Γιάννα: “Θέλω να παντρευτούμε, αλλά εκείνος είναι αρνητικός. Τι να κάνω;”

Καλησπέρα!

Είμαι 36 χρόνων και είμαι σε σχέση εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχουν κάποια προβλήματα μεταξύ μας, αλλά σε γενικές γραμμές τα πάμε καλά. Εδώ κι ένα χρόνο συζούμε σε ένα σπίτι που δεν μοιραζόμαστε ακριβώς τα οικονομικά (συνήθως βάζω εγώ κάτι παραπάνω), γιατί εκείνος χρειάζεται να βοηθάει και την οικογένειά του.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Όπως σας είπα και στην αρχή είμαι 36 χρόνων κι όπως καταλαβαίνετε έχει αρχίσει να χτυπάει το βιολογικό μου ρολόι. Θέλω να κάνω ένα παιδί, θέλω να προχωρήσει η ζωή μας ένα βήμα παραπέρα και φυσικά να παντρευτούμε.

Εκείνος είναι 39, θέλει να κάνει παιδιά και οικογένεια, αλλά όλα αυτά στη θεωρία. Σε κάποιες κουβέντες που έχουν γίνει είναι αρκετά απαξιωτικός απέναντι στην ιδέα του γάμου. Αρνητικό θα τον έλεγα και κυρίως απαισιόδοξο. Θεωρεί πως δεν είναι καιρός για τόσα έξοδα, πιστεύει πως τα περισσότερα ζευγάρια κάποια στιγμή χωρίζουν κλπ κλπ.

Νομίζω ότι τον έχει επηρεάσει και το διαζύγιο του αδερφού του πρόσφατα, έπειτα από έναν γάμο που κράτησε πολύ λίγο -κάτι περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

Δεν ξέρω τι να κάνω και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Να πιέσω καταστάσεις; Να περιμένω λίγο ακόμα; Δεν ξέρω. Νιώθω πως στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Είναι κάτι που υπάρχει συνεχώς στο μυαλό μου και όπως καταλαβαίνετε μου προκαλεί εκνευρισμό και άγχος.

Εσείς τι μου προτείνετε;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Γιάννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Μείνε έγκυος.

  2. Φύγε μακριά για να γλυτώσεις εφόσον θες να κάνεις οικογένεια! ʼργησες μάλιστα πολύ! Σαν άντρας σου λέω ότι ο τύπος ή είναι άρρωστος στο μυαλό ή σε δουλεύει!

  3. εγω στη θεση σου δεν θα περιμενα αλλο!εισαι 36 ετων ,ειστε ηδη 1 μιση χρονο και εκεινος σου δειχνει ολοφανερα τι θελει.ποσο να περιμενεις?ο χρονος σου ειναι πολυτιμος και δεν αξιζει να τον χανεις ασκοπα.χωρις αυτο να σημαινει οτι πρεπει να βρεις εναν οποιονδηποτε αλλο.καταρχας αναρωτησου αν ο συντροφος σου εναι ιδανικος για να κανεις παιδι μαζι του,αν μπορει να σταθει στα δικα του ποδια και οχι στα δικα σου.λες οτι εσυ βαζεις τα περισσοτερα στο σπιτι!ε λοιπον πως αυτος ο ανθρωπος θα μπορουσε να συντηρησει και να στηριξει ενα παιδι?απ την στιγμη που ο ιδιος δεν ειναι ετοιμος?να φυγεις οσο ειναι νωρις!ειναι ενας ανωριμος,ανασφαλης ανθρωπος .μην περιμενεις τιποτα παραπανω.εκεινος τις αποφασεις του τις εχει παρει.δεν ειστε 30 χρονων!κοντευεται τα 40 !και αν οι συζητησεις τετοιου ειδους βγαινουν ακαρπες σημαινει ανωριμοτητα και ανασφαλεια.βρες εναν καλο ανθρωπο,ισορροπημενο και δυναμικο να κανεις μαζι του ενα παιδακι και θα ξερεις οτι μπορει να σε στηριξει!

