Κατερίνα: “Το πρόβλημά μου είναι πως νομίζω ότι δεν με θεωρεί εμφανισιακά ισάξιά του.”

Γεια σας!
Θα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σας ένα θέμα που με απασχολεί τελευταία στη σχέση μου.

Έχω λοιπόν εδώ και τρία σχεδόν χρόνια σχέση με ένα παιδί πέντε χρόνια μεγαλύτερό μου. Εγώ είμαι 19 κι αυτός 24.

Το πρόβλημά μου είναι πως νομίζω ότι δεν με θεωρεί εμφανισιακά ισάξιά του. Συνέχεια μου λέει πόσο ωραίος είναι, πόσες του την πέφτουν, ότι πρίν από εμένα είχε πολλές και τέτοια… Εμένα μου κάνει καμία φορά κοπλιμέντα αλλά συνήθως όταν βλέπει πως είμαι νευριασμένη μαζί του, για να με ξεφορτωθεί κατά κάποιο τρόπο.

Επίσης, θα μου πει ότι πάχυνα ή ότι αν γυμναζόμουν λίγο θα είχα πολύ ωραίο ποπό και γενικά κριτικάρει την εμφάνισή μου. Μου δίνει την εντύπωση πως πιστεύει ότι μου κάνει και χάρη κιόλας που είμαι μαζί του.

Να διευκρινήσω κάτι: Δεν είμαι υπερβολικά όμορφη, ούτε και υπερβολικά άσχημη. Είμαι μια ok εμφανισιακά κοπέλα (ψηλή, αδύνατη, μέτριο πρόσωπο). Με αντικειμενικά κριτήρια γύρω στο 7-7,5. Και αυτός βέβαια δεν είναι τόσο ωραίος όσο νομίζει, στα ίδια επίπεδα κινείται.

Το θέμα μου είναι πως αν ΔΕΝ του αρέσω γιατί κάθεται μαζί μου; Έχω αρχίσει να νιώθω πολύ άσχημα για μένα, η αυτοπεποίθησή μου έχει πέσει στα πατώματα. Και δεν φτάνει αυτό, σχολιάζουν και με τους φίλους του μπροστά μου γκόμενες λες κι εγώ δεν υπάρχω και αυτός είναι ελεύθερος.

Ώρες-ώρες θέλω να του δώσω μια μπουνιά στη μούρη από τα νεύρα μου. Εσείς τί πιστεύετε; Θα νιώθατε το ίδιο στη θέση μου ή μήπως είμαι υπερβολική; Θεωρείτε πως αξίζει μια τέτοια σχέση ή καλύτερα να μην σπαταλήσω τα καλύτερά μου χρόνια μαζί του;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κατερίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κατερινάκι σε καταλαβαίνω απόλυτα! Είναι πολύ άσχημο να σε υποτιμούν. Αν τα πράγματα είναι όπως τα λες- και δεν υπερβάλλεις- πιστεύω πως πρέπει να χωρίσεις. ʼνθρωποι που προσπαθούν να σου τσακίζουν την αυτοεκτίμηση δεν αξίζουν. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ! και προσπαθούν να σε φέρουν στην ίδια μοίρα με αυτούς για να μην αισθάνονται μειονεκτικά. Το ξέρω πως τα χρόνια που είστε μαζί είναι πολλά κι είναι δύσκολο να βάλεις ένα τέλος. Αλλά πρόσεξε μην μένεις μαζί του από φόβο μην μείνεις μόνη σου γιατί αυτό σημαίνει πως είσαι ήδη μόνη. Τέλος, σου θέτω ένα ερώτημα για προβληματισμό και πιστεύω πως θα βρεις μόνη σου την απάντηση. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, εκτίμηση και θαυμασμός στη σχέση; Αν όχι, χάνεις το χρόνο σου. Καλή τύχη!

