Maraki: “Μια απλή απορία: Μήπως είμαι θύμα;”

Μια απλή απορία: Μήπως είμαι θύμα;

Δίνω πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους είτε είναι για φιλικό είτε για ερωτικό ενδιαφέρον. Μπορεί να μου ακυρώνουν ραντεβού μια-δυο φορές και δεν με ενοχλεί, ενώ εγώ δεν το κάνω αυτό. Μπορεί να εξαφανίζονται για μερικές έως αρκετές μέρες και η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι είχαν δουλειά ή ότι δεν προλάβαιναν (αυτό κυρίως οι υποψήφιοι εραστές το κάνουν)…

Καταλαβαίνω πως μερικές φορές σκύβω κι έτσι μου ανεβαίνουν στο σβέρκο και κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να με υπολογίζουν. Μερικές φορές μου δικαιολογούνται αφού πρώτα έχουν δει τη δυσανασχέτησή μου…

Το τελευταίο περιστατικό είναι με ένα παιδί που αφού με ψιλοκυνήγησε, όταν άρχισα να δείχνω κι εγώ ενδιαφέρον κι έκανα το βήμα να προτείνω έναν καφέ για τους δυο μας, μου είπε πως ναι και φυσικά και όποτε θέλω εγώ… Κι όταν του είπα μέρα που μπορούσα και περίμενα απάντηση για το αν μπορεί κι αυτός, απλά εξαφανίστηκε.

Και πάλι εγώ να ενδιαφερθώ και να μάθω αν είναι καλά και μήπως έπαθε τίποτα. Κι αμέσως μου απάντησε ότι είχε μπλέξει με τη δουλειά χωρίς να τον ρωτήσω που εξαφανίστηκε -απλά τον ρώτησα αν είναι καλά.

Και χωρίς φυσικά να έχει την ευγένεια να μου πει ότι δεν μπορεί επειδή έχει δουλειά. Πόσο χρόνο κάνεις να στείλεις ενα απλό μήνυμα;

Μετά απο αυτό μου είπε απέξω-απέξω για καφέ αλλά τίποτα άλλο και μετά εξαφανίστηκε πάλι…

Θα μου πείτε πως δεν ενδιαφέρεται και πως αν ήθελε δεν θα έχανε ευκαιρία να βγει μαζί μου, να με γνωρίσει καλύτερα. Απλά εγώ τον δικαιολογώ όπως και κάποιον άλλον πριν απο αυτόν. Συνεχώς τους δικαιολογώ πως ναι μπορεί να έχουν δουλειά οι άνθρωποι και ας περιμένω από αυτούς αν θέλουν να κάνουν κάτι. Δεν έχω καθόλου εγωισμό;

Maraki

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ο προβληματισμός σου ποιός είναι; Γιατί εξαφανίζονται οι άντρες; Γιατί δεν έχεις εγωισμό; Νομίζω οτι ‘βλέπουν’ σε εσένα αυτό που είδα και εγώ στο κείμενό σου: μια ηττοπάθεια και σαν να σου αρέσει να παριστάνεις το θύμα, δεν είναι τυχαίο που διάλεξες αυτόν τον τίτλο. Φαίνεσαι μπερδεμένη πολύ. Ελπίζω να βρείς τις άκρες σου.

  2. Kalo tha einai na uparxei ena metro sto perithwrio pou dineis ston kathena…dld tou dineis 2-3 eukairies na epanorthwsei kai sti sinexeia an den to kanei proxwras parakatw…Min ksexnas pws i zwi einai mikri kai einai adiko gia sena na perimeneis pote o kathenas tha exei xrono na asxolithei mazi sou…den einai egwismos einai autosevasmos!

