Χριστίνα: “Δεν αρκεί το καλό σεξ για να κρατήσει μια σχέση, έτσι δεν είναι;”

Γεια σας!

Με λένε Χριστίνα κι εδώ και 8 μήνες έχω μια σχέση με διάφορα προβλήματα.

Είμαι με έναν άνθρωπο που νιώθω ότι δεν με υπολογίζει. Δεν είναι όσο τρυφερός θα ήθελα, δεν με κάνει να νιώθω ασφάλεια και μονίμως έχω την αίσθηση ότι κάτι μου λείπει.

Σπάνια με αγκαλιάζει, δεν με φιλάει, δεν επικοινωνεί τα συναισθήματά του αν και πιστεύω ότι έχει απλά είναι κλειστός άνρθωπος. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να ξεκινήσω έναν διάλογο μαζί του αλλά πάντα καταλήγουμε σε καυγά κατηγορώντας με για ανασφάλεια.

Βγαίνουμε σπάνια μαζί, προτιμά να βγαίνει με τους φίλους του και συνήθως αράζουμε σπίτι του. Τα περισσότερα βράδια της εβδομάδας κοιμάμαι εκεί. Το σεξ είναι ο μοναδικός τομέας που με ικανοποιεί απόλυτα. Εκεί έχω να κάνω με έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο και ίσως είναι αυτό που με κρατάει σε αυτήν τη ιστορία.

Δεν μου φτάνει όμως αυτό. Θέλω να έχω έναν σύντροφο που με κάνει ευτυχισμένη, θέλω να έχω μια σχέση που με κάνει να νιώθω ασφάλεια. Δεν αρκεί το καλό σεξ για να κρατήσει μια σχέση, έτσι δεν είναι;

Δεν ξέρω τι να κάνω; Κάθε φορά που αποφασίζω να φύγω κάτι με σταματάει. Μένω κι έχω μονίμως την αίσθηση ότι κάτι μου λείπει, ότι κάτι δεν πάει καλά. Κι αυτό μου προκαλεί νευρικότητα.

Τι να κάνω; Βοηθήστε με!

Η αλήθεια είναι ότι τον θέλω πολύ, αλλά τόσο καιρό τώρα η συμπεριφορά του δεν αλλάζει. Δεν ξέρω. Εσείς τι λέτε;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. egw pisteuw oti o filos sou den exei aplws ena kleisto xaraktira alla einai enas anthrwpos pou den mporei na se agapisei kai genikotera vevaia..gi auto einai kalutera na apomakrintheis..oso kai an se ponaei,prepei..

  2. Αν δε νιώθεις ικανοποιημένη από τη σχέση σου στους 8 μήνες,δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μέσα στους επόμενους.Αν είσαι καλυμμένη μόνο με το καλό σεξ(γιατί κι αυτό δύσκολα το βρίσκεις)τότε μείνε.Αν όχι,χώρισε για να είσαι ελεύθερη να βρεις κάτι που σε καλύπτει.

  3. Aγαπητή Χριστίνα,

    Σε νιώθω απόλυτα γιατί αυτό τον καιρό βρίσκομαι σε μια παρόμοια κατάσταση. Δυστυχώς μόνο το καλό σεξ δεν αρκεί σε μια σχέση.Σίγουρα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες μα από μόνο του δεν οδηγεί στην ευτυχία.Να θυμάσαι πως είναι εγκεφαλικό και αν υπάρχουν συνεχείς καβγάδες θα διαπιστώσεις πως δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο όπως στις αρχές.Πειραματίσου και θα με θυμηθείς. Από τη φύση του ο άνθρωπος αναζητά την ηδονή πόσο μάλλον αν τον ικανοποιεί απόλυτα καθώς παράγονται κάποιες ενδορφίνες που για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ωθούν στον να ξεχάσεις οτιδήποτε άσχημο. Όταν περάσει λίγο ο χρόνος & ηρεμεί ο εγκέφαλος επανέρχεται στα ίδια επίπεδα με πριν.Μην πανικοβάλλεσαι, προσπάθησα να γράψεις σε ένα χαρτί τι ακριβώς θέλεις και τι έχεις. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να απομακρυνθείς και το γνωρίζω από προσωπική μου εμπειρία μα πρέπει να το επεξεργαστείς στο μυαλό σου γιατί όσο περνάει ο καιρός δένεσαι περισσότερο.Αφού ζητάς τη γνώμη μας σε συμβουλεύω σταδιακά να απομακρυνθείς και αν μπορούσες και άμεσα ακόμη καλύτερα για σένα κυρίως. Μια απόφαση αλλαζει τα πάντα. Προσπάθησα να βάλεις χρώματα στον πίνακα της ζωής σου & μελλοντικές εικόνες για το πως θα ήταν η ζωή σου με ή χωρίς εκείνον. Η καρδιά και η λογική σε μια διαμάχη συνεχώς. Οδηγός καλύτερα η δεύτερη ..και να θυμάσαι το 97% είναι δικές μας επιλογές για το πως θα καθορίσουμε τη ζωή μας.Ελπίζω να σε βοήθησα έστω λίγο.Εύχομαι ό,τι καλύτερο σύντομα με καθαρό μυαλό και όμορφες εικόνες πια!να προσέχεις τον εαυτό σου γιατί με αυτόν θα είσαι για πάντα..

