Οι δικές σας ιστορίες: “Άρχισε να μου λέει ότι πιέζεται, ότι δεν είναι και πολύ καλά τον τελευταίο καιρό…”

Καλησπέρα!
Είμαι σε μια σχέση εδώ και ένα χρόνο με κάποιον αρκετά μικρότερό μου. Όλα καλά, όλα ωραία μέχρι στιγμής. Κανένα πρόβλημα.

Τις τελευταίες μέρες όμως ήταν κάπως περίεργος. Λίγο πεσμένος, λίγο εκνευρισμένος. Όταν ρώτησα τι συμβαίνει, άρχισε να μου λέει ότι πιέζεται, ότι δεν είναι και πολύ καλά τον τελευταίο καιρό, ότι δεν φταίω εγώ, ότι είναι δικό του θέμα και θα το λύσει …και κάτι τέτοια.

Δεν έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας. Συναντιόμαστε κανονικά, η συμπεριφορά του είναι η ίδια, αλλά αυτή η κουβέντα εμένα με έχει προβληματίσει αρκετά. Δεν είμαι πιεστική σύντροφος, μου το παραδέχτηκε κι ο ίδιος. Είναι δικό του το θέμα, είπε. Όμως, σαν κάτι να έσπασε μέσα μου.

Δεν ξέρω… Μήπως πρέπει να φύγω; Μήπως τελικά η διαφορά ηλικίας (είναι 7 χρόνια μικρότερός μου) είναι και αυτή που κατά βάθος τον προβηματίζει; Ίσως, το ότι όλοι του οι φίλοι είναι ελεύθεροι και θέλει κι αυτός; Δεν ξέρω. Καταλαβαίνω ότι από τη μία δεν θέλει να χαλάσει αυτή τη σχέση γιατί περνάμε όμορφα, από την άλλη κάτι τον πιέζει.

Τι να κάνω; Δεν θέλω να κάνω κι άλλη κουβέντα. Μήπως πρέπει να φύγω εγώ; Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η φάση με έριξε. Πίστευα ότι είμαστε σε φάση να πάμε παρακάτω και τώρα νιώθω ότι κάνουμε βήματα προς τα πίσω.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Μαρία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Πόσο καιρό ειστε μαζί; Παρακάτω οταν λες να πάτε πού; Στην εκκλησία;; εχετε συζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο; Δουλειές έχετε; Μη πιάνεσαι και εσύ απο μια κουβέντα που σου είπε, χαλάρωσε λιγο.

  2. Μήπως προτρέχεις? μήπως βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα σε ένα απλό πιέζομαι από τον ίδιο? μήπως να τον αφήσεις να αποφασίσει εκείνος για τον εαυτό του και όχι εσύ για εκείνον? εκτός αν ζητούσες αφορμή και εσύ για να φύγεις….? Δώστου χρόνο για να ξεκαθαρίσει τι του συμβαίνει και αντίστοιχα σκέψου κι εσύ για σένα τι θέλεις και όχι πως θα διευκολύνεις τον ίδιο. Μου φαίνεται ότι και οι δυο σας έχετε να σκεφτείται….

  3. Δεν νομίζω να έχει να κάνει με εσάς η συμπεριφορά του. Μπορεί όντως να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σπίτι ή στην οικογένειά του, άσχετο με τη σχέση σας, το οποίο μπορεί να διστάζει να το μοιραστεί επειδή δεν θέλει να σε φορτώνει με τα δικά του, ειδικά μοιραζόμενος μαζί σου μια κατάσταση που μπορεί να μην καταλάβεις. Όσο νά ‘ναι, μπορεί να είσαι με κάποιον και να τον εμπιστεύεσαι, αλλά να σου είναι ακόμα δύσκολο να μοιραστείς μαζί του ένα ενδοοικογενειακό πρόβλημα του στυλ ότι ο θείος σου τρώει το μισθό του στον τζόγο για να ξεχαστεί από άλλα σοβαρά προβλήματα ή ότι ο ξάδερφός σου απέκτησε ψυχολογικά και ξυλοφορτώνει οπαδούς αντίπαλης ποδοσφαιρικής ομάδας (εννοείται ο β’ ενικός υποθετικά, μη με παρεξηγήσεις, σε παρακαλώ). Είναι πράγματα ψυχοφθόρα και πιεστικά για σένα που δυσκολεύεσαι, όμως, να μοιραστείς με κάποιον δίπλα σου που και να σε βοηθήσει δεν μπορεί και δεν θα έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Προσωπικά, βέβαια, είμαι της άποψης ότι το φορτίο είναι ελαφρύτερο αν το σηκώνουν δύο, αλλά δεν μπορείς να το πιέσεις να σου πει αν δεν θελήσει. Δες και από τη γενικότερη συμπεριφορά του προς τα εσένα και προς τους άλλους τι γίνεται, άνοιξε και τη διαίσθησή σου. Εφόσον δεν είσαι πιεστική σύντροφος και περνά μαζί σου υπέροχα, θα ήταν αδικία να σου δείχνει έναν μονίμως πεσμένο και εκνευρισμένο εαυτό. Να κάνει δουλειά με τον εαυτό του αν είναι. Αν ένας άνδρας λέει ότι θα το λύσει ένα θέμα του χωρίς να θέλει κάτι από σένα (παρά μόνο την αγάπη σου), τότε να το λύσει!

  4. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να του μιλήσεις για το πώς νιώθεις απλά για νιώσεις εσύ καλά με το να κρατάς σκέψεις και συναισθήματα μέσα σου χωρίς να τα εκφράζεις στον άνθρωπο σου κανείς κακό στον εαυτό σου γιατί κάποια στιγμή δεν θα μπορέσεις να τα κρατήσεις και θα ξεσπάσεις

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More