  3. Μαράκι, αυτό είναι ευγένεια ψυχής, λίγοι άνθρωποι θα το καταλάβουν και λίγοι θα σου συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο. Σου εύχομαι να βρεις έναν τέτοιο άνθρωπο στο δρόμο σου. Να κρατάς στη ζωή σου αυτούς που μπορούν να εκτιμήσουν αυτό που τους δίνεις. Τους υπόλοιπους απλά θα συνεχίσεις να τους νοιάζεσαι, χωρίς εσύ να χαλιέσαι, χωρίς να περιμένεις κάτι από αυτούς…… ʼλλοι μπορεί να σου πουν ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση ή ότι εξαρτάσαι από άτομα…. Μπορεί να είναι και έτσι…. Δούλεψε τα και τα δύο…. Μην χάσεις την ευγένεια που έχεις και μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε μειώνει….

  4. μην κυνηγας και μην παρακαλας κανεναν!!! οποιος θελει βρισκει τον τροπο και δειχνει το ενδιαφερον του.. μην προτινεις εσυ να βγεις με καποιον που σου αρεσει.. να περιμενεις ο αλλος να προτινει.. αν προτινει, σημαινει οτι ενδιαφερεται.. αν δεν προτινει, δεν ενδιαφερεται.. ο αντρας κυνηγαει, η γυναικα περιμενει!! οποιος θελει πραγματικα θα βρει τον τροπο να ειναι κοντα μας.. καλη τυχη!!

  5. Se katalavainw apolita giati to idio viwna k egw gia arketa xronia. Einai sa na perigrafeis emena! Egw zitisa ti voitheia eidiku k oxi mi pigainei to mialo su se farmaka, kamia sxesi. Ti voitheia enos psixologu pu mu emathe pws na gnwrisw/sineiditopoiisw poia einai ta dika mu oria kai pws na thetw oria stus allus. Pws na min allazw gnwmi me to paramikro pu tha mu pei o allos/ auto kaneis otan dikaiologeis kapoion (filo, gkomeno), allazeis gnwmi gia auto pu pisteveis (pisteveis oti den endiaferete, alla su allazei gnwmi oti eixe apla duleia gia auto den pire tilefwno). Gia na mporw na anaptisw igeieis sxeseis eite erwtikes eite filikes. Les oti de se enoxlei, alla k mono pu esteiles auto to minima sto tlife apotelei apodeiksi oti se enoxlei pu “skiveis to sverko” “pu den exeis egwismo”, “pou olus tus dikaiologw”. Tha vrethei kapoios mprosta su pu tha katalavei auti tin ‘adinamia’ su k tha se ekmetaleutei poli asxima… To prwto vima einai na sineiditopoiiseis oti kati de paei kala k to epomeno na kaneis kati gia auto! Ta pragmata gia mena einai poli kalitera, elpizw to idio k gia sena!

  6. μαρακι μου!!εχουμε το ιδιο ονομα και διαβαζοντας στην ιστορια σου ηταν λες και την ειχα γραψει εγω…απλως εγω δε θα σε ονομαζα ”θυμα” αλλα αθωα…φαινεσαι ανθρωπος που εμπιστευεται ευκολα τους αλλους και δε βαζει με το μυαλο του το κακο..ομως δυστυχως σημερα οι ανθρωποι δεν ειναι κ αυτοι τοσο αθωοι ή καλοι οσο θα θελαμε να πιστευουμε..μου εχει τυχει απειρες φορες να με φλερταρει καποιος και οταν μετα εγω του προτεινω να βγουμε να μου το παιζει δυσκολος και να βαζει μπροστα ολες τις δικαιολογιες του κοσμου..επισης εχει τυχει να βγω με καποιον επειτα απο δικη του επιμονη,και μετα το 1ο ραντεβου να γινει μπουχος χωρις εγω να εχω κανει κατι κακο,και μετα καθομαι σαν την ηλιθια και σκεφτομαι”μα τι επαθε κ εξαφανιστηκε στα καλα καθουμενα;” και η απαντηση ειναι οτι ΑΠΛΩΣ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!οσο και αν μας ποναει,αυτη ειναι η απαντηση που ψαχνουμε..και αυτες οι δικαιολογιες τυπου”εχω πολυ δουλεια”,”κατι μου ευχε”και τετοια δεν ειναι τιποτα παραπανω απο μια φτηνη προσπαθεια να σε αποφυγουν..οποτε μην τα πιστευες!!αν καποιος θελει να δει καποιον,οση δουλεια κι αν εχει,βρισκει χρονο!!!και στη δουλεια να πνιγονται μπορουν να σου αφιερωσουν εστω ενα λεπτο για να σου κανουν ενα τηλεφωνημα..την εχω πατησει πολλες φορες τοσο με φιλικες σχεσεις οσδο και με ερωτικες αλλα το μαθημα μου το πηρα κι απο ενα σημειο κ μετα ξενερωσα και σταματησα να ασχολουμαι και να κυνηγαω οταν βλεπω οτι ο αλλος με γραφει και δεν ενδιαφερεται..κ αυτο πρεπει να κανεις κ εσυ..μην αφηνεις τους αλλους να σε θεωρουν δεδομενη,κι οταν βλεπεις οτι σε γραφουν ριξ τους μια μουτζα κι ας τους να πανε στο καλο!

