Η τρέλα του 48 ακούγεται πολύ! Τι να είναι;

Δεν μπορεί… θα έχεις αντιληφθεί ένα “48” να κυκλοφορεί ανάμεσά μας τις τελευταίες μέρες. Και φυσικά, θα έχεις αναρωτηθεί τι μπορεί να είναι. Κι εμείς! Αλλά κανείς δεν μας λέει… Μήπως είναι δύο εικοσιτετράωρα; Anyway… Μέχρι τότε, θα κρατήσουμε το 48 και τις υποθέσεις μας… Μπορεί να είναι 48 τρόποι που θα ανανεώσουν τη διάθεσή σου… Κι εκεί θα εστιάσουμε αυτή τη στιμή μέχρι να μάθουμε επιτέλους τι είναι αυτό το “48”.

1. Το γνωστό, το αγαπημένο, το δοκιμασμένο και πάντα επιτυχημένο, το διαχρονικό, το αξεπέραστο… Να πας για ψώνια, φυσικά. Αυτή η μαγική στιγμή που φεύγεις από το κατάστημα κρατώντας στα χέρια σου το αντικείμενο του πόθου σου και αυτομάτως έχει αλλάξει όλη σου η διάθεση, όλες σου οι σκέψεις. Πιάνει ακόμα κι αν αυτό που θα ψωνίσεις είναι κάτι μικρό.

2.Κανονίζεις να βγεις με τις φίλες σου για ένα ποτάκι. Αλλάζεις αέρα, βλέπεις κόσμο, συζητάς, γελάς και όσο περνάει η ώρα νιώθεις όλο και καλύτερα. Απαραίτητη προϋπόθεση, η άτυπη συμφωνία μεταξύ σας, να μην μιλάτε μόνο για προβλήματα.

3. Αν δεν είσαι σε φάση να βγεις, μπορείς να μπεις… Στο σπίτι της κολλητής σου. Ή να έρθει εκείνη στο δικό σου. Πείτε να νέα σας, προσπαθήστε να βρείτε τη χιουμοριστική πλευρά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, απολαύστε ένα ποτήρι κρασί, μαγειρέψτε… Η διάθεση πάντα φτιάχνει όταν είμαστε με φίλους.

4. Βάλε μουσική. Την αγαπημένη σου. Και χόρεψε. Μόνη σου. Σπίτι σου. Ανανέωσε τη διάθεσή σου και ταυτόχρονα κάψε θερμίδες 😉 Απαγορεύονται οι καταθλιπτικές μπαλάντες που μπορεί να σε ρίξουν.

5. Βγες για περπάτημα. Μια βόλτα στον καθαρό αέρα θα προσφέρει το απαραίτητο οξυγόνο στον εγκέφαλο για να ανανεωθούν οι σκέψεις σου. Αν δεν έχεις κάποιο πάρκο κοντά σου, περπάτησε απλά στην περιοχή ή στις βιτρίνες.

6. Κάνε beaute. Η περιποίηση του εαυτού μας πάντα μας φτιάχνει το κέφι. Κάνε μανικιούρ, μάσκες ομορφιάς… Ξέρεις!

7. Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό χαλαρωτικό νερό. Πρόσθεσε αιθέρια έλαια και βούτηξε στην απόλαυση. Κλείσε τα μάτια σου μέχρι να αλλάξει η διάθεσή σου και να διαγραφεί στο πρόσωπό σου αυτό το χαμόγελο της καλοπέρασης.

8. Άναψε αρωματικά κεριά και δημιούργησε ατμόσφαιρα στο σπίτι. Πάντα πιάνει.

9. Αν παραμέλησες λίγο το σπίτι και επικρατεί ακαταστασία, κάνε την καρδιά σου πέτρα και ξεκίνησε να συγυρίζεις. Το περιποιημένο, καθαρό σπίτι πάντα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

10. Πήγαινε γυμναστήριο. Η γυμναστική μπορεί και απελευθερώνει έχουμε πει την ορμόνη της ευτυχίας. Σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο η διάθεσή σου. Ακόμα κι αν νιώθεις κουρασμένη.

11. Κάνε διαλογισμό. Κλείσε τα μάτια σου, πάρε βαθιές αναπνοές, συγκεντρώσου σε κάτι όμορφο, ταξίδεψε με το μυαλό σου σε ένα όμορφο μέρος (your happy place).

