ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ: Μπορεί μια λάθος πρώην να δυναμιτίσει μια σωστή νυν;

Έχεις ακούσει την παροιμία “Αν καείς από το χυλό, φυσάς και το γιαούρτι;”! Ε, λοιπόν όσο κουτή μου ακουγόταν όλα αυτά τα χρόνια, ήρθε ο καιρός κι έμεινα να φυσάω την κουταλιά το στραγγιστό και να μην μπορώ να κάνω αλλιώς. Πώς κάνεις την πληγή που έχει αφήσει μια παλιά σχέση να μην “κάψει” μια νέα γνωριμία; Πόσο εύκολο είναι να αφεθείς σε ένα νέο έρωτα με όλο σου το είναι, όταν η τελευταία φορά που το έκανες σε “έσκασε” στον τοίχο με ταχύτητα φωτός;

ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ
Από μικρό παιδί όλοι μου μιλούσαν για την πείρα. Την πολύτιμη αρετή της επανάληψης και της γνώσης που θα σε κάνει να αντιμετωπίζεις κάθε πρόβλημα πιο αποτελεσματικά. Γιατί; Μα πολύ απλά επειδή το έχεις ξανασυναντήσει και το γνωρίζεις. Και έρχομαι να ρωτήσω! Είναι τόσο πολύτιμη η αρετή της εμπειρίας στον έρωτα και τις σχέσεις; Μην βιαστείς να απαντήσεις! Σκέψου το λιγάκι.

Η εφαρμογή μιας “κακής” εμπειρίας σε νέο… “υποκείμενο”: Προσπάθησα πολύ να πετύχει εκείνη η σχέση. Όμως ‘it takes two to tango’ και απ’ ότι φαίνεται το μόνο που κατάφερνα είναι να με χορεύει στο ταψί. Δεν λογάριαζα τίποτα. Ήθελα μόνο να περνάω χρόνο μαζί της. Τις οργάνωνα ρομαντικά δείπνα, τις έστελνα λουλούδια, τις έλεγα συνέχεια πόσο ερωτευμένος είμαι μαζί της και εκείνη τι έκανε; Απλά, εξαφανίστηκε!

Πέρασε αρκετός καιρός και ήρθε νέο πρόσωπο στη ζωή μου. Με όλες τις προϋποθέσεις να γίνει έρωτας. Το ένιωσα πως μπορεί να είναι το σωστό. Η ιδανική γυναίκα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όμως δεν βούτηξα… Κρατήθηκα! Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν: “Ώπα! Φυλάξου Λευτέρη!” Έχω βλέπεις στην άκρη του μυαλού μου το άσχημο τέλος. Το στραπάτσο. Τη σφαλιάρα…

Έρχονται μέρες που θέλω να πάρω τηλέφωνο, αλλά δεν το κάνω! Θέλω να της πω πράγματα που νιώθω, όμως μια φωνή μέσα μου με προειδοποιεί. “Μην ανοίγεσαι. Συγκρατήσου!” Είναι φορές που αισθάνομαι πως “μισοκλείνω την κάνουλα” για να μην πλημμυρήσω πάλι συναισθήματα και χάσω την μπάλα. Προσπαθώ να παίξω στη σχέση όπως ο Κασπάρωφ στο σκάκι. Μία κίνηση εγώ, μία εκείνη!

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ…ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ;
Και έρχεται εδώ η φωνή της λογικής και σου λέει όλα καλά. Έτσι πρέπει φίλε μου. Γιατί όλα τα πράγματα στη ζωή χρειάζονται μέτρο! Καλό είναι το πάθος, καλή και η έξαψη της στιγμής, όμως μια σχέση θέλει πολλά περισσότερα. Τότε πετούσα στα σύννεφα και δεν έβλεπα την πραγματικότητα. Πως εκείνη ήταν εκεί μόνο αν δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει, πως κάθε φορά που της μιλούσα για κάτι πιο… δεσμευτικό εκείνη έστρεφε το βλέμμα αλλού. Κι έμεινα εγώ με την… έξαψη κι εκείνη με μια κατάκτηση στο ράφι της!

Γίνεται όμως να γεννηθεί έρωτας με “πρέπει”, όρους, κανόνες και περιορισμούς; Αν δεν του δώσεις τροφή και χώρο πώς θα εξελιχθεί; Γιατί κι η καινούρια ιστορία, το πρόσωπο που βρίσκεται τώρα στη ζωή μου έχει ανάγκη από το… παραμύθι. Αντί για αυτό βλέπει έναν άνθρωπο “κουμπωμένο”, συνεσταλμένο, χωρίς πολύ πάθος. Τρυφερό ίσως, συνεπή μπορεί, αλλά λίγο κρύο.

Τελικά η εμπειρία μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα στην επόμενη σχέση; Ή απλά μεταφέρουμε τα απωθημένα μας στην έρμη την επόμενη; Μήπως απλά αφήνουμε την ευκαιρία να περάσει από μπροστά μας, μόνο και μόνο για να μην πληγωθούμε;

Ποιος ξέρει; Μπορεί να μου βγει και σε καλό… Θα δείξει!
Του Λευτέρη Σαββίδη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ΛΕΥΤΕΡΗ, ΕΧΩ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ…….ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΝΕΟ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΖΗ ΑΦΗΝΟΜΟΥΝ, ΔΙΝΟΜΟΥΝ, ΕΡΩΤΕΥΟΜΟΥΝ, ΠΑΘΙΑΖΟΜΟΥΝ, ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΑ ΖΟΥΣΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ…..ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ, ΤΑ ΖΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ………..Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ_ΨΥΧΙΚΗ & ΣΩΜΑΤΙΚΗ_ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΗΨΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΑΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ……ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΡΕΣΜΟΣ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ/ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ……BYE BYE MY DARLING….ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΣ, ΒΑΡΕΘΗΚΑ, ΘΕΛΩ ΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ & ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ “ΩΡΑΙΑ” ΑΤΑΚΑΔΟΡΙΚΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΧΥΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ………….ΚΙ ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ??????? ΕΠΕΙΔΗ Ο/Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΕΝΥΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ/ΣΟΥ ΣΕ ΦΑΣΗ Ν’ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ/ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ/ΣΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ…………ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΟΥ ΜΕΤΑΒΕΙ ΕΝΑΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ, ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ, ΠΡΩΤ’ ΑΠ’ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ……ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΑΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗ, ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΙ ΙΣΩΣΣ ΟΝΤΩΣ Ν’ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Ν’ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ………….ΙΣΩΣ ΔΛΔ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ Ν’ΑΞΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ……ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΕΡΩΤΑ?????? ΚΑΛΗ Η ΛΟΓΙΚΗ, ΜΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΚΩΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ………….ΦΙΛΙΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!

  2. ΛΕΥΤΕΡΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ! ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ απλά μεταφέρουμε τα απωθημένα μας στην έρμη την επόμενη ΣΧΕΣΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ.. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΣ ΕΡΩΤΑ!

  3. ναι καλα…… κολοκυθια! οποιος θελει θελει…. απλα οταν φερεσαι ετσι δεν θες. ουτε καμια πρωην σε δυναμιτιζει ουτε τιποτα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More