Οι δικές σας ιστορίες: “Δεν μπορούσα να τον περιποιούμαι όπως του αξίζει. Π.χ. δεν πετύχαινα το αγαπημένο του φαγητό.”

Γεια σας!
Με λένε Μάρω και είμαι 25 χρονών. Πριν από ένα δίμηνο είχα έναν επίπονο χωρισμό από μια ολιγόμηνη σχέση με έναν 32χρονο και θα ήθελα συμβουλές γιατί πρόσφατα με βρήκε και μου ζήτησε να βρεθούμε.

Ήμασταν μαζί για πάνω από μισό χρόνο, χωρίσαμε μετά από δική του απόφαση όταν μου είπε ότι ερωτεύτηκε άλλη κοπέλα, οπότε πόνεσα πάρα πολύ, αλλά τι άλλο να έκανα, τον άφησα να φύγει. Φυσικά και τον αγάπησα και μου ήταν σημαντικό να ξέρω ότι είναι ευτυχισμένος, αλλά δεν ήθελα να κρατήσω καμία επαφή μαζί του γιατί θα ήταν υποκρισία από μεριάς μου να κάνω τη φίλη – πρώην έχοντας αισθήματα.

Τον διέγραψα κι από το Facebook για να μη μπαίνω στον πειρασμό να τσεκάρω προφίλ και να πληγώνομαι. Νιώθω ότι έφταιγα για το χωρισμό μας για πολλούς λόγους. Καταρχάς, ο Λ. είναι απαιτητικός άντρας, από τον εαυτό του και από τη γυναίκα δίπλα του. Το πρόβλημά μου ήταν ότι συχνά ένιωθα πως δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στο να τον περιποιούμαι όπως του αξίζει. Για παράδειγμα, δεν πετύχαινα εύκολα το αγαπημένο του φαγητό. Ή ας πούμε, επειδή έχω την ατυχία να είμαι φυσική καροτομαλλούσα με ελεεινές “λεοπάρ φακίδες” όπως τις λέω εγώ, κυρίως σε μύτη, ώμους και ντεκολτέ, μου άρεσε να αλλάζω συχνά χρώμα μαλλιών και στυλ μακιγιάζ, να πειραματίζομαι, κάτι που εκείνος εκλάμβανε για εσωτερική αστάθεια. Πήρα μια φορά κάτι ωραία σέξι εσώρουχα αλλά επειδή είμαι και… φυσική καχεκτικούλα, πάνω μου δεν έδειχναν όπως στα μοντέλα εσωρούχων. Γενικά, ήταν λες και οτιδήποτε έπιανα στα χέρια μου και ήθελα να φτιάξω κάτι καλό από αυτό, γκρεμιζόταν μπροστά του και απογοήτευε τις προσωπικές υψηλές μου απαιτήσεις από τον εαυτό μου.

Έτσι κι εγώ κατέληξα να πιέζω τον εαυτό μου πιο πολύ για να είμαι η καλύτερη και για μένα και για τον Λ., μα αποδείχτηκε ανεπαρκές. Όμως εκείνος μου φερόταν πάντα πολύ όμορφα και με αντιμετώπιζε σαν γυναίκα, όχι σαν κανένα καημένο κοριτσάκι, παρά τα πολλά μου ελαττώματα. Κι ίσως για αυτόν το λόγο γινόμουν κυκλοθυμική ώρες ώρες χωρίς να μπορώ να καταλάβω αμέσως τι μου έφταιγε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου φάνηκε παράξενο που ερωτεύτηκε άλλη.

Πριν από κανένα μήνα τον πέτυχα τυχαία σε καφετέρια με τη νυν του, μία δίμετρη μελαχροινή καλλονή που έμαθα ότι δουλεύει αεροσυνοδός. Έχει όλα όσα θα ήθελα να έχω εγώ: σώμα μοντέλου, σταρένιο δέρμα, γενικά πολλή θηλυκότητα (εγώ συχνά παιδιάριζα), και αυτός την έχει βασίλισσα. Η ψυχολογία μου έγινε πάλι χάλια… αλλά το περίμενα, παίρνει καιρό να ξεπεραστεί ένας χωρισμός.

