Μαρία: “Με αγνοούσε, με έβριζε… Είχε φτάσει σε σημείο να με χτυπάει…”

Καλησπέρα κορίτσια!

Ήρθε και η δική μου σειρά να πω την ιστορία μου…

Είμαι 18 χρόνων και πριν ένα χρόνο είχα σχέση με ένα παιδί δύο χρόνια μεγαλύτερό μου… Τον ήθελα και τον αγαπούσα σε σημείο ακραίο… ώσπου πέρασε ο καιρός.

Με αγνοούσε, με έβριζε και όλα αυτά έλεγε ότι τα έκανε επειδή οι γονείς του ήταν χωρισμένοι. Είχε φτάσει σε σημείο να με χτυπάει…

Τώρα είμαι με ένα παιδί εδώ και εννέα μήνες. Τον θέλω πολύ μεν… αλλά σκέφτομαι και τον πρώην μου γιατί πως να το κάνουμε… ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς (με ειρωνικό ύφος φυσικά).

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.

Μαρία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. απλο ρωτα τον εαυτο σου τι μπορει να οδηγησει μια νεα κοπελα 18 ετων ,στο ετος 2013 οπου υποθετω εισαι μορφωμενη και ενημερωμενη οτι μπορεις να ζητησεις βοηθεια σε θεματα βιας, να ανεχεσαι να τρως ξυλο απο εναν γκομενο?τι απαντησες?ωραια κρατα το και ξεκολλα κοριτσακι μου,μικρο κοριτσι γιατι να κατσεις με εναν ανθρωπο που δεν σεβεται?

  2. Να σου πουμε τι γλυκια μου??? οτι εισαι αξια της μοιρας σου αφου ακομα εμμεσα βαζεις τον πρωην σου στη ζωη σου κ την σχεση σου, με τις σκεψεις σου?? θεωρεις οτι σου αξιζε ολο αυτο??? για τοσο χαμηλα εχεις τον εαυτο σου??αν οχι, τοτε δν υπαρχει λογος να δινεις αξια σε εναν βλακα με προβληματα γτ ετσι φθειρεις κ την νεα σου σχεση!!!ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ Κ ΠΡΟΧΩΡΑ!!!!!!!

  3. γιατι τον σκεφτεσαι;γλιτωσες απο εναν βλακα και τωρα εχεις προχωρησει τη ζωη σου..τι σε απασχολει αυτος;;απο τη στιγμη που σου φεροταν τοσο ασχημα είχες υποχρεωση να φυγεις και να τον ξεχασεις…μην τον σκεφτεσαι.δεν αξιζει καθολου

  4. Κοπέλα μου γλυκιά, είσαι στο ξεκίνημα της ζωής σου κι εύχομαι όλα να σου πάνε μια χαρά. Θα πρέπει όμως να καταλάβεις πως για να συμβεί αυτό, χρειάζεται πολύ δουλειά από εμάς τους ίδιους. Η πιο σημαντική σχέση στη ζωή μας, είναι αυτή με τον εαυτό μας και για να επιτευχθεί, χρειάζεται χρόνος, κόπος, πόνος. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε χρησιμοποιήσει ως ΄΄σκουπιδοτενεκε΄΄ ή ως ΄΄σάκο του μπόξ΄΄ Διάβασε ξανά τη φράση που έγραψες; ΄΄Τον ήθελα και τον αγαπούσα σε σημείο ακραίο..΄΄ Στο ΄΄όνομα της αγάπης, έχουν γίνει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα΄΄, και αλήθεια μόνο αγάπη δεν υπήρχε.Σε τέτοιες σχέσεις, μπαίνουμε όταν έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση κι αυτό το εκπέμπουμε. Η αληθινή αγάπη σε ανθίζει, σε κάνει να θέλεις να γίνεσαι ολοένα καλύτερη. Καλό θα ήταν να μπορούσες να διαβάσεις κάποια βιβλία όπως, Ο ΔΡΟΜΟΣ Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΣ του ΠΕΚ ΣΚΟΤ, το Να ζεις ν αγαπάς και να μαθαίνεις του ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ, η? του Daniel Goleman το ΄΄Συναισθηματική νοημοσύνη΄΄. Οσο για το πρώην, καλά κάνει και είναι πρώην. Σου εύχομαι από καρδιάς ,μια ευτυχισμένη ζωή!

