Γιατί οι άντρες πιστεύουν ότι μια γυναίκα θέλει σεξ, ακόμα κι όταν απλά τους χαμογελάσει

Σίγουρα σου έχει τύχει. Μπορεί απλά να κοιτάξεις κάποιον και να χαμογελάσεις. Απλά να είσαι φιλική και τίποτε άλλο. Και να αντιληφθείς ότι εκείνος έχει βγάλει εντελώς λάθος συμπεράσματα. Είναι σίγουρος ότι θέλεις σεξ. Τι συμβαίνει; Η ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα έχει τις απαντήσεις. Ο λόγος σε εκείνη…

Σίγουρα έχει τύχει να ακούσεις στις ανδροπαρέες: “Αφού μου χαμογελάει, με θέλει!” Από την άλλη, η γυναίκα μετράει τη δική του στάση, τις κινήσεις του, τα λόγια του, πολλά από τα οποία τα ερμηνεύει ως ενδείξεις φιλίας! Τι συμβαίνει; Γιατί ερμηνεύει με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα, ο άνδρας από τη γυναίκα; Πως καταλήγει ο άνδρας στο συμπέρασμα ότι εκείνη θέλει να κάνει σεξ μαζί του …επειδή του χαμογελάει;

Σε πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Νορβηγίας (NTNU), βρέθηκε ότι:

-Οι γυναίκες που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η φιλική τους συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον άντρα είχε παρερμηνευθεί ως σεξουαλικό ενδιαφέρον περίπου 3,5 φορές περισσότερο τον τελευταίο χρόνο κατά μέσο όρο.

-Οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν παρερμηνεύσει τη συμπεριφορά του αντίθετου φύλου, αλλά σε μικρότερο ποσοστό.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι βρήκαν το “γιατί” συμβαίνει αυτό και πως τα δύο φύλα καταλήγουν σε διαφορετικά και πολλές φορές αντίθετα συμπεράσματα.

Για όλη αυτή την αντίθεση λοιπόν, τα αίτια είναι από τη μία, η επιταγή της φύσης για αναπαραγωγή, όπου ο άνδρας μεταφράζει υπέρ του τα μηνύματα, έτσι ώστε να “αρπάξει” κάθε ευκαιρία που βλέπει μπροστά του και από την άλλη, ο ανδρικός εγκέφαλος που εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνει τα “λάθος” μηνύματα.

Βλέπουμε λοιπόν άνδρες να ξοδεύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας αλλά και χρημάτων για να “ρίξουν” την ενδιαφερόμενη, που μπορεί τελικά και να μη θέλει να καταλήξει στο κρεβάτι μαζί τους. Παρόλα αυτά, ο άνδρας αισθάνεται ότι δεν μπορεί να μην μπει στο παιχνίδι καθόλου, καθώς το κόστος του να “μην κυνηγήσει και να χάσει το θήραμα” είναι μεγαλύτερο, εφόσον δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να αναπαραχθεί.

Ο ερευνητής Mons Bendixen κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: “Τα πράγματα όμως λειτουργούν πολύ διαφορετικά στις γυναίκες». Η γυναίκα αν και μπορεί να κάνει σεξ με αρκετούς άντρες σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να αναπαραχθεί, το κόστος για εκείνη είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του άνδρα. Ο άνδρας ρισκάρει την υψηλή σεξουαλική ανταμοιβή της γυναίκας, ενώ στη γυναίκα το να αντιληφθεί ότι ο άνδρας την προσεγγίζει μόνο σεξουαλικά, της στοιχίζει πολύ περισσότερο.

Είναι αλήθεια ότι η ψυχολογία των γυναικών έχει εξελιχθεί στο να βάζει πιο ψηλά τον πήχη, να αναζητά το καλύτερο για εκείνη, το καλύτερο που θα είναι και για τα παιδιά της πιο βοηθητικό στην ανατροφή τους. Θέλει να νιώθει την σιγουριά και την ασφάλεια μέσα από ξεκάθαρα σημάδια από τον άνδρα ότι την θέλει, πριν αρχίσει να σκέφτεται το σεξ μαζί του. Όλο αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τον Mons Bendixen μέσα από μη συνειδητές διαδικασίες.

Ας μην ξεχνάμε πόσος ντόρος έχει γίνει για την ασφάλεια που χρειάζεται να νιώθει η γυναίκα.

 

 

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More