12. Πήγαινε κομμωτήριο. Για χτένισμα; Για κούρεμα; Για αλλαγή χρώματος; Ό,τι σου κάνει κέφι. Σίγουρα θα ανανεωθείς.

13. Κανόνισε μια μικρή απόδραση για το Σαββατοκύριακο. Κάπου κοντά. Με τον σύντροφό σου ή με την κολλητή σου.

14. Κλείσε τραπέζι για χορό. Το πού εξαρτάται από τα γούστα σου. Μπουζούκια; Ντίσκο; Κλαμπ;

15. Φόρεσε τα τακούνια σου. Αυτά τα μαγικά παπούτσια που σε ψηλώνουν, σμιλεύουν τη σιλουέτα σου και ανεβάζουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου. Νιώσε όμορφη.

16. Κοίταξε φωτογραφίες διακοπών. Μια βόλτα στις αναμνήσεις πάντα ανανεώνει τη διάθεσή μας. Ταξίδια, χαρούμενες στιγμές, όμορφες εμπειρίες. Βουτιά στο όμορφο παρελθόν.

17. Μπορείς επίσης να κάνεις μια βουτιά στην ευγνωμοσύνη. Κάνε μια λίστα με τα αγαθά σου. Συνειδητοποίησε και ευχαρίστησε για αυτά που έχεις. Την υγεία σου, το σπίτι σου, τους φίλους σου, τα ρούχα σου, τα παπούτσια σου, το σύντροφό σου, τη δουλειά σου… Μην κοιτάς αυτά που δεν έχεις, αλλά αυτά που έχεις.

18. Κλείσε ένα ραντεβού για μασάζ. Χαλαρωτικό. Αυτό που θα πάρει όλες τις αρνητικές σκέψεις μακριά.

19. Κλείσε ένα ραντεβού στο χαμάμ. Επίσης, πολύ ανανεωτικό.

20. Κάνε κάτι καινούριο, κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Μια νέα εμπειρία. Από το να απολαύσεις έναν καφέ μόνη σου συντροφιά με το αγαπημένο σου βιβλίο μέχρι μπάντζι τζάμπινγκ. Εξαρτάται από την προσωπικότητά σου.

21. Γράψε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά του εαυτού σου που αγαπάς. Μια λίστα με τα θετικά σου.

22. Απόλαυσε ένα ηλιοβασίλεμα. Με τον σύντροφό σου ή μόνη σου. Δεν έχει σημασία. Το ηλιοβασίλεμα πάντα λειτουργεί αναζωογονητικά.

23. Βοήθησε έναν συνάνθρωπό σου. Το να δίνεις, το να βοηθάς, πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα.

24. Φόρεσε κόκκινο κραγιόν. Και μην ξεχάσεις ολοκληρώνοντας, να στείλεις ένα φιλί στο εαυτό σου στον καθρέφτη.

25. Ξεκαθάρισε την ντουλάπα σου. Πέτα τα ρούχα που δεν φοράς και δημιούργησε χώρο για καινούρια καλούδια.

26. Ξεκαθάρισε γενικότερα. Πέτα αυτά τα παλιά κουτάκια, χαρτάκια, μικροπραγματάκια που κρατάς χωρίς λόγο.

27. Μην κάνεις απολύτως τίποτα. Μείνε σπίτι. Άναψε κεριά, βάλε ένα ποτό, σβήσε τα φώτα και απλά απόλαυσε την απραξία.

28. Αγόρασε λουλούδια. Γέμισε τα βάζα στο σπίτι σου με φρέσκα πανέμορφα λουλούδια.

29. Φλέρταρε. Χωρίς να περιμένεις και χωρίς απαραίτητα να υπόσχεσαι κάτι. Απλά φλέρταρε.

30. Κλείσε ραντεβού στο δερματολόγο σου. Για έναν καθαρισμό, μια μεσοθεραπεία, ένα μπότοξ. Ανάλογα τα κέφια και την ηλικία σου.

31. Ρίξε μπουνιές σε ένα μαξιλάρι. Αν έχεις τα νεύρα σου ή είσαι θυμωμένοι, το συνιστούν και οι ψυχολόγοι. Ρίξε μέχρι να ξεθυμάνεις. Θα νιώσεις υπέροχα μετά.

