Οι δικές σας ιστορίες: “Ενώ ήμουν στις αρχές νέας σχέσης με τον Γιάννη, επικοινώνησε μαζί μου ο Μάκης.”

Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Πριν 3 χρόνια και για σύντομο χρονικό διάστημα έβλεπα τον Μάκη χωρίς δεσμεύσεις. Αφού είχαν περάσει αρκετοί μήνες και ενώ εγώ ήμουν στις αρχές νέας σχέσης με τον Γιάννη, επικοινώνησε μαζί μου ο Μάκης. Μου είπε ότι το πάλευε καιρό μέσα του να μου μιλήσει, πως έριξε τον εγωισμό του να το κάνει επειδή ήμουν από τις κοπέλες που έχουν χαραχθεί μέσα του και ένιωθε πιο άνετα.

Επειδή ήμουν στην αβεβαιότητα της νέας σχέσης, έκατσα και μίλησα μαζί του. Εκτίμησα την ειλικρίνειά του, του εξήγησα ότι είμαι αλλού, είχα μόνα όμορφα πράγματα να θυμάμαι και του είπα ότι μόλις είμαι ελεύθερη ξανά θα είναι ο πρώτος που θα τηλεφωνήσω.

Το δέχτηκε, σεβάστηκε τη σχέση μου και δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα. Από τότε στέλνει μερικές φορές μηνύματα, σε γιορτές και τέτοια, να τσεκάρει πώς είμαι και να μου δείχνει ότι ακόμη με σκέφτεται. Ολο αυτό με κάνει να νιώθω τόσο όμορφα, με κάνει να πετάω στα σύννεφα και να είμαι πιο σίγουρη για τον εαυτό μου από ποτέ!

Όποτε με πιάνει η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν άξιζω σαν γυναίκα θυμάμαι τα λόγια του και γεμίζω αυτοπέθηση. Εν τω μεταξύ η σχέση με τον Γιάννη εξελίχτηκε και σοβάρεψε. Έτσι ήρθε η ώρα να πω στον Μάκη ότι πρέπει να με ξεχάσει και να μην ξαναστείλει.

Από τότε έπαθε εμμονή μαζί μου. Μου στέλνει μηνύματα σχεδόν κάθε μέρα. Άμα του απαντήσω αρχίζει να μου θυμίζει τις στιγμές που περάσαμε μαζί και να με διεκδικεί. Μου λέει ότι δεν μπορεί να με ξεχάσει κι ας πέρασαν χρόνια και προσπαθεί να μου εξηγήσει πόσο επηρεάζεται στην καθημερηνότητά του μόνο που με σκέφτεται. Μου ορκίζεται ότι μόλις δείξω την ελάχιστη αδυναμία θα τρέξει να με βρει για να το εκμεταλευτεί.

Δεν θέλω να χαλάσω τη σχέση μου με τον Γιάννη, οπότε δεν ξέρω πώς να χειριστώ την κατάσταση.

Anny

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. στειλτον απο εκει που ηρθε κοπελα μου και κοψε τα πολλα πολλα με τετοιους ανθρωπους που δεν σεβονται ουτε τον εαυτο τους και φυσικα οπως καταλαβαινεις ουτε και τους αλλους θελοντας να καταστρεψουν μια σχεση.

