Αν το πιστεύεις, θα γίνει…

“Πολλοί πιστεύουν ότι οι αδύναμοι άνθρωποι χρειάζονται την πίστη γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους, οπότε αναθέτουν την ευθύνη της σε κάποια ανώτερη δύναμη και περιμένουν από εκεί” σημειώνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

“Στην πραγματικότητα όμως η πίστη είναι μια τεράστια δύναμη του ίδιου του ανθρώπου και όχι αδυναμία. Ο Χριστός έλεγε ότι η πίστη τους έσωσε σε εκείνους που θεράπευσε και ότι αν κάποιος έχει πίστη μπορεί και ολόκληρο βουνό να μετακινήσει”.

Ίσως, ακουστεί λίγο άτοπο -μέρες που είναι- όμως μια φίλη πάντα πίστευε ότι θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της (αυτό που όλες περιμένουμε) και τελικά συνέβη. Απρόσμενα, όμορφα. Ο κυνισμός ή αν θες ο “ρεαλισμός” των υπολοίπων έκανε τα πάντα για να την απογοητεύσει, αλλά εκείνη παρέμενε πιστή. Το πίστευε. Το έζησε. Το ζει…

Κάπως έτσι, γλίτωσε κι ένας κολλητός από ένα σοβαρό ατύχημα. Ώρες έξω από το χειρουργείο δεν τόλμησε κανείς να χάσει την πίστη του. Πιστεύαμε όλοι ότι θα τα καταφέρει. Ήταν η μόνη μας ελπίδα. Δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στο φόβο να εισχωρήσει. Και τελικά τα κατάφερε. Είναι μια χαρά.

Παρατήρησε τη ζωή σου και θα δεις. Όλοι αυτοί γύρω σου, έχουν στη ζωή τους ό, τι πιστεύουν. Αν “πιστεύουν” στην γκρίνια, όλα γύρω τους πάνε στραβά… Αν “πιστεύουν” στην αισοδοξία, στις ικανότητες… όλα γύρω τους πάνε κατ’ ευχήν που λένε.

“Πράγματι, η πίστη δημιουργεί ένα είδος υποβολής και αυθυποβολής που μπορεί να επηρρεάσει θετικά τη ζωή μας και να δημιουργήσει ακόμη και ανατροπή των δεδομένων” τονίζει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

Και κάπως έτσι συμβαίνουν τα θαύματα. Καθημερινά, δίπλα μας… Όλοι έχουμε ένα παράδειγμα να εξιστορήσουμε. Μια γέννηση, ένας έρωτας, μια θετική ανατροπή…

Εκεί που σβήνουν οι ελπίδες, ανάβουν τα θαύματα. “Τα θαύματα με άλλα λόγια οφείλονται κατά βάση στην πίστη που έχει ο άνθρωπος και όχι στην “από ψηλά” βοήθεια. Ο ίδιος ο άνθρωπος δημιουργεί το θαύμα μέσα από την πίστη του ότι ο Θεός θα τον βοηθήσει” συνεχίζει η κ.Μαυράκη.

“Για αυτό είνα πραγματικά καταπληκτικό για έναν άνθρωπο να πιστεύει γιατί έτσι γίνεται δυνατός, γιατί έτσι καταφέρνει και κάνει πράγματα για τη ζωή του, γιατί έτσι γίνεται και καλύτερος άνθρωπος” καταλήγει η ψυχολόγος.

Αρκεί να πιστεύεις… στις δυνάμεις σου, στα όνειρά σου, στους στόχους σου, στο μυαλό σου.

Αμέτρητα βιβλία αυτοβοήθειας στα ράφια των βιβλιοπωλείον μιλάνε μόνο για αυτό και προσπαθούν να βρούνε τον τρόπο να σε κάνουν ευτυχισμένη. Χιλιάδες σελίδες γραμμένες με έξυπνες συμβουλές για να αλλάξεις τη ζωή σου. Το γνωστό σε όλους “Μυστικό” πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο και ακολούθησαν κι άλλα τόσα…

Οι πωλήσεις αυτών των βιβλίων έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Κι αν παρατηρήσεις σωστά, το μόνο που λένε είναι να πιστεύεις. Να πιστεύεις ότι μπορείς, να πιστεύεις ότι γίνεται.

Σήμερα το βράδυ θα γιορτάσουμε το θαύμα της Ανάστασης. Κι αν το καλοσκεφτείς αυτό που στην ουσία θέλει να μας πει ότι πως ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!

Read More

And More