Γιατί υπάρχουν τόσες γυναίκες μόνες; Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι άντρες…

Μήπως είμαστε πολύ απαιτητικές; Μήπως χάσαμε τον αυθορμητισμό μας; Μήπως είμαστε τρομακτικές;

Σκέψου. Πάρε απόσταση, γίνε όσο πιο αντικειμενική μπορείς και δες ότι η ψυχολόγος κ. Μίνου έχει δίκιο. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε τους άντρες για τη μοναξιά μας, αλλά μήπως κάπου φταίμε κι εμείς;

Αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις γυναίκες. Πολλές γυναίκες. Όμορφες, περιποιημένες, δυναμικές. Γεμάτες αυτοπεποίθηση, έτοιμες να παλέψουν με θεριά και να νικήσουν χωρίς να φοβούνται τίποτα. Σύγχρονες σούπερ ηρωίδες. Αυτό είμαστε.
Πολλές όμως από εμάς καταλήγουν στο σπίτι τους μόνες. Και μόλις βγάλουμε τα τακούνια, το μακιγιάζ και πέσουμε στο κρεβάτι… τα μάγεια λύνονται. Το συναίσθημα παίρνει τα ηνία και η μοναξιά φωνάζει την αλήθεια μας.

“Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας ζούμε την εποχή της αποξένωσης. Οι κοινωνικές επαφές και κυρίως οι κοινωνικές συναναστροφές είναι όλο και λιγότερες και οι άνθρωποι καθημερινά πορεύονται όλο και περισσότερο στη μοναξιά” σημειώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

Για ένα ποτό με τους φίλους, δυνατά γέλια, καυστικά σχόλια, δολοφονικός αυτοσαρκασμός… και μετά τίποτα. Επιστρέφουμε σπίτι και το ρίχνουμε στο φαγητό. Ή στο κλάμα. Ή απλώς απολαμβάνουμε τη μοναξιά μας, την ησυχία μας, την ηρεμία μας. Αλλά αυτό δεν παύει να λέγεται μοναξιά.

Και στο ανδρικό στρατόπεδο συμβαίνει αυτό, αλλά δεν το φέρνουν τόσο βαρέως. “Πιο επιρρεπείς ωστόσο φαίνεται να είναι οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες και αυτό εγκειται περισσότερο στην πιο έντονη ανάγκη των γυναικών για συναισθηματική ασφάλεια και υποστήριξη, τα οποία όλο και πιο δύσκολα τα βρίσκεις στις μέρες μας” επισημαίνει η ψυχολόγος.

Τι φταίει…
Τα μηνύματα μοναξιάς που έρχονται στο TLIFE είναι πολλά. Γυναίκες μόνες. Κορίτσια μόνα. Φυσικά και φταίει η εποχή και η αποξένωση. Φυσικά και φταίει η αντρική συμπεριφορά. Ποτέ όμως δεν φταίει μόνο ένας. Και η Ντόρα Μίνου μας εξηγεί τη δική μας ευθύνη…
Ξέρεις, όταν συνειδητοποιείς το πρόβλημα, μόνον τότε μπορείς και να το λύσεις.

“Σήμερα βλέπουμε τη γυναίκα πιο δυναμική από ποτέ, αναλαμβάνει όλο και περισσότερους ρόλους, είναι οικονομικά ανεξάρτητη, αυτόνομη, συχνά βλέπουμε να διοχετεύει το δυναμισμό της στην επαγελματική της δραστηριότητα και να κάνει καριέρα. Ταυτόχρονα όμως βλέπουμε ότι όλα αυτά συχνά δεν συμπορεύονται με μια υγική και συντροφική σχέση. Όλο και περισσότερο βλέπεις γυναίκες μόνες, είτε γιατί έχουν βγει από μια προβληματική σχέση, είτε γιατί αποφεύγουν να μπούνε σε σχέση είτε γιατί δεν διατίθενται να δώσουν την ανάλογη φροντίδα που χρειάζεται μια σχέση για να διατηρηθεί”.

Πριν βιαστείς να αντιδράσεις, σκέψου. Μερικές φορές αλλιώς τα σκεφτόμαστε, αλλιώς τα εξηγούμε μέσα μας, αλλά εντελώς διαφορετικά συμπεριφερόμαστε. Η κολλητή μου για παράδειγμα δουλεύει μέχρι το βράδυ και γυρίζει κατάκοπη. Δεν έχει κουράγιο για τίποτα. Απλά κοιμάται. Κι ο φίλος της παραπονιέται. Γιατί δεν φροντίζει για τη σχέση τους. Εκείνη πιστεύει ότι καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια. Κι όμως, αν το δεις αντικειμενικά δεν προσπαθεί. Έχει αφιερωθεί στη δουλειά της.

Η δύναμη που έγινε… αδυναμία!
“Οι γυναίκες σήμερα παντρεύονται μεγαλύτερες, σε ένα μέσο όρο ηλικίας 30 – 35 ετών. Χωρίζουν πιο εύκολα. Αποφασίζουν να μεγαλώσουν πολλές φορές μόνες τα παιδιά τους ή ακόμη αποφεύγουν να μπούνε σε μια σχέση αν δεν πληρεί “βασικές προϋποθέσεις”, συμπληρώνει η κ. Μίνου.

Όσο μεγαλώνεις αλλάζουν και τα κριτήρια για τις σχέσεις, γίνεσαι πιο απαιτητική, λιγότερο παρορμητική, θέλεις να είσαι στη σχέση όσο μπορείς «εκ του ασφαλούς» με αποτέλεσμα η λογική να επιβάλλεται στο συναίσθημα και να δυσκολεύεσαι να πάρεις το ρίσκο που απαιτείται για μία συντροφική σχέση. Αυτό είναι ίσως και ένα από τα αντίτιμα που πληρώνει το γυναικείο φύλο για την εξέλιξή του”.

“Επιπλέον, η αναβλητικότητα αυτή συχνά έχει ως αποτέλεσμα να μην επενδύει συναισθηματικά ανάλογα και στις διαπροσωπικές της σχέσεις, να βάζει πιο υψηλά standards στην επιλογή συντρόφου, να μην αποδέχεται και πολλές από τις ιδιαιτερότητες του άλλου” συνεχίζει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

Είναι σαφές ότι έχουμε γίνει πολύ επιλεκτικές. Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας. Τα θέλουμε όλα ή τίποτα. Δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Σύγχρονες αμαζόνες με φόρα…
Οι άντρες έχουν τρομάξει. Αλλά κι εκείνους τους λίγους που ακόμα τολμούν τους έχουμε ευνουχίσει, λένε. Πήραν τα μυαλά μας αέρα, λένε και για αυτό είμαστε μόνες.

“Σταδιακά βλέπουμε ότι όλο και περισσότερο μπερδεύονται οι ρόλοι των δύο φύλων. Ο παραδοσιακός ρόλος του άνδρα κυνηγού τείνει να εξαφανιστεί, η γυναίκα πλέον διεκδικεί πιο εύκολα, απορρίπτει ωστόσο και πιο εύκολα. Αυτή η εγωιστική συμπεριφορά της γυναίκας ουσιαστικά την απομακρύνει από τις πραγματικές συναισθηματικές της ανάγκες” εξηγεί η κ.Μίνου.

Είναι αυτό το σύνδρομο, αυτή η διαστροφή, αυτό το τερατάκι που μπαίνει μέσα μας και γινόμαστε η Ζίνα. Η σούπερ γυναίκα, η αυτάρκης, με τον τσαμπουκά ανα χείρας που σκοτώνει. Είναι η ίδια γυναίκα που θα λιώσει στο κλάμα λίγο αργότερα.

Τρομακτική… γυναίκα!
“Οι άντρες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να φλερτάρουν, πολλές φορές τρομάζουν με τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες μίας γυναίκας και ακόμη και όταν ξεκινούν οι σχέσεις πολλές φορές καταλήγουν σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και ισχύος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πολλά απ’ αυτά που γίνονται σε σχέση με την προσέγγιση και την εξέλιξη μίας συντροφικής σχέσης, όσο δυναμική και να είναι μία γυναίκα, όσο εύκολα να μπορεί και να προσεγγίζει κάποιον άνδρα, καταλήγει στην εποχή μας να νιώθει τόσο μόνη γιατί δεν παύει να αναζητά την συναισθηματική ασφάλεια και την ενίσχυση της γυναικείας φιλαρέσκειας από έναν άνδρα”.

Σεξ εναντίον συντροφικότητας
“Στις σχέσεις πλέον πολύ εύκολα εμπεριέχεται το σεξ και λιγότερο η συντροφικότητα, η φροντίδα και η αποδοχή. Επιπλέον, ως τόπο συνάντησης βλέπεις όλο και περισσότερο να αναδυκνύεται το διαδίκτυο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σχέσεις να γίνονται όλο και περισσότερο απρόσωπες ενώ παράλληλα είναι βραχυπρόθεσμες και επιφανειακές. Οι άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους με όλο και περισσότερο «παγωμένα» συναισθήματα με αποτέλεσμα να καταλήγουν μόνοι και δυσαρεστημένοι” καταλήγει η κ. Μίνου.

Της Ξένιας Ιωάννου
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Ντόρας Μίνου

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. τα ιδια που συζηταμε μεταξυ μας λετε.
    εγω τα λεω δηλαδη στις φιλες μου που ολο λενε οτι δεν υπαρχουν αντρες.

  2. Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα 1 χρόνο έχω μόνη μου και δεν μπορώ να δω φως στον ορίζοντα όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Μας έφαγε η ανεξαρτησία και η ισότητα ανάθεμα τον “φεμινισμό μας” ανάθεμα που μας έφερε σε αυτήν τη θέση. Και ένα παράπονο (με την υπερβολή του) : αυτές οι προηγούμενες γενιές αφού μας κατέστρεψαν οικονομικά μας “τσάκισαν” και συναισθηματικά με τις ιδέες τους.ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΦΛΙΠΑΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ΣΑΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΜΕ,ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ,ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ,ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ,ΔΥΣΚΟΛΟ Κ.Τ.Λ.ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΤΕΡ ΤΕΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.ΣΥΧΝΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΣΗ.ΕΙΜΑΙ 34 ΕΤΩΝ,ΕΧΩ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΣΧΕΣΗ.ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΣΤΕ.

  4. Καλύτερα ο καθένας μόνος του. Αφου τα δυο φυλα δεν ταιριαζουν πια. Εχουν υποστει καποιο ειδος μεταλλαξης τις τελευταιες δεκαετιες. Α και κατι πιο σοβαρο. Ποτέ θα έρθει το iPad 2 στην Ελλάδα ?

