Μαντώ: “Το αποτέλεσμα είναι ότι με βγάζει εκτός εαυτού και μου βγάζει μια πολύ bitch συμπεριφορά”

Καλησπέρα σας!

Με λένε Μαντώ και είμαι 20 χρόνων. Είμαι σε σχέση εδώ και έξι μήνες με έναν συμφοιτητή μου.

Όσο ήμασταν μαζί στη σχολή, ήταν κάπως αγκιστρωμένος πάνω μου… Ήθελε να είμαστε συνέχεια μαζί, να ξέρει τα πάντα, πού ήμουν κάθε στιγμή, με ποιούς μιλούσα, ποιοι με φλέρταραν και ήταν πολύ ζηλιάρης.

Στην αρχή που ήμουν πολύ καψούρα μαζί του, όλο αυτό το έβρισκα χαριτωμένο και νόμιζα ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν απόρροια της δικής του καψούρας και όχι της αρρωστημένης συμπεριφοράς του.

Πριν από ένα μήνα έφυγε να δει τους δικούς του, καθώς το πατρικό του είναι σε διαφορετική πόλη από αυτήν που σπουδάζουμε. Περίμενα ότι η σχέση μας θα δυναμώσει μέσα από την απόσταση αυτή, θα δεθούμε και θα καταλάβουμε τα πραγματικά μας αισθήματα. Ε λοιπόν τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα.

Μαλώναμε κάθε μέρα. Ήθελε να με ελέγχει ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αν είχα κλειστό το κινητό μου έλεγε ότι τρελαινόταν και ότι μόνο που δεν πήρε τα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα είχε μια απίστευτη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να πάω με άλλον.

Τόσο σίγουρος λοιπόν ότι είμαι υποχείριό του; Τις τελευταίες ημέρες άρχισε να με κατηγορεί για πράγματα τελείως ανυπόστατα για τα οποία μάλιστα στο παρελθόν είχε παραδεχθεί ότι έφταιγε αυτός και προσπαθεί να με γεμίσει τύψεις για τα στραβά της σχέσης μας για τα οποία δεν ευθύνομαι εγώ κι ενώ έχει παραδεχθεί πολλές φορές ότι αυτός κάνει τις μαλακίες.

Εδώ να σημειώσω ότι αυτός δεν μου δίνει ακριβή λογαριασμό για το τι κάνει και φυσικά ούτε τον ζητάω. Δεν με νοιάζει να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Ποτέ δεν “κρεμόμουν” από έναν άνδρα στις σχέσεις μου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι με βγάζει εκτός εαυτού και μου βγάζει μια πολύ bitch συμπεριφορά ξεσπώντας και κατηγορώντας τον, κάτι που δεν αντιστοιχεί στον χαρακτήρα μου. Έτσι λοιπόν μπλόκαρα τον αριθμό του, να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, να βρω λίγο την ησυχία μου.

Βρήκα τον εαυτό μου, αλλά έχω ξενερώσει απίστευτα και νιώθω έναν απέραντο θυμό. Θέλω να τον πάρω και να αρχίσω να τον βρίζω. Αλλά όχι, δεν πρόκειται να το κάνω. Το ξέσπασμα δηλώνει αδυναμία κι έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί να με προκαλέσει για καβγά και να βγει από πάνω -κυρίως το τελευταίο.

Κι έτσι βράζω στο ζουμί μου. Για να προλάβω, του έχω κάνει ήδη άπειρες συζητήσεις με το τι με ενοχλεί και τι όχι -τα δέχεται και τα εφαρμόζει. Για 2-3 μέρες, ίσως. Και μετά πάλι τα ίδια. Γενικά θέλω να είμαι πάντα ξεκάθαρη στο τι ζητάω από τον άλλον και ποια είναι η δική μου πορεία. Εκείνος πάντα συμφωνούσε κι έτσι ήμουν ήσυχη για τη σχέση μου, ενώ αυτός δεν τα πίστευε αυτά και προσπαθούσε να με τουμπάρει με τις πράξεις του. Αυτά βέβαια τα αντιλήφθηκα αρκετά αργότερα για αυτό και οι καβγάδες.