Πριν από δυο βδομάδες, λοιπόν, έτυχε να μου μιλήσει σε chat ένας φίλος του τον οποίον ξέρω. Δεν μου είχε ξαναπιάσει ποτέ κουβέντα online μετά το χωρισμό μου με τον Λ., οπότε ήταν λίγο παράξενο για μένα. Με ρώτησε μόνο αν είμαι καλά, είπαμε κάτι άσχετα, και μου είπε σε στυλ και καλά “by the way” ότι ο Λ. δεν καλοπερνάει στη νυν του σχέση επειδή “η άλλη είναι πολύ απαιτητική και τοξική ενώ αυτός πολύ ερωτευμένος για να το δει”. Απάντησα ουδέτερα, ότι αυτή είναι δικιά του προσωπική γνώμη και ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, αφού ήταν η επιλογή του Λ. στην προσωπική του ζωή και τη σέβομαι.

Μεταξύ μας τώρα, δύο απαιτητικοί άνθρωποι δύσκολα τα βρίσκουν, πάντα πρέπει κάποιος να κάνει υποχωρήσεις, αλλιώς καταλήγει σε συγκούσεις. Εγώ στη σχέση μου ήμουν στο άλλο άκρο, το είχα παρακάνει με τις υποχωρήσεις, ούτε αυτό ήταν σωστό. Και από την άλλη, με προβλημάτισε αυτή η πληροφορία γιατί παραδέχομαι ότι ακόμα νοιάζομαι τον Λ. και θα ήθελα να είναι ευτυχισμένος κι ας μην είναι μαζί μου, όχι να πέσει με τα μούτρα σε μια σχέση που θα του κάτσει τοξική. Δεν είπα τίποτα στο φίλο του από όλα αυτά κι εκείνος σταμάτησε την κουβέντα γιατί μάλλον κατάλαβε ότι δεν θα πιάσει καλή ψαριά.

Δεν έκανα κάποια κίνηση από μεριάς μου και άλλωστε δεν έχω πια τόσο χρόνο και νεύρο να ασχολούμαι. Άνοιξε ο καιρός και πηγαίνω εκδρομές στα ρεπό μου, μόνη ή με παρέα, ξανάπιασα και λάτιν χορούς σα χόμπι να ξεχνιέμαι (χόμπι που ο Λ. δεν πολυενέκρινε όσο ήμασταν μαζί γιατί πίστευε ότι είναι μόνο για γυναίκες που “ψάχνονται”).

Μόλις κατάφερα λίγο να ορθοποδήσω και να ξαναβρώ τη χαρά μου, έσκασε ένα μήνυμα πριν λίγες μέρες από τον Λ.! Μου έγραψε ότι έχουμε καιρό να τα πούμε και ζήτησε να βρεθούμε όσο συντομότερα μπορώ για έναν καφέ και να πούμε τα νέα μας μιας και, όπως λέει, “πάει αρκετός καιρός και θέλω να σε δω”. Δεν ξέρω τι να υποθέσω και δεν ξέρω και τι να του πω. Προσωπικά δεν θέλω να βγω για καφέ με έναν πρώην, ειδικά όταν ακόμα τα αισθήματα δεν μου έχουν φύγει εντελώς. Αποκλείεται να θέλει επανασύνδεση, έχει την καλύτερη δίπλα του.

Δεν του έδωσα ακόμα απάντηση, χρησιμοποίησα σαν πρόφαση τη δουλειά και ότι δεν ξέρω το πρόγραμμά μου για την ερχόμενη βδομάδα. Πώς να το χειριστώ αυτό; Τον αγαπώ πολύ και θα ήθελα να ξέρω πως είναι καλά, μα από την άλλη δεν θέλω να γίνω η λεγόμενη “πρώην για όλες τις δουλειές” και να με βρίσκει μόνο όταν χρειάζεται κάτι.

Δεν ξέρω πώς να προστατέψω τον εαυτό μου, ειδικά σε μια φάση που θέλω να τον ξεπεράσω. Τι μπορώ να κάνω;

