“Είμαι η Λυδία, η κοπέλα που σας έγραψε για το πρόβλημα στο γάμο της. Θέλω να σας ευχαριστήσω”

Καλησπέρα σας και πάλι… Είμαι η Λυδία, η κοπέλα που σας έγραψε για το πρόβλημα στο γάμο της και την πίεση που νιώθει ζώντας μια ζωή που δεν θέλει.

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου αφιέρωσαν λίγα λεπτά για να μου απαντήσουν. Δεν έχετε ιδέα πόσο δύναμη μου δώσανε τα emails σας. Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, να σας έχει ο Θεός καλά.

Ο λόγος που ξαναγράφω είναι επειδή θέλω να ξεκαθαρίσω κάποιες λεπτομέρειες που δεν είχα γράψει και έτσι υπήρχαν κάποια ερωτήματα από αναγνώστριες φίλες. Με ρωτήσανε: γιατί τώρα; Γιατί τώρα αποφάσισα να αλλάξω; Η απάντηση είναι επειδή κουράστηκα να προσπαθώ και για τους δυο μας. Δεν έγινε κάτι το οποίο μου φούσκωσε τα μυαλά. Όχι. Απλά κουράστηκα.

Ξέχασα να αναφέρω ότι για ένα διάστημα -περίπου 11 μήνες- ζούσαμε χώρια με τον άντρα μου. Λόγω της δουλειάς του ήταν μακριά. Μέσα σε αυτόν το χρόνο άλλαξα. Είδα τις φίλες που έχασα, βγήκα, είδα ακόμα και συγγενείς που δεν έβλεπα. Έγινα άλλος άνθρωπος. Ήμουνα τόσο χαρούμενη κάθε μέρα.

Έπινα τον καφέ μου ήρεμη, χωρίς φόβο μήπως και δει κάτι στο σπίτι και δεν του αρέσει. Ξυπνούσα, πήγαινα τα παιδάκια μου σχολείο, σκούπιζα και ήμουνα ήρεμη. Ένιωθα το κάθε λεπτό της ζωής μου ότι ζω… Ακόμα και προς τα παιδιά μου είχα αλλάξει. Με έβλεπαν συνέχεια να χαμογελάω. Έπαιζα μαζί τους. Ήμουν άλλη.

Όταν λοιπόν γύρισε άρχισαν όλα ξανά από την αρχή και ξανακύλησα. Θέλω να πω το εξής: δεν είδα ξαφνικά πως ζούνε οι ελεύθερες και αποφάσισα ότι θέλω κι εγώ. Όχι. Ξέρω ότι έχω παντρευτεί και ότι δεν γίνεται να έχω κάποια πράγματα όπως το να είσαι ελεύθερη. Απλά θέλω να ζω ήρεμα.

Και τι εννοώ με αυτό… Στον κύκλο μας είχαμε πολλούς φίλους παντρεμένους και κάθε φορά που μας καλούσαν να βγούμε έξω, η απάντησή του ήταν “τι δουλειά έμουμε εμείς εκεί;”. Δεν πάμε πουθενά. Πουθενά σας λέω. Είναι όλη μέρα σπίτι, μπροστά σε έναν υπολογιστή. Οk δεν μπορώ να βγω με φίλες, δεν θέλει, ok, αλλά θα μπορούσε να βγαίνει με μένα και τα μωρά μας. Μα ούτε αυτό κάνει. Λέει να πάω μόνη μου έξω, ότι βαριέται και τι να κάνει μαζί μας.

Αυτός όμως και τους φίλους του έχει και τα διήμερά του φεύγει για ψάρεμα και τα όλα του. Εγώ πάντα σπίτι. Προσπάθησα να του εξηγήσω πως νιώθω, ότι δεν είμαι καλά. Δεν είμαι καθόλου καλά. Μέρα με τη μέρα βυθίζομαι, αλλά η απάντησή του ήταν: “Πολλά σίριαλ βλέπεις. Κι άμα δεν σου αρέσει όπως ζεις να πας στη μάνα σου. Γιατί ή θα ζεις όπως θέλω ή θα φύγεις”.

Εκεί τι άλλο να πεις σε κάποιον που κλείνει τα αυτιά του μπροστά στην κραυγή σου για βοήθεια;

Μια φορά άφησα τα μωρά στη μητέρα μου για να βγούμε μόνοι μας. Θα πηγαίναμε να πάρουμε δωράκια στα μικρά μας. Δεν έχετε ιδέα τι σκηνικό που έκανε σε όλο το δρόμο. Έλεγε, από που τα μαθαίνω αυτά, να αφήνω τα μωρά σπίτι και να βγαίνουμε οι δυο μας… Κανονικά, λέει, έπρεπε να πάρουμε και τα μικρά. Μα δεν καταλάβαινε ότι εγώ ήθελα να βγούμε οι δυο μας. Και σταμάτησα να του λέω…

Προσπάθησα πολλές φορές. Με έβλεπε που έκλαιγα, αλλά ούτε πλησίαζε. Αντιθέτως, φώναζε. Και μου λέει: τι κλαις τώρα…

Οι φίλες μου είναι δώρο Θεού. Ευλογία. Χάρη σε αυτές ελπίζω. Για τα οικονομικά μου δεν έχω πρόβλημα. Τώρα ζω Γερμανία. Όλοι οι φίλοι μου είναι Ελλάδα, οπότε και πάλι μόνη μου είμαι.