Αυτό που έχω καταλάβει από προηγούμενες εμπειρίες και από εμπειρίες φίλων μου, είναι ότι η μικρή απόσταση βοηθάει τα ζευγάρια να καταλάβουν τι είναι αυτό που ερωτεύτηκε ο ένας στον άλλον (αν υπάρχει κάτι και δεν είναι ο απλός ενθουσιασμός), να τον απομυθοποιήσουν, να δουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και να αντιληφθούν τα κοινά τους σημεία επαφής.

Εγώ λόγω της αφοσίωσής μου στις σπουδές μου, δεν είχα κάτσει να αναλύσω συμπεριφορές και να σκεφτώ σοβαρά τι να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ο τύπος μου, αλλά υπήρχε μεγάλη έλξη ανάμεσά μας, καλό σεξ, μου άρεσε που με πρόσεχε τόοοοοσο πολύ και πίστευα ότι “σιγά, μια σχέση από το πανεπιστήμιο είναι”, βολική και επικοδομητική λόγω του ότι σπουδάζουμε το ίδιο αντικείμενο.

Βλεπω όμως ότι ίσως ο έρωτας ήταν απλώς ενθουσιασμός, κεκτημένη ταχυτήτα αφού λόγω σχολής βρισκόμασταν κάθε μέρα και τώρα με την απόσταση αποστασιουποιούμαι και μου δημιουργούνται πολλές αμφιβολίες και ερωτηματικά για το πως και αν θα πρέπει να χειριστώ την κατάσταση.

Για να φανταστείτε όχι μόνο δεν ανυπομονώ να γυρίσει, αλλά δεν θέλω καν να του μιλήσω! Φίλοι μου λένε: κράτησε τον σε απόσταση, τόση ώστε να κρατάς χώρο για σένα, να μην τον αφήνεις να σε ελέγχει αλλά να σου γεμίζει τον χρόνο σου όταν ΕΣΥ θα το θέλεις και παράλληλα έχε τα μάτια σου ανοιχτά για όταν θα βρεθεί στο δρόμο σου αυτός που θα σου αξίζει πραγματικά.

Βρίσκω ότι έχει κάποια λογική, με την έννοια ότι μένοντας γλιτώνω από πειραματισμούς με άλλους άνδρες, πιθανώς αποτυχημένους. Το θέμα μου είναι εάν αξίζει τον κόπο όλη αυτή η φασαρία. Εάν τα καταφέρω όμως, θα έχω ένα πολύ σημαντικό όφελος, θα έχω καταφέρει να βάλω ρητά τα όρια, και να μην παρασύρομαι από την απόλαυση και το συναίσθημα της στιγμής.

Θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας απόψεις -και οι ανδρικές είναι καλοδεχούμενες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Μαντώ

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ʼσε τον άνθρωπο στην ησυχία του. Δεν ξέρεις τι θέλεις, αναλύεις τα πάντα και φαίνεσαι κουραστική.

  2. Pote de simfwnusa me ti logiki tis ginaikas ‘maimu’! k afu de su aresei i bitchy simperifora apenanti tu giati na ti sinexiseis? afu xalaei k esena! to na meneis me kapoion mexri na vreis ton epomeno k oxi giati pragmatika theleis na eisai me auton ton anthrwpo dilwnei anasfaleia k fovo na meineis moni su! Oli i simperifora su dilwnei oti theleis na xwriseis giati de to kaneis gia na glitwsete apo ta xeirotera?!