  4. Piezontas tha epitixeis mono ta antitheta apotelesmata. Mia sizitisi omws ksekatharei gia to ti thelei autos tha prepei na ginei. Esi ksereis ti theleis k nomizw oti kserei ki autos ti theleis, opote se autin ti sizitise afise ekeinon na milisei, na su pei ti skeftetai gia sas, ti thelei apo ti sxesi sas k analoga me auta pu tha su pei apofasizeis. Prosoxi thelei leptus xeirismus, mi ton fereis sti gwnia, kaliergise ena oikeio k iremo perivallon oti eisai etoimi na akouseis tis apopseis tu opoies k na einai autes k oti tha tis sevasteis. Apefige na kaneis sxolia tin ora pu milaei, mi ferneis paradeigmata tus dikus tu, ute k tu oikeiou perivallontos sas, stus antres den aresei auto, auti i sigkrisi. Apo tin alli les oti exete kapoia provlimata opote eisai siguri oti ontws thes na pantrefteis auton ton anthrwpo k na kaneis paidi mazi tu i apla exei ktipisei to kampanaki su k thewreis oti de tha prolaveis an xwriseis… Akoma k to thema twn xrimatwn to sxoliases pu simainei oti kati se enoxlei parolou pu opws les den einai oti einai tsigkunis i ta trwei monos tu… ta dinei stin oikogeneia tu k einai logiko na voithaei, opws mporei k esi na xreiastei kapoia stigmi na voithiseis tus diku su. Sou euxomai ta kalitera k elpizw oti ginei na ginei gia to kalo su!

  5. Αν δεν θέλει βρείτε κάποιον άλλον να θέλει πραγματικά οικογένεια γιατί και εσείς που λέτε ότι θέλετε ένα παιδί θα δείτε αν το κάνετε τι δυσκολίες έχει και τι περιορισμό στη ζωή σας θα φέρει δεν είναι εύκολη απόφαση αυτή και ειδικά για τους άντρες. Οπότε μην τον πιέζετε τον άνθρωπο βρείτε κάποιον άλλον να θέλει κιόλας η να αισθάνεται πιο έτοιμος.

  6. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΑ.ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.ΑΝΤΕ Κ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ? ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.ΑΣ ΜΗ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΙΣΩΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!Κ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ.ΙΣΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΟΥ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΩΡΙΜΟΤΕΡΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ Κ ΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.Κ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΡΙΦΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΣΧΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ Κ ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΜΑΣ.ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ. Υ.Γ. ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΟΛΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΧΑΖΟΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ Κ Η ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ!

  7. ok, πες ο γαμος δεν προσφερει κατι παραπανω….
    γιατι δεν του λες να γινετε γονεις;;;; (με το που το αποφασισεις δε γινεται αμεσως, μπορει να παρει και 1 χρονο, βαλε και 9 μηνες εγκυμοσυνη….)
    αν δε θελει ουτε να γινετε γονεις, τοτε φυγε οσο ειναι καιρος….

  8. Για να μην κοροιδευεις τον εαυτο σου σε μια σχεση ειμαστε δυο ατομα που γινονται ενα!δεν εχει σχεση το διαζυγιο οποιουδηποτε με το πως νιωθει ενας ανθρωπος για σενα αντιθετως αν ηθελε να προχωρησει μαζι σου, θα θελε να ειστε μαζι παντρεμενοι ωστε να νιωσει και περισσοτεροι ασφαλεια. Αυτο που με ανησυχει και δεν σχολιαστηκε απο τους υπολοιπους ειναι οτι ακομη βοηθα τους γονεις του στα 39! δεν ειναι ωριμος να αναλαβει ευθυνες που αφορουν οικογενεια! Ισως λοιπον το να φυγεις απο αυτη τη σχεση θα ναι καλο για σενα δεδομενο οτι με τον συντροφο σου δεν εχετε τα ιδια θελω πχ ενα παιδι ,που αν συνεχισεις να περιμενεις, δεν θα θασαι ορμονικα διαθεσιμη να κανεις. Εξαλλου τα οικονομικα και το μελλον ειναι αβεβαιο για ολους αυτο δεν σημαινει οτι ο κοσμος θα σταματησει να τεκνοποει…Σκεψου παντως το μελλον μαζι του σχετικα με το “βοηθω” τους δικους μου. Πλεον τα πραγματα πρεπει να τα δεις πολυ πιο σοβαρα ωστε να μην εχεις προβηματα στο μελλον. Και να σκεφτεις και τους λογους που χωρισε ο αδελφος του με την συντροφο του… μηπως αυτο το “οικογενεια του” ευθυνεται περισσοτερο απο οσο πιστευεις?

