Γιατί «χάνεται» το σεξ από μια σχέση; Ποια είναι τα λάθη;

Γιατί «χάνεται» το σεξ από μια σχέση; Ποια είναι τα λάθη; | tlife.gr

Τον πρώτο καιρό συνήθως δεν μπορεί να πάρει ο ένας τα χέρια του από τον άλλον. Και το σεξ γίνεται πολύ συχνά. Τον δεύτερο καιρό οι ερωτικές συνευρέσεις μειώνονται. Και όσο περνάει ο χρόνος… μειώνονται κι άλλο. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όμως που το σεξ δεν χάνεται λόγω ρουτίνας, συνήθειας και βαρεμάρας. Γίνονται λάθη στη σχέση και από τις δύο πλευρές που σκοτώνουν την ερωτική διάθεση.

Αν είσαι σε σχέση, θα γνωρίζεις πολύ καλά, πως για να διατηρηθεί σε σωστά και όμορφα επίπεδα, για να συνεχίσει να είναι η συνύπαρξη ευχάριστη και χωρίς προβλήματα θέλει δουλειά και προσπάθεια. Διαφορετικά τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και φυσικά εξαφανίζουν το σεξ. Σήμερα η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα μας εξηγεί τα λάθη που μπορεί μια γυναίκα να κάνει στη σχέση της και να δυναμιτίζουν την ερωτική της ζωή. Ο λόγος σε εκείνη…

Ένα συχνό γυναικείο παράπονο που εκφράζεται με δισταγμό αλλά και φόβο για την πιθανή απάντηση που μπορεί να έρθει ως απειλή στη σχέση. Και όμως συνήθως δεν είναι το τρίτο πρόσωπο ο λόγος! Πως το ζευγάρι χάνεται σεξουαλικά; Το σίγουρο είναι πως δεν γίνεται «έτσι ξαφνικά», αλλά όπως λέμε εμείς οι ειδικοί, το σεξουαλικό πρόβλημα, δεν είναι άλλο παρά ένα σύμπτωμα που καθρεφτίζει άλλους λόγους, οργανικούς ή ψυχολογικούς, ακόμα και μία δυσλειτουργική σχέση.

Μήπως λοιπόν κάνεις κάτι από τα παρακάτω;
1. Τον μειώνεις

2. Τον κατακρίνεις

3. Τον υποτιμάς μπροστά στους φίλους του

4. Αφήνεις σεξουαλικά υπονοούμενα για τις …επιδόσεις του παρουσία τρίτων

5. Μιλάς για τους πρώην σου με θαυμασμό για τα …προσόντα τους!

6. Καυγαδίζεις συχνά μαζί του

7. Παραμελείς την εμφάνισή σου

8. Κουκουλώνετε το πρόβλημα

9. Δεν μιλάτε μεταξύ σας και δεν μοιράζεστε συναισθήματα

10. Δεν φλερτάρετε πια!

Αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού: Η αλήθεια είναι πως όταν εμφανίζεται ένα σεξουαλικό πρόβλημα στο ζευγάρι, δεν περνάει συνήθως από μόνο του, καθώς και οι δύο το έχουν διαρκώς στο μυαλό τους, αντίθετα μάλιστα μεγαλώνει! Μην το κουκουλώνετε άλλο. Το να ζητήσετε βοήθεια για την αντιμετώπισή του δεν είναι κακό, ούτε ντροπή!

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

READ more