Μαρία: “Μέσα σε μια μέρα όλα διαλύθηκαν. Είμαι σε απόγνωση. Δεν ξέρω τι να κάνω…”

Καλησπέρα!

Διαβάζω συχνά τις ιστορίες σας και ήρθε η ώρα να σας στείλω τη δική μου… Είμαι σε απόγνωση. Δεν ξέρω τι να κάνω, γι’ αυτό και αποφάσισα να γράψω εδώ.

Ονομάζομαι Μαρία, είμαι 26 χρόνων και είχα σχέση εδώ και ένα χρόνο με ένα παιδί συνομήλικό μου. Ζούσα στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αυτός ήταν στην Ελλάδα.

Η απόσταση ποτέ δεν μας χώρισε, αντίθετα έκανε τη σχέση μας πιο δυνατή. Όσο διάστημα ζούσαμε από απόσταση, είχα κι εγώ κι αυτός δύσκολες στιγμές. Πάντα όμως είχαμε ο ένας τον άλλο και ξεπερνούσαμε όλα τα προβλήματά μας. Ήταν όλα τέλεια, μιλούσαμε αρκετές ώρες τη μέρα στο κινητό ή μέσω διαδικτύου.

Τρεις μέρες όμως πριν έρθω μόνιμα Ελλάδα (αφού απέρριψα μια επαγγελματική πρόταση που στις μέρες μας θεωρείται μυθική, για χάρη του) όλα άλλαξαν ξαφνικά. Μέσα σε μια μέρα όλα διαλύθηκαν.

Να τονίσω πως την προηγούμενη μέρα ήταν όλα μια χαρά. Δεν είχε συμβεί τίποτα μεταξύ μας, και έδειχνε ευτυχισμένος που θα ερχόμουν.

Μου είπε απλά: “θέλω να χωρίσουμε, μη με ξαναενοχλήσεις”. Από εκείνη τη μέρα εγώ είμαι χάλια. Έκανα αρκετές προσπάθειες να του μιλήσω, να τον ρωτήσω τι συμβαίνει, αν έκανα κάτι. Αυτός όμως τίποτα, με αγνοεί, σαν να με μισεί. Είναι αρκετά εγωιστής ως άνθρωπος και μπορεί να θυμώσει με πράγματα χαζά, αλλά πάντα όταν τσακωνόμασταν για μικροπράγματα έκανε την πρώτη κίνηση, με προσέγγιζε και μέσα στην ίδια μέρα ήμασταν και πάλι καλά!

Είναι άνθρωπος ηθικός και σωστός. Δεν νομίζω να βρήκε κάποια άλλη… Βέβαια ποτέ δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για κανένα… Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι άλλο να κάνω…

Πόσες φορές να ρίξω τον εγωισμό μου και αυτός να με αγνοεί; Δεν ήταν μια σχέση της πλάκας, για αυτό έκανα προσπάθειες να του μιλήσω, να τον ρωτήσω.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις δικές σας απόψεις.

Συγγνώμη αν σας κούρασα

Μαρία

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. καλη χρονια !εγω θα ελεγα μαρακι να μην κανεισ καμια κινηση γ καποιο διαστημα.ουτε τηλ ,ουτε μην.ολα ηταν τελεια οσο ησασταν μακρια,οταν εμαθε οτι γυριζεισ μονιμα τον επιασε αγχοσ….υπαρχει κ περιπτωση να επηρεαστηκε απο καπου.η γνωμη μ ειναι να μεινεισ λιγο μακρια , να μην νομιζει οτι καιγεσαι κ θα σαν ηταν ολα αληθινα θασε αναζητησει ….