  5. einai pragmatika tragiko na vlepeis paidia neotata ,foitites akoma na einai mona tous…milaw apo proswpiki empeiria,eimai 20 xronwn foititria k exw na kanw sxesi apo to sxoleio….panw katw olos o kosmos einai stin idia katastasi antres gunaikes…akouw apo tous perissoterous pou lene oti varethikan na einai monoi tousk oti theloun kapoia sxesi…pws ginetai oloi (i estw oi perissoteroi) na theloun na vroun kapoio i kapoia k pali na menoun monoi tous???egw auto pou vlepw pleon einai oti oi antres de koitane pleon opws koitousan palia k akoma exw tin entupwsi oti apla polles fores den exoun oreksi oute jan na flertaroun..einai dunaton kopeles se tetoies ilikies omorfes,eksupnes,me xioumor k ola ta kala na einai mones tous??? de kserw pantws egw exw frikarei ligo…

  6. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας άντρας σήμερα είναι να χαρίσει παιδιά σε μια “σύγχρονη” γυναίκα. Θα είναι καταδικασμένα εκ γενετής…

  7. Δεν διαφωνώ με ορισμένες από τις απόψεις που κατατίθενται στο άρθρο, ωστόσο έχω μία σημαντική ένσταση: εμείς οι γυναίκες όντως αλλάξαμε, δεν είμαστε όπως οι μαμάδες μας. Έχουμε βγει στην αγορά εργασίας, επιλέγουμε εμείς τον σύντροφό μας, τη ζωή που θέλουμε να έχουμε, σε αντίθεση με τις παλιότερες γυναίκες που εκ των πραγμάτων έπρεπε να λένε ναι σε όλα και να ανέχονται. Αναρωτηθήκαμε όμως ποτέ αν άλλαξαν οι άνδρες, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα; Διότι, όταν έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο δυναμικό, με αυτοπεποίθηση, που θα σε διαλέξει και δεν θα υποκύψει απλώς σε αυτά που θέλεις εσύ, τότε δεν μπορείς να απαιτήσεις από αυτόν να προσαρμοστεί στα δικά σου μέτρα. Βρίσκετε και οι δύο μια χρυσή τομή. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο πρέπει μια γυναίκα να απολογείται για την καριέρα της, τα πτυχία της, την αυτοπεποίθησή της…Τα στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα πιο υποχωρητική, πιο μαζεμένη, πιο πίσω είναι ακόμη ριζωμένα στη συνείδησή μας. Και γιατί οι νέοι άνδρες, μόλις βλέπουν μια κοπέλα που έχει επιτύχει περισσότερα από αυτούς, κομπλάρουν και το βάζουν στα πόδια; Κι όταν δεν φεύγουν τρέχοντας, προσπαθούν να τη φέρουν στα νερά τους, υποδεικνύοντάς της τον “φυσικό” της ρόλο: κουζίνα και σέξι γατούλα στο κρεβάτι. Δεν είναι άκρως υποτιμητικό αυτό και για τα δύο φύλα; Πότε θα νιώθει πραγματικά ωραία ένας άνδρας: όταν θα έχει δίπλα του μια αξιόλογη γυναίκα ή μια άβουλη γυναικούλα; Γιατί αν η πλειοψηφία προτιμά το δεύτερο, τότε το πρόβλημα είναι όλο δικό τους. Είναι εύκολο να κατηγορούμε τις γυναίκες για όλα και να τους επιρρίπτουμε ευθύνες. Αναλογίστηκε όμως ποτέ κανένας άνδρας το μερίδιο ευθύνης που του αντιστοιχεί επί του θέματος; Όταν η κοινωνία εξελίσσεται, εσύ δεν μπορείς ακόμη να γαλουχείσαι (και χρησιμοποιώ το ρήμα αυτό, γιατί και οι γονείς είναι υπεύθυνοι) και να λειτουργείς με μια “μάτσο” νοοτροπία περασμένων δεκαετιών. Ναι, όντως υπάρχουν γυναίκες που κάνουν σοβαρά λάθη στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο: είναι έντονα επικριτικές και συχνά απορριπτικές σε βαθμό προσβολής. Όπως υπάρχουν και άνδρες με τα συμπλέγματα που προανέφερα. Θέλω να πιστεύω όμως ότι κάπου εκεί έξω υπάρχουν και άνδρες που είναι αξιόλογοι και αντάξιοι της προσοχής μας. Σύντροφο συνοδοιπόρο θέλουμε και μεις και σεις. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

  8. Νομίζω ότι υπάρχει μια αρκετά μεγάλη δόση υπερβολής στο κείμενο. Το ότι η γυναίκα έχει πάρει τα ηνία της ζωής της δεν σημαίνει ότι είνα騔εγωίστρια, αλλαζονική, με τσαπουκά κτλ”.
    Μάλλον το κάνει για βιοποριστικούς λόγους γιατί για πείτε μου μια οικογένεια στηρίζεται σήμερα όταν εργάζεται μόνο το ένα μέλος?
    Πάντως από την εμπειρία μου και το περιβάλλον που ζω βλέπω ότι οι αντρες προτιμούν πετυχημένες και οικονομικά ανεξάρτητες συντρόφους….. Αλλού είναι το πρόβλημα…. και για τα δύο φύλα….

  9. Εγώ πάντως δεν βλέπω όλες αυτές τις μοναχικές – ελεύθερες, ωραίες και πετυχημένες που δεν τις κυνηγάνε οι άντρες. Δεν βλέπω γύρω μου όμορφες γυναίκες που να παραμένουν μόνες τους για παραπάνω απο 1-2 μήνες. Όσες όμορφες γυναίκες γνωρίζω ηλικίας 20-35 είτε έχουν κάποια σχέση είτε απλά δεν αναζητούν σχέση γιατί μπορεί να περνάνε καλά μόνες τους κάνοντας περιστασιακές σχέσεις. Επομένως δεν μπαίνουν στην κατηγορία της γυναίκας που δεν βρίσκει. Δεν έχω γνωρίσει τέτοια γυναίκα ακόμα σε αντίθεση με πολλούς άντρες που ακόμα και εμφανίσιμοι συναντούν σοβαρές δυσκολίες στο να βρουν μια όμορφη κοπέλα ελεύθερη και διαθέσιμη.

  10. Οι λόγοι που οι φυσιολογικές-νεαρές-πολύ ωραίες κοπέλες δεν έχουμε σχέση είναι πολλοί. Αρχικά υπάρχει τεράστια εμμονή των ανδρών με το σεξ. Όταν ο άλλος σού ζητάει στο πρώτο ή στο δεύτερο ραντεβού να “πάτε μια βόλτα με τ’αμάξι”, σιγά μην ξαναβγείς μαζί του. Έπειτα, πολλοί άνδρες μένουν με την μαμά τους, όχι μόνο στη δεκατία των 20, αλλά και των…30, ακόμη και των 40. Κάποιος που γεράζει με τους γονείς τουμόνο για σχέση δεν κάνει. Επιπλέον, αρκετοί άνδρες δεν προσέχουν καθόλου την εμφάνιση τους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με κοιλιές, φαλάκρες, ή εμφανώς χααλσμένα δόντια. Πώς να κυκλοφορήσεις με τέτοιο σούργελο???? Εγώ αυτήν την στιγμή σχετίζομαι με 35αρη, κοντό, χοντρό, άσχημο, παχύσαρκο, που μένει με τους γονείς του. Προφανώς είμαι παράδειγμα προς αποφυγή, και προφανώς ταυτόχρονα ψάχνω κανονικό άνδρα.

  11. Βρίσκω συντηρητικό, μονόπλευρο και ενοχοποιητικό το συγκεκριμένο άρθρο…Σαφώς και είναι αλήθεια ότι όμορφα κορίτσια και γυναίκες είναι μόνες τους και δύσκολα κάποιος τις προσεγγίζει. Όμως, δεν φταίει ο δυναμισμός τους γι΄αυτό. Αντίθετα, οι άνδρες πλέον είναι πιο φοβικοί, πιο αδύναμοι, κυρίως λόγω της οικονομικής τους αποδυνάμωσης. Πώς να προσεγγίσει λοιπόν, κάποιος μία κοπέλα, ενώ αυτός πιθανόν να μην εργάζεται, να μένει με τους γονείς του κτλ, ενώ αυτή έχει τη δουλειά της, τα λεφτά της…Έτσι, σκοτώνεται και οποιαδήποτε διάθεση για σχέση και προτιμούν το εύκολο, ευκαιριακό σεξ, στην καλύτερη και την πλήρη απόσυρση στη χειρότερη.

  12. Συμφωνώ με το άρθρο ότι οι περισσότερες γυναίκες κουβαλάνε τα κατάλοιπα προηγούμενων εποχών που απαιτούν από αυτές να κάνουν έναν “επιτυχημένο” γάμο με κριτήριο τα εισοδήματα και την κοινωνική θέση του συντρόφου τους. Δυστυχώς έχω φίλες που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτό. Σαφώς και το μερίδιο ευθύνης των αντρών είναι μεγάλο γιατί και αυτοί “βολεύτηκαν” στις εύκολες λύσεις που τους προσφέρει κατά κόρων το διαδίκτυο και δεν προσπαθούν όσο παλιότερα. Παρόλα αυτά – και από προσωπική μου πείρα – πιστεύω ότι το πλήρωμα του χρόνου έρχεται για όλους κάποια στιγμή και βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος!

  13. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι παλιες συμμμαθητριες κ συμφοιτήτριες μου παντρευονται οποίον τις δώσουν οι γονείς τους. Ειμαι από τις λίγες που είμαι μόνη μου,είμαι 23 ετων και δεν έχω κάνει ποτέ σχέση, ούτε έχει δείξει ποτέ κανείς ενδιαφέρον. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι θα μείνω μόνη μου! Δε ξερω αν είναι ακραίο αυτο. Είναι κι ότι δεν υπάρχει άτομο που να νιώθει καλά με τον εαυτό του, να έχει αυτοπεποίθηση. Όσο πιο καημένη είσαι τόσο πιο εύκολα βρισκεις κάποιον!

