Είσαι έτοιμη να μπεις σε μία σχέση; Ή μήπως όχι; Τσέκαρε τα σημάδια…

Υπάρχει μια γενικότερη πίεση. Μέσα σου ή έξω σου. Ένα “πρέπει” να είσαι σε σχέση, διαφορετικά κάτι δεν πάει καλά. Γιατί; Το να είσαι μόνη, single, δεν είναι κακό. Μερικές φορές μάλιστα είναι και ιδιαιτέρως απολαυστικό. Αρκεί να μην νιώθεις αυτό το “κοινωνικό πρέπει” να σε καταπιέζει ή τις εσωτερικές σου ανασφάλειες και φοβίες να επισκιάζουν τις πραγματικές σου ανάγκες. Ναι, μερικές φορές, για συγκεκριμένους λόγους, έχουμε ανάγκη να μείνουμε χωρίς σχέση.
Αυτούς τους “συγκεκριμένους λόγους” μάς αναλύει σήμερα η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα. Γιατί που ξέρεις; Μπορεί να μην είσαι έτοιμη να κάνεις σχέση…

“Θέλεις να κάνεις μία καινούρια σχέση και αναρωτιέσαι αν “πρέπει” να την κάνεις; Μήπως έχεις αρχίσει και συνηθίζεις στο να είσαι μόνη σου και σου αρέσει αυτό; Μήπως σε πιέζουν οι φίλοι σου για “να πας παρακάτω”, χωρίς όμως αυτό να ανταποκρίνεται στη δική σου πραγματικότητα; Μήπως δεν είσαι πραγματικά έτοιμη για κάτι τέτοιο;”

ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ…
1. Δίνεις σημασία μόνο στις δικές σου ανάγκες.

2. Δεν προσέχεις και πολύ τι λένε ή τι ζητάνε οι άλλοι από εσένα, συχνά σου κάνουν παράπονα ότι “δεν είσαι εκεί” ή ότι σε νοιάζει μόνο ο εαυτός σου!

3. Δεν εμπιστεύεσαι! Η ουσιαστική σχέση βασίζεται στην εμπιστοσύνη και αν το ότι έχεις πληγωθεί στο παρελθόν δεν σε αφήνει να εμπιστευτείς, τότε μάλλον ακόμα χρειάζεσαι το χρόνο σου.

4. Νιώθεις πως έχεις κολλήσει στο παρελθόν! Δεν έχεις ξεπεράσει τη προηγούμενη σχέση σου, ούτε και τον πόνο που σου προξένησε. Ζεις ακόμα στο πένθος της και στην απώλειά της.

5. Ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο! Ποιος είναι τέλειος; Μήπως είσαι εσύ; Έχεις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις. Η πραγματική αγάπη δεν ψάχνει τον τέλειο σύντροφο, αλλά αφήνει τον καθένα να είναι όπως είναι, και αυτό και μόνο, σε κάνει χαρούμενη.

6. Λειτουργείς πολύ επιφυλακτικά ή και καχύποπτα για την πιθανή επιλογή σου; Αν ήταν αυτό που θέλεις μάλλον δεν θα το σκάλιζες τόσο!

7. Δεν θέλεις να γνωρίσεις την οικογένεια ή τους φίλους του συντρόφου σου. Υπό άλλες συνθήκες θα σου άρεσε να ανακαλύπτεις αυτά τα κομμάτια της νέας σου σχέσης.

8. Δίνεις προτεραιότητα στη καριέρα σου, λέγοντας ότι δεν έχεις χρόνο; Μπορεί η καθημερινότητα να μην μας αφήνει πλέον ιδιαίτερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας, αλλά όταν θέλουμε κάτι το “χωράμε” στο χρόνο μας!

9. Θέλεις κάποιον για να μπορείς να “πιαστείς” από πάνω του;

10. Σε πιέζουν οι φίλοι σου;

Κάνουμε σχέσεις για να είμαστε καλά, να περνάμε καλά με το σύντροφό μας. Δεν τον χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε τα κενά μας ή για να γαντζωθούμε από πάνω του, ούτε για να μην μας πιέζουν άλλο οι φίλοι μας…

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164