Οι δικές σας ιστορίες: “Μόλις του έσκασε πρόταση για δουλειά έξω, πετάει στα σκουπίδια τη σχέση μας;”

Καλησπέρα!

Με λένε Μαντώ, είμαι 25 χρόνων και σε σχέση με έναν 28χρονο εδώ και ένα χρόνο. Είμαστε πολύ καλά μαζί αλλά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σχετικά με το μέλλον μας μαζί. Εγώ δουλεύω κομμώτρια και αγαπώ τη δουλειά μου, ενώ εκείνος πρόσφατα τέλειωσε το μεταπτυχιακό του στις Πολιτικές Επιστήμες. Το πρόβλημά μας τώρα είναι ότι εκείνος έχει μια πολύ καλή πρόταση για διδακτορικό και για δουλειά σαν λέκτορας στη Μπρατισλάβα. Για αυτό το σκέφτεται σοβαρά να φύγει. Δυστυχώς δεν βρίσκει δουλειά στο αντικείμενό του εδώ, όσο και να προσπαθεί, για αυτό παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε όπου έβρισκε, μέχρι και στη λάντζα σε ταβέρνες δούλευε βράδια. Κι όμως αποφοίτησε με άριστα και έχει ήδη μια δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό.

Τον θαυμάζω και τον σέβομαι απίστευτα για αυτό, όπως και για το ότι ασχολήθηκε με τα σλοβάκικα 2 βδομάδες μόνος του και ήδη μπορεί να κάνει βασική συνεννόηση με e-mail όταν αλληλογραφεί με το εκεί πανεπιστήμιο! Είναι πανέξυπνος, αλλά και υπέροχος άνθρωπος.

Τώρα δημιουργήθηκε μεγάλο χάσμα μεταξύ μας μετά την πρόταση αυτή για δουλειά γιατί εγώ τον τόπο μου δεν μπορώ να τον αφήσω, ειδικά για τη Σλοβακία! Είχα πάει εκεί πριν από δύο χρόνια και Μάιο μήνα δυο μέρες είχε συννεφιά και ψιλόβροχο, τα φαγητά καμία σχέση με τις ελληνικές γεύσεις, οι άνθρωποι μου φάνηκαν κρύοι και η γλώσσα ανέραστη και δύσκολη. Δεν με τραβάει καθόλου. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, κι ας έχω τις δυσκολίες μου κι ας μη βγάζω τα σούπερ λεφτά, αλλά τουλάχιστον εδώ έχω τους ανθρώπους μου να συνεννοηθώ, ένα σπίτι να μένω χωρίς να σκέφτομαι το νοίκι (ναι, μένω με τους γονείς μου ακόμα), και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα φτιάξει κάποια μέρα, πού θα πάει…

Δεν ξέρω γιατί εκείνος δεν το βλέπει έτσι και είναι κρίμα. Εγώ πιστεύω ότι στη φτώχεια που ο άλλος δεν έχει να αγοράσει πολυτέλειες, ε κάποια στιγμή θα σκεφτεί το συνάνθρωπό του, θα ξυπνήσει η κοινωνία! Όταν τίποτα δεν μπορεί να πάει χειρότερα, πιστεύω ότι μόνο καλύτερα μπορεί να πάει κι εγώ δεν μπορώ να επενδύσω τώρα να ξεκινήσω μια ζωή σε έναν τόπο που δεν μου άρεσε καθόλου. Εκείνος όμως, θέλει οπωσδήποτε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον ακαδημαϊκό χώρο και μου είπε ότι βλέπει πολύ καλύτερο μέλλον εκεί και πρότεινε ότι αν τον ακολουθήσω θα μπορέσει να με στηρίξει. Μου έκανε και γραπτή λίστα για το πώς θα ξεκινήσει να μένει εκεί, πόσα θα βγάζει και πώς θα μπορέσει να πάρει και υποθήκη μετά… Όμως εγώ δεν θα ήθελα να στηρίζομαι αποκλειστικά σε έναν άντρα σε τόπο που δεν με γεμίζει και θα μου λείπει η Ελλάδα απίστευτα. Και να μπλέξουμε και με τράπεζες στο εξωτερικό τώρα απαπα.