  9. με το μείνε έγκυος όπως πρότεινε κάποιος παραπάνω θα διαφωνήσω κάθετα,μολονότι κάθε άποψη είναι σεβαστή. Θεωρώ το να μείνεις έγκυος με ίσως ύπουλο τρόπο δεν είναι σίγουρο ότι θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα..μπορεί να πεισμώσει ο σύντροφος σου ακόμα πιο πολύ με αποτέλεσμα να συγκρουστείτε ισχυρά..! μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ και απολυτα ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ οπου ο καθενας θα αναφερει τι θελει και τι οχι στη προκειμένη φάση θεωρώ ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα σου..!

  10. Apo pote thewreite anwrimotita to na eisai panw apo 30 k na voithas tus goneis su? dld tosa xronia pu autoi oi anthrwpoi prosferan tosa polla gia na megalwsun ta paidia tus itan blakes? Se mia tetoia krisimi oikonomiki katastasi tha prepei, loipon, na fanume egwistes k na asxolithume me ti diki mas oikogeneia afinontas tus goneis mas stus pente dromus, na tus kataplakwnei i anexeia k ta xreh? Pragmatika, auto to paradeigma thetetai eseis sta paidia pu megalwnete? oti otan ftiaksun diki tus oikogeneia tha prepei na adiaforoun gia esas? MPRAVO sas, mallon auto to eidos oikogeneia sas aksizei! EGW eimai PERIFANI pu sta 32 exw tin dinatotita na voithw k tus goneis mu kai poli pio WRIMH apo filus pu einai pantremenoi, menun me tus dikus tus k perimenun akoma apo tus goneis tus na tus dwsun lefta gia na zisun! Einai alitheia oti i krisi pu pername den einai mono oikonomiki, alla k krisi aksiwn!

  11. Κοίτα, πρωτεύει να κάνεις ένα παιδί. Πιστεύω ότι αν μείνεις έγκυος (με ή χωρίς τη δική του εκ των προτέρων συγκατάθεση), δεν θα σκέφτεσαι τόσο πολύ το γάμο. Κι αν εκείνος συνεχίσει να μην θέλει να παντρευτείτε, δικό του πρόβλημα. Εσύ θα έχεις το παιδί σου και θα μπορέσεις να του παρέχεις τα απαραίτητα, εφόσον τα οικονομικά σου είναι καλά. Πίστεψέ με, όταν κάνεις παιδί και ολοκληρωθείς ως γυναίκα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο διαφορετικά για σένα. Και η κοινωνία έχει γίνει πιο ανοιχτή ως προς την ιδιότητα της ανύπαντρης μητέρας, σε περίπτωση που εκείνος αρνηθεί να μείνει μαζί σου και με το παιδί σας. Και ό,τι είναι να έρθει, ας έρθει. Εσύ θα κρατάς το μωρό στην αγκαλιά σου κι ας πάει να χαλάσει ο κόσμος. Σου εύχομαι να βιώσεις το θαύμα της μητρότητας το συντομότερο δυνατόν!

  12. κοπελα μου κοιτα να πας καπου αλλου…μην τον παρακαλας…ειχα μια γνωστη που ηταν 9 χρονια μαζι του, τον αφησε και με τον επομενο παντρευτηκαν και εκαναν και παιδι και ειναι μια χαρα…μερικες φορες καλυτερα να φευγεις..και αν σε θελει πραγματικα θα γυρισει!εχω να σου πω πολλα παραδειγματα που ακουσα προσφατα!παλια που υπηρχε μεγαλυτερη φτωχεια πως τα καταφερναν οι ανθρωποι;;κοιτα να κοιταξεις για αλλου υπαρχουν ακομα καλα παιδια εξω που ψαχνουν για μια σοβαρη γυναικα..