  2. Φως φανάρι: ο άνθρωπος αυτός παρουσιάζει σοβαρότατο έλλειμμα αυτοεκτίμησης. Ο ναρκισσισμός του πηγάζει από ένα βαθύτερο κόμπλεξ κατωτερότητας. Όσο κι αν παριστάνει τον ωραίο, κατά βάθος δεν πιστεύει στον εαυτό του. Για τον λόγο αυτό, επιλέγει άτομα με χαμηλότερη αυτοεκτίμηση από τη δική του. Μειώνοντας τους άλλους ανεβαίνει ο ίδιος και νιώθει καλύτερα. Εμφανισιακά βρίσκεστε ενδεχομένως στα ίδια επίπεδα, όπως αναφέρεις, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την αυτοεκτίμησή σας. Η συμβουλή μου: φύγε από τη σχέση αυτή όσο γρηγορότερα γίνεται. Μη μένεις με τοξικούς ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνη ή επειδή νομίζεις πως δεν θα βρεις κάτι καλύτερο. Καλή δύναμη και καλή τύχη!!

  3. Φύγε. Και δώσ’ του και εκείνη την μπουνιά που θέλεις. Ο τύπος είναι ανεκδιήγητος και ωραιομανής. Κλινική περίπτωση……

  4. Αχ βρε Κατερινα, αχ! γιατι πρεπει να βαθμολογεις τον εαυτο σου; γιατι μπαινεις στη διαδικασια να βαθμολογισεις την εξωτερικη σου εμφανιση; εισαι οπως αισθανεσαι!! το γεγονος οτι το αγορι σου προσπαθει να σε μειωσει για να ανεβει η δικη του αυτοεκτιμηση είναι κακος οιωνος. Η αποψη μου ειναι να μεινεις μονη σου και σιγα σιγα να σταθεις ξανα στα ποδια σου, γιατι απο οτι μας λες η αυτοεκτιμηση σου εχει πεσει. Μπορεις και χωρις αυτο θαρρω!

  5. Βρε Κατερίνα…επιτρέπεις σε αυτό τον άνθρωπο να κλονίζει την ψυχολογία σου, να σε υποτιμά, να σε βάζει μέχρι και στη διαδικασία να βαθμολογείς τον εαυτό σου…και αναρωτιέσαι ακόμη; Το θέμα σου δε θα έπρεπε να είναι, αν δεν του αρέσεις, γιατί κάθεται μαζί σου, αλλά γιατί κάθεσαι εσύ μαζί του και ανέχεσαι να σε ταπεινώνει και να σε στενοχωρεί. Είναι προφανές οτι ούτε νοιάζεται για σένα ούτε σε σέβεται σαν κοπέλα του. Γι’αυτό και η στενοχώρια σου, γι’αυτό και τα νεύρα σου. Ωραία, ποιός λοιπόν θα νοιαστεί για σένα εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό; Νομίζω ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

  6. πολυ ανθρωποι υποτειμουν τον συντροφο τους γιανα κρυψουν την ανασφαλεια τους και να “ανεβουν” !αν τον θελεις και θελεις να μεινεις μαζι του δεν θα το επιτρεψεις να συμβαινει αλλα με διακριτικο τροπο ωστε να τον κανεις να τρεχει απο πισω του!τι εννοω? καθε πρωι θα κοιταζεσαι στον καθρεπτη σου και θα λες ποσο ομορφη εισαι!αν σχολιαζει αλλες απλα κανε την αδιαφορη κτλ..αν ενδιαφερεται για σενα θα τσιμπισει αν οχι απλα κουραστηκε και θελει να αλλαξει λιμανι..αν παλι εισαι ντεμι απλα παρατησε τον..σε καθε περιπτωση ομως μην μπαινεις στην διαδικασια να βαθμολογεις τον εαυτο σου!δεν αξιζει σε κανεναν αυτο ειδικα σε μια νεα κοπελα 19 ετων! στην τελικη οταν ξεκινησατε να ειστε μαζι σε ειχε δει και επιλεξει δεν σε φορτωσαν με το ζορι!

