Οι δικές σας ιστορίες: “Περιμένω μονίμως κάτι κακό να γίνει…”

Πριν περίπου ένα χρόνο γνώρισα το σύντροφό μου. Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή, αλλά τα πράγματα δεν κύλησαν εύκολα. Αρχίσαμε να βγαίνουμε, να κοιμάται κάποιες φορές σπίτι μου και ξαφνικά μου ζήτησε να χωρίσουμε. Στα καλά καθούμενα. Πόνεσα πολύ, αλλά δεν τα παράτησα. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε και να τον κερδίσω ξανά.

Τελικά, δυο βδομάδες μετά τα ξαναβρήκαμε. Μου είπε ότι πιεζόταν, ότι δεν είναι σε φάση κι άλλα τέτοια. Η σχέση συνεχίστηκε για δυο μήνες ακόμα ομαλά και μετά άρχισε πάλι να “κάνει νερά”. Τον έπιανα να μου λέει ψέματα, δεν ήθελε να βρεθούμε τόσο συχνά, μέχρι που ανακάλυψα ότι υπάρχει και κάποιο άλλο φλερτ. Ξαναχωρίσαμε, αφού τσακωθήκαμε.

Ένα μήνα αργότερα, συναντηθήκαμε τυχαία και είπαμε να βρεθούμε. Τον ήθελα, φυσικά και δεν τον είχα ξεπεράσει, οπότε ξεκίνησε τρίτος γύρος όπου έχω να κάνω με έναν άλλον άνθρωπο. Έχει μεταμορφωθεί εντελώς. Είναι γλυκός, τρυφερός, στοργικός, βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά, μένει σπίτι μου πολύ συχνά, είναι ο τέλειος σύντροφος.

Όταν τον ρωτάω τι έγινε, μου λέει ότι απλά χρειαζόταν το χρόνο του. Όταν γνωριστήκαμε δεν ήταν σε φάση για σχέση, αλλά του έλειψα, συνειδητοποίησε πράγματα και αποφάσισε ότι θέλει να είναι μαζί μου. Είναι πραγματικά άλλος άνθρωπος και περνάμε υπέροχα.

Το πρόβλημά μου είναι ότι με όλα αυτά που προηγήθηκαν ζω με το φόβο. Έχει δημιουργηθεί μέσα μου μια φοβία ότι κάτι θα ξαναγίνει και δεν μπορώ να το απολαύσω. Δεν έχω τέτοια δείγματα, είναι πραγματικά into it, μου φέρεται υπέροχα, νιώθω ότι είναι συνειδητοποιημένα εδώ, δηλώνει στους φίλους του ότι έχει σοβαρή σχέση κι εγώ δεν μπορώ να αφεθώ και να χαλαρώσω. Είμαι μονίμως στην τσίτα ότι κάτι θα γίνει πάλι.

Πείτε μου… τι να κάνω; Πώς να το ξεπεράσω; Δεν του δείχνω κάτι. Όλο αυτό συμβαίνει μέσα μου, αλλά έχω μια μόνιμη αγωνία. Περιμένω μονίμως κάτι κακό να γίνει…