  2. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και μείνε και μόνη σου αν χρειαστεί ένα διάστημα. Το δίλημμά σου είναι το εξής: με το Μάκη είχατε κάτι ελεύθερο και χωρίς δεσμεύσεις, οπότε δεν δοκιμάστηκε η σχέση σας, ας πούμε, με πιο καθημερινές επαφές και προστριβές. Κι από την άλλη, με τον Γιάννη ακόμα είστε στην αρχή, οπότε είναι πολύ πρόσφατο για να έχετε επενδύσει ο ένας στον άλλον και για να κρίνεις το κατά πόσο θα ήθελες να συνεχίσεις μαζί του (με το κόστος του να μη μάθεις πώς θα ήταν μια πιο σοβαρή σχέση με το Μάκη). Οπότε, και με τον μεν και με τον δε είστε πάνω-κάτω στην ίδια φάση. Εσύ, ωστόσο, από ποιον ελκύεσαι περισσότερο; Αν ο Γιάννης το μόνο που σου παρέχει είναι η σιγουριά μιας σχέσης, αλλά ο Μάκης σε ελκύει ερωτικά (ειδικά εφόσον έχετε δοκιμάσει σεξουαλικά, οπότε θα ξέρεις από συμβατότητα πώς πάτε), θα σου έλεγα καλύτερα να πας σε αυτόν που σε ελκύει ερωτικά. Από αυτά που λες, επίσης, καταλαβαίνω ότι ο Μάκης σου προσφέρει κάτι σημαντικό: ενίσχυση αυτοπεποίθησης. Γιατί σε ανεβάζει αυτός στα σύννεφα και ότι ο νυν σου σύντροφος με τον οποίον, υποτίθεται, προχώρησε και σοβάρεψε η σχέση; Ή μήπως ο Μάκης απλώς αποτελεί για σένα ένα απωθημένο; Θέσε τέτοια ουσιώδη ερωτήματα στον εαυτό σου, συζήτησέ το και με μια καλή σου φίλη αν μπορείς, για να απεμπλακείς από το μπέρδεμα όπου “ναι μεν καλός ο Γιάννης, αλλά ο Μάκης με πάει στα ουράνια.” Θα ήταν αδικία κιόλας προς τη σχέση σου το να συνεχίσεις έτσι. Σκέψου να είχε ο Γιάννης μια προϊστορία με κάποια ελκυστική κοπέλα, η οποία τώρα να τον διεκδικούσε και εκείνος, χωρίς να έχει κλείσει οριστικά διόδους επικοινωνίας μαζί της, να έπαιρνε την αυτοεπιβεβαίωσή του, έστω και μόνο από μηνύματα ή τηλέφωνα. Χάρη σ’ εσένα θα έπρεπε να νιώθει ο πιο ωραίος άντρας στη Γη, όχι χάρη σε κάποια άλλη, και μάλιστα πρώην σεξουαλική παρτενέρ του. Αλλιώς, ας μην είναι μαζί σου κι ας πάει σ’ εκείνη που τον ελκύει και τον εξυψώνει. Θα ήταν άδικο προς εσένα και ίσως να σε πλήγωνε μια τέτοια κατάσταση. Σκέψου τα, λοιπόν, πάρε το χρόνο σου και το χώρο σου και κάνε την καλύτερη επιλογή. Ακόμα κι αν καταλήξεις ν’ αρνηθείς και το Γιάννη και το Μάκη, τουλάχιστον θα έχεις κάνει το σωστό.

  3. Συμφωνώ με Ιχθύες, ίσως να ψάξεις πρώτα εσύ η ίδια τι θέλεις. Στο άρθρο σου δίνεις την εντύπωση ότι κολακεύεσαι και παρασύρεσαι από το ενδιαφέρον του Μάκη. Πιστεύεις, όμως, ότι θα σε γέμιζε ως σύντροφος, αν είχατε κάτι σταθερό? Πρόσεχε, γιατί αυτός που τώρα σου φαίνεται τρελός για σένα και έτοιμος να σε διεκδικήσει, δεν ξέρεις πώς θα φερθεί εντός μιας σχέσης σας. Μπορεί να μιλάει ο εγωισμός του και να σε πολιορκεί, αλλά αν κάνατε σχέση, να σε θεωρούσε γρήγορα δεδομένη. Αν είσαι διατεθειμένη να το ρισκάρεις όπως κι αν έχει, καλώς, μα αν είσαι τόσο καλά με το Γιάννη, αξίζει να χωρίσεις από τη σχέση για να ξεκινήσεις κάτι αβέβαιο? Μπορεί και να μην είσαι έτοιμη για σχέση, οπότε κανένα ρίσκο δεν θα έχεις… Ξεκαθάρισε μέσα σου τι θέλεις στα συναισθηματικά σου πρώτα και μετά δες ποιος από τους δύο έχει τη δυνατότητα να σου το παρέχει. Μπορεί και να μην είναι κανένας, κάτι που δεν θα ήταν κακό επίσης. Διατήρησε όσο μπορείς, όμως, υψηλά στάνταρ, μη συμβιβάζεσαι με κανέναν Μάκη ή Γιάννη αν βλέπεις ότι κανένας τους δεν έχει όσα θέλεις.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More