  14. Να πω και εγώ τη γνώμη μου σαν άντρας απο αυτά που βλέπω. Λοιπόν, καταρχήν εμείς οι άντρες έχουμε πολύ μεγάλες ευθύνες. Εμείς θεοποιήσαμε με τον τρόπο μας τις γυναίκες, με αποτέλεσμα αυτές να σηκώσουν ψηλά τον αμανέ. Αυτό οφείλεται στους λεγόμενους λιγούρηδες που βλέπουν μια κοπέλα στο δρόμο και λένε τα δικά τους. Με αυτό το τρόπο γίνανε πολλές ψώνια (δεν λέω για όλες δεν τσουβαλιάζω). Αυτό έδωσε το δικαίωμα σε πολλές να γίνουν όπως περιγράφει το άρθρο. Αποτέλεσμα; Έχουν δημιουργηθεί 2 κατηγορίες αντρών. Απο τη μία οι λεγόμενοι, δυναμικοί ‘πέφτουλες’ που δεν τους νοιάζει τίποτα (πιθανώς πλειοψηφία), αρκετοί δε απο αυτούς (όχι όλοι) θα προσβάλλουν και γυναίκες θα κάνουν και το άσχημο πέσιμο. Όλοι αυτοί όμως είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες εμπειρίες, και πολλές σχέσεις, και σεξουαλικές εμπειρίες. Τρώνε και χυλοπίτες αλλά βρίσκουν και γυναίκες, αυτοί είναι που ‘κυκλοφορούνε’. Απο την άλλη υπάρχει μια άλλη κατηγορία αντρών οι οποίοι είναι στο άλλο άκρο και όλο και αυξάνονται, οι συνεσταλμένοι , αυτοί που φοβούνται να μιλήσουν σε κοπέλα, που διστάζουν. Αρκετοί απο αυτούς και χωρίς καθόλου εμπειρίες, ξέρω άτομα, το βλέπω και στους γύρω μου, 25 χρονών 26 να μην έχουν πάει με γυναίκα ποτέ ( και δεν είναι λίγοι). ʼρα οι γυναίκες συναναστρέφονται με μια μεγάλη και συγκεκριμένη κατηγορία αντρών ( και σε αυτούς υπάρχουν σωστοί δεν λέω). ʼρα αφού υπάρχουν και τόσοι άντρες μόνοι, θα υπάρχουν και πολλές γυναίκες μόνες. Βέβαια να προσθέσω ότι φταίει και η εποχή, τα πρότυπα, τα περιοδικά η μόδα κ.α.

  15. Εγω δε συμφωνω με το αρθρο! Δε νομιζω οτι οι γυναικες εχουν σηκωσει ψηλα τον αμανε..αυτο που συμβαινει πλεον ειναι οτι εχοντας μια οικονομικη ανεξαρτησια ανεχονται πολυ λιγοτερο αντρες που θεωρουν οτι μπορουν να κανουν βλακειες και η αλλη να τα ανεχεται! Αντρες που θελουν κοινως να εχουν συνεχως το πανω χερι για να…αισθανονται αντρες! Και μολις οι γυναικες δουνε οτι κατι παει στραβα, τοτε τους ειναι πολυ ευκολο να σηκωθουν και να φυγουν οπως ακριβως κανανε παλια οι αντρες…Δε το βρισκω καθολου κακο αυτο αρκει οταν υπαρχουν παιδια να γινονται οι απαραιτητες υποχωρησεις! Τωρα οι αντρες αυτοι που φοβουνται εχουν μεγαλωθει ετσι απο τις μαναδες τους ωστε να ειναι ευθυνοφοβοι. Και η εποχη μας δυστυχως ευνοει τους ευθυνοφοβους ειτε με τις μοδες στυλ one night st, με τις εκτρωσεις, με τις δηθεν ελευθερες σχεσεις…ολα αυτα συνηθως τα προτεινουν οι αντρες μικρης ηλικιας γιατι εχουν μεγαλωθει με τα μυαλα οτι πρεπει αν συλλεξουν εμπειριες και να προσεχουν οσο ειναι μικροι μη τους κουκουλωσει καμια…και τρεχουν ολες μετα οι μικρες σωρηδον με τα ερωτηματα: “μα γιατι δε με θελει? γιατι δε θελει σχεση? μου ειπε να το ριξουμε τι να κανω?” κλπ κλπ Και ακριβως για ολους αυτους τους λογους μια γυναικα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ..με ο,τι αυτο συνεπαγεται! Αυτο που πρεπει να κανουν οι ανδρες ειναι να προσαρμοστουν και να το αποδεχτουν! Ας το καταπιουν οπως ακριβως εκαναν και οι γυναικες τοσες 10ετιες! Δε καναμε και τιποτα τραγικο πια!

  16. Για να συμπληρώσω το προηγούμενο ποστ, για να μην γίνει παρεξήγηση. Οι γυναίκες καλά κάνουν και είναι δυναμικές, κάνουν καριέρες και μπράβο τους θαυμάζω τέτοιες γυναίκες. Δεν φταίει αυτό που είναι πολλές μόνες τους. Αυτό που φταίει είναι ότι εμείς οι άντρες θεοποιήσαμε με αποτέλεσμα αρκετές να το εκμεταλλευτούν αρνητικά. Το διαχωρίζω, άλλο δυναμική γυναίκα, και άλλο ψωνισμένη. Το δεύτερο φταίει και δεν τσουβαλιάζω δεν λέω για όλες. Όταν κάποια βάζει στο facebook φωτογραφία και τα πετάει όλα έξω και έχει 400 ‘likes’ και 100 σχόλια από κάτω, δεν θα ψωνιστεί, ποιός φταίει σε αυτό; εμείς, και ενώ παράλληλα αφήνουμε αξιόλογες και σοβαρές κοπέλες. Επίσης δεν φταίει και τόσο η οικονομική κρίση. Και πριν 10 χρόνια τα ίδια άρθρα ανέβαιναν, τα ίδια άκουγα, σε κρίση οι σχέσεις, οι γυναίκες μόνες, τα ίδια ακριβώς, τότε που η ανεργία σε μονοψήφια νούμερα. Δεν φοβάται κάποιος να πλησιάσει μια κοπέλα επειδή αυτή δουλεύει, η ότι αυτός μένει με τους γονείς του καμία σχέση. Αυτό γινότανε και πριν 10 χρόνια τα ίδια άκουγα και από άντρες και από γυναίκες τις ίδιες ατάκες. Η κρίση όντως επιδείνωσε όντως την ήδη προβληματική κατάσταση αλλά δεν είναι η κυρία αιτία, άλλα είναι τα αίτια.

  17. ναι καλα είμαστε δυναμικές μπλα μπλα… και εμείς φταίμε και μπλαα μπλα μπλαααα

    όταν όμως είσαι ανεργη και σου έρχετε ο άλλος και σου λεέι…

    “την βλέπεις την κοπέλα που περνάει στον δρόμο ? αυτη φέρνει και ένα 1000μισθό στο σπίτι ”

    αντε ρε με τα μπαρμπαδέλια που είναι πατρις θρησκεία οικογένεια και το μόνο που μπόρεσαν και αναβάθμισαν είναι τον φραπε σε φρεντο και το κομπολόι σε PlayStation…

    OI ANTRES EINAI MALAKES TELOS kai FAP FAP

  18. Ειναι θέμα αυτοπεποίθησης και το πως τους μεγαλώνουν οι μάνες τους. Έγιναν οι γυναίκες δυναμικές…μα αν δεν κάνουν κίνηση ο άλλος απλά θα κοιτάει χωρίς να πλησιάζει.

  19. Και εγώ βρίσκω το άρθρο απόλυτο και όχι και τόσο επιστημονικό… πολύ εύκολα επιρρίπτει ευθύνες στις γυναίκες χωρίς να το αναλύει και να το τεκμηριώνει. Ότι όσο μεγαλώνουν βάζουν πιο ψηλά τα στανταρτς, ότι είναι εγωίστριες, ότι απορρίπτουν πολύ εύκολα κ.τ.λ… Μήπως όλα αυτά γίνονται επειδή ή ίδια η κοινωνία έχει αλλάξει, επειδή θέλουν πολλές σ’αυτή την ηλικία να γίνουν μητέρες και προσπαθούν να βρουν τον ιδανικό σύντροφο και πατέρα; Γιατί ό,τι και να γίνει, αυτές θα το πληρώσουν (και εννοείται και τα παιδιά σε περίπτωση οικογένειας). Έχω παράδειγμα γυναίκας που μετά από χρόνια γάμου και τριών παιδιών, ο σύζυγός της παράτησε αυτήν και τα παιδιά τους για μια άλλη σχέση. Οκ, αν δεν πήγαινε άλλο με την σχέση τους, δεν κρίνω αυτό (αν και πιστεύω ότι όταν αποφασίζεις να κάνεις οικογένεια δεν είσαι εσύ στο κέντρο και οι επιθυμίες σου αλλά τα παιδιά σου μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.) Το θέμα είναι ότι σταμάτησε να είναι και γονιός. Και έμεινε μία γυναίκα με 3 ανήλικα παιδιά, να κάνει 2 δουλειές για να τα καταφέρει και να προσπαθεί να σώσει την κατάσταση ψυχολογικά για τα παιδιά της. Και πότε αυτή η γυναίκα θα φτιάξει ξανά την ζωή της; Τέτοια παραδείγματα χιλιάδες… Τα υπολογίζει αυτά η παραπάνω έρευνα;; Ότι είναι και αυτές οι γυναίκες κάπου εκει έξω μόνες..; Επίσης συμφωνώ με ένα σχόλιο που λέει: “Σύντροφο συνοδοιπόρο θέλουμε και μεις και σεις. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε, τόσο το καλύτερο για όλους μας.” Δηλαδή καμιά φορά τα πράγματα είναι απλά, εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα. Από την άλλη βέβαια, σ’ αυτήν την πολυπλοκότητα έχουν συντελέσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και άλλα που προαναφέρθηκαν…τα πρότυπα, μ.μ.ε, περιοδικά,το ίντερνετ, lifestyle κ.λπ. Η λύση είναι μόνοι μας να αρχίζουμε να αποδομούμε αυτό το lifestyle, να μην αφήνουμε να μας επηρεάζει και να αναζητάμε και να λέμε την αλήθεια στις σχέσεις μας. Αν το κάνει ο καθένας από εμάς σιγά σιγά θα γίνουμε πολλοί και θα αυτοκαταρριφθεί αυτή η φούσκα. Και κάτι τελευταίο..νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα αναμεσα στα 2 φύλα, που βέβαια είναι και στην φύση τους… Οι γυναίκες ενηλικιώνονται νωρίς και οι άντρες παραμένουν αιώνια παιδιά..οπότε συνήθως δεν κρατάει για πολύ. Εκτός από κάποιες περιπτώσεις που το ζυγίζουν, καταλαβαίνουν ότι η ψυχή και των 2 θέλει να είναι μαζί παρά τις όποιες τριβές και τότε με αμοιβαίες υποχωρήσεις, αγάπη, σεβασμό, ισότητα, τα καταφέρνουν και το χαίρονται κι όλας!

