Είναι ο οργασμός το κλειδί για τέλειο δέρμα;

Ακόμα και στις μέρες μας ο γυναικείος οργασμός αποτελεί θέμα ταμπού, ωστόσο φαίνεται πως δεν ωφελεί μόνο τη σεξουαλική μας υγεία, αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο για λαμπερό δέρμα. 

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2013, το 50% των ζευγαριών ηλικίας από 40 έως 50 ετών που κάνουν περισσότερο σεξ από τα υπόλοιπα ζευγάρια της ηλικίας τους, δείχνουν κατά δέκα χρόνια νεότεροι. Νευροψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έχουν παρατηρήσει πως ο οργασμός συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και αποτελεί ισχυρό αντιγηραντικό, κάτι που η βιομηχανία της ομορφιάς γνωρίζει πολύ καλά. Δεν είναι τυχαίο πως το best seller της Nars, το γνωστό ‘Orgasm Blush’ είναι το πλέον περιζήτητο ανάμεσα στους beauty experts (η Kim Kardashian έχει δηλώσει πως πρόκειται για το αγαπημένο της ρουζ), καθώς παγκοσμίως πουλιέται ένα κάθε είκοσι δευτερόλεπτα. Και αυτό γιατί δίνει την χαρίζει το χρώμα και τη λάμψη που έχει κάποιος μετά το σεξ.

 

Στη πραγματικότητά, κατά τη διάρκεια του οργασμού ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση. Έτσι αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να βοηθά την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών στοιχείων στο δέρμα καθώς και την γρήγορη απομάκρυνση των τοξινών. Επιπλέον τα οιστρογόνα που παράγονται βοηθούν στη διάσπαση του φυσικού κολλαγόνου του δέρματος και έτσι λειαίνει την όψη των ρυτίδων.  

Το συμπέρασμα είναι απλό. Αν καταφέρουμε να εξαλείψουμε τα ταμπού γύρω από την σεξουαλικότητα και τον γυναικείο οργασμό, δεν θα κάνουμε μόνο καλύτερο σεξ αλλά θα νιώθουμε και θα φαινόμαστε νεότεροι με πολύ πιο λαμπερό και υγιές δέρμα.

Κεντρική φωτογραφία: Istock

Read More

And More