Χριστίνα: “Ο πατέρας μου δεν ξέρει καν ότι έχω σχέση!”

Ονομάζομαι Χριστίνα, είμαι 20 χρόνων και θα ήθελα να σας πω κι εγώ τη δική μου ιστορία…

Γεννήθηκα σε μια οικογένεια αμέσως μετά το χαμό ενός 16χρονου αγοριού, του αδερφού μου. Οι γονείς μου είναι μεγάλοι σε ηλικία και ο πατέρας μου αρκετά οπισθοδρομικός και αυστηρός!

Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι είμαι και φυλακισμένη! Όλοι μου λένε ότι ο πατέρας μου έχει κάνει μεγάλα βήματα στο να με αφήνει κάπως ελεύθερη.

Στα δύο πρώτα χρόνια του λυκείου είχα σχέση με ένα παιδί το οποίο ήταν και ο πρώτος μου. Βέβαια δεν κάναμε τίποτα με αυτόν, όπως π.χ. να πάμε για έναν απλό καφέ! Χωρίσαμε για τους δικούς μας λόγους και πέρασα στο πανεπιστήμιο ένα χρόνο μετά.

Οι δικοί μου δεν μου επέτρεψαν να πάω σε μια άλλη πόλη μόνη μου, γιατί φοβόντουσαν και λόγω του οικονομικού κι έτσι πέρασα στην Αθήνα!

Γνώρισα λοιπόν ένα παιδί κι από τότε είμαστε μαζί δύο χρόνια. Τον αγαπάω και με αγαπάει και με έχει κάνει άλλον άνθρωπο -καλύτερο άνθρωπο και όχι νευρική κι ανώριμη όπως ήμουν.

Πριν από αυτόν είχα γνωρίσει κι άλλους, αλλά κανένας δεν μου έκανε το κλικ! Αυτόν τον ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά και τώρα είμαστα στα καλύτερά μας! Βέβαια δεν έχω την ελευθερία που θέλω, όπως π.χ. να κοιμηθώ σπίτι του ή να πάμε ένα ΣΚ κάπου μαζί…

Κοιμάμαι μαζί του όταν οι δικοί μου λείπουν και βέβαια κρυφά από τον πατέρα μου και μερικές φορές κρυφά κι από τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου δεν ξέρει καν ότι έχω σχέση! Να σημειώσω ότι όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς το ξέρουν και τον συμπαθούν πολύ, ειδικά η μαμά μου που τον εμπιστεύεται, αλλά φοβάται πάρα πολύ να μην το μάθει ο πατέρας μου!

Τι να κάνω; Δεν με ενδιαφέρει τόσο το να το μάθει ο πατέρας μου, αλλά το να ζήσω στα άκρα τον έρωτά μου και τη σχέση μου μαζί του. Δεν θέλω να στερηθώ τίποτα!

Να επισημάνω πως ο φίλος μου το κατανοεί όλο αυτό και πως θέλει κάποια στιγμή να το πάμε σοβαρά!

Χριστίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Θα σου πρότεινα εφοσον και το παιδι σε βλέπει καπως πιο σοβαρά να προετοιμάσεις τον πατέρα σου με μια κουβέντα και να του δώσεις να καταλάβει οτι δεν ειναι κατι επιπόλαιο δεν θα σου ειναι εύκολο αλλα σκέψου οτι είσαι 20 και οχι 10 ειναι φυσιολογικότατο να εχεις σχέση οι γονείς οσο και να τους αγαπάμε δυστηχώς θέλουν και καποια ορια να καταλάβουν οτι για καποια πράγματα στη ζωη αποφασίζουμε μονο εμεις..Οσο του δίνεις δικαίωμα να επεμβαίνει στη ζωη σου να σε ελέγχει τοσο θα το κάνει ακομα και αν πας 30 χρονών..Κατσε μίλησε του αν δεις οτι νευριάζει και ανάβουν τα αίματα αστο και το συζήτας μια μερα που θα ειναι καλύτερα αν παλι δεν θλελει να ακούσει δώστου να καταλάβει οτι οπως και να αντιδρά εσυ θα κανεις αυτο που θες χωρις νεύρα να καταλάβει οτι εχεις παρει τις αποφάσεις σου..Τωρα τι αντίδραση θα εχει δεν ξέρω μπορει να πει κατι πανω στα νεύρα του αλλα παιδι του εισαι και σαγαπά θα του περάσει επίσης μπορείς να του γνωρήσεις και τον φιλο σου εφοσον εχεις προετοιμάσει λιγο το έδαφος..