Και τώρα αλήθεια δεν ξέρω τι να κάνω. Τον αγαπώ πάρα πολύ, είναι η καλύτερη σχέση που είχα ως τώρα, είναι πολύ ευφυής, με προσέχει και κάνει πολλά για μένα. Μόνο σε αυτό είναι κάθετος, στο ότι δεν μπορεί να μείνει άλλο Ελλάδα, ότι δεν βλέπει αυτοπραγμάτωση εδώ. Εγώ έχω μόνο να του προτείνω μια απλή ζωή εδώ στην Ελλάδα, να δουλέψει όπου μπορέσει, έστω σε μια εταιρεία, κάτι, αλλά θα είναι δικός του ο τόπος και θα μπορέσουμε να μείνουμε μαζί, να κάνουμε παιδιά που θα ευχαριστιούνται κολύμπι και τις ομορφιές της ελληνικής φύσης. Δεν συμφωνεί καθόλου, λέει ότι προτιμά τα παιδιά του να έχουν τα πάντα σε έναν τόπο που τους παρέχει υποδομές και να τα πηγαίνει διακοπές στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Και λέει ότι δεν επένδυσε τόσα χρόνια σπουδών και ξενυχτιών στο διάβασμα για να δουλέψει πάλι όπου νά ‘ναι.

Δεν θέλω να τον αφήσω με τίποτα και ξέρω ότι και εκείνος στεναχωριέται αν κοστίσει τη σχέση μας η φυγή του. Τι άλλο να κάνω; Επίσης, πριν την πρόταση για δουλειά, μου είπε ότι θα ήθελε πολύ να μείνει μαζί μου και να κάνει οικογένεια. Καλά όλα αυτά αλλά πώς να το κάνουμε πραγματικότητα τώρα; Τι μπορώ να κάνω για να του δώσω κίνητρο να μείνει; Νόμιζα ότι τις σπουδές τις έκανε για τον εαυτό του κι όχι για καμιά καριέρα, και κάποτε μου είπε ότι βάζει στόχο να κάνει οικογένεια σύντομα τώρα που έχει ενέργεια και δυνάμεις. Ναι αλλά μόλις του έσκασε πρόταση για δουλειά έξω, τι απέγιναν όλα αυτά και πετάει στα σκουπίδια τη σχέση μας;

Με στεναχωρεί πολύ που δεν μπορεί να με καταλάβει και από την άλλη ξέρω πως σαν εκείνον δεν θα βρω ξανά, έχω δεθεί και είμαι πολύ ερωτευμένη. Κι αυτός μου μιλά για αυτοπραγμάτωση και προοπτικές σε κρύους τόπους, να συνεχίσει σπουδές και να διδάξει σε αντικείμενο που μιλάει για φαγωμάρα μεταξύ κρατών, για πολέμους, για διαφθορά και για βρώμικα συμφέροντα. Το κλίμα μας και η διατροφή μας είναι τα καλύτερα για τον ανθρώπινο οργανισμό και δουλειές χειρωνακτικές υπάρχουν στον τόπο μας ενώ η κοινωνία μας φτιάχνει σιγά-σιγά. Πόσο εύχομαι αυτός να μην προδώσει τη σχέση μας φεύγοντας!! Αν ήμασταν σε αντίθετη θέση και μου ζητούσε αυτός να μείνω, εγώ ροδάκινα θα έμενα να μαζεύω και στη λαϊκή θα στεκόμουνα να πουλάω κι ας είχα και διδακτορικά σε πολεμοχαρείς επιστήμες και ένα σωρό ξένες γλώσσες.

Σέβομαι τα όσα έκανε, δεν λέω, αλλά τώρα που έχει το δίλημμα τι του είναι πιο σημαντικό τελικά; Άμα μείνει πόσα πια πιστεύει ότι θα χάσει; Δεν αξίζω μια μικρή προσωπική θυσία ούτε εγώ ούτε η χώρα μας; Προσπαθώ να τον πείσω ότι θα κερδίσει πολλά πράγματα άμα μείνει. Κι επίσης νόμιζα ότι πανέξυπνοι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν παντού και ειδικά στη μικρή μας Ελλάδα που το έχει ανάγκη!

Μαντώ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αστον να φυγει. Εχει κανει πολυ κοπο για να φτασει εκει που εφτασε μην εισαι εμποδιο. Και οχι.. αν εισαι σπουδαγμενος δεν θες να πουλας ροδακινα στη λαικη μόνο και μονο για ενα ερωτα.

