Μαρία: “Η έλλειψη φίλων δεν με ενοχλεί και τόσο πολύ… Με στεναχωρεί το ότι δεν έχω δεσμό”

Καλησπέρα!

Είμαι πλέον 29 χρόνων, όμορφη κοπέλα, έξυπνη, χαμογελαστή, αλλά μόνη… Μόνη από φίλους και από σχέση. Δεν εργάζομαι αυτήν την περίοδο κι έτσι δεν έχω πολλές γνωριμίες ή φιλίες.

Η έλλειψη φίλων δεν με ενοχλεί και τόσο πολύ, επειδή κάνω πράγματα που μου αρέσουν ακόμα και μόνη μου, αλλά με στεναχωρεί το ότι δεν έχω κάποιον δεσμό.

Θα μου πείτε: “Σιγά το πράγμα, δεν είσαι η μοναδική χωρίς δεσμό” και θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά το θέμα είναι ότι ποτέ δεν είχα κάποιον δεσμό. Γνωρίζω κατά καιρούς διάφορα παιδιά, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ακόμα και το σεξ εκτός σχέσης δοκίμασα, αλλά δεν με γέμισε ποτέ και δεν το ξαναεπιχείρησα. Ναι, έχω κάνει σεξ μία και μοναδική φορά.

Παλιότερα είχα τρομερό πρόβλημα με αυτό και τρομερές ανασφάλειες αλλά σιγά-σιγά αποδέχομαι αυτό το γεγονός και προσπαθώ να μην θυμάμαι το ανύπαρκτο σεξουαλικό παρελθόν μου και να κοιτάω μόνο το παρόν λέγοντας -ή παραμυθιάζοντας, δεν ξέρω- τον εαυτό μου πως σημασία έχει η χημεία ανάμεσα σε δύο άτομα και όχι ο αριθμός εμπειριών. Αλλά ούτε τη χημεία εχω νιώσει ή αισθανθεί, άρα ούτε αυτή δεν ξέρω πως είναι.

Μπορεί να γνωρίσω κάποιο παιδί και να το “ερωτευτώ κεραυνοβόλα”. Ξέρω ότι δεν ισχύει αυτό, πως είναι μόνο ενθουσιασμός και όχι έρωτας, αλλά “κολλάω” με την έννοια ότι ονειρεύομαι και θέλω μόνο αυτόν. Δεν υπάρχουν άλλοι άνδρες για μένα που να γυρίσω έστω να τους κοιτάξω και φυσικά το άτομο που με ενδιαφέρει είτε δεν τον ενδιαφέρω εγώ είτε με παίζει και απλά δέχομαι τα ψίλουλά του, έστω και την παραμικρή σημασία που μου δίνει και είμαι και χαρούμενη. Κι ενώ το βλέπω και το καταλαβαίνω πεντακάθαρα δεν ξεκολλάω για να κοιτάξω να βρω κάποιον που να υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα, που να κάνουμε πράγματα ο ένας για τον άλλον, που να δείχνουμε ότι θέλουμε ο ένας τον άλλον και όχι μόνο εγώ να θέλω…

Βλέπω κοπέλες που ο φίλος τους τις έχει βασίλισσες, τις λατρεύουν και εγώ πιστεύω ότι δεν θα συμβεί ποτέ αυτό σε εμένα. Εχω συνηθίσει τη μοναξιά μου και διαλέγω άνδρες που ποτέ δεν θα είναι μαζί μου άρα θα συνεχίζω να είμαι μόνη μου ή απλά είμαι χαζή;

Μαρία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για συντροφικότητα και σεξ. Κάποιοι τη βρίσκουν μόνοι τους. Η κοινωνία μας επιβάλει το στερεότυπο της σχέσης και της συντροφικότητας και της ‘χημείας’ και του τέλειου και ταιριαστού σεξ. Όμως σε κάποιους δεν λειτουργούν όλα αυτά και αντί να το αποδεχθούν και να ζήσουν ακομπλεξάριστα τη μοναχική ζωή τους, πέφτουν σε ψυχολογικές παγίδες και πιστεύουν οτι φταίνε και απο πάνω. Όχι δεν φταίς, ούτε να νιώθεις άσχημα για την ανύπαρκτη ως τώρα ερωτική σου ζωή. Ισως κάποιος επαγγελματίας σε βοηθούσε λιγάκι αν το έχεις σκεφτεί.