  2. Μαρια με το δικιο σου να εισαι σε απογνωση γιατι αυτο π εκανε ειναι ανεξηγητο..μηπως ομως οσο ησουν στο εξωτερικο νομιζες οτι εισασταν καλα και οτι δεν υπηρχε κανενα προβλημα?γιατι ειναι πολυ περιεργο να ξυπνησε μια μερα ετσι ξαφνικα και να ειπε χωριζουμε..μηπως απεφευγε να σου μιλησει οσο ησασταν μακρια για να μη τα κανει χειροτερα?καταλαβαινω τη θεση σου και ποσο θα επεσες απο τα συννεφα..η γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις λιγο ακομα να μαθεις την αληθεια και τι πραγματικα αισθανεται..και αν δεν βγει τιποτα,οσο δυσκολο και να ειναι μην ξανασχοληθεις μαζι του..δεν σου αξιζει αυτη η συμπεριφορα,,τουλαχιστον οφειλε να σου δωσει ενα λογο για τον χωρισμο σας(αντρικια).Οσο για το ποσο σωστος ανθρωπος ειναι οπως λες,σκεψου λιγο καλυτερα..αν ηταν σωστος οτι και να γινοταν,δε θα χε αυτη τη συμπεριφορα να φυγει χωρις καμια εξηγηση!κανε υπομονη και ο καταλληλος θα βρεθει..να περνας καλα!!!

  3. Δυστυχώς δεν τα είχε μόνο μαζί σου τόσο καιρό.

  4. Μαλλον εχει καποια αλλη ο φιλος σου! Βρες κατι καλυτερο δεν σου αξιζει!

  5. maria mou ayto pou perigrafeis exei tyxei k se mena me sxesi apo apostasi alla meta apo 4 xronia sxesh. xwris kanena logo etsi xafnika otan tou eipa oti 8elw na paw na meinw stin idia poli me ayton! k egw niw8w oti m exei katastrepsei ti zwi gt an ixera oti de 8a einai mazi mou alles epiloges 8a ekana sta epaggelmatika mou.
    k emena itan poly sovaros, to kalytero paidi!! den xerw ti allaxe sto kefali tou k me ena mnm ta teleiwse ola.
    fili m pisteyw i piesi tis desmeysis toys kanei k antidroun etsi!
    krata apostasi! kane ti zwi sou! an axizei 8a gyrisei!
    o dikos m (3 mines twra) de gyrise! ka8e allo gyrizei apo mpordelo se mpourdelo me kati 20xrona k tin peftei se opoio p….. vrei sto fb. o idios einai 27!
    gia na se prolavw mi nomizeis oti o dikos m einai ataktos! itan to pio isyxo k kalo paidi! k den to elega mono egw ayto!!
    opote ypomoni!! trava to dromo sou!
    vres ton eayto sou!
    zise ti zwi sou!
    pairne tis apofaseis s me gnwmona ESENA k oxi ton ka8e m…. poy 8a vre8ei sto dromo sou k de 8a xerei ti 8elei.
    kalidynami k mi se pairnei apo katw!
    egw exasa tin ygeia m apo ti stenaxwria m gia ton …

    min kaneis to idio la8os k esy!
    filiaaaaaaa

  6. Μαρια μου,θα συμφνωνησω κ εγω με τις 2 προηγουμενες απαντησεις.Παιζει κ αλλη στο προσκηνιο κ οσο ηθικος κ αν θεωρεις πως ειναι,ειπες κ μονη σου πως δεν βαζουμε στην φωτια το χερι μας για κανεναν.Οι αποσταση παντα κουραζει κ προφανως ο πρωην φιλος σου εκανε την αρχη.Και απ την στιγμη που δεν σου εδωσε κ την παραμικρη εξηγηση δεν αξιζει κ να επιμεινεις.Καλη τυχη!