  2. Καλησπερα Μαντω
    Αρχικα, επειδη απο το γραμμα σου δεν καταλαβα. Σου ζητησε ξεκαθαρα να τον ακολουθησεις εκει η εσυ υποθετεις πως θελει να πας και να χτισετε την ζωη σας στο εξωτερικο; Γιατι αν εκεινος σου ζητησε κατι τετοιο, τοτε σημαινει πως οντως βλεπει σοβαρα τη σχεση σας. Τη σχεση εξ αποστασεως την εχεις σκεφτει; Λυπαμαι που στο λεω, αλλα δεν ειναι μικρη θυσια να αφησει την καριερα του για εσενα! Ουτε ειναι μικρη θυσια για εσενα να αφησεις τη χωρα σου, αλλα προσωπικα πιστευω πως ειναι μικροτερη. Εχω σχεση εξ αποστασεως 3 χρονια τωρα, ειμαι βιολογος με μεταπτυχιακο, εχω δουλεια στην Ελλαδα αλλα οταν με το καλο ερθει η ωρα, θα τα αφησω ολα για τον καλο μου. Εκεινος εχει καλυτερη δουλεια και η χωρα που θα παμε καλυτερες προοπτικες. Ηδη προσπαθω να μαθω τα δυσκολα γερμανικα, σιχαινομαι που θα παω εκει, αλλα ο ανθρωπος μου ειναι πανω απο ολα. Και ηταν ξεκαθαρος, οπως υποθετω και ο δικος σου, πως κανει τοσες σπουδες για να ζησει εξωτερικο καποια χρονια. Επεδη λοιπον ειμαι σε παρομοια, ισως και χειροτερη θεση απο εσενα, με πολλες σπουδες κι εγω και δουλεια.. Θα διαλεξεις τι μετραει περισσοτερο για εσενα. Ειναι θυσια, σιγουρα και η ζωη αδικη που μας βαζει τετοια διλημματα. Να εισαι ευτυχης ομως που βρηκες τον ανθρωπο σου. Αν φυσικα σου ζητησε να τον ακολουθησεις και δεν τα υποθετεις ολα αυτα, οπως υπεθετες πως ηθελε να μεινει ελλαδα και απλα σπουδαζε για τον εαυτο του.

  3. Προφανώς είναι θέμα διαφορετικής νοοτροπίας, Μαντώ. Εσύ είσαι της Ελλάδας ενώ εκείνος ή δεν νιώθει τόσο δεμένος με τον τόπο του ή έχει σοβαρό λόγο να μεταναστεύσει. Και πώς να μην έχει, άλλωστε, αν σπούδασε κι επένδυσε τόσο κόπο και χρόνο, αρίστευσε και τώρα θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητές του σε ένα περιβάλλον που μπορεί να τις εξελίξει. Η απλή ζωή που έχεις να του προτείνεις θα τον βόλευε αν ήταν ακόμα φοιτητής ή αν είχε βολευτεί τόσο καλά επαγγελματικά, που ένα διδακτορικό θα το έκανε από χόμπυ. Επίσης, ενώ λες ότι τον σέβεσαι για τα όσα κατάφερε, διακρίνω μια έμμεση και ανενημέρωτη επίθεση στις επιλογές του. Η Πολιτική Επιστήμη δεν ασχολείται απαραίτητα μόνο με τη “βρωμιά” και τα σκάνδαλα. Είναι πολύ ενδιαφέρων κλάδος και μπορεί να προσφέρει πολλά, ασχέτως αν στην Ελλάδα μια δαιμονοποιείται και μια αχρηστεύεται. Πληροφοριακά, όμως, αναφορικά με τις υποδομές για τα παιδιά έχει δίκιο, δυστυχώς. Στο εξωτερικό έχει καλύτερες συνθήκες για να μεγαλώνουν τα παιδιά αναπτύσσοντας πολλαπλές δεξιότητες, ενώ για κολύμπι και φρέσκα φρούτα μπορούν να τους εξασφαλίζουν οι εξίσου εύποροι γονείς στην Ελλάδα διακοπές. Με βαριά καρδιά το καλύτερο είναι να τον αφήσεις να κάνει αυτό που θέλει, και ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να μη βρει τις συνθήκες τόσο καλές και ν’ αποφασίσει να γυρίσει μετά από κάποιο διάστημα ή μπορεί εσύ να θελήσεις να πας εκεί, ειδικά αφού η Σλοβακία έχει ήπιο κλίμα (μην κρίνεις ένα ολόκληρο κλίμα από διήμερο κακοκαιρίας που σου έτυχε). Ακόμα κι αν καταλήξετε να χωρίσετε εντελώς, τουλάχιστον ο καθένας σας θα κάνει αυτό που θέλει, δεν θα νιώθει ούτε ο μεν ούτε ο δε ότι θυσίασε κάτι και ότι ο άλλος “του χρωστάει”.

