Valentine’s Day: Κι οι singles έχουν ψυχή – Πώς να γιορτάσεις αν είσαι ελεύθερη και… ωραία!

Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει για τις singles, για όλες εκείνες που είναι μόνες και θέλουν να γιορτάσουν. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν σήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; Μα, να γιορτάσεις την αγάπη φυσικά! Ο λόγος στην ειδικό…

“Πώς να γιορτάσω ενώ είμαι single;” η ερώτηση που ακούμε συχνά αυτές τις μέρες. Στο μυαλό πολλών ανθρώπων η μέρα αυτή είναι συνυφασμένη με τον έρωτα, τη συντροφικότητα, τον ρομαντισμό, τα δώρα, τα λουλούδια, τις καρδούλες, τα σοκολατάκια κ.λ.π. Κι όμως, ακόμα και single, μπορείς να γιορτάσεις, κάνοντας ό,τι θα έκανες για τον σύντροφο ή θα ήθελες να σου κάνει. Αν και δεν είναι υποχρεωτικό να γιορτάσεις απαραίτητα τη συγκεκριμένη μέρα -ακόμη και σε σχέση να βρισκόσουν- αν δεν σου λέει τίποτα. Αν όμως επιμένεις, μπορείς να επιλέξεις τον δικό σου τρόπο εορτασμού.

-Αν έχεις χωρίσει πρόσφατα, σκέψου ότι είναι εντάξει να θρηνείς. Εάν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μοιάζει περισσότερο με μέρα πένθους για εσένα, άφησε το εαυτό σου να ακολουθήσει αυτό που αισθάνεσαι. Το να νιώσεις, να βιώσεις τα συναισθήματα που προκαλούνται σε εντονότερο βαθμό λόγω της ημέρα μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσουν στη διαδικασία του πένθους του χωρισμού.

-Γιόρτασε την αγάπη. Σκέψου την ημέρα αυτή ως μια γιορτή αγάπης για τους δικούς σου ανθρώπους, εκείνους τους οποίους νιώθεις κοντά σου και έχεις συναισθηματική επαφή. Ευχήσου τους χρόνια πολλά, είτε είναι απλοί φίλοι σου, είτε συγγενείς, συνάδελφοι… Γιορτάστε την αγάπη γενικότερα και τη σχέση που έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε αλλά και να …διατηρήσετε στο πέρασμα του χρόνου.

-Γιόρτασε την αγάπη με τον εαυτό σου ή για τον εαυτό σου. Ποιος είναι πιο σημαντικός πέρα από τον εαυτό μας; Και δεν μιλάω εγωκεντρικά αλλά για την αναγνώριση, τη φροντίδα και την κατανόηση που έχει ανάγκη. Σκέψου πως θα ήθελες να περάσεις την ημέρα, κάνε κάτι ξεχωριστό για τον εαυτό σου, γιόρτασε τη σχέση σου μαζί του ξεκινώντας από τη συγκεκριμένη μέρα αγάπης.

-Κάνε κάτι ξεχωριστό, ένα δώρο, μία ημερήσια εκδρομή, ένα ωραίο γεύμα…

-Κάνε πράγματα που ενώ σου αρέσουν δεν τα κάνεις συχνά, λόγω έλλειψης χρόνου για παράδειγμα. Απλά, ό,τι κι αν κάνεις, κάνε το με φροντίδα, αγάπη και σεβασμό προς εσένα!

Πάρε την απόφαση να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, αν η σχέση με το εαυτό σου δεν είναι και τόσο καλή. Μπορεί να νιώθεις ότι έχεις έναν μακρύ δρόμο θεραπείας μπροστά σου για να «τα βρεις» μαζί του, σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο.

Read More

And More