  20. Πω πω, γεμίσαμε με “δυναμικές” γυναίκες….που κρύβονται άραγε! και όλες εργάζονται, όταν η ανεργία στις γυναίκες είναι η υψηλότερη….ας αναλάβουν αυτές λοιπόν τις πρωτοβουλίες – ισότητα δεν έχουμε…ας μας δώσουν οι γυναίκες την συναισθηματική ασφάλεια που και εμείς οι άνδρες επιζητούμε..Ολα που έκαναν οι άνδρες για την γυναίκα τα έκαναν….ίσως τώρα βαρεθήκαμε πια και δεν αξίζει την προσπάθεια…οι περισσότεροι μας τα βρίσκομαι πιο εύκολα να πιούμε μια μπύρα με έναν φίλο χάλαρα, εκτός αυτών που έχουν αυξημένο λίμπιντο .. Τις πλησιάζουμε μας είπαν δυο 25αρηδες σήμερα στην καφετέρια/μπαρ – εντελώς μαζεμένοι και συνεσταλμένοι – αλλά δεν ενδιαφέρονται, ενώ εμείς οι δύο πενηντάρηδες με μεγάλη άνεση συζητούσαμε με γυναίκες, αυτά τα ερμα ούτε λέξη δεν μπορούσαν να αρθρώσουν Το περίεργο είναι ότι οι γυναίκες δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι το κίνημα φεμινισμού στις αρχές της δεκαετίας του 70, έχει πεθάνει προ καιρού παγκοσμίως και διατηρείται μόνο στην Ελλάδα, καθώς με κάποια καθυστέρηση έρχονται πάντα οι τάσεις στην Ελλάδα… Γυναίκες, αγαπήστε τους άνδρες ξανά και όχι τον εαυτό σας και εμείς θα ανταποκριθούμε ξανά! Αυτό που σας βγαίνει τώρα είναι τα απωθημένα σας και η εκδικητικότητα σας για όλες τις δήθεν «αδικίες» που σας έχουμε κάνει εμείς οι κακοί άνδρες!!!

  21. Στην απορια γιατι τοσες πολλες γυναικες ειναι μονες και ιδιαιτερως στην Ελλαδα επιτρεψτε μου να σας πω γιατι: Επειδη οι Ελληνες δεν ειναι αρκετα ανδρες! Ναι καλα διαβασατε. Ο ανδρικος πληθυσμος στη χωρα αυτη εχει το κυριως προβλημα που λεγεται ανανδρια. Οι ανδρες που ζουν στις πολεις προερχονται απο την επαρχια και η ελλαδικη επαρχια ειναι τοπος μητριαρχικος. Φαινομενικα η συζυγος ειναι υπακουη στον ανδρα της αλλα στην ουσια ειναι ο κυριαρχος στην οικογενεια. Τουτο εχει δραματικες επιπτωσεις στην ψυχολογια του μικρου αγοριου που παρεμποδιζεται απο την κυριαρχη μανα οχι μονο να γινει ανδρας αλλα και να συμπεριφερεται σαν ανδρας. Οι προσωπικες σχεσεις ειναι μικρογραφια της κοινωνιας. Για να υπαρχει κοινωνια της προκοπης απαιτειται υπακοη στους νομους και ορθολογισμος. Αυτα ομως προυποθετουν την υπαρξη πατριαρχικων δομων για να υπαρξουν. Στην ελλαδα ομως δεν συμβαινει κατι τετοιο. Εδω υπαρχει μπολικος μαμοθρεφτισμος δηλαδη παθολογικη αποφυγη ευθυνων, ανωριμοτητα, παραλογισμος,τζαμπα μαγκια ,ανομια και ατιμωρισια και ενας Θεος ξερει μονο τι συμφορες μας περιμενουν σε προσωπικο και συλλογικο επιπεδο με εναν τετοιο ανανδρο αρσενικο πληθυσμο. Ενα πολυ διαφωτιστικο βιβλιο σχετικα με την ελλειψη ανδρισμου που μαστιζει την ελληνικη κοινωνια ειναι ” ο μυθος της ψυχικης νοσου ” του πατερα Φιλοθεου Φαρου απο τις εκδοσεις αρμος. Ολα τα αλλα περι απαιτητικων και ανεξαρτητων γυναικων δηθεν δεν ειναι τιποτα αλλο απο ανακουφιστικες εκλογικευσεις προς αποφυγη της πραγματικοτητας . Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι εμεις οι γυναικες στην Ελλαδα θα πρεπει να μαθουμε να αναζητουμε αληθινους ανδρες. Εδω συμπεριλαμβανονται και ανδρες ξενων εθνικοτητων αφου στη χωρα μας υπαρχει οντως προβλημα ας το καταλαβουμε επιτελους.

  22. Η μάστιγα της δεκαετίας ειναι το facebook. Παρατηρώ, πως οσο περισσότερο μια γυναίκα ασχολείται με αυτο, τοσο περισσότερο γίνεται μη δεκτική στο να συναψει μια σχεση ή να βιώσει ενα φλερτ στον έξω κόσμο. Αυτό το ψεύτικο ενδιαφέρον που αποκομίζει από τα like και το διαδικτυακό φλερτ. προφανώς ή της φουσκώνει υπερβολικά την αυτοπεποίθηση ή της ικανοποιεί την αναγκη για πραγματικη επαφη. Μόνο μια παρατεταμένη διακοπή ρεύματος σώνει την ανθρωπότητα.

  23. αφου ειναι τοσο δυναμικες οι γυναικες σημερα γιατι δεν κανουν το πρωτο βημα προς καποιον που τους αρεσει? δηλαδη δυναμικες εκει που μας παιρνει ή μας συμφερει και αλλου το παιζουμε αλλιως. τι να πω, οπως τα κανατε λουστειτε τα.

  24. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Μου κάνει εντύπωση σε ποιά χώρα και σε ποιά εποχή απευθύνεται αυτό το – κατά τα άλλα – καλογραμμένο άρθρο. Ή μήπως μιλάμε για τα καπρίτσια της μερίδας των βολεμένων (ανδρών και γυναικών) αυτής της χρεοκοπημένης (από όλες τις απόψεις) κοινωνίας/χώρας που απλώς συνεχίζει να ζει μέσα στην γυάλα ενός πεθαμένου lifestyle της Ψωροκώσταινας των 90s/00s αγνοώντας την υπόλοιπη κοινωνία που αργοπεθαίνει; Ένα 30% των Ελλήνων έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους (κομματόσκυλα, λαμόγια, καρεκλοκένταυροι, αεριτζήδες κ.τ.λ.), ένα άλλο 20-30% φαντασιώνεται με την προσδοκία πως κάπου/κάπως/κάποτε θα γλείψει ένα κοκκαλάκι, οι υπόλοιποι απλώς έχουν αφεθεί και βιώνουν έναν αργό θάνατο στο κοινωνικό περιθώριο. Οι δυναμικοί άνθρωποι που ξέρω (άνδρες και γυναίκες) από τον περίγυρό μου πήραν τα μπογαλάκια τους και την αξιοπρέπειά τους και έφυγαν για την ανελέητη αρένα της ξενιτιάς και μάλιστα σε μία εποχή όπου το όνομα της Ελλάδας προκαλεί – στην καλύτερη περίπτωση – τον γέλωτα. Όσο για τις “δυναμικές” εγχώριες δεσποινίδες/κυρίες που θεωρούν ότι οι Έλληνες άνδρες είναι “λίγοι” για να καλύψουν την υπεραξία τους, πολύ απλά ας κάνουν αυτό που κάνουν οι Ανατολικοευρωπαίες στα αντίστοιχα site εύρεσης “κατάλληλων” γαμπρών δηλαδή θέλω τάδε εμφάνιση, τάδε ηλικία, τάδε εισόδημα κ.τ.λ., τουλάχιστον αυτές είναι ειλικρινείς σε αυτό που ζητάνε. Αν και υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση όσον αφορά τις εγχώριες “δυναμικές” γυναίκες που όλες εργάζονται, έχουν το πορτοφόλι τους, “μορφώνονται” και αρπάζουν την ζωή από τα… μαλλιά με τα ποσοστά ανεργίας που σαρώνουν την νέα γενιά και μάλιστα τον γυναικείο πληθυσμό. Μια φιλική συμβουλή προς τις υποψήφιες “πριγκήπισσες”: να ξέρουν πως θα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό στην εύρεση του γαμπρού που πληρεί το “πακέτο”, δόξα τω Θεώ έχουμε πάει σε ευρωπαϊκές χώρες και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες τουλάχιστον εξίσου όμορφες με τις “ωραίες” Ελληνίδες και σε πολλές περιπτώσεις με χαμηλότερες “απαιτήσεις”. Χωρίς να βγάζω έξω και την μεγάλη καφρίλα που υπάρχει σε κομμάτι του ανδρικού πληθυσμού (που βέβαια από Ελληνίδες μάνες βγήκαν) θα πω ένα πράγμα: οι Ελλεεινίδες έχουν τους Ελλεεινούς που τις αξίζουν και αντιστρόφως. ʼλλο πράγμα να ζητάς σύντροφο κι άλλο πράγμα να ζητάς σπόνσορα ή σπερματοδοχείο. Δυστυχώς, από τα περισσότερα σχόλια διαπιστώνω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όχι απλά σε κρίση αλλά σε παρακμή, βαθιά και αθεράπευτη παρακμή με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να μην μπορεί/θέλει/νοιάζεται να αντιληφθεί όχι μόνο αυτό που συμβαίνει αλλά και τα χειρότερα που έρχονται. Πάντως, το καλό που έχει φέρει αυτή η κοινωνική σήψη είναι ότι σταδιακά ξεκαθαρίζει η ήρα από το σιτάρι και τα παράσιτα της κοινωνίας δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν

  25. Ποιες μόνες γυναίκες;Πού τις βλέπετε;Εδώ ακόμα και οι μέτριας εμφάνισης και IQ έχουν ένα τσούρμο άντρες να τις παρακαλάνε να βγούνε μαζί τους.Και συνήθως πάντα έχουν και κάποιον,σπάνια θα βρεις ελεύθερη.Ποια μοναξιά λοιπόν;Καλό θα ήταν όσες γυναίκες είναι μόνες,να παραδέχονται τουλάχιστον ότι είναι μόνες καθαρά απο δική τους επιλογή.Και όχι επειδή οι άντρες δήθεν φοβούνται να τις πλησιάσουν.