  2. εισαι χαζη !μην απελπιζεσαι.πρεπει να εισαι αισιοδοξη κ χαρουμενη και αυτο βγαινει εξω προς τους αλλους.δεν εχει ερθει ο καταλληλος ανθρωπος που θα μπει για τα καλα στη ζωη σου .απλα αφησε τον εαυτο σου ελευθερο χωρις να το σκεφτεσαι,κανε πραγματα που θα σε γεμιζουν και μην απογοητευεσαι.η θετικη ενεργεια θα προσελκυσει και τους αλλους.οσο τωρα στο σεξουαλικο κομματι.Για μενα καλα κανεις αφου δεν εχεις βρει τον καταλληλο.μην σε αγχωνει το οτι εχεις παει μονο με εναν και δεν εχεις εμπειριες,δεν πειραζει.και τι εγινε?θα τις αποκτησεις με ανθρωπο που θα μπει στην καρδια σου και θα εχεις σταθερη και υγιη σχεση.οι αντρες το εκτιμουν αυτο.και στο λεω εγω που ειμαι 30χρονων και απ τα 21 μου χρονια ειμαι με τον πρωτο μου και μοναδικο αντρα.ειναι ο ερωτας μου και χαιρομαι γι αυτο.παντρευομαστε και σε λιγους μηνες και δεν με νοιαζει καθολου το οτι εχω παει μονο με εναν.αφου με γεμιζει και εχουμε πολυ πλουσια σεξουαλικη ζωη χωρις ταμπου!και το ευχαριστιεμαι πολυ.το θεμα ειναι ο καθενας στη ζωη του τι γουσταρει να κανει και οχι τι κανει ολη η μαζα.πιστεψε με θα βρεις τον ανθρωπο σου απο εκει που δεν το περιμενεις αρκει να αφεθεις λιγο και να μην κολλας μοονο σε εναν.καλη τυχη.

  3. Νιώθω σαν να το έγραψα εγώ, πόσο συμφωνώ μαζί σου.

  4. Κοριτσάκι πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου! διακρίνω πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση κάτι το οποιο βγαίνει προς τα έξω και για αυτό είσαι μονη! τα πάντα είναι θέμα επιλογών!! Πρέπει να τα βρεις πρώτα εσύ με εσένα και μετά όλα θα έρθουν! πρέπει να βρεις πράγματα και ασχολίες που να σε γεμίζουν!! όταν το καταφέρεις αυτό θα δεις οτι όλα θα γίνουν όπως εσύ επιθυμείς!! καλη τύχη και το 2014 ευχομαι να φέρει στο δρόμο σου αυτο που ψάχνεις!!! μιζέρια στοπππππππππ!!!!!!!!

  5. δεν εχεις ιδεα ποσο συμφωνω μαζι σου..λες κ το κειμενο το εγραψα εγω..στο μονο που διαφερουμε ειναι οτι εγω εχω μια φιλη..βεβαια ακριβως επειδη κανουμε παρεα μονο οι 2 μας δεν εχω ευκαιριες για γνωριμιες αλλα τουλαχιστον οταν στεναχωριεμαι που δεν εχω αγορι,εχω τη φιλη μου να λεμε καμια κουβεντα και να ξεχνιεμαι..θα σε συμβουλευα να προσπαθησεις να κανεις φιλιες γιατι βοηθανε πολυ,ειτε για την ευρεση καποιου συντροφου ειτε για να εχουμε εστω ενα ατομο να μιλαμε οποτε νοιωθουμε αναγκη.καταλαβαινω οτι στεναχωριεσαι πολυ..υπαρχουν ωρες ωρες που περνανε απ το μυαλο μας σκεψεις οπως”παντα μονη μου θα ειμαι εγω.δε με θελει κανεις.ολοι εχουν σχεση εκτος απο μενα” και τετοιες σκεψεις μας αποδυναμωνουν και μας κανουν να τα βλεπουμε ολα μαυρα..και μενα οσες φορες ερχονται αγορια στη ζωη μου ειναι μονο για σεξ,ενω εγω δεν θελω γτ εγω θελω σχεση,ειτε συνανταω αγορια που τους θελω ενω εκεινοι οχι,ειτε αγορια που απλως με παιζουν και κοιτανε απλα να περασουν την ωρα τους..εμεις ομως δε πρεπει να συμβιβαζομαστε με ψιχουλα και ανθρωπους που δε μας γεμιζουν μονο και μονο επειδη μας δωσανε σημασια..μας κανανε και τη τιμη δηλαδη;ουστ!!καλυτερα μονη παρα με ατομα που σε εκμεταλέυονται και δε σε εκτιμανε!!μην χανεις την αξιοπρεπεια σου λογω της αναγκης σου για σχεση,ειναι τραγικο λαθος και θα το πληρωνεις πολλες φορες..προσπαθησε να κανεις πραγματα στα οποια υπαρχει συναναστροφη με κοσμο..πχ χορος,γυμναστηριο..αν δεν υπερχουν λεφτα τοτε καποια δραστηριοτητα που δεν απαιτει χρηματα πχ τρεξιμο στο γηπεδο..αυτα απο μενα.καλη επιτυχια σου ευχομαι και προσπαθησε να μην σκεφτεσαι αρνητικα!!δυσκολο αλλα προσπαθησε το!