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μάρω

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ρε κοπελια, μπερδευτηκα πολυ. εσυ ησουν τοσο ανασφαλης και ενιωθες λιγη και γκρινιαζες για τον εαυτο σου η εκεινος πχ σου ελεγε πως τα εσωρουχα πανω σου δεν δειχνουν οπως στημ Ανδριαννα Λιμα? εσυ του ελεγες πως δεν πετυχαινεις τον μουσακα η εκεινος στο σχολιαζε αυτο? Γιατι μπερδευτηκα και θελω να καταλαβω αν εκεινος ηταν ανωριμος με πολλα κομπλεξ και τιποτα δεν τον ικανοποιουσε η αν εσυ εισαι μεσα στην ανασφαλεια και με την γκρινια σου τον επρηξες τον ανθρωπο και τον εκανες να καταλαβει πως οκ, αφου εσυ δεν αγαπας τον εαυτο σου και θεωρεις πως δεν σου αξιζει, τοτς γιατι να σε αγαπα εκεινος και να μην βρει μια καλυτερη. Για καφε θα ελεγα να μην πας. Οχι γιατι εχεις διπλα του μια “θεα” οπως λες, αλλα γιατι δεν πιστευω πως θα σου προσφερει κατι αυτος ο καφες περα απο στεναχωρια. Αν τον ειχες ξεπερασει, θα ελεγα οκ. αλλα τωρα γιατι να βαλεις τον εαυτο σου σε τετοια διαδικασια? Ακομα κι αν δεν τον αγαπας τον εαυτο σου, κριμα ειναι!

  2. Αγαπητή Μάρω. Απο το γράμμα σου σχημάτισα την εντύπωση οτι είσαι αρκετά ώριμη. Το ότι νιώθεις ανασφαλής είναι μάλλον δείγμα ωριμότητας γιατί η ζωή έτσι κι αλλιώς δεν είναι απλή και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είμαι σίγουρη οτι τελικά θα κάνεις τη σωστή επιλογή.
    Προσωπικά πιστεύω οτι αφού έχεις ακόμα αισθήματα για κείνον είναι καλύτερα να μην τον αποφεύγεις αλλά να τον συναντήσεις και να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση.

  3. Να τον αγνοήσεις και να πάς παρακάτω. Απο τον τρόπο που γράφεις μου φαίνεσαι εύστροφη και ώριμη. Αυτό που χρειάζεσαι ειναι να συνεχίσεις τη ζωή σου οπως ακριβώς κάνεις και να ανεβάσεις την αυτοεκτίμησή σου. Ασε τον Λ. Ας πρόσεχε…

  4. Ξεκάθαρα αυτή η σχέση ήταν τοξική. Δεν έφταιγε το μαλλί σου ούτε οι ικανότητες σου στην μαγειρική. Ότι και να έκανες θα ήταν δυσαρεστημένος γιατί η συμπεριφορά αυτή που είχε είναι η κλασική συμπεριφορά ατόμων που ασκούν λεκτική βία . Ψάξτο και θα δεις πόσο θα σου θυμίσει τον πρώην αγαπημένο σου . Ευτυχώς που τελείωσε αυτή η σχέση γιατι θα σου καταρρακωνε την ψυχολογια ,θα συνέχιζε να σου κόβει πράγματα που δεν του αρέσουν κι εσύ θα κατέληγες να γίνεις αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του ως ιδανική γυναίκα.εσυ θα ήσουν κάποια άλλη. Ενώ ο στόχος είναι να είσαι ο εαυτός σου και οι άλλοι να σε αποδέχονται και να σε αγαπούν όπως είσαι. Βάλε ορια και μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε χρησιμοποιεί.

  5. Κοίτα, μόνο εσύ ξέρεις τον εαυτό σου και τι είναι καλύτερο για εσένα. Εγώ επειδή είμαι και εγωίστρια για παράδειγμα, στη θέση σου δεν θα υπήρχε περίπτωση να ανταποκριθώ στο μήνυμα. Έτσι όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. Δεν φτάνει που έκανες τόσες υποχωρήσεις που προσπαθούσες τόσο πολύ, βρήκε άλλη και δεν περνάει καλά και τώρα ξαφνικά σε θυμήθηκε? Αν πραγματικά νοιαζόταν, δεν θα σε άφηνε εξ αρχής! Τώρα αν θέλει να μείνετε φίλοι, αν έχεις αισθήματα δεν θα σου είναι εύκολα να τα παραγκωνίσεις. Και αν θέλει να τα ξαναβρείτε, ποτέ δεν ξέρεις αν θα έχει ξανά την ίδια αναλαμπή για αλλαγές μελλοντικά και επίσης εσύ θα είσαι μέσα στην ανασφάλεια ότι θα ξανα επαναληφθεί το συμβάν. Αυτό που πιστεύω ότι σου λείπει, είναι η αυτοπεποίθηση. Προσπάθησε να ξεχαστείς με πράγματα που σου αρέσουν όπως το λάτιν που κάνεις και αγάπησε τον εαυτό σου… Μην ξανα αλλάξεις για κανέναν..ο άνθρωπος που μας αγαπάει μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα και πιο όμορφα και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση..δεν κάθεται να μειώνει και να παραπονιέται. Άκου εκεί να αφήσεις το λάτιν που σου αρέσει επειδή εκείνος δεν το εγκρίνει… Προφανώς εκείνος έχει το πρόβλημα όχι εσύ. Εσύ βασικά το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις την αυτοπεποίθηση σου και τον δυναμισμό σου.

