Αντωνία 26 – Φύγε εσύ, έλα εσύ!

Κύθηρα, 2009
Κοριτσοπαρέα. Είχαμε κανονίσει να πάμε έξι, τελικά καταλήξαμε τέσσερις. Εγώ φρικαρισμένη από μια σχέση με έναν τύπο περίεργο, που πολύ αγαπούσα, αλλά καθόλου δεν άντεχα. Στους φίλους μου δήλωνα ότι ήταν ο άντρας της ζωής μου. Ακριβώς όπως τον ήθελα -θεωρητικά. Γιατί πρακτικά είχα φρικάρει. Για αυτό και συνέχεια χωρίζαμε. Χωρίζαμε, τα ξαναβρίσκαμε… Χωρίζαμε, τα ξαναβρίσκαμε. Σε ένα τέτοιο διάλειμμα, πήγα διακοπές με τις φίλες μου στα Κύθηρα.
Μακριά από τον υποχόνδριο τύπο που δεν μπορούσα να καταλάβω και κατά συνέπεια να αποδεχτώ τις ιδιοτροπίες του. Κουτάκια, κουτάκια, κουτάκια… Όλα στην εντέλεια. Ψυχωτικός με την καθαριότητα, ψυχωτικός με τους τύπους και φυσικά δεν ξέφευγε από το πρόγραμμά του ούτε δευτερόλεπτο. Όλα αποστειρωμένα γύρω μου. Ακόμα και οι διάλογοι. Ακόμα και το σεξ. Ήταν καλό παιδί όμως και αυτό ήταν που με κρατούσε. Δεν μου είχε ξαναφερθεί κανείς τόσο όμορφα, τόσο σωστά. Και για αυτό και έμενα.
Μέχρι που πήγα στα Κύθηρα. Για να ξεφύγω υποτίθεται, για να καθαρίσει το μυαλό μου και να καταλήξω στο τί θέλω. Δεν μου πήρε και πολύ. Μέχρι το δεύτερο βράδυ, που καθώς χόρευα γνώρισα τον Πέτρο. Ένας σέξι σαραντάρης, ωραίος τύπος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και ευτυχώς με κοινό φίλο στην παρέα.
Καλά, δεν το σκέφτηκα και πολύ. Με γοήτευσε αμέσως. Και φυσικά, δεν κατάφερα να το παίξω καθόλου δύσκολη. Πέρασα δέκα υπέροχες μέρες. Τις φίλες μου τις έβλεπα ελάχιστα. Κι αυτό, για φαγητό κανένα μεσημέρι, μαζί με τον καινούριο έρωτα της ζωής μου, έτσι απλά για να με δούνε να λάμπω. Ήμουν πραγματικά ευτυχισμένη. Δεν σκεφτόμουν τίποτα.
Ο επίσημος σύντροφός μου, παρέμενε στην Αθήνα. Μου τηλεφωνούσε καθημερινά. Νομίζω κάτι είχε αρχίσει να ψιλιάζεται. Η αλλαγή μου άλλωστε ήταν εμφανής σε όλους. Ήμουν ευτυχισμένη. Κι αυτό δεν κρύβεται. Δεν με ένοιαζε τίποτα. Δεν ήθελα όμως να τον πληγώσω. Τον αγαπούσα. Αλήθεια, τον αγαπούσα. Και για αυτό και περίμενα να γυρίσω και να του εξηγήσω από κοντά.
Οι φίλες μου γύρισαν, αλλά εγώ έμεινα λίγο παραπάνω. Δεν ήθελα να φύγω. Ήταν τέλεια στο νησί. Ζούσα τον έρωτά μου. Δεν σκεφτόμουν τίποτα. Όλα θα τα αντιμετώπιζα στην Αθήνα. Για την ώρα απολάμβανα τις στιγμές. Ένιωθα για πρώτη φορά -στα 26 μου- γυναίκα!
Γύρισα και έπρεπε να χωρίσω. Αυτό μου έλεγαν οι φίλοι μου, αυτό ήξερα κι εγώ ότι πρέπει να κάνω. Την πρώτη φορά, δεν μπόρεσα. Δεν ήθελα να τον πληγώσω. Έκανα και σεξ μαζί του. Δεν ήθελα να υποψιαστεί κάτι. Δεν ήθελα να του περάσει από το μυαλό ότι κάτι συνέβη στις διακοπές μου. Ήδη του είχαν μπει ψύλλοι στα αυτιά που είχα μείνει περισσότερες μέρες από ότι οι φίλες μου.
Ο έρωτας της ζωής μου είχε παραμείνει Κύθηρα. Θα γύριζε μερικές μέρες αργότερα. Αυτές τις μέρες τις πέρασα με τον επίσημο -ακόμα- σύντροφό μου. Μέχρι να γυρίσει ο καινούριος μου, ο άντρας της ζωής μου.
Δεν περνούσα καλά. Ένιωθα τύψεις, αλλά δεν ήθελα να τον πληγώσω. Δεν βρισκόμασταν και κάθε μέρα. Το απέφευγα. Κι εκείνος δεν ήταν πιεστικός. Κάτι είχε καταλάβε σίγουρα. Και σιγά σιγά το τελειώναμε. Βρισκόμασταν όλο και πιο σπάνια. Γύρισε και ο Έρωτας και όπως καταλαβαίνετε ήμουν λίγο εξαφανισμένη. Μέχρι που τελείωσε. Έσβησε. Πληγώθηκε, αλλά από την απώλεια, όχι από την απιστία. Δεν το ήθελα αυτό. Δεν του άξιζε. Ήταν πολύ καλό παιδί. Αν και κάτι είχε καταλάβει, κάτι είχε υποψιαστεί, μου πετούσε κάτι υπονοούμενα. Ποτέ όμως δεν του επιβεβαιώθηκε κάτι.
Και ως γνωστόν, αλλιώς πονάς για κάτι που υποψιάζεσαι κι αλλιώς για κάτι που ξέρεις…

