Αρνητικές σκέψεις: Μήπως σκέφτεσαι εναντίον σου;

Μια φορά κι έναν καιρό,
ήταν μια φωνούλα μέσα στο κεφάλι σου. Μια ταπεινή, πλην τίμια (πφφφ!) σκύλα, που μιλάει εις βάρος σου. Καταστροφολογεί. Σε τρομάζει, σε φοβερίζει με σενάρια, λέξεις, εικόνες, ενδεχόμενα, μαθηματικές πράξεις που δεν βγάζουν νόημα. Ελέφαντες που τσαλαπατάνε την καρδιά σου, τάρανδοι που σου δανείζουν τα κέρατά τους, γαζέλες που γδέρνουν τον ανταγωνισμό σου.

Στο βασίλειο του είναι σου, έχει πάρει τα σκήπτρα του μυαλό σου και σε κάνει ό,τι θέλει. Σε πιάνει από τα μαλλιά και σε πετάει στα άδυτα της ανασφάλειας. Η μανία σου για έλεγχο πιθανολογεί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και πείθεσαι για κάτι που ανήκει στη φαντασία σου και μόνο.

Τρέφεις τους φόβους σου. Γίνονται τα αγαπημένα σου κατοικίδια και βρυκολακιάζουν οι ήττες σου. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Όσο επιμένεις θα γίνει. Όσο φαντασιώνεσαι σκηνές εις βάρος σου, τους δίνεις δύναμη. Εκεί που κοιτάς, εκεί θα πας. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

Πάτα το mute. Αν το κρανίο σου μιλάει εις βάρος σου, πάτα το mute. Εκτροχιάζεσαι. Δεν μιλάς εσύ, δεν μιλάει η αυτοπεποίθησή σου, μιλάνε οι φοβίες σου. Τους έδωσες βήμα και μονολογούν αδιανόητα. Μην τρως τα νύχια σου. Μην τρως χωρίς λόγο γενικά. Να τρως μόνο όταν πεινάει το στομάχι σου. Όχι όταν πεινάνε όλα τα άλλα. Μην πέφτεις στην παγίδα. Κράτα τα γκέμια.

Αν αυτή η φωνούλα μέσα σου δεν σου ψιθυρίζει γλυκόλογα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι σύμμαχος. Το μυαλό σου έχει γίνει εχθρός και πρέπει να του σπάσεις τον τσαμπουκά. Είναι αδιανόητο το τι θα σκαρφιστεί προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να σε παρασύρει σε σκηνές απείρου κάλλους. Σουτ. Κυρία εσύ.

Προσπάθησε να κουμαντάρεις το μυαλό σου. Αυτό είναι το μυστικό. Δεν είναι όλα αυτά που ακούς μέσα σου αληθινά. Κάποια είναι παγίδες. Κάποια είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και απελπισίας. Ερμηνείες με φοβικό υπόβαθρο.

Ο εαυτός σου συνωμοτεί εναντίον σου. Οι ερμηνείες που δίνεις σε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Η ψυχολογία σου έχει αρνητικό φορτίο και φταις εσύ για αυτό. Βάζεις μόνο το κακό με το νου σου. Δεν σε αγαπάς. Δεν σε εκτιμάς.

Όχι, δεν είναι ρεαλισμός. Είναι ηττοπάθεια.

Σκέψου λίγο …και ζήσε καλύτερα!

Γίνε ο κυρίαρχος του μυαλού σου, ο κυρίαρχος του εαυτού σου. Μην του επιτρέπεις να σε τραβάει από τη μύτη στην καταστροφολογία και σε ό,τι φοβάσαι. Ό, τι σκέφτεσαι το ενδυναμώνεις στη ζωή σου. Σκέψου αυτά που θέλεις. Όχι αυτά που δεν θέλεις.

Διαλογίσου, αν σου ταιριάζει. Πήγαινε για περπάτημα. Η γυμναστική βοηθάει πολύ. Κόψε την κακή σκέψη από τη ρίζα της. Μόλις ξεκινήσει. Ακύρωσέ τη. Κάνε κάτι για να ξεφύγεις από όλα αυτά τα εφιαλτικά σενάρια που στοιχειώνουν το κρανίο σου. Πολέμησέ το. Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα.

Σκέψου. Ποιοτικά. Μην σκέφτεσαι σπάταλα και εις βάρος σου. Δικό σου το σενάριο. Σκέψου όμορφα.

Κι αναρωτήσου; Ποιος έχει τον έλεγχό σου; Εσύ ή το μυαλό σου; Εσύ. Ξεκάθαρα. Οπότε σκέψου συνειδητά και όμορφα. Κανείς δεν θέλει να πρωταγωνιστεί σε θρίλερ. Άλλαξε το σενάριο και θα αλλάξουν όλα, θα δεις.

Απλά να έχεις το νου σου. Κάθε φορά που εκτροχιάζονται οι σκέψεις να τις επαναφέρεις στην τάξη. Τη δική σου, όμορφη, τάξη.

Με τους συμμαθητές που εσύ έχεις επιλέξει 😉

Χρησιμοποίησε το μυαλό σου για να δημιουργήσεις, όχι για να οδηγήσεις τον εαυτό σου σε όλα αυτά που φοβάσαι και προσπαθείς να αποφύγεις. Ό,τι σκέφτεσαι το ενδυναμώνεις στη ζωή σου. Τέλος.

Read More

And More