32. Κάνε μια βόλτα στη θάλασσα. Το αλατόνερο έχει μαγικές ιδιότητες ακόμα κι αν δεν βουτάς σε αυτό. Καθάρισε το βλέμμα σου στον ορίζοντα.

33. Αγόρασε καινούρια εσώρουχα. Πάντα πιάνει.

34. Νιώσε σαν παιδί. Παίξε. Ζωγράφισε. Σκαρφάλωσε. Ανέβα σε ένα τραμπολίνο. Πήγαινε στο Λούνα Παρκ. Γιατί όχι;

35. Ασχολήσου με την κηπουρική. Η επαφή με τη φύση, το χώμα, τα λουλούδια, τα φυτά ομορφαίνουν το σπίτι, αλλά και τη διάθεσή μας.

36. Κάνε δίαιτα. Διώξε αυτά τα κιλάκια που σε ενοχλούν και υπονομεύουν την αυτοπεποίθησή σου. Λίγο αυτοσυγκράτηση χρειάζεται και αμέσως θα αποζημιωθείς με ψυχολογικό μπουστάρισμα.

37. Άλλαξε διακόσμηση. Βάψε τους τοίχους σε ένα χρώμα που αγαπάς, άλλαξε απλά τη διάταξη των επίπλων, πρόσθεσε λεπτομέρειες. Θα ανανεωθεί η καθημερινότητά σου. Σαφώς και η διάθεση σου.

38. Κοιμήσου. Μια Κυριακή, ένα Σάββατο, μια μέρα που στο επιτρέπει. Μην βάλεις ξυπνητήρι, μην σηκωθείς. Κοιμήσου όσο θέλεις. Χωρίς ενοχές.

39. Ζήτα από τους φίλους σου να σου πούνε ποια θεωρούν ότι είναι τα θετικά σου. Μερικές φορές είναι όμορφο να το ακούμε.

40. Οργάνωσε ένα ρομαντικό δείπνο. Μαγείρεψε. Κάνε έκπληξη στο σύντροφό σου. Αντέδρασε στην καθημερινότητα και στη ρουτίνα.

41. Κάνε κοπάνα. Μην πας για δουλειά. Αφιέρωσε μια μέρα στον εαυτό σου “παράνομα”.

42. Κάνε detox. Έστω και για μια μέρα… Από τα λιπαρά, από τις υποχρεώσεις, από το κινητό, από τα social media.

43. Καραόκε πάρτυ. Σπίτι σου. Ή σε κάποιο μπαρ. Σίγουρα θα γελάσετε. Σίγουρα θα νιώθετε υπέροχα την επόμενη μέρα. Σίγουρα θα χαμογελάς κάθε φορά που θα το σκέφτεσαι.

44. Κλείσε τραπέζι σε ένα ακριβό εστιατόριο. Μία φορά δεν θα καταστρέψει τον ετήσιο προϋπολογισμό σου. Και φυσικά δεν είναι ανάγκη να το παρακάνεις με αυτά που θα παραγγείλεις. Απόλαυσε την ατμόσφαιρα, το καλό φαγητό και τη
συντροφιά σου.

45. Ντύσου διαφορετικά. Πειραματίσου με ένα καινούριο για τα δεδομένα σου στιλ. Αν φοράς κυρίως μαύρα, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο χρώμα. Αν προτιμάς τις girly επιλογές, δοκίμασε κάτι πιο ladylike.

46. Περπάτησε ξυπόλητη. Τις μέρες με λιακάδα. Στην παραλία, στον κήπο… κάπου που τα πόδια σου θα έρθουν σε επαφή με τη γη. Η γείωση θα σου κάνει καλό. Και θα “ρουφήξει” όλη την αρνητική σου ενέργεια.

47. Κλείσε ραντεβού για ρεφλεξολογία. Ξέρεις, το μασάζ στις πατουσίτσες σου. Θα φύγεις άλλος άνθρωπος.

48. Χαμογέλασε. Ακόμα κι αν δεν σου κάνει κέφι. Πίεσε λίγο τον εαυτό σου και θα δεις ότι θα λειτουργήσει τελικά.

Read More

And More