Γιατί οι σαραντάρες κάνουν σχέση με μικρότερους;

Τι συμβαίνει; Και σε ποιο στρατόπεδο έχεις επιλέξει να σταθείς; Σε εκείνο που κατακρίνει τις γυναίκες που στα σαράντα τους κάνουν σχέση με μικρότερους ή σε εκείνο που λέει: καλά κάνουν;

Είσαι από εκείνες που αρχίζουν τους αφορισμούς ή από εκείνες που πρεσβεύουν ότι ο κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται τη ζωή του όπως εκείνος θέλει;

Κάπου εδώ, καλό είναι νομίζω να θυμηθούμε, ότι η ελευθερία είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Ε;

Παρόλα αυτά, είναι ένα θέμα που συζητιέται πολύ τον τελευταίο καιρό. Το δρόμο άνοιξε η Ντέμι Μουρ, η Σάρον Στόουν, η Μαράια Κάρεϊ… και πάει λέγοντας.

Από ψυχολογικής πλευράς, τι θα μπορούσαμε να πούμε. Τι “βλέπουν” οι ειδικοί σε αυτές τις σχέσεις;

Φυσικά, απευθυνθήκαμε στην ψυχολόγο μας. Και η Στέλλα Αργυρίου καταγράφει τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν μια γυναίκα 40 ετών -ίσως και παραπάνω- στο να κάνει σχέση με έναν αρκετά μικρότερό της άντρα.

Για Πες… Γιατί;

1. Γιατί ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους
Στην ηλικία των 40 ξεκινάνε τα προ-κλημακτηριακά, όπου οι γυναίκες αρχίζουν λίγο και φρικάρουν. Μπορεί όλο αυτό να τις αγχώσει, να θεωρήσουν ότι χάνουν τη σεξουαλικότητά τους, τη θηλυκότητά τους. Δεν το παίρνουν όλες οι γυναίκες καλά…

2. Γιατί ο γάμος την έχει κουράσει
Συνήθως έχουν περάσει κάποια χρόνια γάμου. Το ενδιαφέρον μέσα στο γάμο έχει χαθεί και η γυναίκα έχει ανάγκη από όλο αυτό το φλερτ για να νιώσει σημαντική. Όλο αυτό το κομμάτι ένας μικρότερος άντρας το χειρίζεται καλύτερα από τον άντρας της που “είναι στον κόσμο του”.

3. Γιατί ξέρει…

Είναι σε μια φάση που ξέρει πολύ καλά ποια είναι, τι κάνει και έχει τη δυνατότητα να δώσει πολλά πράγματα σε μια σχέση. Είναι δηλαδή πλήρης. Οπότε δεν την ενδιαφέρει πλέον να πάρει από τη σχέση. Ίσως και για αυτό είναι μια από τις περιόδους που μπορεί πολύ άνετα να είναι με έναν πολύ μικρότερό της άντρα. Ακριβώς γιατί δεν την ενδιαφέρει να πάρει και είναι διατεθειμένη να ευχαριστήσει τον εαυτό της, ενώ σε όλες τις άλλες περιόδους που η γυναίκα ψάχνει για άντρα μπορεί να κοιτάει τελείως διαφορετικά κριτήρια, αλλά αυτή είναι μια περίοδος που δεν το κάνει.

4. Γιατί δεν έχει το άγχος του “πρέπει”
Συνήθως η γυναίκα αυτή έχει κάνει ένα παιδί, μπορεί και δύο και όλο αυτό εκτός του ότι δεν της βγάζει την ανασφάλεια και το άγχος που πιθανώς σε άλλες ηλικίες διαφαίνονται στους άντρες, την κάνει και πάρα πολύ ελκυστική -όλο αυτό το ανέμελο στιλ. Προβάλλεται και πλασάρεται κι εκείνη με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε πολλές φορές να προσελκύει και μικρότερους άντρες ακριβώς εξαιτίας της ανεμελιάς αυτής. Δηλαδή χωρίς το άγχος του “πρέπει” να παντρευτώ, “πρέπει” να κάνω παιδί… και είναι καθαρά συνειδητοποιημένη.

5. Γιατί… δεν παραμυθιάζεται
Ξέρει επίσης πάρα πολύ καλά τι θέλει. Δηλαδή ξέρει ότι πρόκειται για μια σχέση που βασίζεται καθαρά στο σεξουαλικό κομμάτι και δεν παραμυθιάζεται. Για αυτό είναι ίσως από τις μοναδικές περιπτώσεις που η γυναίκα γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού. Όχι μόνο λόγω μικρότερης ηλικίας του συντρόφου αλλά γιατί είναι πραγματικά κυρίαρχος.

Αυτά! Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σας….

Read More

And More