  4. Θα συμφωνήσω μαζί σου…. υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ σας. Όχι γιατί είσαι κομμώτρια και αυτός μελλοντικός διδάκτωρ, αλλά γιατί είσαι εγωίστρια και απαξιώνεις τα δικά του όνειρα. Καλή μου, δε ξενυχτάς, και δε παίρνεις άριστα πτυχίο απλά για να το κορνιζάρεις στον τοίχο. Είναι άνθρωπος με φιλοδοξίες και μάλλον, από αυτά που λες, με τα προσόντα να τις πραγματοποιήσει. Ναι, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, το brain drain δεν το έχεις ακουστά?!!! Αν τον αγαπάς όπως λες, άφησέ τον να φύγει και να πραγματοποιήσει την ζωή που ονειρεύεται, όπως κι εσύ έχεις πραγματοποιήσει την ζωή που εσύ έχεις ονειρευτεί.

  5. πολυ ρομαντικα τα βλεπεις κ η πραγματικοτητα στις μερες μας δεν εχει καθολου ρομαντισμο! επειδη εσυ δεν εχεις φιλοδοξιες, δε σημαινει οτι κ ο αλλος δε θα πρεπει να εχει! οι ανθρωποι σπουδαζουν οχι μονο για τον εαυτο τους αλλα κ για να ειναι πιο ανταγωνιστικοι στην αγορα εργασιας. πολυ καλα κανει κ κυνηγαει το ονειρο του κ επισης, αφου σου προτεινε να πας μαζι κ εχει ενα πλανο, φαινεται σοβαρος ανθρωπος, η Ελλαδιτσα, τα φαγητα της κτλ δεν ειναι δα κ αναντικαταστατα. αν δε σου προτεινε να πας μαζι τοτε ναι θα πεταγε τη σχεση σας στα σκουπιδια! ο ανθρωπος εχει μια ευκαιρια για ακαδημαικη καριερα, αν δεν μπορεις να τον στηριξεις, μεινε στην Ελλαδα μονη σου.

  6. Εκείνος θέλει την εξέλιξη, εσύ την ασφάλεια. Αυτά δεν πάνε μαζί, δυστυχώς για εσάς.
    Πήγες στη Σλοβακία 2 μέρες και επειδή είχε συννεφιά και δεν έφαγες κάτι καλό δεν σου αρέσει γενικά ; σαν να βιαζεσαι λιγο να βγαλεις συμπερασματα νομιζω. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο το να φύγεις από τη χώρα σου, αλλά στην ανάγκη προσαρμόζεσαι. Μαθαίνεις σιγά σιγά τη γλώσσα, γνωριζεις ανθρώπους, κλπ.
    Και δεν μπορείς να του πεις μείνε εδώ να κάνεις λάντζα όταν θέλει να πάει για διδακτορικό. Θέλει να παλέψει για κάτι καλύτερο, παράλογο δεν το λες. Κι αν δεν το κάνει λόγω πίεσης σου θα στο χτυπάει αργότερα. Οπότε είτε πάτε μαζί, από τη στιγμή που δεν σε κρατά και κάτι ουσιαστικό εδώ, πέρα από τον καλό καιρό, το οικείο περιβάλλον κλπ, είτε πάει μόνος του και βλέπετε πώς πάει από απόσταση.