  26. γενικα οι γυναικες στην ελλαδα ειναι δυσκολες. εαν εξαιρεσεις μερικες που εχουν περαση λογο της ομορφιας τους σε αυτους που λεμε μπηχτες δηλαδη στους αντρες που εχουν μεγαλη αυτοπεπιθηση και τολμουν συνεχεια, ολες οι αλλες σε τσακιζουν οταν τις πλησιαζεις η σε κοροιδεουν ωσπου να κανουν το καμματι τους. η συνεχομενη χυλοπιττα ειναι πολυ κουραστικη για τους περισσοτερους αντρες

  27. Χριστινα τα ειπες πολυ καλα! Οι ελληνιδες μανες της προηγουμενης κ προπροηγουμενης γενιας εχουν κανει τεραστια ζημια σε αυτη τη χωρα..! μαστιγα! τους εχουν κανει μαμοθρεφτους μεχρι το κοκκαλο περνανε τα κοριτσια απο ιερα εξεταση κ οι βλακες δεν εχουν ιδεα ποσο αντισεξουαλικους κ απεχθης τους κανει αυτη η προσκολληση στη μανα τους . Οι περισσοτεροι μενουν μαζι της μεχρι τα 40 πια! …κ ειναι αστειο θεαμα..@Ποσειδων ξεχνας μια σημαντικη λεπτομερεια ομως…Δεν εχουν παει στα εξωτερικα μονο οι Ελληνες αλλα κ οι Ελληνιδες πλεον κ ανοιξαν τα ματακια τους κ ειδαν οτι υπαρχουν αντρες εκει εξω που κ μαμακιες δεν ειναι κ χωρις μπυροκοιλια -καραφλα-1.75 υψος στην καλυτερη κ που κανουν κ καμια δουλεια στο σπιτι αρα κ με λιγοτερες απαιτησεις.. Εχετε κ εσεις ανταγωνισμο πλεον φιλε μου. κ σκληρο θα ελεγα..προσωπικα εγω δε θελω να παντρευτω Ελληνα για τους παραπανω λογους που ανεφερα , κυριως λογω της μαμοθρεφτιας ομως.

  28. Lou, κι εγώ έχω παράδειγμα γυναίκας, που κεράτωνε έναν σχεδόν τέλειο σύζυγο και αφού τον χώρισε και μετά του ζητούσε να γυρίσει πίσω, ακόμη τον κυνηγάει με δικαστήρια για διατροφές κτλ.. για τα δυο παιδιά που τώρα δεν μπορεί να αναθρέψει, όχι οικονομικά, διότι είναι πλούσια (διατροφή ζητάει για να καταστρέψει τον πρώην) αλλά γιατί τώρα είναι αναγκασμένη να βάλει πλυντήριο και να μαγειρεύει που και που. Γυναίκα κι αυτή δυναμική, όπως λένε και οι φίλοι εδώ, δηλαδή, ένα μάτσο κρέας…

  29. Η “μεγαλύτερή” πηγη του κακού είναι το lifestyle και η πιστή εφαρμογή του. Ουσιαστικά έχει περάσει τόσο έντονα στο πετσί και των δύο φύλων με αποτέλεσμα να έχει αλλοιώσει συμπεριφορές και χαρακτήρες. Έχει δημιουργήσει στο μυαλό του κάθε νέου/νέας έναν ουτοπικό κόσμο με αποτέλεσμα ζώντας κανείς μέσα σε ουτοπίες να πληρώνει τις όποιες συνέπειες αυτής της κατάστασης….

    Υ.Γ.:Δείτε την επιρροή του φαινομένου των τατουάζ….σε λίγο αν δεν έχεις τατουάζ δεν θα έχεις γκόμενο/γκόμενα…..

  30. Kirke@ Η λεπτομέρεια που λες πως “ξέχασα” είναι σημαντική για εσένα αλλά εντελώς ασήμαντη για εμένα, δεν έχω να ανταγωνισθώ “σκληρά” κανέναν για κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσει η συγκεκριμένη μερίδα γυναικών που γκρινιάζει για την εγχώρια – κατ’ αυτές – “λειψανδρία”. Έτσι κι αλλιώς αναφέρθηκα σε μία μερίδα γυναικών κι όχι συλλήβδην σε όλες τις Ελληνίδες. Έλεος! Με ανθρώπους γαλουχημένους με πρότυπα μεσημεριανών εκπομπών και (πορνο)περιοδικών lifestyle οι διαδρομές μου δεν συναντήθηκαν και δεν συναντιούνται πουθενά. Αυτονόητο δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει ποιον θέλει να έχει δίπλα του από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Στο κάτω-κάτω στην εποχή του Διαδικτύου υπάρχουν εκατομμύρια διαθέσιμες πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και γνωρίζω προσωπικά πολλά επιτυχημένα παραδείγματα μεικτών γάμων. Ανέφερες επίσης κάτι για την εμφάνιση. Αυτή είναι η ελληνική/μεσογειακή φυλή! Όσο κοντοί, κοιλαράδες και καραφλοί είναι οι Έλληνες, άλλο τόσο κοντές, φαρδοκώλες, κοντοπόδαρες, αντρόφατσες και τριχωτές είναι πολλές Ελληνίδες. Εφόσον αυτός ο λαός αναπαράγεται αναμεταξύ του τα γονίδια ανακυκλώνονται σε άνδρες και γυναίκες. Αλλά τι σημαίνει αυτό, πως οι – κατ’ εσέ – “άσχημοι” δεν έχουν δικαίωμα στον έρωτα; Και στο κάτω-κάτω κι εδώ ο καθένας ας είναι προσεκτικός στις επιλογές του. Επίσης ανέφερες για μαμοθρεφτιά. Θα συμφωνήσω, σε ένα ποσοστό, δεν έχεις άδικο. Τώρα όμως εσύ ξεχνάς μια σημαντικότατη λεπτομέρεια: όσο μαμόθρεφτα είναι οι Έλληνες τόσο μαμόθρεφτα είναι και οι Ελληνίδες. Στην ίδια κοινωνία ζούμε με τα ίδια πρότυπα. Δεν μπορεί όλοι οι Έλληνες να είναι μπούληδες ενώ οι Ελληνίδες Αμαζόνες. Έλεος! Έχω κι εγώ να αναφέρω αναρίθμητα παραδείγματα για κακομαθημένα κοριτσόπουλα, εντελώς ανώριμα που το μόνο που τις νοιάζει είναι να βρουν κάποιον να αντικαταστήσει τον μπαμπάκα τους. Πράγματι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην εποχή μας που μένουν μέχρι τα 40 τους – όπως λες χλευαστικά – με τους γονείς τους. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν από επιλογή. Δυστυχώς η Ελλάδα έχει δύο καταστροφικά ελαττώματα: προδότες πολιτικούς, κι έναν λαό που εκμαυλίστηκε αποκτώντας την νοοτροπία του “χαλαρά”. Και πληρώνει το τίμημα. Η ανεργία σαρώνει χειρότερα εσάς τις γυναίκες από ότι τους άνδρες, οπότε τι έχεις να πεις για τις δυστυχισμένες κοπέλες/γυναίκες που κι αυτές κάθονται στα πατρικά τους μέχρι να γίνουν γεροντοκόρες; Στην Ελλάδα του μνημονίου άμα δεν έχεις φράγκα από το σπίτι σου ή μπάρμπα στην Κορώνη έχεις δύο επιλογές: 1) τα μπογαλάκια σου και στην ξενιτιά, 2) κάθεσαι και περιμένεις πότε θα έρθει η… “ανάπτυξη”. Σου εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ στην θέση αυτών των ανθρώπων που χλεύασες. Ανθρώπων που είχαν δουλειές και τις χάσανε, ανθρώπων με όνειρα, σπουδές, προσόντα που δεν έτυχε να έχουν τις διασυνδέσεις ή να διαθέτουν άλλου είδους… προσόντα και τις ανάλογες ηθικές αναστολές. Αρκετά ασχολήθηκα με αυτό το γελοίο θέμα και αυτό το γελοίο site που γράφει όλα αυτά εκ του πονηρού. Δεν πρόκειται να το ξανασχολιάσω. Πάτε μια βόλτα στην λεωφόρο Ποσειδώνος και θα δείτε νεαρές “δυναμικές” Ελληνίδες… επί το έργο. Στο Μπάρι, οι Ιταλοί καραμπινιέροι τσακώσανε και απελάσανε άλλες ακόμη πιο “δυναμικές”.

    Υ.Γ.

    Σας αγαπάω πολύ εσάς τις “δυναμικές” Ελληνίδες

    Φιλόζωος

  31. Θα σταματήσουν άραγε ποτέ αυτά τα αρνητικά στερεότυπα κατά του ανδρικού φύλου? Το ανησυχητικό είναι ότι αναπαραγόνται και από ψυχολόγους οι οποίοι αύριο θα κληθούν να βοηθήσουν κόσμο…Εγώ βλέπω καθημερινά ότι όσο προβληματικοί γίνονται οι άνδρες στο φλερτ άλλο τόσο γίνονται και οι γυναίκες. Όλοι μας έχουμε ζήσει αγενέστατες συμπεριφορές, πικρόχολα σχόλια και “περιεργες” ματιές..Θα σταματήσετε άραγε ποτέ να ευλογείτε τα γένια σας με ατάκες του τύπου “Είμαστε δυναμικές και οι άνδρες μας φοβούντα”? Δεν είναι φοβισμένοι οι άνδρες, ξενερωμένοι είναι..’Οταν το καταλάβετε θα αρχίσει να λύνετε και το πρόβλημα

  32. Kirke,ε όχι να μιλάνε και οι ελληνίδες για μαμοθρεφτιά.Οι πλέον μαμόθρευτες των μαμόθρευτων.Που όποιος παντρεύεται ελληνίδα, φορτώνεται μαζί και τη μάνα της.Κι επειδή λες ότι πολλοί μένουν με τη μάνα τους μέχρι τα 40,συγγνώμη αλλά καταλαβαίνεις τί συμβαίνει γύρω σου;Σε μια χώρα που οι μισοί είναι άνεργοι ή βγάζουν 300 ευρώ,πώς να φύγουν από το σπίτι;Και πάλι καλά που αρκετοί έχουν σπίτια και βοήθεια από τους γονείς τους αλλιώς θα ήταν και άστεγοι.Για το άλλο που λες περι εξωτερικού,δυστυχώς τα ίδια λέμε κι εμεις.Βλέποντας γυναίκες από άλλες χώρες,όμορφες,θηλυκές,χαμογελαστές,λέμε πόσο άτυχοι είμαστε που έχουμε μπλέξει μ’εσάς.

