Η Life & Relationship Coach, Μάρεα Λαουτάρη, μας βοηθάει να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο (ακολουθεί άσκηση)!

Ψάχνουμε, ελπίζουμε, ονειρευόμαστε, περιμένουμε… να βρούμε το άλλο μας μισό. Εκείνον που θα έρθει να συμπληρώσει τα κενά μας και να νιώσουμε επιτέλους ολοκληρωμένες. Η Μάρεα Λαουτάρη, Life & Bussiness Coach, καταρρίπτει το μύθο του άλλου μας μισού με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές, μας προσγειώνει και μας βοηθάει να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο. Όχι το άλλο μας μισό. Ο λόγος σε εκείνη…

Ο ιδανικός σύντροφος δεν είναι εκείνος που θα συμπληρώσει ό,τι μας λείπει, ούτε θα είναι το “δεκανίκι” μας, αλλά θα κρατήσει γερά το χέρι μας και θα θέλει να συμπορευθεί στο πλευρό μας για να ζήσουμε παρέα όλα όσα κάνουν τη ζωή μια μοναδική εμπειρία!

Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ή ελπίζοντας ότι θα βρούμε κάποια στιγμή το άλλο μας “μισό”. Εκείνον που θα συμπληρώσει όλα τα κενά και θα καλύψει ό,τι μας λείπει. Αν μας λείπει η άνεση και η αφθονία, ευελπιστούσαμε να είναι ευκατάστατος, να έχει εμπειρίες ζωής και να είναι γόης. Αν μας λείπει η περιπέτεια φανταζόμασταν ότι εκείνος θα είναι περιπετειώδης και θα μας ταξιδέψει στα πέρατα της γης, αν μας λείπει το χιούμορ και η διασκέδαση, σίγουρα εκείνος θα πρέπει να είναι η ψυχή της παρέας! Πολλές γυναίκες (κυρίως) και άντρες (δευτερευόντως) μεγάλωσαν και μετά απογοητεύτηκαν ή συμβιβάστηκαν καθώς έψαχναν και δεν έβρισκαν αυτόν το δημοφιλέστατο και ψευδέστατο (λόγω ταινιών και παραμυθιών) άλλο τους “μισό”.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Δεν υπάρχει το άλλο σας μισό. Είναι και θα παραμείνει μύθος. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, ας δούμε ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα και τι μπορείτε να κάνετε για να βρείτε τον ιδανικό για εσάς σύντροφο.

 

Η ΑΣΚΗΣΗ
Η άσκηση του Tony Robbins για τον ιδανικό σύντροφο…

Θα χρειαστείτε:

  1. Χαρτί και στυλό ή έναν υπολογιστή αν νιώθετε καλύτερα να γράφετε ηλεκτρονικά.
  2. Χρόνο και φαντασία
  3. Καλή διάθεση

Θα κάνουμε μια άσκηση που θα μας δείξει για πρώτη φορά τι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε στη συντροφική μας σχέση. Εάν δεν γνωρίζω τι ψάχνω πόσο εύκολο πιστεύετε ότι είναι να το βρω; Σκεφτείτε ότι μπαίνετε σε ένα σούπερ μάρκετ χωρίς λίστα για τα ψώνια. Το πιθανότερο είναι να βγείτε κουβαλώντας σακούλες με ένα σωρό προϊόντα που είτε τα έχετε διπλά είτε δεν τα χρειάζεστε στην πραγματικότητα. Σκεφτείτε ότι μπαίνετε σε ένα ταξί αλλά δεν ξέρετε που θέλετε να πάτε. Πού θα σας πάει ο ταξιτζής; Πιθανότατα θα κάνει μπόλικους γύρους στις γειτονικές πλατείες και θα σας επιστρέψει στο σημείο που αρχικά βρισκόσασταν.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι αναζητάτε και που θέλετε να πάτε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…
Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε 4 θεματικές ενότητες για να έχετε μια πλήρη εικόνα. Δεν υπάρχει οδηγία για το πόσο λεπτομερής είναι η περιγραφή που θα κάνετε. Όσο πιο λεπτομερής, τόσο καλύτερη και ευκρινέστερη θα είναι η τελική εικόνα.