  7. *Ρ,ο προβληματισμός μου είναι και γιατί εξαφανίζονται οι άνδρες χωρίς να με γνωρίσουν καλά-καλά,και γιατί με φλομώνουν στο ψέμα οτι είτε τους αρέσω είτε δεν ξέρω τι άλλο,αλλά και γιατί να μην εχω τον εγωισμό σε αυτές τις καταστάσεις ενω σε κάτι άλλα θέματα είμαι αρκετά εγωίστρια!Δεν ξέρω αν είναι ηττοπάθεια μαζί με χαμηλή αυτοπεποίθηση.Σε ευχαριστώ και μακάρι να τις βρω τις άκρες μου….

    *Μ,το θέμα είναι οτι σχεδόν σε όλους δίνω ευκαιρίες και σχεδόν με όλους βγαίνω χαμένη,δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Και αυτό με τον αυτοσεβασμό που λες,αρχίζω σιγά-σιγά να νομίζω οτι τον χάνω και αυτόν ακόμα και με την μια ευκαιρία που θα σκεφτώ να δώσω και φοβάμαι μήπως μου γυρίσει μπούμερανγκ κάποια στιγμή αυτό και άνθρωποι που θα αξίζουν πραγματικά.να τους απομακρύνω απο εμένα σκεπτόμενη πως θα συμβεί πάλι το ίδιο δλδ. στήσιμο και εξαφάνιση….

    *Anny,μιλάς σοβαρά;;;Πιστεύεις οτι εχω ”ευγένεια ψυχής”;;;Μου έχουν πει οτι εχω χαμηλή αυτοπεποίθηση επειδή εχω την συμπεριφορά που περιέγραψα στο αρχικό μου κείμενο και εσυ το βλέπεις σαν ευγένεια.Τι να πω;;…

    *eva,έχεις απόλυτο δίκιο απλά είμαι της άποψης πως δεν είναι κακό να δείχνουμε οτι μας αρέσει κάποιος ανεξαρτήτου φύλου,δλδ. δεν θα περιμένουμε να κάνει πάντοτε ο άνδρας το πρώτο βήμα.Βασικά φοβάμαι οτι πέρα απο ελάχιστες περιπτώσεις πως κανείς δεν θα το κάνει το βήμα μαζί μου και έτσι αναλαμβάνω εγω.Σε ευχαριστώ για την καλή τύχη…

    *polina,για να πας σε κάποιον ειδικό πρέπει να υπάρχει και κάποια οικονομική βοήθεια και εγω είμαι άνεργη αυτήν την στιγμή και ίσως να είναι ενα βασικό στοιχείο και αυτό επειδή δεν εχω με τι να απασχολήσω το μυαλό μου και σκέφτομαι τους άνδρες,ούτε πολλές φίλες εχω και έτσι καταλαβαίνεις.Έχεις δίκιο οτι θα εμφανιστεί κάποιος μπροστά μου που θα καταλάβει πως αντιδρώ και θα με κάνει σκυλάκι (κάπως έτσι τα είχε καταφέρει και κάποιος άλλος πριν τον τελευταίο,ο οποίος για 2,5 χρόνια εγω περίμενα αυτόν ενω αυτός συνέχιζε κανονικά την ζωούλα του με αποτέλεσμα και τίποτα να μην γίνει και να μην προχωρήσω παρακάτω αλλά και να με γεμίζει τύψεις με το παραμικρό!).Μακάρι να πάνε τα πράγματα καλά και για τις δυο μας!