  3. ναι η αποσταση τελικα, μπορει να σου δωσει να καταλαβεις πολλα… μου εχει τυχει κατι αναλογο, και στη δικη μου περιπτωση δεν ημουν καν τοσο αποφασιστικη, να μπλοκαρω κινητα κλπ..απλα καποια στιγμη δεν πηγε αλλο.. και τωρα να γυρισεις, θα δεις οτι ειναι θεμα χρονου. γιατι δεν δινεις στον εαυτο σου την ευκαιρια να γνωρισεις εναν αντρα που μπορει να σε εχει κοντα του, να δειχνει το ενδιαφερον και τον ερωτα του, χωρις να υπαρχει ελεγχος? πιστεψε με, αλλο ο ελεγχος και το “τσεκαρισμα” και αλλο ο ερωτας και η αγαπη! μακαρι να βρεθεις στη θεση να το βιωσεις! καλη συνεχεια..
    ααα και μπορει να κανεις αποτυχημενους δεσμους, αλλα κοιτα ποσα εμαθες για σενα απο αυτη τη σχεση ( που μεταξυ μας και με ολο το θαρρος δεν ειναι και τοσο επιτυχημενη ). τουλαχιστον καταλαβες ποσα κ τι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ και αρχισες να αντιδρας..

  4. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ…ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΣ ΧΩΡΙΣΕ ΤΟΝ…ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ….

  5. Μάλλον για fuck body μιλάς, έτσι; Να τον φωνάζεις να σου γεμίζει το χρόνο, όπως λες, όταν θες λίγη κουβέντα ή λίγο σεξ και παράλληλα να ψάχνεις και για κάποιον καλύτερο, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές, στις οποίες ίσως να έπεφτες εξαιτίας της έλλειψης σεξ και ερωτικής παρέας,αν δεν είχες το παιδί να βρίσκεστε που και που. Αν εσένα σου αρέσει όλο αυτό και συμφωνεί και εκείνος, έχει καλώς. Αρκεί να του το ξεκαθαρίσεις από την αρχή, έτσι;

  6. Καλά κάνεις και δεν “κρέμεσαι” απο κανέναν άνδρα, όπως αναφέρεις. Απ’ότι βλέπω του έχεις δώσει ευκαιρίες και σε εκείνον και στην σχέση σας, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Εξ’άλλου με την απόσταση τα πράγματα και τα συναισθήματα ξεκαθάρισαν, οπότε δεν βλέπω τον λόγο να συνεχίζεις μαζί του, εφόσον η σχέση δεν εξελίσσεται, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και αμοιβαία συναισθήματα. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να γνωρίσεις και άλλους άνδρες, τουλάχιστον έχεις πιο πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις κάποιον που μπορεί να συμπεριφερθεί πιο ώριμα και λογικά απο τον τωρινό. Θα βοηθήσεις και την ψυχολογία σου έτσι, απο το να μένεις στάσιμη, στο ίδιο σημείο.
    Μην ξεχνάς ότι θα χρειαστεί να φιλήσεις πολλούς βατράχους μέχρι να βρείς τον πρίγκιπά σου, γι’αυτο κοιτα μπροστα και άφησε τέτοιου είδους σχέσεις πισω σου! Καλη τυχη!

  7. Ο τύπος είναι άρρωστος. Χώρισέ τον και ζήσε την ζωή σου. Είσαι νέα και έχεις όλο τον χρόνο στη διάθεσή σου. Δεν βρίσκω ούτε το λόγο αλλά ούτε και τον τρόπο να τον έχεις μόνο όποτε εσύ θέλεις. Θα σε πνίγει και πάλι με την συμπεριφορά του, άσε που δεν είναι και ωραίο όταν ξέρεις ότι ο άλλος είναι κολλημένος μαζί σου.