  7. Μην τον επηρεάζεις άφησε τον να αποφασίσει μόνος του γιατί αργότερα όταν θα τον βλέπεις άνεργο ή να γυρνάει αργά ψοφιος από τη κούραση θα νιώθεις τύψεις που τον κράτησες πίσω σκεπτόμενη τον εαυτό σου,από προσωπική πείρα σου το λέω.Αυτες είναι αποφάσεις ζωής δεν είναι παίξε γέλασε.Μην ανακατεύεται καθόλου εξάλλου είστε πολύ λίγο καιρό μαζί εδώ δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι σου έφαγε τα χρόνια σου.Και το ότι θα φτιάξουν τα πράγματα εδώ είναι μια προσωπική σου αβάσιμη υπόθεση που δεν τεκμηριώνεται από πουθενά.Δεν θέλω να απαξίωση επ ουδενί το επάγγελμα σου αλλά εσύ με το τρόπο σου κρίνεις και απαξιώνεις τις σπουδές και τα όσα επένδυσε στο διάβασμα.

  8. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Εσύ αν ήσουν στην θέση του κλπ κλπ κλπ. Και όμως. Αν είχες σπουδάσει όπως αυτός, αν είχες προσπαθήσει όσο αυτός, αν είχες ξενυχτήσει στο διάβασμα, αν είχες φάει τα καλύτερά σου χρόνια στο διάβασμα, αν είχες επαγγελματικούς στόχους στη ζωή σου, φυσικά και θα έφευγες. Έχεις βολευτεί στην δική σου ζωή κάνοντας την δουλίτσα σου, μια δουλειά η οποία δεν μπορεί να σου προσφέρει και κάτι παραπάνω και έχεις συμβιβαστεί. Άνθρωποι που έχουν σπουδάσει, που έχουν στόχους και όνειρα δεν τα παρατάνε όλα για να πουλάνε ”ροδάκινα” ή να δουλεύουν λάντζα στα μαγαζιά. Γιατί όλο αυτό είναι άδικο. Είναι άδικο το να μην μπορείς να εργαστείς επάνω σε αυτό που αγαπάς και σου αρέσει, είναι άδικο για τα χρόνια που έφαγες στο διάβασμα, την τεράστια προσπάθεια που έκανες για να αποφοιτήσεις με άριστα, τα χρήματα που χαλάσαν οι γονείς σου για τις σπουδές σου για να έχεις εσύ ένα καλύτερο μέλλον κ.α
    Και κανένας δεν σπουδάζει μόνο και μόνο για προσωπικές γνώσεις. Εκτός και αν εργάζεται ήδη κάπου στο δημόσιο. Όλοι θέλουμε κάτι καλύτερο από την ζωή μας γιαυτό και προσπαθούμε. Και σου μιλάω εκ πείρας μιας και είμαι ένας άνθρωπος που σπούδασα παρά τις οικονομικές δυσκολίες που είχανε οι γονείς μου, έκανα μεταπτυχιακό και έχω πάρα πολλά όνειρα στη ζωή μου. Και όμως σε αυτή τη χώρα δυστυχώς είμαι άνεργη. Είμαι 27 χρονών και γυρνάω από δω και από κει για μεροκάματα. Μακάρι να μου δινόταν και εμένα η ευκαιρία να κάνω κάτι τέτοιο στη ζωή μου όπως στο σύντροφο σου και θα είχα φύγει ήδη από εχθές. Μην τα θέλεις όλα δικά σου. Μην καταστρέφεις τη ζωή και τα όνειρα του επειδή εσύ είσαι βολεμένη στην Ελλάδα με 400 ευρώ το μήνα. Δεν σπούδασε το παιδί για να κάνει χειρωνακτικές εργασίες από δω και κει για να κάνεις εσύ οικογένεια και να πηγαίνεις στη θάλασσα. Και όλα τα άλλα για το φαγητό και το κρύο κλίμα εκεί και ότι άλλο ανέφερες, απλά γελοίες δικαιολογίες για να μην φύγεις από το μέρος σου. Αν τον αγαπούσες αληθινά, προκειμένου να τον βλέπεις ευτυχισμένο και χαρούμενο θα τον ακολουθούσες και στην άκρη του κόσμου.
    Να τονίσω βέβαια ότι δεν είναι κακό να ασχολείσαι με χειρωνακτικές εργασίες. Και στην ανάγκη κάνεις τα πάντα. Ωστόσο όταν έχεις πάει σε ένα ”σκατοπανεπιστήμιο” και σου δίνεται μια τέτοια μεγάλη ευκαιρία, δεν το σκέφτεσαι καθόλου. Άσε το παλικάρι να φύγει και μακάρι να πετύχει όλους τους στόχους του. Γιατί όπως τα περιγράφεις προβλέπεται μια σπουδαία καριέρα για αυτόν. Και στην τελική ένας χρόνος σχέσης δεν είναι και κάτι σίγουρο για να το ρισκάρει.

