Ένας άνδρας λέει: Όχι, δεν σκεφτόμαστε μόνο το σεξ!

Γιατί μιλάς για το τέλος του έρωτα και το θάνατο του flirt; Γιατί διαμαρτύρεσαι που δεν γεννήθηκες σε άλλες πιο ρομαντικές εποχές; Και γιατί κατηγορείς τον αντρικό πληθυσμό;

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ;
Η θεωρία σου είναι απλή, αλλά και διαμόνια έξυπνη. Γιατί με τον τρόπο που σκέφτεσαι αποποιείσαι κάθε ευθύνης για το γεγονός πως είσαι μόνη. “Εγώ είμαι μια γυναίκα που θέλω περισσότερα από ένα άνδρα κι όχι απλά σεξ! Οι άνδρες όμως σήμερα δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο, εκτός από αυτό!” είναι η ατράνταχτη απόδειξη της έλλειψης συντρόφου κάθε γυναίκας που σέβεται τον εαυτό της.

Μπορεί να ισχύει πως ο άνδρας σκέφτεται το σεξ κάθε 3” δευτερόλεπτα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως βλέπουμε γύρω μας “σκεύη ηδονής” με τακούνια και αέρινα φορέματα. Για την ακρίβεια, όσο κι αν δεν το πιστεύεις δεν είναι καν στις πρώτες προτεραιότητές μας κάτι τέτοιο.

– Ναι, είμαστε περισσότερο “οπτικοί” τύποι από εσάς και μπορεί από το πρώτο λεπτό να φαντασιωθούμε διάφορα στη θέα μια ελκυστικής γυναίκας.

– Ναι, μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση η εμφάνιση (μήπως δεν συμβαίνει και με σένα;) και δεν ζητάμε βιογραφικό και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών όταν βλέπουμε μια γυναίκα.

– Ναι, δεν σκεφτόμαστε πως πρέπει να περιμένουμε το τρίτο ραντεβού για να κάνουμε σεξ. Μην νομίζεις όμως πως δεν θα εκτιμήσουμε μια γυναίκα που είναι έτοιμη για όλα, αλλά όχι και απελπισμένη!

– Όχι, δεν είναι η μόνη και μοναδική μας προτεραιότητα το σεξ και μετά…”δεν σε είδα, δεν σε ξέρω”!

– Όχι, δεν έχουν μόνο οι γυναίκες στο μυαλό τους μια ζεστή αγκαλιά, μια μακροχρόνια σχέση, κάτι σοβαρό. Άλλωστε αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα υπήρχε κανένα ζευγάρι πάνω στη γή! It takes two to tango…

ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ
Μήπως να ρωτήσουμε τους ίδους τους άντρες για να βγάλουμε συμπεράσματα για τις προτεραιότητες που έχουν στις σχέσεις τους; Αυτό ακριβώς έκαναν ειδικοί σε έρευνα που ζητούσε από ένα τεράστιο δείγμα 27.839 ανδρών όλων των ηλικίων (20-75 ετών) από οκτώ χώρες, να θέσουν τις προτεραιότητές τους στη ζωή.

Προς μεγάλη σου έκπληξη, ελάχιστοι είναι εκείνοι που αποβλέπουν στην “Τέλεια σεξουαλική ζωή” και μόνο. Η πλειοψηφία απάντησε πως τους ενδιαφέρει να είναι “άντρες με τιμή”, πολύ περισσότερο από το να έχουν “επιτυχία στις γυναίκες” ή έντονη “σεξουαλική ζωή”! Με απλά λόγια ο ορισμός του ανδρισμού, όπως τον αντιλαμβάνεται ένας άντρας, δεν έχει να κάνει με το σεξ και τον αριθμό γυναικών που έριξε στο κρεβάτι.

Επιπλέον, η ίδια έρευνα ζήτησε από τους άνδρες να ιεραρχήσουν επτά στόχους ζωής:

Καλή υγεία
Ικανοποιητική σεξουαλική ζωή
Αρμονική οικογενειακή ζωή
Καλή σχέση με σύντροφο/σύζυγο
Απόλαυση της ζωής στο έπακρο
Ικανοποιητική καριέρα ή εργασιακή ζωή
Ένα ωραίο σπιτικό

Κι εδώ αυτό που επιθυμεί ένας άνδρας περισσότερο είναι να έχει φυσικά την υγεία του, αλλά και μια αρμονική οικογενειακή και καλή σχέση με την σύντροφο/σύζυγό του. Μάλιστα, η “ικανοποιητική σεξουαλική ζωή” έρχεται στην τελευταία θέση με τους στόχους μας για το μέλλον.

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΥΑΛΟΣ;
Στο δια ταύτα, εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι πως πολλές φορές άνδρες και γυναίκες έχουμε τους ίδιους στόχους και παρόμοιες αγωνίες και επιδιώξεις για το μέλλον. Τα στερεότυπα όμως δεν μας αφήνουν να τις εκφράσουμε ο ένας στον άλλο και έτσι δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Λευτερη εισαι πραγματικα πολυ καλος..Εχεις δικιο.Πολυ συχνα το παρακανουμε..Συνεχισε..

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More