Οι δικές σας ιστορίες: “Υπάρχει ένα πρόβλημα στο σεξ.”

Καλησπέρα.
Το δικό μου πρόβλημα είναι λίγο περίεργο.

Πρόσφατα ξεκίνησα σχέση με έναν συνομήλικό μου. Είμαστε κοντά στα 30 και οι δυο. Είναι πολύ ωραίο παιδί και μου φέρεται πολύ όμορφα… αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα στο σεξ.

Θα σας φανεί περίεργο το ξέρω, αλλά αργεί πολύ να ολοκληρώσει. Μπορεί να του πάρει πάνω από ώρα. Έτσι, ενώ περνάω όμορφα, αυτό με χαλάει αρκετά. Ειλικρινά δυσκολεύομαι.

Θέλω να το συζητήσω με κάποιον τρόπο αλλά δεν θέλω να τον κάνω να νιώσει άσχημα… Τι πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω;

Κάτια

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κοίτα δε θεωρώ ότι είναι και τόσο πρόβλημα αν σκεφτείς ότι θα μπορούσε να γίνεται το ακριβώς αντίθετο και να μη το απολαμβάνεις καθόλου. Επειδή είναι και πρόσφατη απ’οτι κατάλαβα η σχέση σας καλύτερα να μη βιαστείς να το συζητήσεις. Και σε μένα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο..αν ξέρει κάποιος να το εξηγήσει ας μας πει αλλά γενικά νομίζω ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά και δεν αλλάζει αν είναι έτσι!Σε εμένα τουλάχιστον που έχω σχέση 7 χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα!

  2. Με όλο τον σεβασμό για τα συναισθήματά σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τον παρατήσεις . Ούτε αυτός φταίει αλλά ούτε και εσύ. Απλά δεν ταιριάζετε σεξουαλικά και ούτε και με προσπάθεια θα γίνει τίποτα. ‘Η ταιριάζεις με κάποιον σεξουαλικά ή δεν ταιριάζεις. Τώρα όλα τ΄άλλα είναι για να κάνουμε κουβέντα.

  3. Μην τρελενεσαι. Αν παιρνας ομορφα απλα απολαυσε το. Αν κουραζεσαι μπορεις να του πεις οτι δεν αντεχεις αλλο.
    Οταν ειναι στις αρχες η σχεση οι αντρες προσπαθουν καθε φορα να φτανουν στα ορια τους. Συνηθως μετα απο λιγο καιρο περνανε στους κανονικους ρυθμους τους.
    Να το συζητησεις μαζι του αφου σε προβληματιζει, η επικοινωνια ειναι βασικη σε καθε σχεση. Ομως χωρις να τον κανεις να νιωσει οτι εχει προβλημα

