Οι δικές σας ιστορίες: “Είναι σα να αμφισβητεί τον έρωτά μου…”

Παιδιά, είμαι 24 χρόνων και στην αρχή μιας σχέσης με έναν άντρα, τον Α., 14 χρόνια μεγαλύτερό μου. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη και ερωτευμένη, σε σημείο που το δείχνω και το λέω ανοιχτά στον άλλον.

Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι η σχέση μου είναι σα να αμφισβητεί τον έρωτά μου. Δεν ξέρω, απλώς τον βλέπω σαν πολύ ωραίο άντρα, ειδικά εφόσον μου φέρεται τόσο καλά, με προσέχει, με σέβεται… Ακούγοντας απόψεις κοντινών μου ανθρώπων (εντάξει, και βλέποντας κάποια πράγματα κι από μόνη μου), τα ελαττώματά του είναι ότι έχει πολύ αδύνατο σκαρί από τη φύση του δηλαδή (κάτι που προσωπικά με φτιάχνει πολύ), και είναι αρκετά αδέξιος κοινωνικά, δηλαδή συνεσταλμένος και όχι για μεγάλες παρέες όπου “αποσυνδέεται” λίγο και φεύγει στον κόσμο του. Ναι, αλλά προσωπικά δεν με χαλούν καθόλου αυτά τα ελαττώματα, μα ίσα-ίσα, πιστεύω ότι μπορώ να είμαι μια χαρά με αυτά και με αυτόν τον άνθρωπο!

Προσωπικά, είμαι το αντίθετο: παρορμητική και εξωστρεφής, για αυτό και το να λειτουργώ καμιά φορά όπως ο Α., με βοηθάει αρκετά. Είμαστε μαζί μόνο 3 μήνες, αλλά δεν ξέρω, μάλλον ο έρωτας έχει βαρέσει κόκκινο, οπότε μου βγαίνει συχνά να του κάνω κοπλιμέντα, να τον φροντίζω, να φτιάχνω καρτούλες με ερωτικές εξομολογήσεις και να έχω πολύ αυξημένη διάθεση μαζί του για… καταλαβαίνετε.

Δεν είναι ότι δεν νιώθω αμοιβαίο ενδιαφέρον, κάθε άλλο. Παρόλο που είμαστε διαφορετικοί, δεν με επικρίνει για το στυλ συμπεριφοράς μου, νιώθω ότι του αρέσω όπως είμαι και οι χειρονομίες του όλες δείχνουν πόσο με νοιάζεται και με θέλει. Απλώς είναι πιο συγκρατημένος από μένα.

Το προβληματάκι είναι ότι σα να έχει καχυποψία απέναντι στον ενθουσιασμό μου και τη συνεχή μου διάθεση να κάνουμε κάτι μαζί. Δεν τον πιέζω να μου μιλήσει για προηγούμενες σχέσεις του, αλλά μια – δυο φορές μού είπε μέσες – άκρες ότι δεν του έχουν ξαναφερθεί έτσι, ούτε τον έχουν “εκθειάσει” ποτέ έτσι (ακριβώς αυτό ήταν το ρήμα), για αυτό και νιώθει κάπως παράξενα όταν εισπράττει τόσο ενθουσιασμό.

Εμένα με προβληματίζει αυτό μερικές φορές, γιατί τότε δεν ξέρω πώς να φερθώ. Είχα κάνει στο παρελθόν σχέσεις, αλλά συνήθως με συνομήλικους και δεν με ενέπνεε κανένα αγόρι να είμαι τόσο ξετρελαμένη έτσι όπως είμαι τώρα. Κι από την άλλη, δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τον Α. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν είχε εισπράξει ποτέ τόσο θαυμασμό από άλλη γυναίκα, τέτοιος άντρας κιόλας! Μου λέει συχνά να προσέχω να μην τον βλέπω τέλειο, γιατί δεν τον ξέρω καλά. Κι όμως, του απαντώ ότι βλέπω τις ατέλειές του και τις βρίσκω κι αυτές μια χαρά τέλειες… Και κάθε φορά ντρέπεται όταν του το λέω.