  8. Από τα λεγόμενά σου αυτό το οποίο θες είναι νασυνδυάζεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου έχοντας ταυτόχρονα τον σκύλο χορτάτο και την πίτα αφάγωτη!Δηλαδή σε νοιάζουν οι σπουδές σου, θέλεις να ρυθμίζεις τις σεξουαλικές ορέξεις χωρίς να σκέφτεσαι τι θέλει ο σύντροφός σου και ταυτόχρονα να αισθάνεσαι ποθητή με τον τρόπο που θέλεις εσύ!
    Όλα δηλαδή επικεντρώνονται στο ” εγώ σου” και όχι στο “εμείς”!
    Ουσιαστικά το μόνο που σε νοάζει σπό την επαφή με το ανδρικό φύλο είναι το σεξουαλικό κομμάτι και όχι η σχέση! Η έννοια της “σχέσης” για σένα είναι το καλό “πήδημα” όποτε σου έρθει η όρεξη χωρίς συναισθηματισμούς και ψυχικό “δέσιμο” με τον άλλον! Αλλά δε σου φτάνει μόνο αυτό και θέλεις και ο άντρας να σε κυνηγάει για να αισθάνεσαι σημαντική! Για αυτό και δεν ξεκόβεις από τη σχέση σου παρ’όλο που σε ενοχλεί γαιτί γουστάρεις να έχεις τον γκόμενο σκλάβο στις ορέξεις σου! ʼρα μην κάνεις σαν τη χήρα στο κρεβάτι γιατί κατά βάθος τη βρίσκεις με το στενό μαρκάρισμα του φίλους σου!
    Και επειδή τη βρίσκεις είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο δεν ξεκαθάρισες τη θέση σου αλλά κάνεις οτιδήποτε για να ενισχύσεις αυτήν την συμπεριφορά του!
    Πρέπει να καταλάβεις ότι άλλο είναι να κάνω σχέση με έναν άνθρωπο και άλλο να κάνω μόνο σεξ με αυτόν! Στη σχέση το σεξ έρχεται μέσα από το συναισθηματικό δέσιμο δύο ανθρώπων και δεν αποτελεί μόνο πράξη για να εκτονώνουμε τις ορμές!
    ʼλλο πράγμα είναι να πηδιέμαι για εκτόνωση και άλλο να έχω δεσμό!
    Και έτσι ο φουκαράς ο φίλος σου επειδή είναι ερωτευμένος και βλέπει τη σχέσης σας σε ανθρώπινο επίπεδο την έχει πατήσει μαζί σου! και η όλη στάση σου απέναντί του τον κάνει να σε διεκδικεί με λάθος τρόπο ενώ κανονικά θα έπρεπε να σε διώξει πυξ λαξ!
    Αλλά βρήκες και τα κάνεις! Και δεν βλέπω να έχεις εσύ το πρόβλημα αλλά το αγόρι σου! Τον κρατάς όμηρο σε μία σχέση μόνο και μόνο για να κατευνάζεις τις ορμές σου ενώ ταυτόχρονα τον σέρνεις από τη μύτη για να αισθάνεσαι σπουδαία γκόμενα!
    Στην ουσία πολύ θα ήθελες κάθε φορά να κάνεις σεξ και με διαφορετικό άνδρα αλλά φοβάσαι την κατακραυγή των άλλων! και από εκεί προέρχεται όλη η αντίδραση που βγάζεις στο αγόρι σου και δεν το ξεκόβεις μαζί του! Καταπιέζεσαι από το “θέλω” με το “πρέπει” και την πληρώνουν και οι άλλοι!
    Έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις στην προσωπική σου ζωή με την προϋπόθεση να είσαι ξεκάθαρη απέναντι στους άλλους και να μην τους εκμεταλλεύεσαι!
    Και να θυμάσαι ότι στη ζωή όλα είναι κύκλος και θα έρθει η μέρα που θα είσαι εσύ το θύμα!!!!!!!

  9. συμφωνω με Η
    τι το κουβεντιαζεις τοσο πολυ?? ειναι ξεκαθαρο οτι δεν τον θελεις.
    γιατι τον κρατας?? μεχρι να βρεις τον επομενο??
    ποσο χαμηλη αυτοεκτιμηση μπορει να εχεις……