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Aντωνια εισαι ατομιστρια μεχρι εκει που δεν παει…. δικαιωμα σου ειναι να κανεις στη ζωη σου οτι θελεις αλλα ειναι και υποχρεωση σου να μην παιζεις με τις ζωες των αλλων…. αν του ελεγες καταμουτρα την αληθεια θα τον βοηθουσες να σε σιχαθει να σε ξεχασει και να μην πονεσει για κατι που δεν αξιζε…. αλλα λογω του ναρκισισμου σου δεν ξεκαθαρισες τα πραγματα ετσι για να συνεχισει να σε θελει? να σε διεκδικει? …….??? συμπερασμα δεν τον αγαπησες ποτε πραγματικα αγαπας υπερβολικα τον εαυτο σου εισαι ανωριμη και ανασφαλης και να σαι σιγουρη οτι θα ρθει και η σειρα σου…. το συμπαν σου γυριζει οτι του δωσεις

  2. Μην κριτικαρουμε ασχημα την Αντωνία.Δεν είναι ευκολο να χωρισεις με καποιον που τον αγαπας αλλα ο ερωτας και το παθος εχει φυγει.Σκεφτεσαι και το μετα…!Περνανε διαφορα απο το μυαλο σου.Αναρωτιεσαι αν η κονσερβοποιημενη αυτή σχεση ειναι ικανη να σε κανει ευτυχισμενη,και για ποσο ακομα θα συνεχισει αυτο?Πρεπει να μπει ενα τελος σε αυτήν την κατασταση.Η αντωνια απλα το τραβουσε απο τα μαλλιά και το ανεβαλε.Θα γινόταν ουτως ή αλλώς απλα εγινε με μια καποια καθυστερηση.Πάντα κάποιος πληγώνεται.Και γιατί θα πρεπει να υπάρχουν αρνητικα αισθηματα μεταξυ τους δεν καταλαβαινω.Εχουν υπογραψει στην αρχη της σχεσης τους καποιο συμβολαιο οτι θα παντρευτουν και καποιος απο τους δυο δεν το τηρησε? Η ελευθερία μας ,μας ανηκει! Ετσι είναι οι σχεσεις.Και για εσενα που λες παραπάνω ολα αυτά για την αντωνια,οτι ειναι ατομιστρια κτλ……να ξερεις οτι ΠΑΝΤΑ οτι κατηγορουμε …αργα η γρηγορα το λουζόμαστε!!!