  6. Έχεις δίκιο που δεν θες να τον συναντήσεις. Θεωρώ ότι σου δημιουργεί ανασφάλεια (”δεν είμαι αρκετά θηλυκή, δεν πέτυχα το φαγητό, η νυν είναι αεροσυνοδός και όμορφη”κλπ). Δεν χρειάζεται να συγκρίνεσαι και να υποτιμάς τον εαυτό σου. Έκανε την επιλογή του και πιστεύω και εσένα σε καλό θα σου βγει. Ο φίλος που έστειλε σχόλια για τη νυν σχέση ή κάνει κουτσομπολιό (για τους δικούς του λόγους ή συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση του πρώην). Όπως και να έχει μη μπαίνεις στην διαδικασία. Δικό του θέμα ότι και αν συμβαίνει. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Νέα είσαι, πήγαινε βόλτες με τη παρέα σου, κάνε λάτιν (σαχλαμάρα που το σταμάτησες εξαιτίας του) και σύντομα θα γνωρίσεις κάποιον πιο ευχάριστο τύπο. Και δεν θα νιώθεις ανεπαρκής. Πρέπει να νιώθουμε όμορφα και άνετα με τον σύντροφό μας, όλοι έχουμε ψεγάδια και αυτά πρέπει να είναι αποδεκτά από τον άλλο δίπλα μας. Σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί κάπου να προσπαθούμε να γίνουμε άλλοι.

  7. Nα μην βγεις μαζί του ποτέ ξανά (και μόνο που έχει σχέση και σου ζητάει κι εσένα να βγείτε δεν αξίζει) . Να μην κάνεις άλλη σχέση αυτή τη περίοδο. Το πιό πιθανό να πέσεις στα ίδια. Αντίθετα να ασχοληθείς πολύ με τον εαυτό σου και να δουλέψεις με έναν καλό ψυχοθεραπευτή όπωσδήποτε. Μην το αφήσεις. Για να είμαι ειλικρινής δεν άντεξα να διαβάσω ολόκληρη την ιστορία σου γιατί ο τρόπος που απαξιώνεις τον εαυτό σου… δεν ξέρω… δεν το άντεξα. Σίγουρα να βρεις έναν ειδικό, να διαβάσεις βιβλία για την αυτοεκτίμηση και αν μπορείς και σου αρέσει ξεκίνα μαθήματα χορού ή μπαλέτο ή yoga (θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου και το πόσο υπέροχα δουλεύει και να το αγαπήσεις).

  8. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Εσύ με τις φακιδούλες σου και το αδύνατο σώμα, η άλλη κοπέλα με τα πιασίματα και το λείο δέρμα, μια άλλη που έχει λίγα σπυράκια και στραβή μύτη κ.ο.κ.
    Όλες όμως είναι όμορφες. Σημασία έχει πως νιώθουμε κορίτσι μου. Και σίγουρα αν θέλουμε ν αλλάξουμε κάτι να το κάνουμε για τον εαυτό μας γιατί έτσι γουστάρουμε και όχι για να αρέσουμε σε άλλους.
    Η σχέση η δική σας ήταν τοξική. Ένας άνθρωπος θα σε αγαπήσει γι αυτό που είσαι. Για τις φακίδες σου, για το χάλια μαγειρεμένο φαγητό σου για το αδύνατο σώμα σου (από φυσικού αδύνατο εννοώ όχι εξαντλητικές δίαιτες…εκεί ήμαστε κατά).
    Είχες μια σχέση και όλη την ώρα προσπαθούσες να αλλάξεις αυτό που είσαι.
    Σε μια σχέση το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός. Και να δέχεσαι τον σύντροφο σου έτσι όπως είναι. Είσαι μικρούλα ακόμα αλλά ευελπιστώ να μην αργήσεις να το καταλάβεις γιατί έτσι θα περάσεις πιο όμορφα στην επόμενη σχέση σου αλλά θα δεις και την ζωή διαφορετικά.
    Σχετικά με την έξοδο που σου πρότεινε είναι δική σου απόφαση το τι θα κάνεις αλλά και πως θα χειριστείς την ζωή σου και ΜΟΝΟ.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More