  5. Μαρακι μου,ξερω πως νιωθεις..Ειμαι 19 και στα 17 εκανα την πρωτη μακροχρονια σχεση,η οποια ηταν ακριβως οπως η δικη σου !!!! Με δικαιολογια παντα τους χωρισμενους γονεις & την κακη ζωη στο σπιτι του,μου ελεγε ψεματα,απιστευτοι καυγάδες,με χτυπουσε,φοβομουν,ετρεχα σε ψυχολογους και ολα αυτα ενω επρεπε να διαβαζω για πανελληνιες !!! Ώσπου δεν αντεξα κα χωρισαμε ενα χρονο μετα.Την αμέσως επόμενη ημερα αφ’ότου χωρίσαμε,αρχισε η ζωη μου να ξεκινα κα να περναω ΤΕΛΕΙΑ , με ολη τη σημασια της λεξεως. Μου ετυχαν τοσες ευκαιριες,είχα τις καλυτερες σχέσεις & εμπειρίες με άνρες,περνουσα τελεια πλεον και για πρωτη φορα στη ζωη μου ημουν ενταξει με τον εαυτο μου.Τωρα,8 μηνες μετα δε θα σου κρυψω οτι ο πρωην μου με κυνηγησε αρκετες φορες,με απειλησε,μου ζητησε να τα ξαναβρουμε,ακομη και μεχρι χθες αυτο προσπαθει να κανει,λεγοντας οτι εχει αλλαξει.Εννοειται οτι δεν πιστευω τιποτα απο όσα λεει,το μονο που θελω να ξερω οτι ειναι καλα,τιποτα αλλο!! Λογικο να σκεφτεσαι τον πρωην σου,γιατι δυστυχως οταν κατι τελειωνει μας μενουν μονο τα καλα.Πιστευω πως θα ανακουφιστεις αν απλα του μιλησεις,να μιλησετε,να δεις τι κανει,αλλα μεχρι εκει !!! Και παντα να ξεκαθαριζεις τη θεση σου & το πως νιωθεις!!!

  6. εχω ζησει σε τετοια σχεση για 2 χρονια οχι τοσο μικρη οσο εσυ αλλα μικρη παλι.βγηκα πιο δυνατη απο αυτη την σχεση και αυτο που εχω να σε συμβουλευσω ειναι να μην θυματοποιεις τον εαυτο σου.τι εννοω.
    για ολα αυτα που ειχα περασει δεν εφταιγε εκεινος αλλα εγω που καθομουν μαζι του ενω επρεπε να φυγω απο την πρωτη στιγμη.η ευθυνη ειναι ολη δικη μου και εφυγα απο αυτη την σχεση και δεν ξαναεκανα το ιδιο λαθος.δεν αφησα κανεναν ανθρωπο να με υποτιμησει ξανα και να με μειωσει.αν το καταφερεις αυτο εχεις νικησει τον κακο εαυτο σου

  7. η Βουλα που σε καταλαβαινει λεει πως οταν τελειωνει η σχεση σου μενουν μονο τα καλα. Ποια καλα μπορει να εχει μια σχεση οταν τρως ξυλο????? Αγαπησε λιγο τον εαυτο σου κοριτσακι μου και καθε φορα που βλεπεις ενα τετοιο υποκειμενο στο δρομο σου να αλλαζεις γωνια αμεσως. Η ζωη σου δοθηκε για την απολαυσεις και οχι να την χαραμισεις στα χερια του καθε κομπλεξικου.

