Οι δικές σας ιστορίες: “Δεν συνηθίζω να μπερδεύω τα προσωπικά μου με τα επαγγελματικά μου και είναι κάτι που με αγχώνει”

Καλησπέρα!
Είμαι η Γιώτα, είμαι 27 χρόνων και χρειάζομαι τη γνώμη σας…

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησα καινούρια δουλειά. Ήμουν αρκετό καιρό άνεργη και αυτή η ευκαιρία ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Στο χώρο που εργάζομαι όμως, υπάρχει ένας άντρας που μου άρεσε πολύ από την πρώτη στιγμή, με τον οποίο έχουμε έρθει αρκετά κοντά ήδη. Από ότι έχω καταλάβει αρέσω και σε εκείνον.

Για την ώρα, το έχουμε κρατήσει σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν έχουμε πει κάτι για συνάντηση εκτός δουλειάς. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και τι θα πω, αν προκύψει τέτοια πρόταση. Δεν συνηθίζω να μπερδεύω τα προσωπικά μου με τα επαγγελματικά μου και είναι κάτι που με αγχώνει πολύ.

Φοβάμαι τα σχόλια των συναδέλφων, τι θα γίνει σε περίπτωση που αυτή η ιστορία δεν τσουλήσει, τι θα γίνει αν εκείνος με αφήσει κι εγώ συνεχίσω να τον θέλω και πόσο δύσκολο θα είναι να το ξεπεράσω αν τον βλέπω καθημερινά. Δεν ξέρω τι να κάνω, πραγματικά. Μου αρέσει πολύ, αλλά έχω και πολύ ανάγκη αυτή τη δουλειά.

Για την ώρα, το κρατάω σε ένα φιλικό επίπεδο, με λίγο φλερτ και αρκετό χιούμορ, αλλά όπως το βλέπω το πράγμα σύντομα θα έρθει και η πρόταση για έξοδο εκτός δουλειάς και δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να αρνηθώ.

Θα ήθελα τις γνώμες σας, μήπως και καταφέρω να τον βγάλω από το μυαλό μου, γιατί να σας πω τη αλήθεια, θεωρώ αρκετά μεγάλο ρίσκο τις σχέσεις με συνάδελφο.

Ευχαριστώ πολύ,
Γιώτα

 

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ρώτα εμένα, που μέχρι τώρα μόνο με συναδέλφους τα έφτιαχνα, χαχαχα! Από την εμπειρία μου έχω καταλάβει ότι όταν δύο ενήλικες σε κοινό χώρο εργασίας έχουν αποφασίσει να αναπτύξουν μεταξύ τους ερωτική σχέση, τα πάντα θα λειτουργήσουν. Ειδικά εφόσον δεν δίνετε δικαιώματα στους συναδέλφους σας να σας σχολιάζουν. Ακόμα και να βγείτε ραντεβού και αργότερα να τύχει να ξυπνήσεις σπίτι του και μετά να πάτε για δουλειά, στους άλλους τι λόγος πέφτει, εφόσον στο χώρο της δουλειάς θα διατηρείτε τυπικές σχέσεις και άψογη συνεργασία και συμπεριφορά; Από εκεί φαίνονται οι επαγγελματίες ενήλικες και τα ανώριμα “σχολιαρόπαιδα” που κουβαλούν τα προσωπικά τους και στη δουλειά. Όσο για το σενάριο του χωρισμού… Έχω βρεθεί στη θέση του να χωρίσω με κάποιον συνάδελφο χωρίς δικιά μου πρωτοβουλία και φυσικά ήταν αμήχανα στην αρχή, αλλά το διαχειρίστηκα όπως μπορούσα, κράτησα την πικρία μου εκτός δουλειάς και με τον καιρό ο πόνος πέρασε. Το άσχημο είναι αν αποφασίσεις να χωρίσεις εσύ και ο άλλος θα σε ξεκατινιάζει σε τρίτους στη δουλειά ή θα προσπαθήσει να σου κάνει την καθημερινότητα μαρτύριο (ειδικά αν είναι ιεραρχικά ανώτερός σου), αλλά τότε αυτός θα είναι ο γελοίος, όχι εσύ, και οι ποιοτικοί άνθρωποι θα το καταλάβουν. Οπότε, λοιπόν, θα σου έλεγα να δεχτείς την πρότασή του για έξοδο που μάλλον δεν θ’ αργήσει να έρθει, και θα καταλάβεις και το ποιόν του απ’ το ραντεβού σας. Αν, ας πούμε, αρχίσει να σου θάβει την πρώην του, τότε άσ’ το γιατί μπορεί να κάνει το ίδιο για σένα σε γνωστούς και αγνώστους (συμπεριλαμβάνονται και οι συνάδελφοι) αν στο μέλλον δεν τα βρείτε. Αν, όμως, όλα είναι καλά και έχετε χημεία μεταξύ σας, αφήστε τέτοια κολλήματα και κάντε ό,τι σας αρέσει. Μία είναι η ζωή. Α, και δεν “μπερδεύεις” τα επαγγελματικά με τα προσωπικά. Προτιμώ το ρήμα “συνδυάζεις.” 🙂

  2. Καθόλου ρισκο μη το θεωρείς τα πράγματα δεν ειναι όπως παλιά πλέον. Ειναι πολύ καλό που βρήκες καποιον απο τη δουλειά και όχι σε μπάρ/παρέα ή social media. Να βγείς μαζί του αν σου προτείνει γιατι ήδη θες να το κάνεις και αν δεν το κάνεις θα το μετανιώσεις αργότερα.

  3. Μην προεξοφλείς τα πράγματα! Εφόσον κάνει κινήσεις κι αυτός, πάει να πει ότι ενδιαφέρεται και έχει σκεφτεί πώς να διαχειριστεί τα προσωπικά σας στη δουλειά. Έτσι είναι οι σχέσεις και οι γνωριμίες ενηλίκων. Όπως είπε και η “Δ” έχεις πιθανότητες να γνωρίσεις κάποιον είτε μέσω της δουλειάς είτε μέσω κύκλων κοινών γνωστών, παρά σε Facebook, Tinder και τα συναφή. Οπότε μην αγχώνεσαι και μην το σκέφτεσαι, βγείτε, γνωριστείτε κι αν δεν κάτσει, σιγά, παραμένετε καλοί συνάδελφοι. Άσε που αν δεν κάτσει μεταξύ σας, τουλάχιστον διευρύνετε την παρέα και ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε γνωρίσει αργότερα. 😉

  4. Την απόφαση να βγεις μαζί του αν σου ζητήσει την έχεις πάρει ήδη από ότι καταλαβαίνω. Οπότε δεν ξέρω γιατί χρειάζεσαι την έγκριση από τρίτους. Εγώ παντρεύτηκα συνάδελφο από τη δουλειά , 11 χρόνια μετά ακόμη είμαστε παντρεμένοι έχουν συνάδελφοι και όλα καλά!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More