1. Τι θέλω να έχει;
Περιγράφω τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, τις συμπεριφορές, τις συνήθειες, τα χόμπι, τους τρόπους διασκέδασης, την οικογενειακή κατάσταση, την επαγγελματική δραστηριότητα, την κοινωνικότητα και τα χαρίσματα που ιδανικού για εμένα συντρόφου.

Αυτή η θεματική μπορεί να είναι αρκετά εκτενής καθώς θα χρειαστεί να περιγράψετε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Αν είναι νοικοκύρης, τι σχέση έχει με την πατρική του οικογένεια, πως είναι στο σεξ, ποια φαγητά του αρέσουν, αν θέλει να δημιουργήσει οικογένεια και εάν ναι πόσα παιδιά θα ήθελε να έχει, πόσα χρήματα κερδίζει, εάν του αρέσει να προσφέρει στους άλλους ανθρώπους, τι μουσική ακούει, που συχνάζει για να διασκεδάσει, εάν προσέχει τη διατροφή του, εάν του αρέσει η τέχνη, που πηγαίνει διακοπές και ό,τι άλλο ίσως έχει σημασία για εσάς και θα σας άρεσε.

Θα σας φανεί περίεργο αλλά επιτέλους θα έχετε μια εικόνα του τι πραγματικά θέλετε (και δεν είναι η στιγμή να πείτε… δεν με νοιάζει το επάγγελμά του πχ. γιατί σας νοιάζει, μιλάμε για τον ΙΔΑΝΙΚΟ!)

2. Τι σιχαίνομαι να έχει;
Περιγράφω τα χαρακτηριστικά, συμπεριφορές και συνήθειες που σιχαίνομαι να έχει και δεν θα ανεχόμουν ποτέ (και δεν εννοώ μόνο το να πείτε να προσέχει την υγιεινή του και να μην τρώει τα νύχια του, αλλά και να μην είναι βίαιος, τσιγκούνης, υπερόπτης, αντικοινωνικός κλπ).

3. Τι νιώθω όταν είμαι πλάι του;
Περιγράφω τα συναισθήματα που μου δημιουργεί όταν βρίσκομαι στο πλευρό του.

4. Ποια χρειάζεται να είμαι εγώ για να τον έχω;
Περιγράφω ποια πρέπει να είμαι εγώ για να έχω αυτόν το σύντροφο. Αυτό είναι και η σημαντικότερη θεματική καθώς για να προσελκύσεις έναν σύντροφο όπως τον περιέγραψες πιο πριν, ίσως χρειάζεται και εσύ να κάνεις βελτιώσεις και αλλαγές σε κάποια επίπεδα (και αυτό είναι η προτεραιότητά σου τώρα).

 

Τι κάνουμε όταν ολοκληρώσουμε την άσκηση
-Διαβάζουμε καθημερινά (δυνατά) ολόκληρη την άσκηση για 30 ημέρες ώστε να εντυπωθεί στον εγκέφαλό μας και να είμαστε εντελώς συνειδητοί σχετικά με το τι ψάχνουμε.

-Παρατηρούμε τι έχουμε γράψει. Εάν ο ιδανικός μου σύντροφος είναι άνθρωπος της διασκέδασης και κοινωνικός, βγαίνουμε από το σπίτι και συχνάζουμε σε μέρη όπου υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Εάν είναι άνθρωπος της τέχνης συχνάζουμε σε μέρη όπου θα πήγαιναν άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη.

-Θα προσεκλύσετε αυτό που εσείς είστε. Είναι αδύνατον να φέρετε στη ζωή σας κάποιον που δεν είναι συμβατός και αντίστοιχος της δικής σας προσωπικότητας και ενέργειας. Φροντίστε τον εαυτό σας, εξελιχθείτε, βελτιώστε όσα θεωρείτε ότι σας λείπουν, διαβάστε περισσότερο, περιποιηθείτε τον εαυτό σας περισσότερο, χαμογελάστε περισσότερο, γυμναστείτε περισσότερο, κάντε περισσότερο από αυτό που επιθυμείτε και ο ιδανικός θα σας βρει.

 

Στο τέλος σας κράτησα το καλύτερο: Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη υπάρχουν τουλάχιστον 100 ιδανικοί σύντροφοι. Είναι αδύνατον να μη βρείτε το δικό σας εάν πραγματικά ακολουθήσετε τις οδηγίες!

 

Read More

And More