  7. Καλημέρα καλή χρονιά και χρόνια πολλά!!!
    Στα 25-26 είχα μια παρόμοια σχέση,οπότε θα σου μιλήσω εκ πείρας! Πάψε να πιστεύεις και να δικαιολογείς τα περι είναι ηθικός και λοιπά. Απλά πράγματα αν άξιζε θα σου μιλούσε, έκανες ένα τέτοιο βήμα και σε έγραψε? Μαζευτα και σήκω φύγε!! Για να μη σου πω ότι δεν είχες καμία δουλειά να αφήσεις την καλή σου θέση έξω τη ζωή σου για να ρθεις στην καταστροφή! Αν πραγματικά σε νοιαζόταν όχι απλά δε θα σε άφηνε να ρθεις εδω, αλλά θα ερχόταν εκείνος σε σένα! Ούτε τα 26, ούτε το διάστημα είναι και τύπος της σχέσης είναι αρκετά για να καταλάβεις πραγματικά έναν άνθρωπο! ʼλλοι είναι χρόνια παντρεμένοι και ο άλλος κρύβει 2η ζωή!!!! Αυτά με πολύ αγαπη μάζεψε τα κομμάτια σου, τα πράγματα σου και φύγε μακριά!!!

  8. Κορίτσι μου καλό με το ζόρι δε προχωρά τίποτα στη ζωή μας. Τον προσέγγισες μια δυο τρεις και είδες οτι δεν έχει διάθεση να σου πει. Προφανώς λοιπόν δεν ήταν ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που όλες περιμένουμε. Αν δε θέλει μία δε θες δέκα. Στην τελική δε σου αξίζει τέτοια απαξίωση από τη μία στιγμή στην άλλη. Δείξε σεβασμό στον εαυτό σου και μην ξαναπροσπαθήσεις

  9. καλη χρονια με υγεια!!!!μαρια μου θελω να σου ευχηθω καταρχην να εχεις δυναμη,ειναι μια δυσκολη κατασταση αυτη που περνας αλλα οχι και αξεπεραστη,γνωμη μου ειναι να σταματησεις καθε προσπαθεια επικοινωνιας μαζι του,προσπαθησε να βρεις τον εαυτο σου και να συνελθεις,εκανε την επιλογη του κανε και εσυ την δικη σου,προχωρησε και τα καλυτερα θα ερθουν.Πιστευω οτι σημασια εχει το γεγονος οτι εφυγε οχι το γιατι εφυγε,φυγε και εσυ για μια ζωη με καποιον που θα σου αξιζει…

  10. αγαπητή μαρία
    …σχεση εξ αποστάσεως είναι σχεση 4αρων ατόμων….διαμόρφωσε τα όνειρά σου και τους στόχους σου…χωρις να τα στηρίζεις σε ανθρώπους! μαζεψε όσες καλές στιγμές μπορείς για να σε κανουν να χαμογελάς όταν θα είσαι χάλια με σημαντικότερα πράγματα…βρες να ασχοληθείς μεκάποιον που θα σε κάνει χαρούμενη και όχι με αυτούς που σου γεμίζουν αρνητικά συναισθήματα.
    ΥΓ1: το “σωστός” είναι σχετικό για τον καθένα…αυτό που έχεις διαμορφώσει στο μυαλό σου για ένα άτομο δεν ισχύει πάντα…απλά σκέφτεσαι ότι έτσι θα ήθελες να ηταν.
    ΥΓ2: μερικές φορές οι σχέσεις τις πλάκας κάνουν περισσοτερο καλό για την υγεία μας.
    ΥΓ3: τα έχασες όλα…μήπως υπερβάλεις ΄λιγο;;τι ακριβώς έχασες;;; πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε…

  11. Σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας. Τελικά με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι είχε προσωπικό πρόβληματα, ότι δεν έπρεπε να μου φερθεί μ’ αυτό τον τρόπο. Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει άλλη γυναίκα στη ζωή του.. και ήθελε να με δει για να μου εξηγήσει. Του είπα ότι οταν αγαπάς κάποιον δεν του συμπεριφέρεσαι μ’ αυτό τον τρόπο όποια προσωπικά προβλήματα και να έχεις κτλ. Μου λέει ότι και να πεις έχεις δίκιο.
    Δε δέχτηκα όμως να βρεθούμε δεν ένιωθα καλά ψυχολογικά αλλά ούτε και σωματικά (απ’ τη μέρα που χωρίσαμε είχα θέματα με την υγεία μου). Όμως δεν πίστεψα και τις δικαιολογίες μας. Αυτός προσπάθησε να βγει και από πάνω και μου είπε ότι μάλλον βρήκα άλλον και δεν τον θέλω. Μου είπε ότι δε θέλει να με ξαναδεί, δεν αντέχει.. Τελικά μάλλον δεν ήταν και ο πιο σωστός άνθρωπος όπως πίστευα.
    Τώρα θα προσπαθήσω να σταθώ ξανά στα πόδια μου, η ζωή συνεχίζεται και ελπίζω να βρω κάποιον που πραγματικά μου αξίζει.