  7. Tην επομενη φορα που θα κοιταξει γκομενες μπροστα σου να μην καθεσαι σαν κοτα, αυτο να κανεις! Πες του οτι σε ενοχλει και οτι με αυτο τον τροπο δειχνει πως δε σε σεβεται. Οτι αν θελει να κοιταει αλλες γκομενες να παει να βρει αυτες και να μην καθεται μαζι σου αλλο γιατι θα του σπασεις τα μουτρα! Μονο αν δειξεις ξεκαθαρα οτι ξερεις τι θελεις και οτι εισαι ενταξει με τον εαυτο σου θα σε παρει στα σοβαρα. Αν συνεχισει και κανει πως δεν τρεχει τιποτα και ξανακοιταει γκομενες, πηγαινε στον πρωτο ωραιο που θα σε κοιταξει εκεινη την ωρα και μιλα του, κι ασε το φιλο σου να…κοιταει. Μετα μπορεις να σηκωθεις να φυγεις και να τον παρατησεις συξυλο, σου αξιζει καποιος που θα σε θεωρει ωραια και θα σε κανει να νιωθεις ομορφα. Ελπιζω κι εσυ να εχεις καλη γνωμη για τον εαυτο σου γιατι αυτο που αισθανεσαι φαινεται κιολας. Αν χρειαζεται να αλλαξεις κατι αλλαξε το!

  8. Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!!! Βρες ανθρώπους που δεν σε κάνουν να νιώθεις άσχημα με την εξωτερική σου εμφάνιση και που δεν σε σνομπάρουν. Μην σπαταλάς τα όμορφά σου χρόνια για άτομα που δεν αξίζουν μία.
    Αγάπησε τον εαυτό σου και όποιος σε κάνει να νιώθεις άσχημα…φύγε σιωπηλά γιατί απλά δεν αξίζει να του πεις ΄ούτε λέξη…!
    Κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις όμορφη με τον εαυτό σου είναι να χαμογελάς, να περπατάς, να περιποιήσε τον εαυτό σου, και να βάζεις στόχους.
    Καλή χρονιά Κατερινιώ!

  9. Αχουτο μωρε το Κατερινακι!!!! Ας τα παρουμε απο την αρχη, εισαι 19 χρονών γυναίκα (που απο τον τροπο γραφής σου η αλήθεια ειναι ότι δεν θα μάντευα την ηλικια, γύρω στα 15 θα σε εκανα) και εισαι σε σχέση απο τα 16 με καποιον 5 χρόνια μεγαλύτερο, ο οποιος κατα τα λεγόμενά σου σε προσβάλει και σε κανει να νιωθεις μειονεκτικά. Ωραια μεχρι εδώ, παράλληλα στο τελος μας συμπληρώνεις ότι θα ήθελες να του χωσεις και μια μπουνιά….Μάλιστα. Τι ακριβώς θα συμβούλευες εσύ μια αλλη κοπελα εδω μεσα, αν εγραφε την ιστορία σου? Δηλαδη εξυπακουεται τι πρεπει να κανεις, απο εκει και περα, ωρίμασε λίγο, ασχολήσου και με τιποτα αλλο περα των γκομενικων ,που δυστυχως τα εβαλες απο πολυ νωρις στη ζωη σου και ισως αφησες πίσω άλλα πιο σημαντικα πραγματα για την εξελιξη της προσωπικότητάς σου και της ωρίμανσής σου….

