε θα πρέπει να μηδενίσετε κάθε πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης με τη λύση της επείγουσας αντισύλληψης.


Πάμε να δούμε μαζί, λοιπόν, 11 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν, καθώς και για το
No.1 χάπι της επόμενης ημέρας που δεν είναι άλλο από το ellaOne:

1. Ενεργήστε γρήγορα. Η επείγουσα αντισύλληψη είναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται όσο το δυνατό γρηγορότερα και σε διάστημα 24 ωρών μετά από την επαφή χωρίς προφυλάξεις. Όσο τα 24ωρα περνούν η δράση της μειώνεται.

2. Το ellaOne δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Όταν λοιπόν το ωάριο απελευθερωθεί (έχετε ωορρηξία) τα σπερματοζωάρια που είναι μέσα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

3. Το ellaOne σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη, είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος.

4. Το ellaOne είναι κατάλληλο για γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και είναι καλά ανεκτό.

5. Το ellaOne λαμβάνεται ως ένα μόνο δισκίο. Προορίζεται για περιστασιακή χρήση και δεν πρέπει να αντικαθιστά μια τακτική μέθοδο αντισύλληψης.

6. Το ellaOne πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι αργότερα από 5 ημέρες (120 ώρες) μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.

7. Το ellaOne μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου.

8. Μπορείτε να το πάρετε πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα γεύμα, συνοδεία λίγου νερού.

9. Εάν κάνετε εμετό μέσα σε 3 ώρες από τη λήψη ενός δισκίου ellaOne, επιστρέψτε στο φαρμακείο και πάρτε άλλο ένα δισκίο ellaOne.

10. Το χάπι της επόμενης ημέρας ΔΕΝ προκαλεί έκτρωση. Δρα καθυστερώντας ή εμποδίζοντας την απελευθέρωση του ωαρίου.

11. Εάν είστε έγκυος είναι πολύ αργά για επείγουσα αντισύλληψη, γιατί αυτή εμποδίζει την έναρξη μιας εγκυμοσύνης. Δεν πρέπει λοιπόν να πάρετε το ellaOne εάν είστε ήδη έγκυος.


Ενημερωθείτε στο
www.ellaOne.gr


Το υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Read More

And More