  8. *Μαρία,ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!Ίδιες συμπεριφορές….Αλλά τι τους αρέσει;Το παιχνίδι;;;Δεν μπορώ να καταλάβω……..Δεν θα ήταν καλύτερο και πιο ειλικρινές αν έλεγαν απο την αρχή ότι θέλουν μόνο παιχνίδι ή οτι άλλο θέλουν;;;Και μετά στεναχωριέμαι οτι θα βρήκαν κάποια καλύτερη και ομορφότερη απο εμένα..και εδω πάμε σε χαμηλή αυτοπεποίθηση…

  9. Καταλαβαίνω από ανεργεία για αυτό και θα σου συστήσω κάποιες εναλλακτικές εφόσον θες να το ψάξεις και καλό θα ήταν να το ψάξεις. Στο ΕΟΠΥΥ αν έχεις ασφάλεια υπάρχουν νευρολόγοι, ψυχίατροι και ψυχολόγοι με τους οποίους μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού και να πας. Αν δεν έχεις ασφάλεια, τοτε στα δημόσια νοσοκομεία με νευρολογική πτέρυγα, στα εξωτερικά ιατρεία διαθέτουν επίσης, ψυχιάτρους και νευρολόγους και ένα ραντεβού στοιχίζει μόλις 5 ευρώ. Υπάρχουν πολοί καλοι γιατροί και στο δημόσιο και τους νέους ανθρώπους τους προσέχουν πολύ. Όταν θα πας, μπορεί να δεις περιπτώσεις γυρω σου δύσκολες που όμως δεν έχουν το ίδιο θέμα με σένα, μη δώσεις σημασία και μη λιγοψυχήσεις μείνε προσυλωμένη στον στόχο σου. Μπορεί και κάποιος γιατρός να μη σου εμπνέυσει εμπιστοσύνη, σε μεγάλο βαθμό παίζει ρόλο και το πόσο θα εμπιστευθείς τον γιατρό σου, δοκίμασε να πας και σε κάποιον άλλο. Είμαστε άτομα όπως το έθεσε επιτυχημένα η Anny “με ευγένεια ψυχής” που όμως ζούμε σε μια κοινωνία σκληρή με την πλειοψηφία των ανθρώπων να έχουν κακία, πονηράδα, μίσος, ζήλεια με αποτέλεσμα να πληρωνόμαστε πολύ. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να προφυλάσουμε τον εαυτό μας θέτωντας όρια. Θα σου πω αυτό που μου είπε η γιατρός μου “σε αυτή τη ζωή θα συναντήσεις, αν είσαι τυχερή, μόνο έναν άνθρωπο που θα σε καταλάβει και θα σε εκτιμήσει για αυτό που είσαι. Αυτός μπορεί να είναι είτε φίλος/η, είτε σύζυγος, είτε αδερφός, αδερφή, συναδελφος είτε όμως και ένας μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος. Αυτό τον άνθρωπο να τον εκτιμήσεις και να τον κρατήσεις σφιχτά γιατί θα είναι θείο δώρο”. Για όλους τους υπόλοιπους πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας γιατί ο εαυτός μας είναι πολύτιμος! Εγώ είμαι σίγουρη ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας και ελπίζω να μας ξαναγράψεις για να μας το επιβεβαιώσεις!