  10. Κατερίνα, δεν θέλω να γίνω δικηγόρος του διαβόλου (είμαι εγώ ο διάολος, άλλωστε), αλλά η αλήθεια είναι ότι μία εμφανισιακή συμβατότητα ένα ζευγάρι τη χρειάζεται. Το είδες και στα κινούμενα σχέδια “Η Παναγία των Παρισίων”: Όσο καλή ψυχή κι αν ήταν η Εσμεράλντα, δεν τα έφτιαξε με τον Κουασιμόδο. Μήπως αυτός έμμεσα προσπαθεί να σου πει ότι έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου με τη λογική ότι του αρέσεις όπως κι αν είσαι/όπως κι αν γίνεις; Επειδή είσαι μαζί του από τα 16 σου, το σώμα σου από τότε έχει περάσει από κάποιες αλλαγές. Είναι λογικό να μη χωράς στο τζην που φορούσες στο Λύκειο, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για το αν εσύ έχεις παραμελήσει το σώμα σου και το στυλ σου επειδή απορροφήθηκες εξολοκλήρου από τη σχέση σου και δεν πρόλαβες να καλλιεργήσεις ένα δικό σου στυλ. Δεν ξέρω αν όντως αυτό συμβαίνει, αλλά σκέψου το. Ωστόσο, ακόμα κι αν όντως αυτό συμβαίνει, αυτός δεν έχει δικαιολογία να φέρεται έτσι. Υιοθετεί μία παθητική-επιθετική στάση απέναντί σου, που θα σε γεμίσει κόμπλεξ, αντί να σου πει στα ίσια τι τρέχει. Φταίει και το γεγονός ότι οι άνδρες έχουν ανατραφεί έτσι, νομίζοντας ότι μπορούν να έχουν όποιο μοντέλο θέλουν, ασχέτως αν οι ίδιοι είναι καραφλοί με κοιλίτσα και τρίχες να πετάγονται από τη μύτη. Θα σου έλεγα επίσης να μην είσαι καταπιεσμένη άλλο. Δεν είναι ανάγκη να καταφεύγεις σε ξεσπάσματα οργής και ζήλειας, αλλά μια σοβαρή κουβέντα χρειάζεται να κάνεις μαζί του, έτσι ώστε να μην το κρατάς μέσα σου. Απλώς ρώτησέ τον αν δεν τον ικανοποιεί άλλο αυτό που είσαι και κάνει σαν λιγούρης μπροστά σε κάθε θηλυκό. Μακάρι να βρεις άκρη, καλή τύχη.

  11. πω πω τι μου θυμισες τωρα!!!τριτη λυκειου τα ειχα με εναν που θεωρουσε αυτος κ αρκετες κοπελιτσες πως ειναι παρα πολυ ωραιος!!!μου πετουσε κ εμενα κουλα,τυπου ποσο ωραιος ειναι,ποσο τον θελουν…δεν ασχολιομουν,βεβαια εμενα δεν με μειωνε οπως κανει το αγορι σου εσενα…κατσαμε μαζι 3 μηνες!!μετα με εψαχνε!!!εσυ γτ εισαι 3 χρονια??δεν καταλαβαινω!!!πως εισαι με καποιον που σε μειωνει και δεν σε σεβεται???κ τι περιμενεις να σου πουμε???αφου δεν σεβεσαι η ιδια τον εαυτο σου οταν αποδεχεσαι αυτη τη συμπεριφορα!!προφανως αποδεχεσαι και συμβιβαζεσαι κ με αλλα πραγματα!!!αν οχι τωρα,θα το κανεις αργοτερα…κ αν μαθεις καμια μερα πως σε κερατωσε,θα κλαις κ θα χτυπιεσαι..γτ ομως???αφου στο λεει,ΕΓΩ αρεσω κ με θελουν!!!!στα λεει ξεκαθαρα!!!σπουδασε και βρες λιγη ζωη!!!εισαι 19!!!!!!!!!!!ΖΗΣΕ!!!!μπορεις κ χωρις αυτον!!!!

  12. Σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας!Διάβασα προσεκτικά τα σχόλιά σας και διαπίστωσα πως τελικά είναι λάθος εκ μέρους μου να ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορά.Φταίω και εγώ γι’ αυτή την κατάσταση,άφου δεν έδειξα εξαρχής την ενόχληση μου και έτσι του έδωσα το θάρρος να συνεχίσει.Επειδή η σχέση αυτή έχει και κάποια θετικά στοιχεία αποφάσισα να δώσω ακόμη μία ευκαιρία.Θα συζητήσω το πρόβλημα μαζί του με την πρώτη αφορμή που θα μου δώσει και αν δε διορθώσει τη συμπεριφορά του και τότε,σημαίνει πως δεν αξίζει να επιμείνω άλλο.
    Υ.Γ. :Dora θα ήθελα να μου λύσεις μία απορία.Πως συμπέρανες μέσα από 6 παραγράφους ότι εγώ στη ζωή μου ασχολούμαι μόνο με γκομενικά;Αφού ξέρεις τόσα για τη ζωή μου μάθε ότι είμαι επίσης φοιτήτρια σε μία από τις καλύτερες σχολές.