Είναι πετυχημένος στον επαγγελματικό του τομέα, έχει φίλους και φίλες, οι περισσότεροι κι οι περισσότερες, παντρεμένοι πια με δικά τους παιδιά και έχει πει ότι θα ήθελε κι εκείνος δικιά του οικογένεια, κάτι που θέλω κι εγώ. Φοβάμαι, όμως, μην με αφήσει λόγω δικών του ανασφαλειών, που δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω. Είμαι της άποψης ότι τον έρωτα πρέπει να τον ζούμε όσο μπορούμε. Ας έρθει μετά η αγάπη.

Και σίγουρα έχω και δική μου ζωή, δηλαδή δίνω χώρο στον άνθρωπό μου, δεν είναι το πρόβλημα ότι είμαι φορτική ή τίποτα τέτοιο. Απλώς δεν ξέρω πώς μπορεί να αντιδράσει ένας άντρας που δεν πιστεύει ότι αξίζει τόση καλή μεταχείριση από μια κοπέλα που τον θέλει όπως είναι! Φοβάμαι μη με απατήσει για αυτο-επιβεβαίωση αύριο μεθαύριο…

Όλγα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Όχι μόνο δεν είστε διαφορετικοί χαρακτήρες, μα είστε και σε διαφορετική φάση. Εκείνος μπορεί στο παρελθόν να ήταν διαχυτικός σαν εσένα και να “κάηκε” ή απλώς με τα χρόνια να πήρε το πάνω χέρι η λογική, γι’ αυτό και ενδεχομένως να πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ώσπου να νιώσει κάτι σοβαρό. Επίσης, ίσως περιμένει πρώτα να σε γνωρίσει καλύτερα, ενώ η έντονη σεξουαλική έλξη από τη δική σου μεριά να μην του λέει κάτι. Μερικοί άνθρωποι λειτουργούν έτσι, περιμένουν σε βάθος χρόνου να ανοιχτούν και να δοθούν ολοκληρωτικά. Μην αποκαρδιώνεσαι, και σκέψου σοβαρά αν είσαι έτοιμη να περάσεις τη ζωή σου μαζί σου, γιατί μόλις αρχίσει να νιώθει κάτι για σένα, αυτό θα είναι αληθινό και σοβαρό. Αν σου δώσει την καρδιά του πλέον, να μην την πετάξεις ποτέ.

  2. Είναι ανασφαλής με τον εαυτό του. Το ίδιο έζησα πρόσφατα με κάποιον που ενώ του έδειχνα και του έλεγα ότι μου αρέσει όπως ακριβώς είναι, πάντα μου απαντουσε «σιγά μη μου πεις ότι με θελεις για το κορμι μου» γιατί έχει κοιλιά και κάποια κιλά παραπάνω. Που όπως και εσυ, εμένα μου άρεζε ακόμα και η κοιλιτσα του. Από την άλλη έβρισκε εμένα «γυναικάρα» και ένιωθε πρόσθετο άγχος και πίεση χωρίς λόγο γιατί εγώ ποτέ δεν αποκάλεσα τον εαυτό μου έτσι. Πάντα οι άντρες που μου άρεσαν δεν φημιζόταν για την ομορφιά τους, θαύμαζα τον τρόπο σκέψης τους…. Το αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθεί, ενώ γύρισε και μου είπε ότι προτιμά να μείνουμε φίλοι, γιατί δεν ήθελε να με χάσει και τελείως…. δε μπορείς να κανείς κάτι, αν ο άλλος είναι ανασφαλής, ότι και να του λες ότι και να του δείχνεις, εκείνος έχει θέμα με τον εαυτό του και θα βγαίνει πάντα.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More