  10. Απλα πραματα !!!! Ειστε και δυο ανασφαλεις…Ο φιλος σου γιατι σου εδωσε μεγαλη αξια κι οταν κολλαει ο αλλος αλλο τοσο εμεις τον φτυνουμε και ξενερωνουμε (γι αυτο και δεν ενδιαφερεσαι τι κανει και που ειναι…κι οσο δειχνεις αδιαφορια αλλο τοσο θα τρελλαινεται) Κι εσυ γιατι δεν μπορεις να μεινεις μοναχουλα…Ετσι οπως περιγραφεις τη συνεχεια και τα δικα σου αισθηματα γι αυτον οπως οτι δεν θελεις καν να τον δεις εσυ συνεχιζεις εδω θα αναφερθω και στη συμβουλη των φιλων σου…..μεχρι να βρεις τον καταλληλο….Η δικη μου συμβουλη δεν συμφωνω καθολου ειναι τραγικο λαθος να παιζεις με τα αισθηματα των αλλων κι οσο περναει ο καιρος αυτα μπορει να δυναμωνουν! Εσενα θα σου αρεζε αν καποιος σε χρησιμοποιουσε ετσι????Η σχεση ειναι ηδη τελειωμενη κοιτα τις σπουδες σου εχεις αρκετο καιρο μπροστα για να βρεις αυτον που αξιζει πραγματικα!

  11. συμφωνω με τον βαιο σχεδον σε ολα! και διαβασε προσεκτικα καλη μου την τελευταια προταση του!

  12. Ήθελα και εγώ να σου γράψω αλλά με κάλυψε ΑΠΟΛΥΤΑ ο προλαλήσας Βάϊος!…Συμφωνω 100% σε όλα όσα σου λέει: Είσαι τρομερά ανασφαλής με τον εαυτό σου,κτητική για να ικανοποιήσεις τις ερωτικές σου επιθυμίεςσυμφεροτολόγα και εγωίστρια.Η ζωή Μαντώ είναι ρόδα και γυρίζει! Μην απορήσεις αν βρεις κάποιον που θα σε βλέπει σαν μηχανή του σεξ,θα σε παραμυθιάζει ενω εσύ θα είσαι τρελά κολλημένη-ερωτευμένη-καψουρεμένη μαζί του και δεν θα βλέπεις τί σου γίνεται κάτω από τη μύτη σου! Είναι κρίμα να χαντακώνεις τον εαυτό σου και να μην δίνεις την ευκαιρία και σε έναν ανθρωπο να δώσει την αγάπη του σε κάποια που να την χρειάζεται και πάνω απ’όλα να την αξίζει.Εσυ,πέραν ότι τον βλέπεις σαν σεξομηχανή τον ανθρωπο, θα κάνεςι σίγουρα τα πάντα και για σημειώσεις,ντοσιε,χαρτιά,βιβλία,παρακολουθήσεις.Το είπες κιόλας στο γράμμα σου.Θα τον στέλνεις να παρακολουθεί για να συλλέγεις υλικό εξεταστικής και σε ενοχλει που σου κάνει ελεγχο??!!Γιια μένα είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει!Δεν είναι έτσι κούκλα μου! Μην του περνάς όλους για μ****ες γιατί θα βρεθείς στην ίδια θέση και πίστεψε με δεν θα σου αρέσει καθόλου να σε θεωρούν και να το πιστεύουν ότι είσαι.

  13. Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει ο βρώμικος και ωμός τρόπος που τα λέει ο Βάιος παρακάτω. Εγώ θα έλεγα στη Μαντώ ότι καλά κάνει και δεν ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά. Μα να τον πιάνει υστερία εάν το κινητό είναι κλειστό; Χειρότερα κι από τις γυναίκες κάνει. Πού και να συζούσατε μαζί, φαντάζομαι, κάθε βράδυ στην πόρτα με την παντόφλα θα σε περίμενε. Τέτοια κτητική και καταπιεστική συμπεριφορά από τον άλλον μειώνει όλο και περισσότερο τις πιθανότητες να δεθείς συναισθηματικά μαζί του στο μέλλον. Εγώ είμαι βέβαιη ότι υπήρχαν προοπτικές να πάει καλύτερα η σχέση αυτή (άλλωστε δεν ξεκινάνε όλοι σχέσεις από τρελή αγάπη, έτσι δεν είναι;) και να κρατήσει και μετά το πανεπιστήμιο, αλλά έτσι όπως εκείνος φέρεται, αποδεικνύει ότι αξίζει τον τρόπο, με τον οποίον τον αντιμετωπίζει η Μαντώ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τον έχει για κάλυψη… σαρκικών αναγκών. Καθένας σ’ αυτή τη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει. Εν προκειμένω, αυτός κανονικά αξίζει να μείνει μόνος του, οπότε μεγάλη χάρη του κάνει η Μαντώ που τον κρατά και δεν τον σουτάρει κλωτσηδόν από τη ζωή της. Και ναι, στην ηλικία των 20 είναι λογικό να κοιτάς σπουδές και καριέρα. Αν ήταν να κλειστεί από τώρα το κορίτσι στο σπίτι με κατσαρόλες και σφουγγαρίστρες, τότε θα ανεχόταν ένα δύσμοιρο γάμο με τον κάθε αχαΐρευτο σαν το συμφοιτητή της.