  33. Εχεις απολυτο δικιο τελευταια ηθελα να κανω σχεση με μια κοπελα γυρω στα 30 εγω 32.προσπαθησα πολλες φορες να την προσεγγισω αλλα εφαγα ακυρο.μου λεγε οτι οι φιλες της γουσταρουν μελαχρινους και γυμνασμενους αλλα ηταν τα στανταρ τα δικα της που το καταλαβα απλως εχετε και το ψεματακι σας και φυσικα αποδειχτηκε απο μια φωτο που δημοσιευτηκε απο κοινωνικο δυκτιο.λοιπον αποφασισα να μην ξαναενοχλησω…

  34. Ενας Αμερικανος εκατομμυριουχος ειχε δωσει μια συμβουλη στους αντρες: “Σταματηστε να κυνηγατε τις γυναικες και κυνηγηστε το χρημα. Μετα θα σας κυνηγανε οι γυναικες”. Money status παιδια, αυτο μετραει στην τελικη

  35. γεια χαρα! Ειμαι 28 ετων δεν ειχα ποτε σοβαρη σχεσει δλδ δεν ειχα καν σχεσει γτ δεν θεωρω το να εισαι 3-4 μηνες καπου να περνας καλα το λες σχεσει.. Συμφωνω δυνατα με την Ελενα ! ομως πρεπει να τονισουμε πως :Εφοσον πλεον υπαρχει ισαξια δυναμη στα 2 φυλα ξεχναμε αυτοματως το “Αντρας ειναι κυνηγος” ζουμε σε μια εποχη που η γυναικα μια χαρα τα καταφερνει και πολλες φορες μπορει και παραπανω απο εναν αντρα ειναι θεμα χαρακτηρα και οχι φυλου μην μας ξεγελαει η εικονα και επισης αν ο αντρας δεν εχει καλο εισοδημα αυτοματως νοιωθει αδυναμος και ποσο μαλλον αν δεν εχει καν εισοδημα, τωρα δεν ζουμε σε σπηλιες γινοντε ολα με χρημα την δυναμη που αναζητουσε η γυναικα απο τον αντρα μπορει να την αποκτησει και μονη της πλεον αρα δεν υπαρχει η λεξη ρολος απλα πρεπει ορισμενοι κ ορισμενες να το συνηδητοποιήσουν … πρεπει να ριξουμε τους εγωισμους μας και σεβαστουμε λιγο την φυση μας απο αυτο που θελει ο ενας απο τον αλλον και να μην το δουμε ανταγωνιστικα περνανε τα χρονια μενουμε μπατηριδες γκρινιαζοντας για το ποιος φταιει πιο πολυ δυστηχως επικρατει μια μιζερια ναι μια οικονομικη κατασταση που φερνει αρνηση κυριως αλλα οχι ρε παιδια να χανουμε τον ερωτα? απο τους πιο ωραιους λογους υπαρξης … λυπαμαι πολυ που χανομαστε ετσι ειλικρινα ..

  36. @ποσειδων πρεπει να εχεις φαει πολλη αποριψη απο γυναικες κ ειδικα απο Ελληνιδες στη ζωη σου εσυ φιλε. Εγραψα μια παραγραφο κ απαντησες με ενα σεντονι χολης. Jesus! η αγαμια κανει τον ανθρωπο κακο κ γκρινιαρη καλα το λενε τελικα..Ανοιξε τα ματια σου κ δες καλυτερα τις απαντησεις εδω για να διαπιστωσεις οτι δεν ειμαι η μονη που επεσημανε τη ”μαμοθρεφτια” των σημερινων αντρων στην Ελλαδα… Κ δεν χλευασα κανενα ,δεν ειμαι απο αλλο πλανητη ξερω ποσο δυσκολο ειναι να τα βγαλει κανεις περα μονος του τη σημερον , αλλα πιστεψε με εχω δει ΑΠΕΙΡΕΣ περιπτωσεις ανδρων που κ τη δουλιτσα τους την καλη με πανω απο 1000 ευρω το μηνα εχουν κ το αυτοκινητακι τους κ απο τα φουστανια της μανουλας τους ΔΕΝ ξεκολλανε! η απαντηση τους ειναι οτι θα φυγουν οταν παντρευτουν…Αμ δε που θα παντρευτουν! ποια θα παρει τετοιο μπουχεσα?? κ προσεξε! εχετε κ την απαιτηση η γυναικα να δουλευει φυσικα αλλα να σας σιδερωνει , μαγειρευει , πλενει κ τα σωβρακα παραλληλα! δηλαδη κ να τα φερνει στο σπιτι κ οι δουλειες ολες πανω της!.. γιατι η μαμα σας η τυπικη καρακατιγκω γενιας 50-60 που δεν δουλεψε ποτε της κ δεν ξερει τι θα πει μορφωση περα απο το δημοτικο στην καλυτερη σας μεγαλωσε ”πασαδες” με τα παντα στο χερι ! enjoy your ραφι ποσειδωνα κ μη γινεισαι πικροχολος σε παρακαλω γιατι σε καθε Ελληνιδα μονη αντιστοιχει κ ενας Ελληνας μονος…Δεν θα μεινουν μονο οι γυναικες μονες αλλα κ εσεις! κ στην τελικη να σου πω κ κατι? εμεις μπορουμε να κανουμε οικογενεια κ χωρις εσας..Εσεις οχι..Οι αντρες θεωρω οτι θα ειναι οι μακροπροθεσμα πιο ζημιωμενοι απο τη νοοτροπια αυτη….Θα γερνατε μονοι κ θυμωμενοι…Θα σου ελεγα να παρεις μαθηματα απο τους αντρες του εξωτερικου απλα! κ καριερα κ τα παντα στο σπιτι τους στην εντελεια χωρις να εχουν αναγκη ουτε να γινει χιλια κομματια η γυναικα τους για να τα φερει ολα βολτα μονη της, ουτε να κρυψει το πνευματικο της επιπεδο για να μη τον πιασουν τα κομπλεξικα του.. Οι εποχες αλλαξαν καταλαβετε το..Οπως λεει κ μια φιλη παρακατω, καταπιειτε το οι αντρες οπως το εκανα οι γυναικες οχι για δεκαετιες, για ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ μεχρι τωρα..!

  37. Όταν ένας άντρας είναι απαιτητικός και δουλεύει σκληρά είναι macho, όταν όμως μιλάμε για γυναικα είναι πρόβλημα, οι γυναίκες λοιπόν άλλαξαν αλλα οι άντρες όχι…Το πρόβλημα είναι γιατί οι γυναίκες άλλαξαν…μάλιστα…

  38. Kirke, ο τροπος που απαντησες δειχνει γιατι πολλες ??δυναμικες ?? γυναικες ειναι μονες τους. Και αυτο σου το λεει γυναικα δυναμικη,εργαζομενη, μαμα, συζυγος , με πτυχιο πανεπιστημιου.Και αναφερω το πτυχιο για να σε προλαβω , μην πεις οτι αυτη ειναι αποψη αμορφωτης καρακατιγκως, οπως εγραψες, προσβαλλοντας χιλιαδες Ελληνιδες μαναδες, που μπορει να μην εχουν δουλεψει η σπουδασει αλλα εχουν μεγαλωσει εξαιρετικους ανθρωπους. Επισης το σχολιο σου βγαζει παρα πολυ θυμο που αν τον βγαζεις και στην καθημερινοτητα σου,σιγουρα θα εχεις προβλημα στις σχεσεις με το αλλο φυλο.

  39. @Kirke.Από άσχετη αναζήτηση ξαναμπήκα στην ιστοσελίδα και η ασυνάρτητη μπουρδολογία που έγραψες επιβεβαιώνει όλα όσα ανέφερα για το είδος γυναίκας (και ανθρώπου) που αντιπροσωπεύεις. Η θρ@συδειλία και η πάστα σου σαν άνθρωπος φαίνεται από το γεγονός πως μου “απαντάς” μετά από… 7 μήνες… με την ελπίδα πως δεν θα το δω, προσβάλλoντας μάλιστα και τις μητέρες ανθρώπων που δεν γνωρίζεις. Tέτοια ανατροφή πήρες από το χοιροστάσιο που γεννήθηκες και μεγάλωσες. Enjoy; Jesus; Ελληνικά δεν έμαθες να μιλάς; Είσαι ένα τυπικό (υπο)προϊόν της αμερικανόπληκτης γενιάς γαλουχημένης με Cosmopolitan και Sex & the City, ζώντας στην ψευδαίσθηση ενός καταναλωτικού, υλιστικού “ονείρου” που η “πριγκηπέσσα” (της κακιάς ώρας) έχει τους άντρες στα πόδια της να της στρώνουν κόκκινα χαλιά κι αυτή απλώς να φτιάχνει νύχι και μαλλί. Πικρόχολος; Απόρριψη; Ράφι; Περισσότερο με δική σου αυτοεξομολόγηση μου μοιάζει αυτό γιατί αν ήσουν τόσο cool (να μιλήσω στην “γλώσσα” σου) ούτε καν θα απαντούσες σε εμένα το “πικρόχολο γεροντοπαλίκαρο” XD. Μια σύγχρονη πραγματικότητα που βρίσκετε στο μυαλό πολλών ανθρώπων ανέφερα κοριτσάκι. Επειδή δεν βολεύει την συνομοταξία σου το βαπτίζεις “χολή”. Σώπα ρε, θέλετε και άντρα να βγάζει τουλάχιστον ένα χιλιάρικο, και με την αμαξαδούρα του να σας γυρίζει, όταν ο βασικός μισθός έχει πάει 510 € μεικτά φτύνοντας αίμα για να τα βγάλεις. Λυπάμαι κορίτσια αλλά ή θα προσαρμοστείτε ή μιμηθείτε τις Ουκρανές: σαλπάρετε για άλλες πολιτείες και άλλους πιο πλούσιος και ανεκτικούς άνδρες κι “επαρκείς” (κατά εσάς) από τους Έλληνες. Μόνο που η μέση Ελληνίδα με την μέση Ουκρανή είναι σαν να συγκρίνεις Datsun με Audi. Όσο για την μόρφωση που ανέφερες από το προπτυχιακό μέχρι το διδακτορικό την συνομοταξία σου την έχω ζήσει: οι “χρυσές” μετριότητες που ό,τι κάνουν, ό,τι πτυχίο κι αν πάρουν έχει καθαρά και μόνο χρηστικό, ωφελιμιστικό σκοπό. Από πραγματική γνώση κι αντίληψη μηδέν. Πάνω απ’ όλα το επαγγελματικό βόλεμα, και το τύλιγμα του “καλού” γαμπρού. Δεν φταίτε μόνο εσείς βέβαια. Το μεγαλύτερο φταίξιμο δεν το ρίχνω σε εσάς το ρίχνω στα λιγούρια και τους πυρφόρους εκεί έξω που για να πηδήξουν σας προσκυνάνε και σας χρυσώνουν. Αυτά τα θλιβερά ανδροειδή χαλάσαν την πιάτσα.