  8. Κάθε άνθρωπος που περνάει από τη ζωή μας αφήνει τα χνάρια του. Από κάθε σχέση που κάνουμε μαθαίνουμε πράγματα και αποκτούμε εμπειρίες. Αυτό που έχεις μάθει εσύ από την προηγούμενη σχέση είναι πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας υποτιμά και να μας προσβάλει κι εμείς δεν πρέπει να το επιτρέπουμε. Κάποιος που δικαιολογεί τον εαυτό του όταν χτυπάει θα βρίσκει πάντα δικαολογίες για την άσχημη συμπεριφορά του. Το θέμα ήταν να είχε εκτιμήσει την αγάπη σου και να σου έδειχνε τη δική του έμπρακτα. Θα υπάρξει μια σχέση στη ζωή σου που θα σε κάνει να παθιαστείς, να γελάσεις, να πετάξεις στα ουράνια κρατώντας από το χέρι τον άλλο και προχωρώντας μαζί. Απλά, θα έρθει……

  9. Η δικιά μου ιστορία είναι πολύ απλή.Τι κάνεις όταν είσαι με τρία παιδιά 3 ,1,5 χρονων και 4 μηνών αντίστοιχα και ο άντρας σου θέλει να δουλέψεις για να πάρει σπίτι γιατί το προσφάτως ανακαινισμένο σπίτι 78 τετραγωνικών δεν του αρέσει.Όπως λέει του χαλάει την αισθητική του.Ναι δουλεύω για να μη του χαλάσω το χατίρι. Πάω και κάνω ενέσεις για 3 ευρώ,γιατί δεν υπάρχει ούτε μπομπονιέρα να φτιάχνεις τώρα μέσα στο σπίτι. Και χθες κουβάλησα τα παιδιά μου το ένα στο μάρσιπο,το άλλο στο καροτσάκι και το άλλο απο το χεράκι ,μες τη βροχή ,να ανέβω τρεις ορόφους χωρίς ανσασέρ γιατί ήταν παλιά η οικοδομη.Ο παπούς που του έκανα την ένεση μου έδωσε μια τσάντα με σοκολάτες για τα παιδιά,ντράπηκα, λέω από μέσα μου το μεγαλείο του Έλληνα.Τα δικά μας τα περιφρονούμε και τα ξένα τα λυπόμαστε.Και γυρνάω σπίτι σαν να μην τρέχει τίποτα και λέω μέσα μου ”όλα καλά” .Γιατί αν καθήσεις και αναλύσεις τις καταστάσεις δεν βγαίνει τίποτα μόνο θυμός και τεράστια γιατί.Και έρχεται σήμερα ο σύζυγοςαπό τη δουλειά μες στα μούτρα και να του λέω εγώ χαμογέλα τουλάχιστον μπροστά στα παιδιά.Καταλαβαίνεται την συνέχεια.Ώσπου του λέω πάνε μια βόλτα τα παιδιά στη μαμά σου.Και νάμαι εγώ εδώ στη μοναδική ελευθερία που έχω να σας στέλνω mail .Ηθικό δίδαγμα :μην μαλώνετε ,τα λόγια φέρνουν λόγια.Κάντε πέτρα τη καρδιά σας και κοιτάξτε λίγο πιο κάτω από τη μύτη σας.ίσως είναι παιδιά,ίσως κάποιος ηλικιωμένος,ίσως και κάποιος γείτονας.Έχεται σκεφτεί όλοι εκεί έξω ότι με το να παραπονιόμαστε στην ουσία καταστρέφουμε το τώρα:Ξέρετε τι πολύτιμο πράγμα είναι το τώρα:Αγαπήστε όλους και όλα με τα ελαττώματα τους.Πάντα υπάρχει τρόπος να φτιάξει μια κατάσταση, μόνο όταν πεθαίνει κάποιος δεν φτιάχνετε τίποτα.Μην ζείτε λοιπόν σαν μισοπεθαμένοι.Δείτε κάτω απο την όμορφη μυτούλα σας.Υπάρχει κάτι ωραίο…

  10. stamata na ton skeftesai gt den se sevastike prwton,k deuteron k epeidh einai xwrismenoi????????/ tha vgalei ta psixologika tou k ta psixika tou traumata se esena???? k tha se kanei k esena na exeis psixologika…to kalutero pou exeis na kaneis einai na ton kseperaseis k na mhn to skeftesai gt den aksizei na einai sthn zwh sou …kati tetoious tupous einai na tous vgazeis mia k kalh apo thn zwh sou …

  11. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ..ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ?ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ..ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ?ΑΝ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΘΟΥΣ…ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ..ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑΣ!!ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΑΥΤΟ!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More