“Ήμασταν 5 χρόνια κολλητοί, μέχρι που μπλέξαμε ερωτικά!”

Φίλοι, εραστές και πρώην φίλοι και εραστές! Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει για τις φιλίες που έγιναν ερωτικές σχέσεις, για τις ερωτικές σχέσεις που διαλύθηκαν και μαζί με αυτές και η φιλία -προφανώς!


«Ήμασταν 5 χρόνια κολλητοί, μέχρι που μπλέξαμε …ερωτικά! Στην αρχή ήταν όλα τέλεια! Μετά όμως αρχίσαμε να τσακωνόμαστε, μέχρι που φτάσαμε να χωρίσουμε και μάλιστα να χαλάσει και η φιλική μας σχέση… Στενοχωριέμαι πολύ που τον έχασα και από φίλο…»

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως όταν μία σχέση ξεκινάει βασισμένη στη φιλία θα προχωρήσει και πολύ καλά. Δυστυχώς όμως, ενώ φαίνεται πως ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, πρόκειται για μία πολύ διαφορετική μορφή σχέσης!

Μπορεί ως φίλοι να ταιριάζουμε, να κάνουμε την πλάκα μας, να λέμε τα αστεία μας, να γελάμε και να έχουμε κοινό τρόπο διασκέδασης, να μας αρέσουν τα ίδια πράγματα, να λέμε τα προσωπικά μας και μάλιστα να συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλον δίνοντας τις καλύτερες συμβουλές!

Πόσο αλλάζουν τα πράγματα όταν σμίγουμε ερωτικά;
Πάρα πολύ. Σαν να γινόμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, όπου ο ένας δεν αναγνωρίζει τον άλλον! Αναρωτιέσαι γιατί; Μα πολύ απλά, γιατί όταν δεν υπάρχει ο έρωτας και όλα είναι σε φιλικό επίπεδο, μπορούμε να είμαστε πιο αντικειμενικοί, πιο διαλλακτικοί, περισσότερο υποχωρητικοί… Στον έρωτα τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει μεγαλύτερη διεκδίκηση, βλέπουμε τον άλλον μέσα από τα χρωματιστά γυαλιά της μυθοποιημένης φιλίας. Πιο απλά, πιστεύω πως θα με συγχωρήσει όπως έκανε και πριν, πως θα ανταποκριθεί όπως και πριν κ.λ.π.

Και κάτι άλλο επίσης: αρχίζει και κάνει την εμφάνισή του το τερατάκι της ζήλιας, κυρίως αν ο ένας από τους δύο δεν ήταν και τόσο …ήσυχος στις προηγούμενες σχέσεις του!

Υπάρχει περίπτωση να κρατήσει η σχέση που δημιουργήθηκε μέσα από τη φιλία; Ναι, μπορεί να κρατήσει και αν γίνει αυτό, σημαίνει πως έχει και πολύ καλές και γερές βάσεις…

Αν χωρίσουμε μπορούμε να είμαστε και πάλι φίλοι όπως πριν; Μάλλον όχι. Πως μπορεί κάποιος να δει ως φίλο και πάλι όταν η μορφή της σχέσης έχει αλλάξει; Πόσο μάλλον όταν ο ένας θέλει και ο άλλος όχι. Αν βέβαια, περάσουν αρκετά χρόνια, όπου και οι δύο έχουν προχωρήσει στη ζωή τους, ενδεχομένως τότε μπορεί να υπάρξει και πάλι φιλία, συνήθως όμως έχει χάσει την αρχική της μορφή.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More