  13. @ Κατερινα δεν μου λεει απολυτως τιποτα το γεγονος οτι εισαι φοιτητρια σε μια απο τις καλυτερες σχολες,ειδικα σημερα που μπαινει κανεις τοσο ευκολα σε οποιαδηποτε σχολη!!! Παραλληλα το να μιλαει καποιος π.χ τεσσερις γλωσσες και να εχει 3 πτυχια δεν τον κανει μορφωμενο απαραιτητα,γνωριζω αρκετους αξεστους, αμορφωτους κι απαιδευτους με ενα και δυο πτυχια και τρια διδακτορικα.Τωρα οσον αφορα το συμπέρασμά μου, να σου θυμισω οτι εσυ μας δήλωσες οτι εχεις σχεση απο τα 16 με καποιον 5 χρονια μεγαλυτερο (και οχι συμμαθητη κανοντας σχεση λυκειακου επιπεδου), αλλα εναν 21χρονο προφανως φοιτητη ή κατι αναλογο….Αρα 3 χρονια ασχοληθηκες λιγο παραπανω με τα γκομενικά σου δεν νομιζεις? Τελος οι εκφρασεις του τυπου “θελω να του δωσω μια μπουνια” ή “δεν με λες υπερβολικα ομορφη, αλλα ουτε και υπερβολικα ασχημη” ειναι του δημοτικου…….δεν ταιριαζουν σε μια κοπελα που εχει περασει σε μια τοσο καλη σχολη οπως λες….Συμπέρασμα: Μπορει λοιπον καποιος ξενος,αγνωστος, απο 6 παραγραφους να βγαλει οποιο συμπερασμα θελει, συμφωνα με τον τροπο που γραφουμε και εκφραζομαστε! Καλη τυχη

  14. Αγαπητή @Dora,από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω πως για να κρίνεις την μορφωτική και πνευματική κατάσταση άγνωστων γυναικών που γράφουν μια ιστορία στο tlife πρέπει η ίδια να είσαι κάτι πολύ ανώτερο,αστροφυσικός τουλάχιστον.Γιατί λοιπόν αναλώνεσαι σε κάτι τόσο ανούσιο,στο να απαντάς δηλαδή στο ”γράμμα” μίας άξεστης γυναικούλας;Αφού λοιπόν το δικό σου επίπεδο είναι τέτοιο σταμάτα να ασχολείσαι με το κάθε γυναικάκι και διάβασε Φρόυντ και Νίτσε!Τέλος θα σου απαντήσω με μία φράση του που αρζόζει στη δική μου μόρφωση:δε μάς χ@#$*ς που θα σχολιάσεις εσύ το δικό μου επίπεδο!!!!!!

  15. Γεια σου Κατερίνα μου,δεν ξέρω πόσο ερωτευμένη είσαι μαζί του αλλά η γνώμη μου είναι αρχικά να κάνεις μια συζήτηση μαζί του..αυτά που μας έγραψες πες τα και στον ίδιο για να δεις τι θα σου πει..μπορεί να το κάνει και επειδή ζηλεύει..θα το καταλάβαινες αυτό όμως νομίζω. Ν α θυμάσαι ότι το παν σε μια σχέση είναι να ο σεβασμός..πρέπει να σε σέβεται και να μην έχει μάτια για άλλη..πως θα αντιδρούσε αυτός αν και εσύ έκανες το ίδιο με τις φίλες σου..τέτοιους “έξυπνους” θα βρεις πολλούς οπότε μην χάνεις τον χρόνο σου..κάντε μια συζήτηση όπως σου είπα και μετά αποφασίζεις..μην τον δίνεις άλλο το ελεύθερο γιατί το εκμεταλεύεται και χειροτερεύει. Έτσι είσαι και σε όποιον αρέσει