Σοφία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κοριτσι μου ομορφο
    Αρχικα δεν μας λες ποσο χρονων ειστε, κι εσυ κι ο συντροφος σου.. Εγω ειμαι 29 κι ο συντροφος μου 30. Ειμαστε μαζι 3 χρονια. Ειχαμε χωρισει εναν μηνα τον πρωτο χρονο που ημασταν μαζι και μετα απο 2 χρονια παλι ημασταν σε διαλειμμα για 6μηνες. Λεγοντας διαλειμμα εννοω πως δεν μεσολαβησαν αλλοι συντροφοι, ειχαμε επικοινωνια, αλλα δεν βρισκομασταν ερωτικα. Τωρα ειμαστε μαζι και αισιοδοξω πως ξεπερασε το θεμα πιεση και δεσμευση και γαμος και προσπαθω να αισιοδοξω. Στα λεω αυτα για να σου πω πως καταλαβαινω ακριβως ακριβως ακριβως πως νιωθεις. Η μονη συμβουλη που μπορω να σου δωσω, οπως λεω και στον εαυτο μου, ειναι πως δεν μπορεις να κανεις κατι για να κρατησεις εναν ανθρωπο κοντα σου. Αν θελησει να φυγει, θα το κανει παλι. Εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να τον κρατησεις αν εισαι χαλαρη, αν κοιτας τον εαυτο σου, αν τον φροντιζεις και αν εισαι ηρεμη. Αν δεν σε ενδιεφερε, θα σου ελεγα να τον στειλεις. Εφοσον ομως τον αγαπας, οπως κι εγω, απλα ζησε το. Εχεις περισσοτερες πιθανοτητες ετσι να παει καλα.. Τα λεω και ξερω πως ειναι κακη συμβουλη να λες στον αλλον πως ο, τι θελει ο Θεος, ο Βουδας, το καρμα, η μοιρα! αλλα δεν μπορω να σου πω κατι αλλο. Δουλεψε μεσα σου, χαλαρωσε και οποιος δεν αξιζει, στο καλο και στην μανουλιτσα του! Εγω επιασα πατο, δεν μπορω να πεσω παλι τοσο χαμηλα. Στο λεω απο προσωπικη πειρα. Ευχομαι τα καλυτερα!

  2. Κοίταξε κάτι, Σοφία. Τι φοβάσαι, ποιο είναι το χειρότερο σενάριο; Ότι θα σε αφήσει ξανά (είτε για κάποια άλλη είτε επειδή πάλι “δεν θα είναι σε φάση”) και θα μείνεις μόνη; Ε, και; Αν αυτός προδώσει τα συναισθήματά σου και την εμπιστοσύνη σου, αυτός θα είναι ο βλάκας. Και φυσικά, μετά δεν θα του ξαναδώσεις ευκαιρία και καλά θα κάνεις. Ως τώρα, όμως, όλα είναι καλά. Είναι λογικό να νιώθεις ότι περιμένεις τη διάλυση ξανά. Δούλεψέ το μέσα σου και μόνη σου. Φταίει και το γεγονός ότι μετά τους προηγούμενους χωρισμούς σας δεν είχες μείνει μόνη σου αρκετό διάστημα για να διαχειριστείς τα αρνητικά συναισθήματα που είχαν προκληθεί. Αντίθετα, επέστρεψες στον “θύτη”! Ο οποίος έχει πια αλλάξει, και ίσως άλλαξες κι εσύ στα μάτια του, τώρα που κατάλαβε τι είχε χάσει και πόσο πολύ αξίζεις για εκείνον. Και ενώ είμαι πολύ υπέρ της ειλικρινούς επικοινωνίας σε ένα ζευγάρι, στην προκειμένη περίπτωση θα έλεγα το αντίθετο. Μην το συζητάς μαζί του, δεν θα έχει νόημα, ενώ θα του μεταφέρεις μια νευρικότητα. Διαχειρίσου το, δημιουργώντας έναν “χώρο” για τον εαυτό σου και μόνο. Ίσως να γράψεις ένα ημερολόγιο ή ίσως να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα που σε γεμίζει και παράλληλα να σε βοηθά να έρχεσαι σε επαφή με τον συναισθηματικό σου κόσμο. Βρες έναν τρόπο να απομονωθείς για να ανοίξεις το παράθυρο προς τη συναισηματική “κόλαση” που βιώνεις και να καταφέρεις να δεις στο τέλος πως η φωτιά σβήνεται εύκολα και η κόλαση παύει να υπάρχει. Και τέλος, αν τυχόν νιώσεις για βάσιμους λόγους ότι δεν μπορείς με τίποτα να εμπιστευτείς ξανά το σύντροφό σου, τότε μην είσαι μαζί του.

  3. Θα στο ξανακάνει άφησε τον

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More