  4. Αγαπητή Χριστίνα,
    σίγουρα το σεξ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας(όπως λέμε στην παρέα μου χαριτολογώντας,κάνει καλό στα νεφρά).Εντάξει πέρα από την πλάκα,είναι σημαντικό κομμα΄τι της κοινής ζωής δύο συντρόδων αλλά μην ξαχνάμε πως αποτελεί κομμάτι.Αν ήταν το όλον τότε σίγουρα δεν θα το συζητούσαμε…θα ψάχναμε ανάμεσα σε πολλούς για το καλύτερο! Αναλογίσου,σκέψου ήρεμα,λογικά και όχι με γνώμονα το σεξ!Όπως είπες και εσύ η επικοινωνία,ο καφές μαζί του,η βόλτα,ακόμη και να κοιμηθείτε(μόνο να κοιμηθείτε) είναι κάποιες από τις δραστηριοτητς ενός ζευγαριού που τους φέρνουν πιο κοντά.Εφόσον δεν τα κάνετε αυτα ή τέλος πάντων τα περιορίσατε τότε κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορεί να σε βλέπει μόνο σαν:”εντάξει ξεδώσαμε σήμερα”….Αν λείπει η ουσιατική επικοινωνία υπάρχει πρόβλημα. Η γνώμη μου είναι να σκεφτείς τί γεμίζει εσένα σαν ανθρωπο και ανλόγως να πράξεις.Αν είσαι ευχαριστημένη με το σεξ που έχετε και δεν ζητάς και τίποτα άλλο…τότε μείνε.Ολα καλά και ανθηρά και το σεξ μαζί του θα είναι απόλαυση! Αν πάλι εκτός από σεξ ζητάς ουσιατικότερη επικοινωνία τότε μάλλον πρέπει να αναζητήσεις κατι άλλο….Και αυτοί οι πολλοί και έντοινοι καβγάδες(ιδίως αν είναι και συχνοί) δεν οδηγούν σε καλό.Λέγονται πικρές κουβέντες σε μια ήδη πικραμένη-κουρασμένη σχέση.!
    Φιλικά
    Ράνια

  5. εφοσον εσενα δεν σε ικανοποιει μονο αυτο και αφου οταν του πιανεις τη συζητηση για αυτο το θεμα τσαντιζεται…γιατι εισαι ακομα μαζι του;;; παντως απο την εικονα που μας περιγραφεις καταλαβαινω οτι μονο αυτο θελει απο σενα..ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΟΥ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ!

  6. Κοιτα να δεις, σε αντιθεση με τα περισσοτερα ατομα που απαντουν εδω ειμαι αντρας.. Αυτο δεν σημαινει οτι οτι και να πω θα ναι σωστο αλλα θα εχεις μια διαφορετικη προσεγγιση των πραγματων που ελπιζω να μην σε ενοχλησει.
    Ο αντρας οταν θελει να αυτωσει σκεφτεται και κανει παπαδες, οταν ομως αυτο τελειωνει βλεπεις ποιος πραγματικα ειναι.. Αποψη μου ειναι πως αν δεν μπορειτε να τα βρειτε στο επικοινωνιακο κομματι τοτε καλυτερα αστο να φυγει.. πριν παρεις αποφαση ομως σκεψου καλα τι θες.. Ενα καλο κρεβατι με μια κακομοιρη ζωη ή να ψαξεις για κατι αλλο που ισως σε καλυπτει σε παραπανω απο εναν τομεις;
    Εκτος αν δεν εχεις προβλημα να σε εκμεταλευεται ο αλλος, γιατι αυτο κανει..

  7. Κοιτα να δεις, σε αντιθεση με τα περισσοτερα ατομα που απαντουν εδω ειμαι αντρας.. Αυτο δεν σημαινει οτι οτι και να πω θα ναι σωστο αλλα θα εχεις μια διαφορετικη προσεγγιση των πραγματων που ελπιζω να μην σε ενοχλησει.
    Ο αντρας οταν θελει να αυτωσει σκεφτεται και κανει παπαδες, οταν ομως αυτο τελειωνει βλεπεις ποιος πραγματικα ειναι.. Αποψη μου ειναι πως αν δεν μπορειτε να τα βρειτε στο επικοινωνιακο κομματι τοτε καλυτερα αστο να φυγει.. πριν παρεις αποφαση ομως σκεψου καλα τι θες.. Ενα καλο κρεβατι με μια κακομοιρη ζωη ή να ψαξεις για κατι αλλο που ισως σε καλυπτει σε παραπανω απο εναν τομεις;
    Εκτος αν δεν εχεις προβλημα να σε εκμεταλευεται ο αλλος, γιατι αυτο κανει..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More