  10. *polina,σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..Θα το ψάξω καύτερα και μιας και δεν εχω ασφάλεια,τώρα πια,ελπίζω να βρω κάτι σε δημόσιο νοσοκομείο…

  11. Συμφωνώ με την ʼννυ και θα σου πω ότι καλά κάνεις κι εκφράζεις το ενδιαφέρον σου στον υποψήφιο εραστή. Τώρα, αυτά περί άνδρα κυνηγού και γυναίκας που περιμένει αφήστε τα για τη δεκαετία του 1920. Δεν κάνεις κάτι κακό με το να στείλεις μήνυμα στον άλλον για τις ώρες που είσαι διαθέσιμη για έναν καφέ, εφόσον εκείνος πρώτα σου το ζήτησε. Από εκεί κι έπειτα, αν ο άλλος είναι ανώριμος ή δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση, αυτό είναι ολοδικό του πρόβλημα. Ξέρεις κάτι, Μαρία; Ο σύγχρονος άνθρωπος σπάνια εκτιμά την ευθύτητα, την απλότητα στην έκφραση συναισθημάτων. Προτιμά πιο “έξαλλες” καταστάσεις. Αν, δηλαδή, του το έπαιζες δύσκολη και φερόσουν σαν τελευταία σκύλα, τότε θα ήταν που θα έτρεχε από πίσω σου. Ωστόσο, γιατί να παίξεις έναν τέτοιο υποτιμητικό ρόλο; Όπως λέει και η ʼννυ, θα βρεθούν αντάξιοί σου άνθρωποι, που θα σε εκτιμήσουν όπως είσαι, απλή και ευγενική. Θυμήσου, άλλωστε, ότι πολλές γυναίκες, που είναι κατά τ’ άλλα εμφανίσιμες, έξυπνες, καλοσυνάτες και με χιούμορ, είναι μόνες τους, δεν βρίσκουν κάποιον αντάξιό τους.

  12. Ρε μαρακι κοπελα μου εισαι αθωα και μικρη απ’οτι αντιλαμβανομαι…γονεις δεν εχεις?καμια φιλη (πραγματικη ομως)δεν εχεις?καποιον μεγαλυτερο να συμβουλευτεις?τι ψυχολογοι και μ***ιες της γραφετε?ρε παιδια?καθοδηγηση χρειζεται η κοπελα οχι γιατρο!ελεος!Οσο για τον ηλιθιο αυτον που σου ελεγε οτι και καλα εχει δουλεια και δε σε παιρνει τηλ.,αυτο θα σου ξανασυμβει απειρες φορες με τους αντρες….ειναι τυπικη συμπεριφορα.Πρεπει εσυ να μαθεις να βαζεις ορια και να μη γινεσαι το θυμα.Αυτο δε χρειαζεται γιατρο…

  13. Από όσα γράφεις φαίνεσαι καλό παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση βέβαια.Αυτό διορθώνεται αν θέλεις,απλά όπως είπαν και παραπάνω θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού.Όχι ψυχίατρου,αλλά ψυχολόγου.Υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγου στους δήμους και δεν πληρώνεις τίποτα.Είναι μια δύσκολη διαδικασία,το να μάθεις να εκτιμάς και να αγαπάς τον εαυτό σου.Σου εύχομαι να βρεις μια άκρη και θα δεις πως θα αλλάξει η δική σου η στάση απέναντι στους άλλους,αλλά και η στάση των άλλων προς εσένα.Να θυμάσαι,πως οι άλλοι μας συμπεριφέρονται ανάλογα με αυτό που εκπέμπουμε.Καλή τύχη!!!!!!

  14. Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι, αν εισαι καπου στα 20 θα σου ελεγα να προσπαθησεις με μεγαλυτερους αντρες γυρω στα 30 και πανω.. Δειξε σοβαροτητα, μην ενθουσιαζεσαι ευκολα, μην τρεχεις πισω απο κανεναν…!!!Οι 20αρηδες ειναι ανωριμοι πολυ, δεν αξιζουν τον κοπο καν. Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι ψυχολογο επειδη οι αλλοι σου συμπεριφερονται σαν μ…κες και με την συμπεριφορα τους μειωνουν την αυτοεκτιμηση σου.. Ελεος, ΕΟΠΥΥ και νευρολο….