  14. Εσεις που την κράζετε και λέτε ότι τον εκμεταλλεύεται χαλαρώστε λίγο. Αφού πρώτα αυτός καταχράστηκε την εμπιστοσύνη της και την καψούρα της αφού λέει ότι του έλεγε τι ήθελε από αυτόν και αυτός την έγραφε!
    Του αξίζει να του φερθείς έτσι αλλά δεν αξίζει να σπαταλήσεις τον χρόνο σου γι αυτόν! Καλύτερα να βρεις κάποιον που θα σου φέρεται πιο όμορφα και θα αξίζει πραγματικα!

  15. @Ουρανία
    Αγαπητή δέχομαι ότι ο τρόπος μου είναι ωμός αλλά όχι βρώμικος! Βρώμικος θα ήταν αν για οποιοδήποτε λόγο λασπολογούσα, έβριζα και έβαζα ταμπέλες του τύπου “αχαΐρευτος” όπως κάνεις εσύ! Δεν έχω τίποτα σε προσωπικό επίπεδο με την Μαντώ και σε καμία περίπτωση δεν την κρίνω ως άνθρωπο! Απαντώ μόνο στην όλη συμπεριφορά της όπως φαίνεται μέσα από την επιστολή της! Και σίγουρα απαντώ με ωμότητα αλλά και με καταγγελτικό τρόπο γιατί η συμπεριφορά της είναι ωμή ως κυνική θα έλεγα!
    Κάνω σαφές ότι δεν εστιάζω στο προφανές που μας παρουσιάζει η Μαντώ αλλά στο τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα! Και λόγω ηλικίας, εμπειρίας και επαγγελματικής κατάρτισης σχετικής με τις ανθρώπινες συμπεριφορές, είμαι σε θέση να καταλαβαίνω τι χαρακτήρα έχει ο καθένας ακόμα και μέσα από ένα απλό κείμενο!
    Σε καμία περίπτωση όμως δεν στάθηκα στο χαρακτήρα της Μαντούς αλλά στην bitch συμπεριφορά της όπως παραδέχεται και η ίδια εξάλλου!
    Μην ξεχνάς ότι έχουμε ως δεδομένα μόνο αυτά που μας παρουσιάζει η Μαντώ και δεν γνωρίζουμε τις απόψεις του φίλου της περί του θέματος! Και σε τέτοιες περιπτώσεις ο γράφων μια επιστολή με θέμα την συμπεριφορά κάποιου τρίτου προσώπου, που όμως είναι απών για να απαντήσει, προσέχει πως θα τη συντάξει ακριβώς γιατί ο άλλος είναι απών και γιατί θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενικός!
    Στην περίπτωση όμως της Μαντούς διακρίνω καθαρά μια άκρως επιθετική συμπεριφορά και μία απαξίωση για το αγόρι της! Ούτε λίγο ούτε πολύ η Μαντώ ισχυρίζεται ότι αυτήν είναι η τέλεια και για όλα στη σχέση της φταίει το αγόρι της! Αυτήν είναι η σωστή και το αγόρι της είναι ο δυνάστης και ο παράφρων! Παραβλέποντας ταυτόχρονα ότι σε μία σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους υπάρχει ο επιμερισμός των ευθυνών και δεν είναι δυνατό να φταίει μόνο ο ένας! Μονός καυγάς ποτέ δε γίνεται όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός!
    Οπότε τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά! Τί προκαλεί την «παράλογη» συμπεριφορά του αγοριού; Τι είναι αυτό που τον κάνει να φέρεται ως «δυνάστης»; Μήπως η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη Μαντώ προέρχεται από τη συμπεριφορά της ίδιας; Μήπως «παίζει» το ματάκι της και σε άλλους άντρες; Μήπως έχει «λερωμένη» τη φωλιά της και ουσιαστικά μέσα από την bitch συμπεριφορά της θέλει να αμυνθεί; Και αφού όπως λέει για όλα φταίει ο φίλος της και αυτήν είναι ξεκάθαρη απέναντί του γιατί δεν τον κάνει πέρα και επιμένει σε ένα φαύλο κύκλο τσακωμών;
    Λοιπόν αγαπητή κάπως έτσι έβαλα τα πράγματα κάτω και απάντησα στη Μαντώ! Και είμαι υπέρμαχος της άποψης «μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας»! Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πω κάτι αν δεν το έχω σκεφτεί καλά!
    Αν η φίλη μας η Μαντώ πιστεύει ότι είναι πολύ έξυπνη και χάι γκόμενα που όλοι οι άντρες πρέπει να λειτουργούν όπως γουστάρει αυτήν και όλοι πρέπει να υποκλίνονται στα πόδια της, είναι δικαίωμά της!
    Είναι όμως και δικαίωμα του καθενός από εμάς να μη συμφωνεί με τις απόψεις της και να στηλιτεύει την bitch συμπεριφορά της! Στο κάτω κάτω αυτή ζητάει τη γνώμη μας και όχι εμείς!!!!!