  16. Dora, ψυχραιμία! Δηλαδή, ποιος είναι σε θέση να κρίνει μια κοπέλα για μια επιλογή που έκανε στα 16 της; Δηλαδή εσύ στα 16 σου δεν ερωτευόσουν, δεν ονειροπολούσες να είσαι με κάποιον; Όλες το κάνουν σε τέτοια ηλικία, μην κρίνετε τις άλλες. Μόνο που η Κατερίνα μπόρεσε και να είναι μ’ εκείνον, δηλαδή δεν έμεινε ο έρωτας στο ονειροπόλημα. Τον έζησε. Από εκεί κι έπειτα, το ότι εκείνη ωρίμασε ενώ εκείνος όχι, το πρόβλημα είναι αυτουνού και μόνο. Τουλάχιστον η κοπέλα δεν άφησε τα πάντα στην τύχη, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη σχολή που ήθελε (δεν έχει σημασία καλή ή κακή, Κατερίνα, σημασία έχει ότι στόχευες εκεί, έτσι δεν είναι;) Και παρόλο που συνήθως δίνω δίκιο στους άνδρες, μιας και είναι του δικού μου φύλου, εδώ λέω ότι δεν δικαιολογείται εκείνος να φέρεται έτσι στην κοπέλα του, ακόμα κι αν η Κατερίνα ήταν σαν την κακιά τη μάγισσα στην εμφάνιση, ενώ εκείνος φτυστός ο Brad Pitt. Αν δεν θέλει να είναι μαζί της, ας της το πει και όχι να κάνει σαν μισογύνης γκέι σχεδιαστής μόδας, να την επικρίνει για τα δύο παραπάνω κιλά της ή για τη ρίζα που έχει βγει.

  17. @ Διαολε δεν ξερω τι ζόρι τραβηξατε με το σχόλιό μου και γιατι θίχτηκε η κοπελιά, που εκτιθεται δημόσια και γνωριζει εκ των προτερων οτι θα κριθεί -σχολιαστεί κτλ ειτε απο εμενα, ειτε απο εσένα,ειτε απο τον οποιοδηποτε που θα διαβασει τις 5 αραδες που εγραψε. Δεν καταλαβαινω επισης τι ζόρι τραβατε με ανθρωπους που δεν γνωριζετε αν σας κακολογησουν ή οχι. Ο,τι και να γραψει η μανταμ για μενα ή εσυ, το βραδυ θα κοιμηθώ ήσυχα,διοτι με ενδιαφερει πρωτιστως και μόνο η γνωμη των ανθρωπων που με γνωριζουν και οπως καταλαβαινετε, αυτο που κανουμε εδω, ειναι να σκοτωνουμε την ωρα που μας περισσευει….. Απο εκει και περα ποσώς με ενδιαφερει το μορφωτικό της επίπεδο (το οποιο θα κριθει σε μερικα χρονια και οχι τωρα που απλα περασε σε μια φανταστικη σχολη)και ποσως με ενδιαφερει και η ιδια, διοτι δεν την γνωριζω. Και ναι ερωτευτηκα στα 16, αλλα πλατωνικα, σχεση δεν εκανα,όχι μόνο εγω,αλλά και όλες οι κοπελες της ηλικιας μου τότε ( πλην εξαιρεσεων), διοτι ηταν άλλες οι εποχες και φυσικα δεν θα τις συγκρινω με τις σημερινες,που εχουν ξεφυγει όλες και μετα θίγονται και απο πανω.

  18. @Διαολε ευχαριστω για τη συμβουλη και την υποστηριξη σου
    @Dora σου στελνω…την αγαπη μου καθως εισαι τοσο γλυκια και ευγενική!:-P

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More