Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου!

Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου… Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει τις αποδείξεις ότι οι γνωριμίες μέσω internet είναι πια κάτι δεδομένο στην εποχή μας. Και όλα αυτά με νούμερα. Ας δούμε τα στοιχεία της έρευνας…

Είναι γεγονός πως το διαδίκτυο έχει εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή και στην καθημερινότητά μας. Ψάχνουμε πληροφορίες από τα πιο απλά πράγματα μέχρι τα πιο πολύπλοκα και πολυσύνθετα. Κάπως έτσι, συμβαίνει -ευτυχώς ή δυστυχώς- και με την εύρεση ερωτικού συντρόφου. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Stanford και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό κοινωνιολογικό περιοδικό “Τhe Αmerican Sociological Review”, περίπου 3000 άνθρωποι βρήκαν το ταίρι τους με αυτόν τον τρόπο από το 2010 έως το 2012, δηλαδή πάνω από το 20% των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Ποσοστά γνωριμιών
Φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η τρίτη θέση στην ερώτηση των συμμετεχόντων για το πώς θα ήθελαν να γνωρίσουν τον ερωτικό σύντροφο, μετά τις παρέες και τα κέντρα διασκέδασης. Στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, το ποσοστό γνωριμιών δε, ξεπερνάει το 60%, δείχνοντας την τάση τους να επιλέγουν κατά κύριο λόγο το διαδίκτυο και όχι τις πιο παραδοσιακές μεθόδους γνωριμιών.

Ποσοστό χωρισμού
Όσον αφορά στη ποιότητα της σχέσης μέσα από μία διαδικτυακή γνωριμία, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έδειξαν να διαφέρει σε τίποτα από τις γνωριμίες που έγιναν μέσα από παρέες ή στον εργασιακό χώρο. Ίσα ίσα, το ποσοστό χωρισμού των σχέσεων που προκύπτουν μέσα από κοινές παρέες ήταν ελαφρώς υψηλότερο.

Διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα
Οι άνδρες φάνηκαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς ανεύρεση συντρόφου πιο εύκολα σε σχέση με τις γυναίκες. Οι ηλικίες στο μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκονται κυμαίνονται από τα 30 έως τα 60 χρόνια. Οι γυναίκες αντίθετα, τείνουν να επιλέγουν το ίντερνετ από μικρότερη ηλικία και να το απορρίπτουν μεγαλώνοντας, με τα ποσοστά συμμετοχής τους να μειώνονται αισθητά από την ηλικία των 50 και έπειτα.

Για νέες γνωριμίες
Εκτός από τα παραπάνω, ερευνήθηκε και το κατά πόσο το ίντερνετ χρησιμοποιείται για να γίνουν νέες γνωριμίες ή να ενισχυθούν περισσότερο οι ήδη υπάρχουσες. Σε ένα ποσοστό που άγγιξε το 75% οι γνωριμίες που καταγράφηκαν ήταν εντελώς καινούριες και πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Μόνο το 10% των συμμετεχόντων γνωρίζονταν από πριν και επέλεξαν το διαδίκτυο για να αυξήσουν την επικοινωνία τους.

Το προτιμούν …οι δεσμευμένοι!
Το πιο σημαντικό εύρημα της έρευνας αφορούσε το κατά πόσο η χρήση του διαδικτύου μπορεί να αποτελέσει έναν ασφαλή προβλεπτικό παράγοντα ώστε να θεωρούμε ότι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν αρκετές ώρες την ημέρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικό σύντροφο από εκείνους που δεν το προτιμάνε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα ποσοστά εκείνων που δεν χρησιμοποιούν το ίντερνετ και είχαν ερωτικό σύντροφο σε ποσοστό 36%. Το ποσοστό για όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και έχουν σύντροφο ήταν σχεδόν το διπλάσιο και έφτανε το 72% στο σύνολό του.

Φαίνεται λοιπόν, πως το διαδίκτυο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ακόμα και στον τρόπο γνωριμιών, καθώς έχει αρχίσει να εκτοπίζει τον παραδοσιακό τρόπο γνωριμίας. Και είναι φυσικό εν μέρει, αν σκεφτούμε πως έχουν γίνει οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα, πόσο λιγότερο χρόνο περνάμε μεταξύ μας. Σίγουρα, έχετε δει και εσείς, ζευγάρια που βγήκαν έξω για να διασκεδάσουν και αντί να μιλούν μεταξύ τους είναι χωμένοι ο καθένας στο κινητό του ή στο τάμπλετ του. Το ίδιο συμβαίνει και με παρέες. Πως λοιπόν να μην ακολουθήσει το διαδίκτυο και στον τρόπο γνωριμιών εφόσον είναι και απρόσωπο, και δεν κοστίζει αλλά και διατηρεί και την ανωνυμία αν κάποιος δεν θέλει να εκτεθεί…

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More