  16. Βάιε, όντως, δεν έπρεπε ν’ αποκαλέσω “βρώμικο” τον τρόπο σου και ζητώ συγνώμη για τόσο βαρύ επίθετο. Ξέρεις, όμως, τι γίνεται; Η Μαντώ μπορεί να μην αποκρύπτει επίτηδες κάποιες πληροφορίες για τη δική της συμπεριφορά, απλώς να θεωρεί τον εαυτό της αθώα. Έχω μία γνωστή μου, που βάζει 5 εκατοστά ύφασμα γύρω από τους γοφούς της (και το αποκαλεί “φούστα”) σε κάθε έξοδο και μου παραπονιέται ότι ο δικός της είναι κτητικός και συντηρητικός, επειδή δεν του αρέσει αυτό το ντύσιμο. Το αστείο είναι ότι όντως πιστεύει για τον εαυτό της ότι είναι αθώα. Θέλω να πω μ’ αυτό πως δυστυχώς κάθε άνθρωπος εκλαμβάνει διαφορετικά κάτι και, φυσικά, θα το παρουσιάσει έτσι. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποτέ τι γίνεται, επειδή αποκρύπτεται και η άλλη όψη του νομίσματος, είτε εσκεμμένα είτε όχι. Το θέμα είναι ότι κι ο άλλος δείχνει μια αναξιοπρέπεια στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη σχέση του με την κοπέλα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, ο ένας από τους δύο ας κάνει πίσω, αλλιώς θα γίνει ψυχοφθόρο. Διαφορετικά, αν τη Μαντώ τη βολεύει αυτή η κατάσταση, τότε φαντάζομαι ότι ο άλλος έχει ελαφρύ πρόβλημα μαζοχισμού, επειδή συνεχίζει να εμμένει σε μια σχέση, την οποία φοβάται ήδη ότι έχει χαμένη.

  17. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΙΟ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!!!

  18. prepi na tou dosis eukeria …
    gt aposo les s aresi otan eistai mazi..
    omws na min se paraserni me ta dika tou oria gt exases tin mpala etsi…!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More