Οι γονείς μου μένουν μαζί με τον αδερφό μου. Έχουν σπίτι και μου έχουν πει άμα θέλω να πάω να μείνω μαζί τους. Θα με βοηθήσουν σε όλα. Ακόμα και δουλειά θα μου βρούνε.

Δεν φοβάμαι να δουλέψω. Εξάλλου από μικρή αυτό έκανα. Φοβάμαι μήπως αύριο, μεθαύριο με κατηγορήσουν τα μωρά που τους στέρησα τον πατέρα. Μόνο για αυτό φοβάμαι. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Θα φύγω. Απλά θέλω τόσο να σας ευχαριστήσω όλους.

Υγεία στις οικογένειές σας και αγάπη πάντα στις καρδούλες σας να έχετε.

Με πολύ μεγάλη εκτίμηση σας το λέω… Να είστε όλοι καλά!

Λυδία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Παιδιά του Τlife κατι βρωμαει ! Μην το ανεβασετε και κλαιν εντελως, αλλα δεν βρισκεται κανεναν τροπο να αποδειξετε οτι δε δουλευεται τον κοσμο με τον χειριστο τροπο?
    Αμα θελαμε παραμυθια , βρισκουμε τα αρλεκιν της γιαγια στο παταρι του σπιτιου στο χωριο.Καλα τα ratings και τα γραφειακια με τα cupacakes και τα φραΠΟΥΤΣινο στην ακρη, αλλα μην ειμαστε και αχαριστοι στην superGirly πλην ωραιοτατη δουλιτσα που εκατσε μεσα στην ξηρασια & το χαος των καιρων ε!?Λοιπον?Κανενα mail της κοπελας να της δωσουμε ιν private advices?Και ό,τι αλλο σας βολεψει.Αρκει να δουμε οτι η Λυδια , h Λινα και ολα τα εις Λ…κάτι, δεν είναι ο εαυτός σας.ΒizouX cheries

  2. Καλή αρχή στη νέα σου ζωή!!!

  3. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ & ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

  4. Λυδία μου κατά την γνώμη μου έχεις πάρει τη σωστή απόφαση. Στα μωρά σου οφείλεις να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και κάποια στιγμή όταν μεγαλώσουν θα καταλάβουν τους λόγους σου. ʼσε που σε λίγο καιρό θα κάνει τα ίδια και στα παιδιά του, θα τα έχει εγκλωβισμένα μέσα στο σπίτι, παγιδευμένα στις αρχαίες αντιλήψεις του. Μάζεψε το κουράγιο σου και κάνε το βήμα προς την ελευθερία. Γιατί αγάπη και γάμος είναι κάτι όμορφο και όχι μια φυλακή.

    Σου εύχομαι καλή αρχή και δύναμη!

  5. @Monty δεν νομίζω να είναι έτσι… εγώ προσωπικά έχω στείλει την ιστορία μου και την πέρασαν και ήμουν και σε μια πολύ δύσκολη φάση… ήθελα κάπου να τα πω, να τα γράψω και πέρασαν το κείμενό μου… κι όμως συμβαίνουν κι αυτά, μη σου φαίνεται περίεργο!

  6. Καλη τυχη !! Εκανες το καλυτερο για τον εαυτο σου και τα παιδια σου! Η ζωη συνεχιζεται και μακρια απο τον αντρα σου επιτελους βρηκες την ευτυχια που εψαχνες στη ζωη μαζι με τα παιδακια σου!!φλκ!

  7. @Monty
    8a sumfwnhsw me thn hrw, ki egw exw steilei thn istoria mou prin apo ena xrono, hmoun kommatia psuxologiaka kai eprepe na milhsw se kapoion. se kapoion agnwsto pou mporei na mou pei th gnwmh tou amerolhpta, xwris na ton noiazei an 8a me peira3ei h oxi! akoma ki an ta stoixeia pou edina htan polu liga ki eprepe na krinei kapoios me vash mono osa elega, dhl.ena polu polu mikro meros ths zwhs mou. ki omws sumvainoun! polles fores niw8w pws h zwh mou einai sa me3ikaniko sirial!
    an esy den 8eleis, mporeis na mhn ths diavazeis! exw vare8ei na diavazw tetoia sxolia! toso kakoproaireta! an den sou aresei kati, mhn to diavazeis. epeidh omws den 3ereis, mhn krineis. gt kapoioi zoume osa grafoume ki einai polu asxhmo kai na ta zoume kai na mas koroideuoun!
    euxomai se oles o, ti kalutero!

  8. εγώ έχω μια απορία: πριν τους παντρευτείτε κάτι τέτοιους μερικές, δεν τους γνωρίζετε πρώτα; δε φροντίζετε να μείνετε μαζί τους; να συζήσετε, να δείτε αν ταιριάζετε, να περιμένετε πριν κάνετε παιδιά. Δε φταίνε οι άνθρωποι που είναι έτσι, αλλά αυτοί που τους επιλέγουν..και απλά δε γίνεται μία τέτοια ΑΚΡΑΙΑ συμπεριφορά που περιγράφεις ότι έχει ο άντρας σου να μη φάνηκε από νωρίς, έστω μερικές ενδείξεις. Όπως και να’χει καλή τύχη σε σένα και τα παιδιά σου κυρίως που ελπίζω να μάθουν να διακρίνουν κάποια πράγματα

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More