Ένας άνδρας λέει: Μπορώ να σου κάνω ένα δώρο, χωρίς να το σχολιάσεις;

Η σχέση μας είναι στα καλύτερά της. Χρόνια είχα να αισθανθώ έτσι με κάποια γυναίκα! Δεν χάνω λοιπόν την ευκαιρία να σου πάρω ένα δωράκι για να γιορτάσουμε τους 2 μήνες μαζί, τις 3000 ώρες από τότε που γνωριστήκαμε και όλα αυτά που μόνο οι ερωτευμένοι μπορούν να επινοήσουν για να κάνουν έκπληξη στο ταίρι τους.

Έλα όμως που κάθε φορά που σου δίνω τα μικρά και μεγάλα δώρα βλέπω στα μάτια σου ανάμεικτα συναισθήματα; Όχι ότι δεν σε κολακεύουν, αλλά πάντα έχεις ένα σχόλιο στην άκρη των χειλιών σου. Ό,τι δώρο κι αν είναι αυτό:


– Λουλούδια/ Γλυκά/ Αρκουδάκια
: Γενικά όλα αυτά τα μικρά και καθημερινά που μπορεί κάποιος να πάρει στα γρήγορα. Αν σου φέρω ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, πίσω από την αναφώνηση “Σε ευχαριστώ, αγάπη μου! Τι ρομαντικός…” διαισθάνομαι μια υποψία ειρωνίας. Και δεν αντέχω στην ιδέα ότι μπορεί να σκέφτεσαι “Ξοδεύτηκες πάλι! Ένα τριαντάφυλλο και μόνο”! Αν κάνω το λάθος και σου φέρω κίτρινα λουλούδια, όσο ωραία και αν είναι, δεν θα αντισταθείς να μην σχολιάσεις πως το κίτρινο είναι το χρώμα του μίσους και πως δεν είναι καλό να τα κάνω δώρο στην αγαπημένη μου!

Αν από την άλλη σου πάρω γλυκά, συνήθως σοκολατάκια, ενώ ξέρουμε και οι δύο πως είσαι choco-holic, νάτο πάλι αυτό το αστραπιαίο συννεφάκι να εμφανίζεται στο βλέμμα σου: “Μωρέ μήπως κάτι θέλει να μου πει για τις σεξουαλικές μου επιθυμίες;”

Όσο για τα αρκουδάκια και τα κάθε λογής κουκλάκια, μπορεί να έχεις ένα σωρό από αυτά στο σπίτι σου (ένα για κάθε σχέση!), δεν μπορείς να μην σχολιάσεις όμως στις κολλητές σου πως πρέπει πλέον η σχέση μας να ωριμάσει και να ξεπεράσει τα “παιδιάστικα” κουκλάκια.

– Κοσμήματα: Όσο κι αν η εκθαμβωτική Marilyn το δήλωνε πως τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος μια γυναίκας, είναι μεγάλο ρίσκο. Αν σου πάρω δαχτυλίδι, είτε θα σου μπουν ιδέες για εκκλησίες και ολόλευκα νυφικά, είτε πως πρόκειται για τρανταχτή απόδειξη απιστίας. Παρακολουθούσες βλέπεις φανατικά Δύο Ξένους και θυμάσαι το κουτί με τα “κερατο-δαχτύλιδα” που κρατούσε η Ντένυ Μαρκορά.


– Ρούχα/ Αξεσουάρ: Σε αυτή την περίπτωση εδώ που τα λέμε, έχεις ένα δίκιο να με στραβοκοιτάξεις. Ένας άνδρας πολλές φορές δεν έχει άποψη ούτε για τα δικά του ρούχα… πόσω μάλλον, να επιλέξει ρούχα και αξεσουάρ για εσένα που έχεις κάνει “διατριβή” πάνω στο shopping. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχω επιλέξει το χειρότερο φόρεμα της αγοράς, μπορείς κι εσύ να κάνεις μια υποχώρηση και να το φορέσεις! Μια φορά… έτσι προς τιμήν μου!

– Άρωμα: Αυτή είναι η πιο λάθος κίνηση που θα μπορούσε να κάνει ένας άνδρας. Τι κι αν ξέρω ποιο είναι το αγαπημένο σου άρωμα, μόλις με δεις με το μπουκαλάκι στο χέρι μια είναι η κίνηση που θα κάνεις.

Θα φτύσεις τον κόρφο σου, θα μου πεις αμέσως πως το άρωμα είναι γρουσουζιά και ότι σημαίνει χωρισμό, για να ανοίξεις βιαστικά το πορτοφόλι σου να μου δώσεις ένα κέρμα για να σπάσει η “γκίνια”! Κι εγώ θα σε κοιτώ με το στόμα ανοικτό και το βλέμμα γεμάτο απορία!


Μόνο οι γυναίκες θα μπορούσαν να το σκεφτούν

Δες τι σκέφτηκαν 4 γυναίκες στην Σλοβενία για να καταλάβεις! Άνοιξαν ένα κατάστημα για να μπορεί όποιος θέλει να επιστρέψει δώρα που δεν του αρέσουν, ανταλλάσσοντάς τα με άλλα της αρεσκείας τους. Και αναρωτιέμαι! Είναι τυχαίο που την συγκεκριμένη ιδέα την επινόησαν γυναίκες;

Ούτε να φανταστώ δεν θέλω πόσα αρκουδάκια, ρούχα (ευτυχώς που τα τριαντάφυλλα δεν επιστρέφονται) ερωτευμένων Σλοβένων θα έχουν βρεθεί στο πατάρι του εν λόγω καταστήματος!

Εμείς γιατί δεν έχουμε απαιτήσεις;

Ένας άνδρας από την άλλη, ό,τι δώρο και αν του κάνεις θα πει ένα ευχαριστώ και τέλος! Εντάξει, δεν είμαστε και οι πιο εκδηλωτικοί σε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τζορτζ Μέησον των ΗΠΑ, οι άνδρες δεν είμαστε ικανοί να νιώσουμε την χαρά του δώρου και της προσφοράς όσο οι γυναίκες. Και πριν προτρέξεις να περηφανευτείς, μάθε πως η επιστημονική εξήγηση για αυτό είναι πως κάθε φορά που μας κάνετε ένα δώρο, αισθανόμαστε αμέσως βαριά την υποχρέωση να σας το ανταποδώσουμε. Άντε να βρούμε δηλαδή δώρο που να σε ικανοποιεί…

Του Λευτέρη Σαββίδη

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. swstos!!!!!!!

  2. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΕΙΑ-ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ,ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ……………… ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ…ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ……. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΑΓΑΠΗΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΑΓΑΠΗΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΑΓΑΠΗΧΑΡΑ…

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More