  9. Το ξερεις οτι το να κανει καριερα στο αντικειμενο του εδω ειναι ονειρο απατηλο και το οτι θα φτιαξουν τα πραγματα ειναι μια δικη σου υπεραισιοδοξη υποθεση την οποια δεν τεκμηριωνεις με τρανταχτα επιχειρηματα.Η ζωη ομως δεν φτιαχνεται με επιχειρηματα κ αυτη που καλειται να παρει εκεινος ειναι αποφαση ζωης.Ειστε πολυ λιγο καιρο μαζι αλλοι τους τρωνε 15 χρονια κ μετα τις εγκαταλειπουν.Αυτες τι να πουν?Μην ανακατευεσαι αφησε τον να αποφασισει απερισπαστος θα τον χαντακωσεις κ οταν θα τον βλεπεις ανεργο θα παρακαλαει πορτα πορτα ή στη καλυτερη να γυριζει αργα ψωφιος για ψιχουλα χωρις προοπτικη προαγωγης απλα για ενα μεροκαματο τις πεινας θα νιωθεις τυψεις σου μιλαω απο πειρα κ εγω σταθηκα εμποδιο στα σχεδια του συντροφου μου κ τωρα χτυπαω το κεφαλι μου.Και εγω δεν θα εφευγα ποτε απο την Ελλαδα την υπεαγαπω αλλα το να κριτικαρεις το αντικειμενο σπουδων του δεν ειναι σωστο εισαι αξιεπαινη που εργαζεσαι σε μια δουλεια με τοση ορθοστασια και κουραση αλλα προφανως δεν εχεις κανει ακαδημαικες σπουδες αλλιως θα γνωριζες τι κοπο κ θυσιες απι το προσωπικο χρονο απαιτουν.Ειναι δικαιωμα σου να μη θες να φυγεις αλλα προς Θεου μη περνεις στο λαιμο σου εναν ανθρωπο εκει θα φτασει στο 100% της αξιας του ενω εδω ουτε το 2% και το ξερεις κ οσα λες για καλυτερες μερες που ταχα θα ρθουν ειναι παρηγορια στον αρρωστο κ εντελως αυθαιρετες υποθεσεις ενω εκεινος σου μιλα με συγκεκριμενα πλανα κ γεγονοτα.

  10. Πόσο εγωίστρια είσαι κ πόσο διαφορετικοί άνθρωποι είστε μεταξύ σας!!!!!
    Αντί να χαίρεσαι που ο άνθρωπος σου, μετά από χρόνια σπουδών κ προσπάθειας, βρήκε αυτό που θέλει και του αξίζει να κάνει στη ζωή του και ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ, εσύ του ζητάς να μείνει στην Ελλάδα, να κάνει χειρωνακτικές εργασίες, να ζείτε με τα ψίχουλα που βγάζετε τώρα, να συνεχίζετε να μένετε στους γονείς και πετάς και την μπιχτή σου “ότι πανέξυπνοι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν παντού” !!!!
    Ασε τον άνθρωπο να φύγει, να πραγματοποιήσει τα όνειρα του και να βρει και μια γυναίκα αντάξια του!

  11. Εχει παρα πολυ δίκιο ο άνθρωπος εσυ μαλλον δεν τα σκεφτασε σοβαρά αστον να φυγει να παει καπου που εχει μελλον και για εκείνον και για τα παιδια του αύριο μεθαύριο να βρει πιο λογικη γυναικα δίπλα του εσυ κάτσε στην Ελλάδα σου και φάε οσο θα εχεις τα ωραια φαγητά και κολύμπα στην θάλασσα με τους Πακιστανους γιατι πργαματικα στην Ελλάδα μονο ξένοι εχουνε μείνει οι περισσότεροι Έλληνες εχουνε μεταναστεύσει εχει γεμίσει εδω το Λονδινο που βρεχει ολο το χρόνο μονο Έλληνες οπου και αν πας και σε πληροφορο ουτε καθε καλοκαιρι για μπάνιο δεν έρχονται στην Ελλάδα αλλα καθε 2 χρόνια λενε οτι πανε και παλι περισσότερο απο 10 μερες δεν κάθονται

