Ένας άνδρας λέει: Η ώρα η καλή! Αρκεί να είναι και η σωστή…

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο απώτερος στόχος μιας μακροχρόνιας και πετυχημένης σχέσης θα πρέπει να είναι ο γάμος. Δεν γίνεται απλά να είμαστε μαζί, να περνάμε καλά, χωρίς κουφέτα; Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν λένε πως οι άνδρες φοβούνται τον γάμο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα μου το αναφέρεις. Αν το χειριστείς έξυπνα και διπλωματικά τότε θα έχεις κάνει τον… μισό δρόμο!

Τα dont ‘s της συζήτησης περί γάμου!

Μην παραείσαι μοντέρνα. Μπορεί να σε θέλω ανεξάρτητη, να θαυμάζω τον τρόπο που μιλάς και διεκδικείς την πολυπόθητη ισότητα και την πετυχημένη καριέρα σου στη δουλειά, αλλά αν σε δω να γονατίζεις και να μου κάνεις πρόταση γάμου, το πιθανότερο είναι να το βάλω στα πόδια! Το μόνο που μπορώ να υποθέσω από μια τέτοια κίνηση είναι πως είσαι… το λιγότερο απελπισμένη.

Μην είσαι όμως και πολύ παραδοσιακή: Το να μην το παρακάνεις με την ισότητα, δεν σημαίνει πως σε θέλω και παραδοσιακή. Έτοιμη να φορέσεις την ποδιά και να αφοσιωθείς στα παιδιά και την οικογένεια! Είναι τρομακτικό να νιώθεις ότι η σύντροφός σου εξαρτάται τόσο πολύ από εσένα και είναι διατεθειμένη να τα παρατήσει όλα, προσωπική ζωή, δουλειά και φιλοδοξίες, μόνο και μόνο για να παντρευτεί.
Φέρε τη συζήτηση μαλακά! Μπορεί να έχουμε φοβία δέσμευσης τελικά. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να θεωρείσαι ώριμη (όπως όλες οι γυναίκες πιστεύουν, ότι είναι πολύ πιο ώριμες από εμάς) δεν είναι δυνατό να μου μιλάς για γάμο μέρα, νύχτα. Ψάξε να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία. Φέρε το μου γλυκά. Όταν θα νιώθω πραγματικά πως υπάρχει προοπτική, γιατί θα περνάω καλά μαζί σου.
Να είσαι ειλικρινής! Μπορεί να μην έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου, αλλά δεν είναι κακό να το έχεις σκεφτεί εσύ. Αν λοιπόν δεν επιμένεις να συζητήσουμε τα περί… γάμου στο κρεβάτι – κάτι που σίγουρα θα με ξενερώσει – μίλα μου ειλικρινά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από συζητήσεις τύπου “Τα έμαθες; Η Μαρία παντρεύτηκε! Και να φανταστείς δεν τα είχαν ούτε 1 χρόνο…” και άλλες τέτοιες “σπόντες” για να φέρεις την συζήτηση εκεί που θες.
Σαν συμπέρασμα: να είσαι ο εαυτός σου, άνετη και στιλάτη όπως σε γνώρισα και σε αγάπησα. Είναι αυτοί οι λόγοι που βρίσκομαι μαζί σου και οι ίδιοι που ενδεχομένως θα με κάνουν να πω το ΝΑΙ! Μια υγιής σχέση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταλήξει σε κάτι πιο επίσημο. Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί με τα χρόνια ο ένας θα αισθάνεται απαραίτητη την παρουσία του άλλου δίπλα του. Τώρα αν αυτό σημαίνει πως θα ντυθείς νυφούλα… εξαρτάται!

Του Λευτέρη Σαββίδη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. einai wraio na diavasoume k ti gnwmi enos antra!simfono me ola osa les,alla uparxei mia miki leptomeria-otan eisai eleutheri ksereis ti einai lathos k ti swsto,omws otan erthei i stigmi mesa se mia sxesi na ta efarmoseis,sou vgainei allios!!!egw pistevw oti oi sxeseis xalane tous anthropous.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More