  2. ζω ακριβως την ιδια κατασταση με σενα.ειμαι 26 χρονων εχω μια σχεση εδω και εναμιση χρονο και ο πατερας μου δεν ξερει τπτ.ειναι αυστηρος σαν τον δικο σου και ειναι της αποψης να κανω μονο μια σχεση στη ζωη μου και να παντρευτω οσο πιο γρηγορα γινεται,με το που τον γνωρισω ειναι το ιδανικο γιαυτον.εχω πει στο αγορι μου,οταν θελησει να το παμε σοβαρα,τοτε θα το πουμε στο πατερα μου,λιγο πριν το γαμο.οσο δυσκολο κι αν ειναι αυτο,αυτο πρεπει να κανω,και αυτο προτεινω κι σε σενα. ξερεις γιατι;εχω μεγαλυτερες ξαδελφες που οι πατεραδες τους ηταν ιδιοι με το δικο μου.κι οταν αυτες εκαναν το λαθος να πουνε για τη σχεση τους(μιλαμε για σοβαρες σχεσεις) οι πατεραδες τους εκαναν τη ζωη ανω κατω.εβριζαν τους γαμπρους,τις καταπιεζαν ακομα περισσοτερο,τους εκαναν τη ζωη μαυρη.γιαυτο κι εγω θακολουθησω τη συμβουλη των ξαδελφων,να μην πω τπτ.ξερω ποσο δυσκολο ειναι.σε νιωθω.θελω κι εγω να ζησω ελευθερη τη σχεση,οπως ολες οι κοπελες,αλλα δεν εχω αλλη επιλογη.προσπαθησε κι εσυ ετσι,μονο ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.σου ευχομαι τα καλυτερα.

  3. Καλησπέρα, εγώ θα σου πρότεινα να το πεις στον πατέρα σου. Μπορεί να αντιδράσει ασχημα, να θυμώσει, αλλα θα καταλάβει ότι δεν είσαι πια το μικρό του κοριτσάκι και ότι έχεις δικαίωμα να ζήσεις όπως εσύ επιθυμείς, και όχι όπων αυτός φανταζεται τη ζωή σου. Εξηγησέ του ότι είναι μια σοβαρή σχέση, χώρις όμως να πεις παραπάνω λεπτομέρειες. Δεν θα είναι εύκολο στην αρχή, και θα δεχτείς πιθανωσ μεγάλη πίεσή, αλλα θα δεις ότι με τον καιρό θα μαλακώσει.

  4. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα ο έρωτας και σε καταλαβαίνω που θες να δώσεις τα πάντα. Φυσικά από την άλλη, το “κρυφτούλι” που παίζετε με τον καλό σου βοηθάει στο να κρατιέται ζωντανό το πάθος. Θα κάνεις το επόμενο βήμα και θα μιλήσεις στον πατέρα σου όταν αισθανθείς έτοιμη και όταν νιώσεις ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να μην κλονιστεί η σχέση σου με τον πατέρα σου. Σιγά σιγά θα κάνετε ένα βήμα παραπάνω.Έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας να ζήσετε πολλές όμορφες στιγμές, χωρίς “συννεφάκια” και πίκρες. Δώσε χρόνο και θα καταλάβεις πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το ένα βηματάκι παραπάνω..

  5. Σου προτείνω να μην πείς τίποτα για τη σχέση σου, αλλά να μην λες και ψέμματα. Να αποφεύγεις να μιλάς για τα προσωπικά σου, για τις δραστηριότητές σου, για τις ασχολίες σου, για τα μαθήματά σου, για τις φίλες σου. Να μην φέρνεις φίλες στο σπίτι. Να είσαι κλειστή. Να απαντάς με μισόλογα. Να διεκδικήσεις την ελευθερία σου ανεξάρτητα από τη σχέση σου. Να λες: “θέλω να βγώ και να γυρίσω 3 το πρωί” ή “θέλω να πάω τριήμερο στην Πάρο.” Στις ερωτήσεις με ποιούς θα πας θα απαντάς “με παρέα, δεν τους ξέρετε” ή “μεγάλωσα, θέλω να είμαι ανεξάρτητη, δεν χρειάζεται να ξέρετε με λεπτομέρειες τι κάνω” ή “δεν μου αρέσει ο έλεγχος, θέλω να με εμπιστεύεστε” ή “με κάποιους φίλους, αφού δεν με αφήνετε να ξενυχτήσω, δεν έχουν σημασία τα ονόματά τους”. Ακόμα και όταν πας να δώσεις μάθημα στην εξεταστική, δεν χρειάζεται να ξέρουν που πας. Οι γονείς που θέλουν να είναι κοντά στο παιδί τους, θα ενοχληθούν από αυτή την απομάκρυνση, θα ψάξουν να βρούν τις αιτίες και θα καταλάβουν ότι για να σε έχουν κοντά τους πρέπει να αποδεχτούν τις επιλογές σου. Έτσι θα βρείς την ελευθερία σου. Θα πάρει χρόνο, χρειάζεται σταθερότητα από σένα. Για να ενηλικιωθείς πρέ[πει να κάνεις την επανάστασή σου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More