  12. Βρε μην είσαι χαζή. Πήγαινε μαζί του. Ανθρώπους παντρευόμαστε όχι πόλεις… αν σου είναι τόσο ανυπόφορη η ζωή εκεί γυρνάς! Αλλά κάτι μου λέει οτι θα το φάς το κεφάλι σου αν τον αφήσεις να φύγει…

  13. Γράφεις : ¨Δεν αξίζω μια μικρή προσωπική θυσία ούτε εγώ ούτε η χώρα μας;¨ . Και σε ρωτάω : ¨Δεν αξίζει μια μικρή προσωπική θυσία ούτε εκείνος και ο ΚΟΠΟΣ του (δηλ. μετατυχιακά ξενύχτια κτλ) ούτε η Σλοβακία; ¨ Είναι όμορφη χώρα. Όσο για το φαγητό… πάρε υλικά και μαγείρεψε. Πώς σου ακούγεται;

  14. Νιώθεις υποδεέστερη και κομπλεξικά απέναντί του. Καλύτερα να τον αφήσεις. Δεν ταιριάζετε. Και πολύς σου πέφτει.

  15. γιατί ενας ευφυής, μορφωμένος, φιλόδοξος και έξυπνος άντρας κάνει σχέση με μια κομμώτρια; Μπορεί να απαντήσει κάποιος σε αυτό το μεγάλο ερώτημα;

  16. Λυπαμαι πολυ που στο λεω αλλα ειναι τραγικο αυτο που διαβασα. Ολοι εμεις που σπουδασαμε γνωριζουμε τον κοπο την ταλαιπωρια τα αγχη για μπορεσεις ν τελειωσεις ενα πανεπιστημιο. Ειναι ντροπη εσυ που δεν εχεις κανει τιποτα στη ζωη σου να μιλας τοσο απαξιωτικα για τις σπουδες τα θελω του και την εξελιξη του. Χωρις να σε προσβαλλω εισαι μια απλη κομμωτρια με το μονο σου αγχος να σου βγει η μπουκλα πριν το αλλο ραντεβου, προφανως δεν εχεις καποια μορφωτικη υποδομη για να μιλας ετσι τραγικα κ απαξιωτικα για τον ανθρωπο σου τον οποιο θες να εκμεταλλευεσαι. Και λεω αυτο γιατι ξερω πολλα ατομα που σπουδασαν πανεπιστημια καλες σχολες κ τα παρατησαν για κομμωτικη κ νυχια γιατι αυτο γουσταραν! Ειχαν ψηθει κ παλαιψει γι κατι ομως ηθελαν ν κανουν αυτο που αγαπουν. Εσυ εισαι μια αααλλη περιπτωση βολευτακια θα σε χαρακτηριζα.και καλυτερα να τον αφησεις να φυγει και χωρις δραματα καθως στη πραγματικοτητα δεν αξιζεις καθολου να σαι στη ζωη του.

  17. Διάβασα με προσοχή όλα όσα γράφεις και για να είμαι ειλικρινής μου φάνηκε πως είναι εγωιστική η δική σου στάση, όχι η δική του..Επειδή τελειώνω το μεταπτυχιακό μου έπειτα από πάρα πολύ κόπο, ατελείωτα ξενύχτια και θυσία του ελεύθερου χρόνου μου δύο χρόνια τώρα, μπορώ να καταλάβω αυτά που εκείνος περνάει, αλλά και τα όνειρα που θέτει..Τα όνειρα είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή..Δεν σε αποκλείει από τα όνειρα του όμως, σου πρότεινε να πας μαζί του κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό..Καταλαβαίνω ότι μια τέτοια απόφαση δεν είναι η πλέον εύκολη για εσένα, αλλά αν είσαι πολύ ερωτευμένη και αν τον αγαπάς πολύ, τότε η ζυγαριά θα έγερνε αυτόματα προς το να συνεχίσεις να είσαι μαζί του..Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα..Λες ότι θα προδώσει τη σχέση σας αν φύγει, όμως αν δεν πραγματοποιήσει τα όνειρα του θα προδώσει τον εαυτό του και αυτό θα ήταν πολύ πιο άσχημο. Προσωπικά μία φίλη μου έφυγε για διδακτορικό στη Γαλλία και ο επί σειρά ετών σύντροφος της, την ακολούθησε αφήνοντας την Ελλάδα πίσω του και τους δικούς του ανθρώπους..Και είναι πολύ ευτυχισμένοι..Δεν είσαι υποχρεωμένη να πάρεις αυτή την απόφαση αν δεν το αισθάνεσαι, και κανείς δεν σε κατηγορεί για αυτο..Ο καθένας πάντα αποφασίζει με τα δικά του κριτήρια..Μπορεί πράγματι να μην αντέχεις μακρυά από τη χώρα σου και τους δικούς σου..Αισθάνθηκα όμως Μαντώ μου ότι μέσα από το μνμ σου εμμέσως τον κατηγορείς για προδοσία, κάτι που δεν ισχύει..Τέλος, ανέφερες τη λέξη θυσία..Η θυσία δεν έχει σχέση με την αγάπη..Η αληθινή αγάπη είναι αυτή που παρέχει στον άλλον ελευθερία..Εύχομαι να αποφασίσεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο χωρίς περιττούς εγωισμούς..