    Καλή χρονιά!

  12. Φίλη μου οι ιστορίες μας ταυτίζονται κάπως.και εγω ήμουν στο εξωτερικό για δουλειά (για 4 μήνες) θα γυριζα για να μείνω μαζί του οπως πριν άλλωστε ειχα 8 χρόνια σχέσης οποτε ήταν σχέσης ζωης!στους 2 μήνες βρήκε άλλη γιατι ενιωθε μονος!το ανακαλυψα μονη μου κυρίως απο ενστικτο και χωρισαμε συνεχίζει με την άλλη και παραλληλα μου στελνει sms, email, τηλ οτι ειμαι ο ανθρωπος του να τα βρουμε γιατι εχει το θρασος να λεει οτι ειμαστε ο ενας για τον αλλο!Δεν εκλαψα, δεν διαλυθηκα απλα νιωθω ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ!Θα συνεχισω τη ζωή μου απαλλαγμενη απο βαριδια!

  13. Θυμώνει με μικροπράγματα γιατί θέλει να έχει το πάνω χέρι. θέλει να είναι αυτός ο άντρας που εξουσιάζει τη γυναίκα. Θέλει εσύ να τον συγχωρείς και να υπομένεις. Έτσι τονώνεται ο εγωισμός του και ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή του. Όσο εσύ συγχωρείς τόσο θα συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι και θα σου συμπεριφέρεται όλο και χειρότερα. Όσο ήσουνα στο εξωτερικό και φοβόταν μη σε χάσει δεν σε άφηνε μόνη σου για πολλές μέρες. Τώρα που σε έχει δεδομένη γιατί άφησες τη δουλειά σου για χαρη του, τον παίρνει να σε δοκιμάσει πιο έντονα. Αν τον αγνοήσεις και τον περιφρονήσεις,θα πληγωθεί ο εγωισμός του, θα υποφέρει, θα σε παρακαλέσει, θα ζητήσει συγνώμη, θα υποσχεθεί πολλά. Αν ενδώσεις, στο μέλλον θα ξανακάνει τα ‘ίδια για να καλύψει τις ανασφάλειές του. Εσύ αποφασίζεις. Η τον χωρίζεις γιατί δεν σου αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Ή του δίνεις κι άλλη ευκαιρία. Στην δεύτερη περίπτωση για να μην σου ξανακάνει τα ίδια θα πρέπει να του τονώνεις συνεχώς την αυτοπεποίθηση δείχνοντας του ότι τον θαυμάζεις και επιπλέον να μην είσαι ποτέ δεδομένη, να ξέρει ότι σου είναι πολύ εύκολο να γυρίσεις σελίδα και να βρείς άλλον.

  14. Γλίτωσες κορίτσι μου…..τη ζωή πατίνι θα σου έκανε….τον σταυρό σου να κάνεις και μην ξανασχοληθείς με αυτόν. Κοίτα μήπως η θέση που σου πρόσφεραν είναι ακόμα κενή.

  15. Μαρία μπράβο σου! Χαίρομαι που έδρασες έτσι…τώρα πρόσπαθησε να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και να επηρεάζεσαι λιγότερο απο τις σχέσεις….αν κάτι δεν σου αρεσει ή σε στεναχωρεί συχνά χωρίς να το αξίζεις…κάντο πέρα…αλλιως εμφανίζονται μετά ψυχοσωματικά..απο άγχος στεναχώρια κτλ.
    Καλή τύχη λοιπόν!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More