  13. Προς “egoismos sta ipsi”.Ναι ειναι μεγαλο προβλημα να βοηθα κάποιοσ τουσ γονειs του στα 39.Το μεγαλυτερο κ ισως στο μονο που αξιζει να την προβληματιζει γενικα.Θελει πολυ ψαξιμο να δει αν τουσ βοηθα επειδη πραγματικα τον εχουν αναγκη κ οχι επειδη εχουν τετοια νοοτροπια κai τον εκμεταλευονται.kαι μην ακουσω εξυπναδες οτι οι γοννεις θελουν μονο το καλο μας κτλ κτλ γτ ακομα κ αν ειναι ετσι πολλες φορες παρεμβαινουν με τετοιο τροπο που σε καταστρεφουν την οικογενεια.Ρωτα κ καμια παθουσα στο θεμα?Ειδικα αν δουλευει η κοπελα θα τη βαλει να συντηρει αυτη το παιδι κ το γαμο κ αυτος να του τα τρωει η μανα του οπου της καπνισει.Τα δειγματα τα εδειξε απο τωρα καθως συνεισφερει λιγοτερα στα ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ.ηΔΗ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ Κ ΓΑΜΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.νΝα κανεις πολυ σοβαρη κουβεντα μαζι του.Τα λεφτα ξερει να στα τρωει αλλα παιδια κ γαμουσ δεν θελει!. Κοιτα μην σε αφησει χωρις παιδι,θα κοπανασ το κεφαλι σου στον τοιχο

  14. προς “egwismos sta ipsi!” με καλυψε ο/η “t” !!! γιατι οπως λες απο τα συμφραζομενα δεν εισαι καν παντρεμενη(EGW eimai PERIFANI pu sta 32 exw tin dinatotita na voithw k tus goneis mu kai poli pio WRIMH apo filus pu einai pantremenoi!). Διαβασε λιγο καλυτερα αυτο που εγραψα..γιατι εγω δεν ειπα να μην βοηθουμε τους δικους μας οταν εχουν αναγκη!!!!αλλα οταν κανεις οικογενεια και δεν σου φτανουν μπαινει πρωτα η οικογενεια και μετα ολοι οι αλλοι ακομη και οι γονεις!Οταν θα βρεις καποιον λοιπον που θα βοηθα τους δικους του γιατι δεν θα ναι εγωιστης οπως εσυ θεωρεις! και στο σπιτι τα παιδια του και η γυναικα του θα πεινανε τοτε θα ηθελα να δω τι αποψη θα εχεις! Μαλλον εσυ θα μεγαλωσεις τα παιδια σου με αλλες αξιες οπως θεωρεις να ειναι παντα “ξενοι”σε μια σχεση και οχι ενα, αφου μονο οι γονεις ειναι μονο οικογενεια οπως θεωρεις! Για μενα ειναι πολυ ανωριμο αυτο που εγραψες και εκτος θεματος γιατι η κοπελα ζητησε γνωμη για το δικο της προβλημα και οχι να σχολιασεις και να κατακρινεις αυτο που ΕΓΩ εγραψα! καθε γνωμη ειναι σεβαστη γι’αυτο την ζηταει!αν εχεις κατι πανω στο δικο της προβλημα απλα πες την γνωμη σου!

  15. Κάνε του μια τελευταία κουβέντα, ζητώντας του να κάνετε ένα παιδί. Αν σου πει πάλι δικαιλογίες για να το αποφύγει, να ξέρεις ότι μαζί σου δεν θα το κάνει ποτέ αυτό το βήμα. Οπότε, ζυγίζεις τα πράγματα και είτε μένεις μαζί του ως έχει είτε φεύγεις, που νομίζω πως είναι το καλύτερο για σένα. Όσον αφορά, τώρα, στο οικονομικό κομμάτι, σαφώς και σε εκμεταλεύεται. Αν είσασταν παντρεμένο ζευγάρι ή έστω είχατε σχέδια για κοινή ζωή, τότε ναι, θα το καταλάβαινα να τα βάζατε κάτω και να βλέπατε ότι τα (κοινά) χρήματα σας φτάνουν και για να ζήσετε εσείς και για να βοήθησετε τους δικούς του (ή και τους δικούς σου, ανάλογα ποιος έχει ανάγκη). Τώρα όμως, τί είστε;;;; Μια σχέση που συγκατοικεί, χωρίς να έχετε τις ίδιες επιθυμίες και ανάγκες;; Αν μένατε ο καθένας σπίτι του, τι θα έκανε, θα σου ζητούσε χρήματα για να βοηθάει τους γονείς του (γιατί αυτό ακριβώς σου κάνει τώρα);;; Τι του είσαι;;;;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More