  18. Μια μικρη θυσια για εσενα να πεταξε τους κοπου τοσων χρονων και τις προοπτικες του μελλοντος? Ενω είναι μεγαλη θυσια να πας εσυ στη Σλοβακια γιατι δεν εχει ωραιο φαγητο και ψιχαλιζει? Η είσαι εγωκεντρικη ή δεν εχεις ιδεα τι σημαινει στοχοι…η και τα δυο. Παντως νομιζω οτι και να τον ακολουθησεις καποια στιγμη θα χωρισετε. Ειναι μεγαλο το χασμα στις νοοτροπιες σας

  19. Αλλού ντ’αλλου…
    Αντί να χαίρεσαι που θα είσαι με έναν μορφωμένο άνθρωπο, που όπως λες τον θαυμάζεις κιόλας, κάθεσαι και τον κατακρίνεις που επιλέγει να εργαστεί στο αντικείμενο των σπουδών του με αξιοπρεπείς όρους.
    Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το αξιοπρεπές όταν η μόνη εργασιακή επιλογή για τους άνθρωπους που έχουν κάνει μεταπτυχιακά και διδακτορικά και έχουν αφιερώσει κόπο, χρόνο και χρήμα, είναι η λάντζα.
    Ίσως και εσύ αν είχες κοπιάσει τόσο στην ζωή σου να μπορούσες να το καταλάβεις…
    Γι’αυτό τα ζευγάρια καλό είναι να έχουν κάποιες κοινές συνισταμένες στην ζωή τους, ώστε να αποφεύγονται τέτοιες προστριβές.
    Προσωπικά αν ήταν φίλος μου ή αδερφός μου θα έλεγα στο αγόρι σου να φύγει μόνος του καθότι εσένα οι στόχοι σου αρχίζουν και τελειώνουν στο “λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου”.

  20. Γιατί τόση απαξίωση στην κομμώτρια ; Και εκείνη παλεύει στην ζωή της
    καθημερινά όχι μόνο με την μπούκλα που τόσο απαξιωτικά αναφέρεις αλλά
    και με την κάθε κομπλεξική πελάτισσα που την κοιτάει σαν τον πιο άχρηστο
    άνθρωπο στον κόσμο. ‘Αξιος είναι όποιος προσπαθεί στην ζωή του, είτε
    κάνοντας τον κομμωτή είτε διαβάζοντας για το μεταπτυχιακό του. Και στις
    δύο περιπτώσεις όνειρα κάνει κάποιος για την ζωή του. Το ότι αυτοί οι
    δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν γιατί έχουν διαφορετικά ¨θέλω” δεν σημαίνει
    ότι ο ένας με το μεταπτυχιακό είναι καλύτερος ως άνθρωπος από τον άλλον που δουλεύει ως κομμωτής. Και στο τέλος όταν φεύγει κανείς από αυτήν
    την ζωή πάντα λέμε για το πόσο καλός ή πόσο κακός άνθρωπος ήταν και όχι αν είχε προσόντα. Και μην βιαστείς να πεις ότι εγώ δεν έχω μεταπτυχιακό για να τα λέω αυτά. Και μεταπτυχιακό έχω αλλά το πιο σημαντικό έχω κάνει πολλά μεταπτυχιακά στην αρένα της ζωής.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More