  6. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας….
    –Ν,έχεις ενα δίκιο σε αυτά που γράφεις και να σου πω την αλήθεια,με προβλημάτισες μήπως ανήκω και εγω σε αυτήν την κατηγορία και δεν το ξέρω ή το ξέρω και δεν το αποδέχομαι….Και ελάχιστοι είναι αυτοί που ζουν ακομπλεξάριστα την μοναξιά τους.
    –pinelopi,καταρχήν να σας ευχηθώ η ώρα η καλή και κατά δεύτερον αν και θα φανώ λίγο σκληρή μιλάς εκ του ασφαλούς και πως εξω απο τον χορό πολλά τραγούδια λένε.Είμαστε σχεδόν στην ίδια ηλικία άρα μπορείς να καταλάβεις και να νιώσεις κάποια πράγματα.Εσύ πως θα ένιωθες αν είχες την ζωή μου;;Αν ήσουν στην θέση μου και οχι σχεδον 10 χρόνια σε δεσμό και να ετοιμάζεται να παντρευτείς;;Και εγω στα 21 μου ήμουν πιο χαλαρή και άνετη και δεν με ένοιζε η μοναξιά μου αλλά τώρα;;Δεν εχω πρόβλημα στο οτι υπήρξε μόνο 1 εραστής μέχρι τώρα αλλά οτι δεν είμαστε μαζί όπως εσυ με τον άνδρα σου πχ..Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις τι γράφω αλλά δεν εχω κόλλημα με το νούμερο αλλά με την πράξη,την ανύπαρκτη σεξουαλική πράξη…Αυτό που γράφεις οτι οι άνδρες εκτιμούν τι κοπέλες που δεν κάνουν κάτι μόνο και μόνο για να το κάνουν,είναι το θέμα να πέσεις στους σωστούς άνδρες επειδή εχω ακούσει αρκετά κοσμητικά επίθετα απο ανδράκια για αυτήν την επιλογή μου.Είμαι αισιόδοξη και χαρούμενη οσο μπορώ βέβαια και δεν ξέρω αν θα βρω τον άνθρωπό μου απο εκεί που δεν το περιμένω…Ίσως να μην υπάρχει κανένας για μένα,ποιός ξέρει;
    –e gr,τι κάνεις εσυ για αυτό;;Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ”ξεπεράσεις”;;
    –m,κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και με γεμίζουν,εχω πίστη στον εαυτό μου και αυτοπεποίθηση αλλά σε αυτό το θέμα το εχω χάσει εντελώς το παιχνίδι και το νιώθω και εγω πολύ έντονα μερικές φορές.
    –κλεοπατρα,και εγω είχα φίλες κατά καιρούς και όταν έλεγα κάτι μου έλεγαν εμμέσως πλην σαφώς οτι τους ζαλίζω..Ίδιες σκέψεις κάνω και εγω με εσένα και εγω λέω οτι έμεινα ήδη μόνη μου,οτι κανένας άνδρας δεν θέλει να είναι μαζί μου και οτι υπάρχουν μερικοί που θέλουν μόνο να τονωθεί η αυτοπεποίθηση τους με το να με βλέπουν να τους θέλω…Δεν ξέρω πόσο είσαι,αν είσαι μικρότερη τότε έχεις χρόνο να γλιτώσεις…Με εμένα δεν ξέρω τι θα γίνει….
    Λένε πως η ζωή είναι για να σε διαψεύδει αλλά εμένα δεν με έχει διαψεύσει ακόμα…

  7. Αγαπητή φίλη βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια θέση με σένα.Πραγματικά δεν περίμενα Τι κάνω για να το ξεπεράσω; Απλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι.Μου αρέσει αρκετά η τεχνολογία,ασχολούμαι με αυτό και κάπως ξεχνιέμαι.Ομως η αλήθεια ειναι ότι δεν είμαι πραγματικά ευτυχισμένος.Δε ξέρω και τι να κάνω δηλαδή.Είμαι και αρκετά ντροπαλό άτομο και δεν κάνω εύκολα φιλίες.Αμα βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις,πες μου και μένα.Αυτό που με φοβίζει πραγματικά ειναι ότι θα ξυπνήσω κάποιο πρωϊ και θα είμαι 50 χρονών και θα αναρωτιέμαι τι έκανα μέχρι τότε στη ζωή μου.
    πωπω διαβάζω και την απάντησή σου στα μηνύματα των υπόλοιπων και συνειδητοποιώ την κατάσταση ακόμη περισσότερο!!
    Τι μπορώ να πω πέρα από ότι χρειάζεται αισιοδοξία..