  40. Good point, Ποσειδών, αν και σαν Ουκρανή θα σου πω ότι έχουμε τη φήμη των “πορτοφολοβδελλών” στο εξωτερικό. Δυστυχώς. Βασιζόμενες στην ομορφιά μας, πολλές συμπατριώτισσες είναι αυτές που ψάχνουν κάποιον να τις χρυσώνει και να τις αποκαταστήσει. Και μετά από λίγο διάστημα απορούν κιόλας γιατί ο καλός τους καταντά να τις βλέπει σαν αδερφούλες που πρέπει να βοηθάει ενώ συχνά καθυστερεί στη… δουλειά με μια ανεξάρτητη και πιο δυναμική συναδέλφισσά του. Μην παρεκκλίνω, όμως, από το θέμα. Θα πω μόνο ότι βρίσκω το άρθρο εντελώς επιπόλαιο γιατί μου φαίνεται ότι αναφέρεται σε γυναίκες του Μανχάτταν και όχι στη μέση Ελληνίδα. Ζω εδώ και έντεκα χρόνια στην Ελλάδα και τώρα που ο άντρας όντως φτύνει αίμα να βγάλει πεντακοσάρικο και η γυναίκα στην καλύτερη περίπτωση τα ίδια λεφτά, για τι απαιτήσεις και “καριέρα” μιλάμε να έχουν οι γυναίκες; Συν το ότι νεαρά παιδιά που στο CERN θα προόδευαν, μένουν Ελλάδα και μοιράζουν φυλλάδια… Από πού να το πιάσει κανείς αυτό το άρθρο και να το βαρέσει… Δεν είναι φταίξιμο μόνο της γυναίκας, είναι φταίξιμο των κοινωνικο-οικομικών περιστάσεων. @Κίρκη: Σε τέτοια κρίση, φυσικά και υπάρχει (επι)στροφή στις οικογένειες για βοήθεια, δεν είναι θέμα “μαμόθρευτου.” Είναι το αυξημένο οικονομικό dependency rate. Επίσης, άλλο ο άντρας που θέλει να δίνει σε μια σχέση αλλά δεν μπορεί οικονομικά (άλλωστε, πολλές όμορφες πράξεις δεν θέλουν έξοδα) και άλλο ο τσιγκούνης άντρας. Εγώ θα έλεγα ότι στην Ελλάδα οι άντρες πιέζονται πάρα πολύ να δείχνουν γενναιοδωρία κυρίως με το να ξοδεύονται για τις γυναίκες ακόμα κι όταν τα βγάζουν με το ζόρι, γι’ αυτό και η κατάθλιψη στους άντρες αν χάσουν τη δουλειά τους ή μειωθεί ο μισθός τους. Το θέμα είναι να είμαστε ρεαλιστές και να μεταχειριζόμαστε ο ένας τον άλλον σαν ανθρώπους με τα προβλήματα που ταιριάζουν στη γενική δύσκολη κατάσταση και όχι να μας έρχεται ο άλλος και να τον κοιτάμε ψάχνοντας ελαττώματα σαν μεταχειρισμένο αντικείμενο που θέλουμε να του ρίξουμε την τιμή. Δε γίνεται να έχουμε “λίστα” με τα θέλω από τον άνθρωπο ενώ εμείς να μην έχουμε να προσφέρουμε τα ίδια.

  41. Έλα ρε Κίρκη, εντάξει, εγώ πάντως μένω Σουηδία και δεν βλέπω το ιδανικό του άντρα που πλασάρεις. Καταρχάς, οι περισσότεροι στα 30 τους είναι ήδη παντρεμένοι ή έχουν υπάρξει παντρεμένοι και έχουν παιδιά στο ενεργητικό τους και επειδή δεν είναι καθάρματα, πρέπει να τα βλέπουν τα Σ/Κ όσο διατηρούν φιλικές σχέσεις με πρώην γυναίκες τους, ακόμα κι αν ξαναπαντρευτούν/συζήσουν. Να μην αναφέρω και το γεγονός ότι το concept του ραντεβού έχει χαθεί εντελώς, δεν ξεκινούν σχέσεις από καρδιοχτύπια, πρώτα ραντεβού και περιποιήσεις από τον άντρα (π.χ. να σου ανοίξει την πόρτα ή να σε κεράσε ποτό). Όλα μισά-μισά, όλα υπολογισμέν ψυχρά σαν κομμάτια επίπλων της ΙΚΕΑ και ξέχνα το dating… Το πολύ-πολύ friends with benefits, δηλαδή βγαίνετε σαν καλά φιλαράκια ε, κι αν καταλήξει στο σεξ το πράμα, πάλι σαν κολλητάρια που κοιμούνται μαζί. Πίστεψέ με που σου λέω οι Έλληνες είναι το καλύτερο “ντηλ”. Η καλύτερή μου σχέση στη Σουηδία ήταν με Έλληνα πάλι. Και οικογένεια θα κάνουν μόνο όταν θα το θελήσουν (και όχι επειδή παίρνουν επιδοτήσεις από το κράτος) και ρομαντικοί ξέρουν να είναι και έχουν απλουστεύσει τα πράγματα στις σχέσεις τους, δηλαδή δεν υπάρχει πρώην-φιλενάδα για σεξ-ψυχολόγος στα δύσκολα, ειδικά άπαξ και προχωρούν στην προσωπική τους ζωή. Οι ξένοι είναι λίγο f*cked up με τις ντεμέκ απελευθερωμένες νοοτροπίες τους και καμία σχέση με τους δίμετρους ξανθούς παραμυθένιους πρίγκηπες που ονειρεύεσαι μα καμία όμως!! Μη μαστιγώνουμε τους Έλληνες. Αν τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν αρχοντιά και ιπποτισμό, θα το κάνουν. Μη μαστιγώνεις με εφτά ουρές τον έλληνα άντρα που έχει ευνουχιστεί πρώτα από κάτι… παρτάλια που μπερδεύουν την ιδιότητα του παρταλίου με τη χειραφέτηση και έπειτα κι αποφασιστικά από τη μαμημένη κρίση που του στέρησε τα βασικά όνειρα για το μέλλον, πόσω μάλλον για έρωτες και όμορφες σχέσεις!

  42. @Νίνα. Λυπάμαι γι’ αυτή την βεβιασμένη γενίκευση που έκανα για τις συμπατριώτισσες σου. Σαφώς και υπάρχουν έντιμες Ουκρανές που δεν εκμεταλλεύονται (την ξακουστή) ομορφιά τους για την dolce vita. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι υπέφεραν οι λαοί των κρατών της πρώην ΕΣΣΔ μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος. Έντιμοι κι ανέντιμοι άνθρωποι (άνδρες και γυναίκες) υπάρχουν σε όλες τις εθνικότητες του κόσμου. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα είτε λόγω χαμηλού πνευματικού επιπέδου (ασχέτως πτυχίων και επαγγελματικής κατάρτισης) είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας (ωχαδερφισμός, παρτακισμός) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ή ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Ζούνε με κεκτημένη ταχύτητα από την προ-κρίσης εποχή μέσα σε μια γυάλα. Το απογοητευτικό σημείο των καιρών μας είναι η απόλυτη εκπόρνευση και ο “εξορθολογισμός” των ανθρώπινων (και ιδιαίτερα των ερωτικών) σχέσεων. Παντού σχέσεις συμφέροντος και ορδές από γυναικοπαρέες και αντροπαρέες να κυκλοφορούν μόνοι τους. Τα λεφτά διαιρούν τους ανθρώπους. Όταν δύο άνθρωποι ενώνονται με έναν παράγοντα διαίρεσης τότε υπάρχει πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που έχει οδηγήσει στο σημερινό πολυ-επίπεδο αδιέξοδο όλη την Δύση. Μεγάλη ευθύνη έχουν τα ΜΜΕ και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Κάνουν πλύση εγκεφάλου προβάλλοντας ένα επιδερμικό πρότυπο ζωής που προϋποθέτει μεγάλο εισόδημα και συνεχές “τάϊσμα” (ρούχα, καλλυντικά, αξεσουάρ, αισθητικές επεμβάσεις, dolce vita κτλ). Επίσης, το προβαλλόμενο πρότυπο ζωής έχει πλάσει στο μυαλό των ανθρώπων ένα ψεύτικο, “ιδανικό” μοντέλο για το άλλο φύλο με εξωφρενικές απαιτήσεις εκατέρωθεν. Εξ ου και η τεράστια μοναξιά των δύο φύλων. Βασική προϋπόθεση σε μία σχέση είναι να βάλεις στην άκρη ένα μέρος του ΕΓΩ σου ώστε να μπορέσεις να συνυπάρξεις αρμονικά. Σκέψου πρώτα εσύ τι έχεις να προσφέρεις σε μία σχέση και ύστερα δες τι έχεις να πάρεις από αυτή την σχέση. Όσο επιδερμικά και εγωϊστικά βλέπεις τον άλλον τόσο επιδερμικά και εγωϊστικά θα σε δει κι αυτός. Απλά είναι τα πράγματα…