  4. Μερικοί άντρες πιέζονται να καλλιεργήσουν “διάρκεια,” με αποτέλεσμα να το παρακάνουν. Σίγουρα το να διαρκεί κάποιος τόσο πολύ, καταλήγει να είναι κουραστικό και λίγο προσβλητικό για μένα προσωπικά, γιατί νιώθω λες και δεν είναι αρκετά ερεθισμένος για να τελειώσει. Δεν είπαμε να διαρκεί ο άλλος ένα λεπτό, αλλά ούτε και μία ώρα πια… Το είχα κάποτε με έναν-δύο άντρες αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν είχαμε κάτι σοβαρό ώστε να έχω το δίλημμα του αν πρέπει ή όχι να μείνω μαζί τους. Στη μία περίπτωση, μέσα από συζητήσεις σχετικά με το σεξ, κατάλαβα ότι το πρόβλημά του οφείλεται στο ότι το… μόριο δεν ήταν αρκετά “εξασκημένο” στη σεξουαλική επαφή, ειδικά φορώντας προφυλακτικό. Έφταιγε το γεγονός ότι κατέφευγε συχνά στην αυτοϊκανοποίηση, ακόμα και όσο ήταν σε μόνιμη σχέση. Οπότε, κατά κάποιον τρόπο, απευαισθητοποιείται το όργανο σε μια νορμάλ επαφή, γι’ αυτό και είτε έκανε πολλή ώρα να τελειώσει, και πάλι, μόνο αν.. έβαζε το χέρι του. Στη δεύτερη περίπτωση που είχα αυτό το πρόβλημα, ήταν επειδή δεν ταιριάζαμε ανατομικά, οπότε ο άλλος μπορεί να μην ένιωθε πολλά στην τριβή και στο τέλος… χαλάρωναν τα πράγματα, εκτός αν βρίσκαμε άλλους τρόπους να τελειώσει. Θα σου πω, όμως, πως όσο καλά κι αν τα πάτε τώρα, μια τέτοια κατάσταση θα αρχίσει να σε εκνευρίζει αργά ή γρήγορα και πολλές φορές δεν είναι και πρακτικό (καμιά φορά απλώς θέλεις να τελειώσετε και οι δύο γρήγορα και να κοιμηθείτε ή να φύγετε για δουλειά). Μπορείς να κάνεις συζήτηση με το πρόσχημα ότι μήπως δεν τον βολεύουν οι στάσεις ή δεν νιώθει την επαφή με την προφύλαξη που χρησιμοποιεί, αλλά στην τελική μην ελπίζεις να αλλάξει κάτι δραματικά. Μπορεί να μην ταιριάζετε ανατομικά ή απλώς στις σεξουαλικές σας συνήθειες, και δεν είναι κακό να χωρίσετε γι’ αυτό το λόγο. Το σεξ είναι πολύ βασικό σε μία σχέση και δεν είστε και 20 χρόνια μαζί για να πεις ότι μπορείς να συμβιβαστείς με κάποια πράγματα.

  5. Αρχικα απορησα με το “προβλημα” της κοπελας αλλα επαθα σοκ με τις απαντησεις!! Τι λετε βρε παιδια που 1 ωρα ειναι πολυ??? 10 λεπτα απο δω 10 λεπτα απο εκει η ωρα περναει χωρις να το καταλαβεις μεσα στον ενθουσιασμο ειδικα σε καινουρια σχεση.
    Και πες οτι τον χωριζει, στον επομενο τι θα πει? “ο πρωην μου με παιδευε 1 ωρα και ευτυχως βρηκα εσενα που σε 2 λεπτα τελειωνεις ακομη και πανω απο τα ρουχα και δεν χρειαζεται να κουραζομαι” Ελεος

  6. Γεια σου Κάτια. Θα σε συμβούλευα να του δώσεις μία ευκαιρία, εφόσον τα βρίσκετε σε όλα τα υπόλοιπα, και να το συζητήσεις διακριτικά μαζί του, χωρίς να φανεί ότι σαν να μην είσαι ευχαριστημένη ή σαν να έχεις διάθεση να επικρίνεις. Μπορείς να τον ρωτήσεις και το εάν ήταν ανέκαθεν έτσι, σε όλες τις σχέσεις του και σε κάθε ηλικία. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με ιατρικούς λόγους, επειδή έχω ακούσει ότι μερικά φάρμακα επηρεάζουν το χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση ή μπορούν ν’ αλλάξουν τελείως τις σεξουαλικές επιδόσεις. Οπότε, ο λόγος μπορεί να μην έχει να κάνει μ’ εσένα ή με κάποιο ανατομικό θέμα. Συζητήστε το, μπορεί να ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή που έχει σαν παρενέργεια την καθυστέρηση εκσπερμάτισης, αλλά τον ίδιο να μην τον προβληματίζει αυτό και να το νομίζει και σαν έξτρα προτέρημα, χωρίς να ξέρει ότι για σένα δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Τα σεξουαλικά γούστα πρέπει να συμπέφτουν, συνεπώς και η αντίληψη για τα προτερήματα. Δώσε μια ευκαιρία, συζητήστε το και βλέπεις και από τη συμπεριφορά του άλλου αν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι γι’ αυτό για χάρη την ικανοποίηση και των δυο σας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More