  8. Καλά οι φίλες όποτε είναι να τους πεις εσύ τα δικά σου βαριούνται και όποτε είναι να σου λένε αυτές ροδάνι η γλώσσα τους δυστυχώς ο κοσμός έχει γίνει σκατά κι απόσκατα

  9. Μαρακι μαρακι…εχουμε ακριβωςτην ιδια ηλικια… και μπορω να πω και τις ιδιες εμπειριες… βεβαια εγω εχω 3-4 φιλες μονο που τις 3 τις εχω χασει γιατι κάνανε οικογενεια…. ενω εγω ειμαι ακομα μονη και περιμενω το ατομο η τα ατομα που θα μπορεσω να επικοινωνησω και αγαπησω και παραλληλα θα μ’αγαπουν… ….
    εμπειρικα στο ενεργητικό μου εχω 2 σχεσεις… η μια κρατησε 1 χρονο με το ζορι…και η αλλη ενα 7μηνο… ολες οι αλλες ηταν του μηνα και δεν εμπεριειχαν σεχ γιατι ειμαι και δυσκολο κοριτσι……

    μαρια μαρια τι αλλο να σου πω… οτι ειμαι μοναχικο ατομο παρ’ολου που εχω και τις παρεες μου… (σ’αυτο μ’ αλλον φταιεει που ειμαι μοναχοπαιδι)
    να σου πως πως ειμαι ατομο που δεν ερωτευεται καθολου ευκολα… και δεν πιστευω πως εχω ερωτευτει ακομα ολοκληρωτικα… ξερω επισης οτι μεχρι τα 20 ειχα πολυ χαμηλη αυτοπεποιθεση ακομα την καταπολεμαω αλλα ειμαι σε πολυ καλο επιπεδο ….πολυ μικρη δεχομουν σχολικη βια το λεγομενο bullying…και νομιζω πως και αυτο συννεβαλε στην χαμηλη μου αυτοπεποιθεση…. παρ’ολα αυτα ειμαι ενα πολυυυυυυυυυυ χαρουμενο κοριτσι….

    και τελος παντων φιλες μου ο καθενας ας χαραξει την δικη του πορεια και σ’οποιον αρεσει…

    μαρια αυτα.. μην πεφτεις ψυχολογικα… γιατι μετα ποιος θα σε σηκωσει…? μαρια μαρακι μαριω απελευθεροσου….

  10. Κοριτσια ο καθε ανθρωπος ειναι υπευθυνος για την ζωη του,τις επιλογες του κα γενικα για την μοιρα του,ολα ειναι στο χερι μας ,εμεις τα φτιαχνουμε ή τα χαλαμε!Αν σκεφτεσαι αρνητικα συνεχεια και λες οτι δεν προκειται ποτε να βρεις αυτο που ψαχνεις ετσι θα γινει γιατι οι σκεψεις μας καθοριζουν την εξελιξη της ζωης μας!Πρεπει να αλλαξεις τροπο σκεψης ,πρεπει να σκεφτεσαι θετικα,να λες στον εαυτο σου οτι (ναι εγω θα βρω τον αντρα της ζωης μου γιατι το αξιζω και ειμαι σιγουρη οτι θα γινει) και το συμπαν θα σε ακουσει και θα σου το στειλει..Πραγματικα μπορει να σου ακουγεται βλακεια αυτο που σου λεω αλλα εχω περασει απο την φαση που εισαι και καταλαβα οτι μονη μου ‘’γκαντεμιαζα’’ τον εαυτο μου γιατι σκεφτομουν συνεχεια αρνητικα αλλα οταν αλλαξα τροπο σκεψης και αρχιζα να πιστευω οτι ναι ,οτι και να γινει ειμαι σιγουρη οτι θα βρω τον αντρα που θελω,εεε τοτε δια μαγειας γνωρισα εναν ανθρωπο ακριβως ετσι οπως τον ηθελα και τον φανταζομουν.Πραγματικα σκεψου θετικα,ισχυει αυτο που λενε οτι οταν θελουμε κατι πολυ το συμπαν συνωμοτει και μας το δινει απλα πρεπει να το πιστεψουμε…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More