  43. Λοιπον αυτην την καραμελα περι μαμακηδων ποτε θα σταματησετε να την πιπιλατε; Στην ελλαδα, ενας ανδρας, που δεν εχει βυσμα για να βρει δουλεια στο αντικεiμeνο του ε κατα πασα πιθανοτητα θα αναγκαστει να ζησει με την μανα του, ε τι να κανουμε σε ο,τι δημοσια υπηρεσια ή εταιρια εχω παει βλεπω το 90% που αραζουν στην γραφειαρα μπροστα απο τον υπολογιστη ειναι γυναικες, το υπολοιπο 10% ειναι ανδρες βυσματα. Και αυτο το ελεινο που φερνετε ως παραδειγμα την βορεια ευρωπη με ξεπερνα, δηλαδη εκει με ενα απολυτηριο λυκειου εχουν την ευκαιρια να βρουνε δουλεια γεραφειου με 2 χιλιαρικα… για αυτο συγχωρεστε μας ρε κοριτσια που δεν πηραμε την αποφαση να μεινουμε αστεγοι με τις σκ@τοδουλειες και τα σκ@τομεροκαματα που παιζουν για εμας τους αβυσματιστους ανδρες, ανεξαρτητως σπουδων. Τωρα στο συναισθηματικο κομματι ε λογο της δυσαναλογης σχεσης προσφορας και ζητησης η αξια του ανδρα εχει πεσει κατακορυφα (κανονας οικονομικων) και οι απαιτησεις των γυναικων πηγαν στα ουρανια, δηλαδη μια γυναικα που ειναι στον μεσο ορο θελει ολο το σετ στο επακρο, και η υπερτατη υποκρισια ειναι οταν σου δινουν να καταλαβεις οτι και καλα ενταξει δεν ειναι το παν τα λεφτα αλλα αμα δεν τα εχεις πρεπει να καλυψεις αυτην την απουσια του διχιλιαρου μηνιατικου με το να εισαι μπρατσαρας, γελοτοποιος, performer, stand-up comedian και μοντελο στην εμφανιση, ρε κοριτσια αμα τα ειχα ολα αυτα εκανα καριερα στο χολλυγουντ και γινομουν πλουσιος και διασημος και δεν θα σας ειχα αναγκη…

  44. ωραία! ωραία? Ωραία. Εγώ θα σας πω έτσι απλά ότι τα προβλήματα είναι πολλά και από της δύο πλευρές. Έχω κάνει και εγώ προσπάθειες για σχέση, και δυστυχώς ακόμα δεν βρήκα την “κατάλληλη” . Έχω επισημάνει ότι εσείς γυναίκες, ακόμα ακόμα από την πρώτη συνάντηση η μόνη σας σκέψη είναι να ρίξετε το καράβι στα βράχια. Βρε κορίτσια τι κακό είναι αυτό. Γατί όλες οι ερωτήσεις πρέπει να αφορούν την κακιά πλευρά του άντρα? Δεν χρωστάτε δηλαδή να κάνετε έστω και μία ερώτηση για κάτι θετικό. με ατόν τον τρόπο, σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη, πετυχαίνετε να το γκρεμίσετε και το χειρότερη είναι να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

  45. Ναι πράγματι… όλες μαζί μόνες! 😉

  46. Η δυναμικοτητα, η αυτοπεποιθηση, η σουπερ γυναικα που πολεμαει με τα θηρια και τα κερδιζει, η ανεξαρτησια.. ολα αυτα τα στοιχεια δεν αρεσουν στους περισσοτερους αντρες. Τους κανει και νιωθουν ανασφαλεια και ετσι μ αυτον τον τροπο αντιστρεφονται οι ρολοι και τα πραγματα μενουν οσο ειναι.

    Γιατι οταν ο ανθρωπος φευγει απ την φυση του τοτε δεν υπαρχει αναπαρωγη. Γιατι η φυση μας εκανε να ειμαστε αντρες και γυναικες. Ειμαστε διαφορετικοι γιατι ειμαστε διαφορετικα φυλα. Και ο καθενας μας εχει τον ρολο του. Οποτε οταν ο αντρας συμπεριφερεται σαν γυναικα και η γυναικα σαν αντρας τοτε δεν ελκει κανενας κανεναν.

    Μπορει να μιλανε καποιοι γ φεμινισμους και παρεμφερει πραγματα αλλα οτι και να λεμε δεν γινεται να αλλαξουμε την φυση μας, το DNA μας. Γιατι η φυση μας εφτιαξε και οχι εμεις εμας. Και οταν αλλαζουμε τον τροπο που μας εκανε η φυση τοτε δεν υπαρχει αναπαραγωγη.

    Οσο για τις φεμινιστριες θα ειχα κατι να πω: Ειναι ξεκαθαρο πως το ισχυρο φυλο ηταν ανεκαθεν η γυναικα απο την εποχη που υπαρχουμε. Η γυναικα επιλεγει. Αν δεν επιλεξει αυτη δεν γινεται ποτε τιποτα. Και αυτο ειναι φυση δεν ειναι κουλτουρα. Και οποιος δε το χει καταλαβει ειναι ανωριμος.

    ΛΥΣΗ: Για καθε γυναικα ειναι να ψαξει τι θελει ενας αντρας, ποια ειναι η ιδανικη γυναικα για τον μεσο αντρα και πως να γινεις και εσυ μια.

    Και αν καποιος πει “Να εισαι αυτο που εισαι, μην αλλαξεις” εγω λεω πως αυτο ειναι μια δικαιολογια και το διορθωνω λεγοντας καλυτερα “Να γινεις η καλυτερη εκδοχη του εαυτου σου”

    Καλη συνεχεια σε ολους και ευχομαι καλους απογονους σε ολες.

  47. Το να ΜΗΝ γουστάρουν άντρες (ναι, έτσι απλά) το σκεφτήκαμε; Έχουμε μάθει να μην σκεφτόμαστε απλά!
    To να είναι μόμη μια γυναίκα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική της επιλογή! Αν την πέσει σε 5 άντρες όχι οποιουσδήποτε, αλλά σε αυτούς που της αρέσουν, ο ένας θα της κάτσει! Κάτι που φτσικά ΔΕΝ ισχύει για τους άντρες! Οπότε αφήστε τα σάπια…

  48. Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία και τα απαραίτητα στην ζωή.
    Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν τα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα, απορροφούνται σε τέτοιο σημείο, που χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα, επειδή καθημερινότητα σημαίνει, είτε μας αρέσει, είτε όχι: ρουτίνα, υποχρεώσεις, μικρές και σπάνιες στιγμές με χαμόγελο. Κυρίως εκείνο που έχει να προσφέρει η ζωή, είναι: χρόνος να συμφιλιωθούμε με τα προσωπικά μας μειονεκτήματα, όπως επίσης και με εκείνα, ατόμων, που θεωρούμε στ’ αλήθεια, δικούς μας ανθρώπους. Πραγματικούς ανθρώπους, με σάρκα και οστά, που μπορούμε να κάνουμε παρέα, γελώντας ή γκρινιάζοντας. Πρόσωπα που εμπιστευόμαστε: που γνωρίζουμε πως κρατάνε μυστικά ή είμαστε απλά, μεταξύ μας, διακριτικοί, αλλά όχι σε σημείο αδιαφορίας.
    Το να μιλά κάποιος σε αγνώστους στο ίντερνετ, είναι σα να εισχωρεί κάπου, ακάλεστος ή πιστεύοντας πως όλοι έχουν όρεξη και χρόνο, πραγματικά, να σκεφτούν πως διαθέτουν εγκέφαλο και όχι σύστημα να προβάλλουμε τον εαυτό μας, λες και είναι σούπερ σταρ.
    Δυστυχώς επίσης οι περισσότερες γυναίκες είναι εξαρτημένες από το σεξ, ανεξάρτητα αν ο σύντροφος τους διαθέτει αξιόλογη προσωπικότητα ή όχι. Τι φταίει για την κατάντια που και τα δύο φύλα, πιστεύουν πως ανεξαρτησία σημαίνει μόνο: επιδίωξη για ολοκλήρωση του εαυτού, μόνο μέσω σωματικής επαφής. Αυτό που φταίει -ως δική μου γνώμη, και μερικών ακόμη, μετρημένων στα δάκτυλα των δύο χεριών- είναι η έλλειψη ηθικής και η έλλειψη φόβου, πως οι ανούσιες πράξεις και τα ψεύτικα λόγια, δεν θα έχουν καμία συνέπεια στα του βίου. Άλλοι το λένε κάρμα. Άλλοι το εξηγούν ως έλλειψη φόβου για τον Θεό.
    Οι περισσότεροι θα παραδεχτούμε, πως πλέον, λόγω όσων προβάλλει ειδικά η τηλεόραση και όσων βρίσκει πολύ εύκολα, κάποιος στο ίντερνετ, σχετικά με τα δύο φύλα, δεν έχει μείνει πλέον, τίποτα κρυφό. Καμία αίσθηση περιέργειας. Καμία επιθυμία να περιμένεις, βαδίζοντας στην επικοινωνία, βλέποντας αρχικά εμπρός, την ψυχική επαφή και το σεβασμό στο αντίθετο φύλο. Καμία πρόθεση προς ειλικρίνεια και προσφορά αγάπης.
    Κλείνοντας το σκεπτικό μου θα πρόσθεττα, πως οι περισσότεροι άντρες που θεωρείτε εσείς οι γυναίκες, πως σας εκτιμάνε, αφιερώνοντας χρόνο ή κάνοντας τη ζωή σας ευκολότερη, βοηθώντας, είναι οι μεγαλύτεροι υποκριτές / οι πιο ..σπουδαίοι κακομαθημένοι και αμαθείς από τη φράση, που λέει: η ανηθικότητα σε όλες της τις μορφές, μας ντροπιάζει στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους γείτονες. Αλλά είπαμε. Αυτά προκαλεί η έλλειψη συναίσθησης του ανθρώπου, πως διαθέτει ψυχή.
    Καλή συνέχεια. Ευχαριστώ. Με σεβασμό, Γεράσιμος Μηνάς.

  49. Η ΞΙΝΙΛΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ ΤΟΝ ΣΟΜΜΕΡ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΑΛΟΓΟ!

  50. Οι Ελληνίδες γυναίκες σήμερα είναι πολύ απαιτητικές σου δίνουν την εντύπωση ότι ψάχνουν ένα κορόιδο να τους τραβάει τα έξοδα και να τις βγάζει βόλτα Εγώ σαν ευκατάστατος είχα πολλές εμπειρίες (δεν κράταγα σχεση πανω απο μηνα ) Αν με ρώταγες ποια θα έβλεπα σοβαρά θα σου απαντούσα είσαι τυχερός αν βρεις μια στις 10 Για αυτό κοίταξε μήπως έχουν πάρει τα μυαλά σας αέρα ,όταν ένας άνδρας βρίσκει μια σωστή γυναικά του αρέσει αν είναι μαζί της Οσο πιο γρηγορα τρώει πόρτα τόσο πιο πολύ φταίει. Αν δεν θέλει να το παραδεχτεί τότε μην παραπονιέται απλός να περνάει ωραία έστω για τις λίγες αυτές μέρες και να κάνει το κορόιδο όπως κάνει και ο άντρας το κορόιδο να περάσει και αυτός καλά .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More