  15. Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για τις απαντήσεις! *Σύνθια,αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγω πως αν ήμουν δύσκολη και έδειχνα οτι δεν ξέρω τι θέλω και έφτυνα τον άλλον και και και τότε θα έτρεχαν όλοι πίσω μου σαν τα σκυλάκια,αλλά δυστυχώς δεν είμαι έτσι και αυτό όπως φαίνεται το πληρώνω!Επίσης,δεν νομίζω οτι οι κοπέλες που φαίροντε έτσι οτι φαίροντε υποτιμητικά επειδή στο τέλος κερδισμένες βγαίνουν!… *ioanna,συγνώμη αλλά πόσο νομίζεις οτι είμαι;;Είμαι 28 χρονών,οχι κοριτσάκι αλλά γυναίκα που ξέρει τι θέλει..Μου είπαν για ψυχολόγο,ο οποίος δεν είναι γιατρός!Απλώς σε βοηθάει να δεις κάποια πράγματα καλύτερα και πιο θετικά,δεν είναι τόσο τρομερό να πηγαίνει κάποιος σε ψυχολόγο.Μου έχει συμβεί 2-3 φορές με το να που οτι έχουν δουλειά και δεν τους θεωρώ ηλίθιους επειδή ήξεραν πολύ καλά πως να κάνουν μια κοπέλα να τρέχει πίσω τους κάτι που δεν καταφέρνει ο ηλίθιος,σωστά;..Το θέμα είναι οτι βάζω όρια αλλά μερικές φορές αργώ να τα βάλω :-/… *zeta,το ξέρω πολύ καλά πως οι άνθρωποι μας συμπεριφέροντε με την αύρα που βγάζουμε αλλά και το τι εκπέμπουμε…Γιατί όμως να έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση;Όταν θέλω κάποιον άνθρωπο και ξέρω οτι αξίζει και τον θέλω δικό μου,δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση;Παραδέχομαι οτι ίσως καμιά φορά το να κερδίσω τον άνδρα μπορεί να το βλέπει οτι δεν εχω πίστη στον εαυτό μου και οτι δεν με θεωρώ άξια να με κυνηγήσει αυτός,αλλά όταν το κάνω εγω δεν δείχνει οτι πιστεύω σε εμένα;Σε ευχαριστώ για την καλή τύχη… *ελενα,είμαι 28 και έτσι έχω ζήσει κάποια πράγματα…Οι 20άρηδες δεν ξέρω αν είναι ανώριμοι αλλά ξέρω οτι υπάρχουν και 40άρηδες που είναι φουλ στην ανωριμότητα,αρα δεν είναι και τόσο θέμα ηλικιακό…

  16. Η δική μου απορία είναι που πάτε και τους βρίσκετε κάτι τέτοιους μακάκες εσείς οι γυναίκες.

  17. Ασχολήσου λίγο παραπάνω με τον εαυτό σου ώστε να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου+να φαίνεται (δεν ξέρω δουλειά, κάποια δραστηριότητα, εθελοντισμός , κάτι ρε παιδί μου) . Να νιώσεις περήφανη γιαυτό που είσαι- έστω κιαν αυτό είναι π.χ. τα ωραία σου μάτια. Μην ασχολείσαι τόσο πολύ με το γιατί δεν σε θέλουν, γιατί φέρονται έτσι ή αλλιώς, μην κάνεις τη ΄΄μαμά΄΄(¨΄ανησύχησα για σένα που δεν απάντησες”, ”είσαι καλά;” κτλ). Δείξε γεμάτος άνθρωπος, ενδιαφέρον στον άλλον εάν σε ελκύει αλλά μέχρι εκεί. Εάν θέλει θα σε κυνηγήσει. Εάν σε απορρίψει αδιαφορώντας είτε με ευγένεια μην παρεξηγηθείς. μην κολλήσεις. ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Ε δεν θα μας στείλουν και σε ψυχολόγους ….! Και το παρακάτω ισχύει και στο φιλικό και στον ερωτικό τομέα. Κι αυτά στα λέει παθούσα που έφαγε γερά φτυσίματα και στους δύο τομείς.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More