  3. Αγαπητη Ελενα δεν κριτικαρω την Αντωνια αλλα τη συμπεριφορα της, την οποια και θεωρω απαραδεκτη ως προς τι… στο να δουλευει και τους δυο…. δικαιωμα της ειναι να κανει οτι θελει… αυτο υποστηριζω και το γραφω και στο πρωτο σχολιο… αλλα χωρισε και μην παιζεις με τα συναισθηματα του συντροφου σου ακομα και αν σου εχει φυγει ο ερωτας…. ολα τα αλλα για μενα ειναι δικαιολογιες… το θεμα ειναι ποσο σεβεται τον εαυτο σου, αν τον σεβεσαι τοτε μπορει να σεβαστεις και τους αλλους… αν ομως γινοταν το αντιθετο δλδ η αντωνια ηταν αντωνης και εκανε το ιδιο σε δυο κοπελες θα γραφανε πω πω και δεν ντρεπεται ο εγωιστης που τον νοιαζει μονο ο εαυτος του, το εχω καταλαβει οτι εχει αλλη και αυτος με βγαζει τρελλη κ.α την κοροϊδια κατακρινω και οχι το δικαιωμα της να συνεχιζει τη ζωη της οπως θελει και τελος δεν θα εκανα ποτε κατι τετοιο… μου τελειωσε? οκ σορρυ πρεπει να χωρισουμε τοσο απλα και ειλικρινα… και μετα θα πηγαινα παρακατω

  4. Πραγματκά ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαθέτει τον ευατό του και τα συναισθήματά του οπως αυτός θέλει. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι πολλές φορές δεν διαθέτουμε την απαραίτητη αυτογνωσία για να δούμε την αλήθεια. Η Αντωνία μας περιγράφει τον φίλο της ως ένα αποστεωμένο πλάσμα που δεν της προκαλούσε πλεον τον έρωτα. Είναι σίγουρη ότι αυτή προκαλούσε στον σύντροφό της συναισθήματα έρωτα και πάθους ? Η ρουτίνα και η συνήθεια προκαλεί σίγουρα μια χαλάρωση στην σχέση, εκεί όμως άλλα συναισθήματα όπως η αγάπη και η συντροφικότητα έρχονται να δώσουν την αίσθηση πληρότητας που λείπει. Ποια ήταν η συνεισφορά της προς αυτήν την κατεύθυνση? Γιατί τα περιμένουμε όλα από τους άντρες? Ο sexy σαραντάρης σίγουρα ξύπνησε ενστικτα που η φίλη μας είχε ξεχάσει αλλά την διαβεβαιώνω ότι σε λίγο καιρό θα απομυθοποιθεί και θα αρχίσουν να φαίνονται και τα δικά του κουσούρια. Τότε τι θα κάνει, θα φύγει πάλι? Έχεις υιοθετήσει το πιο συντηρητικό και παράλληλα πιο καταστροφικό πρότυπο για την γυναίκα. Μια γυναίκα παραδωμένη σε ένστικτα και σε εικόνες που αναπαράγονται για το τι είναι sexy, αδυνατώντας να ικανοποιήσει πρώτα τον ευατό της και μετά τον σύντροφό της. Ο Έρωτας δεν κρατέι για πάντα, γιατί είναι συναίσθημα το οποίο δεν είναι καθορισμένο. Διαφορετικά το βιώνει ο καθένας. Όταν μάλιστα ο συντηριτισμός της κοινωνίας τον περιγράφει ως καλογυμνασμένα κορμιά ,sexy εμφάνισεις και συμπεριφορές, δηλαδη πράγματα ανούσια και ευτελή τότε δεν έχει καμία αξία.

  5. Στις επόμενες διακοπες θα ξαναχωρισεις!!!!!
    Είμαι σιγουρος!!
    Φιλιά!!

  6. μια χαρα ξεπετα η αγαπητη κατα τα αλλα αντωνια 26 να χαρω εγω….

  7. Καλα εκανες κοπελα μου..Αν οντως εισε 26,ειναι μια ηλικια(και καθε ηλικια εδω π τα λεμε..)που κοιτασ,ψαχνεις.κρινεις,δεχεσαι και απορριπτεις.Ειλικρινα δε καταλαβαινω το προβλημα καποιων και την αντιρρηση τους στην αποφαση σου. Υπαρχει τσοσ ωραιος κοσμος εκει εξω.Περνα καλα:)

  8. oloi ginate H8ikologoi…an den sas tyxei den mporeite na 3erete k na krinete….afou to eniwses kala ekanes koritsaki***

  9. kala t kames!!!!!!!!!!!! mhn akous t kakoboula sxolia ekanes auto pou eniw8es k magkia sou!!!!!!!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More