Οι “κρυφές” παγίδες που μπορεί να πέσεις και να κάνεις κακό στη σχέση σου

Οι “κρυφές” παγίδες που μπορεί να πέσεις και να κάνεις κακό στη σχέση σου | tlife.gr

Υπάρχουν οι ορκισμένοι εχθροί μιας σχέσης. Η ζήλια, η απιστία, η έλλειψη σεβασμού… Κι εκεί που νομίζεις ότι είναι όλα under control, όλα μοιάζουν όμορφα και ήρεμα ξαφνικά τα πάντα γκρεμίζονται. Γιατί; Γιατί η σχέχη είχε ένα ύπουλο σαράκι που ροκάνιζε τα θεμέλιά της. Κι όσο εσύ πίστευες ότι όλα πηγαίνουν καλά… οι συνέπειες έδειξαν ότι κάτι τόσο καιρό δεν δούλευε υπέρ της σχέσης. Τι όμως; Ούτε ζήλευες παθολογικά, ούτε γκρίνιαζες, ούτε τέθηκε ποτέ θέμα απιστίας…

Και τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στο ζύγι, στις δοσολογίες. Πράγματα που κρύβουν παγίδες κι όταν χάνεται το μέτρο έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Το νου σου λοιπόν για ένα από τα παρακάτω…

ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ…
Οι άντρες τρελαίνονται να τους φροντίζεις. Και οι γυναίκες όμως απολαμβάνουν να τους “νταντεύουν”. Και δίνουν… δίνουν… δίνουν…. Αυτοθυσιάζονται. Βάζουν στην άκρη τις δικές τους ανάγκες προκειμένου να ικανοποιήσουν μια δική του. Είναι στη φύση τους ή στον τρόπο που μεγάλωσαν ή είναι ο τρόπος τους να κρατήσουν τον άλλον στη ζωή τους δίνοντάς του τα πάντα απλόχερα, σχεδόν αγχωτικά.

Όταν όμως όλο αυτό ξεπεράσει τα όρια, όταν παραείσαι δοτική, ο σύντροφος πνίγεται, ίσως και να νιώθει μειονεκτικά, ίσως και να νιώθει υποχρεωμένος απέναντί σου. Και σιγά σιγά την κάνει. Όχι γιατί δεν σε εκτιμά, αλλά γιατί προτιμά τις πιο ανεξάρτητες γυναίκες, εκείνες που σέβονται τις ανάγκες τους και δεν είναι ο σύντροφος όλος τους ο κόσμος.

Ωραίο είναι να σε περιποιούνται, να σε φροντίζουν, να είσαι το επίκεντρο, αλλά αν όλο αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό… κάποια στιγμή βαριέσαι, φοβάσαι, δεν αναπνέεις.

TO CLOSE… TO BE GOOD
Η υπερβολική οικειότητα, το πολύ κοντά τελικά δεν κάνει καλό στη σχέση. Ανοίγει την πόρτα στην πλήξη και είναι θέμα χρόνου ο έρωτας να πάει περίπατο.

Για αυτό λοιπόν για άλλη μια φορά προσοχή στη δοσολογία. Καλό είναι να επικοινωνείτε κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά όχι συνέχεια. Δεν είναι ανάγκη να τον ενημερώνεις για το κάθετί που κάνεις, που βρίσκεσαι, τι σκέφτεσαι. Η υπερβολική επικοινωνία μπορεί τον πρώτο καιρό να μοιάζει γλυκιά, να μυρίζει έρωτα, να υπονοεί ότι δεν μπορείτε για πολύ ο ένας μακριά από τον άλλον ή χωρίς ο ένας να ακούσει τον άλλο, αλλά με την πάροδο του χρόνου καταστρέφει τη μαγεία.

Αυτό που έλεγαν οι παλιές, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται σωστό και το υποστηρίζουν και οι επιστήμονες. Κράτα και κάτι για τον εαυτό σου, κράτα και κάτι “μυστικό”. Δεν είναι ανάγκη να τα μοιράζεστε όλα. Το μυστήριο γοητεύει τους άντρες. Το θέλουν. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για τις γυναίκες. Δίνει ζωή στη σχέση.

Προς Θεού, δεν υπονοώ να κρύψετε σημαντικά πράγματα που επηρρεάζουν τη σχέση. Αποκρύψτε πράγματα της καθημερινότητας. Δεν χρειάζεται λεπτομερή περιγραφή της ημέρας σας και σε απευθείας μετάδοση. Και φυσικά, το ίδιο ισχύει και για σένα.

Η ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Οι άντρες δεν βρίσκουν καθόλου σέξι τις γυναίκες με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Και δυστυχώς, είναι κάτι που αν σου συμβαίνει επηρρεάζει όλους τους τομείς. Της επικοινωνίας, του φλερτ, του σεξ…

Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, αν δεν σου αρέσει το σώμα σου, αν δεν νιώθεις άνετα με αυτό, αν σκέφτεσαι τις ατέλειές σου όταν κάνεις σεξ, φυσικά και θα δημιουργήσεις πρόβλημα στη σχέση.

Οι γυναίκες με ισχυρή αυτοπεποίθηση είναι αυτές που γοητεύουν. Οι ανασφαλείς κουράζουν. Ακόμα κι αν δεν είσαι από εκείνες που γκρινιάζουν, ακόμα κι αν η χαμηλή σου αυτοπεποίθηση δεν είναι και τόσο εμφανής σε εκείνον να ξέρεις ότι το παίρνει το μήνυμα…

ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ
Συνηθισμένο φαινόμενο. Μία που θα σε τσαντίσει το αγόρι σου, μία που θα κάνει κάτι που δεν θα “συμφωνεί” με τα δικά σου μέτρα και σταθμά και θα τρέξεις -όπως όλες- στις φίλες σου. Θα ανοίξεις το στόμα σου και θα αρχίσεις τα παράπονα.

Λεπτομέρειες, μερικές φορές και υπερβολές. Δεν μένει τίποτα κρυφό. Ο σύντροφός σου έρμαιο της κριτικής και τις περισσότερες φορές της αρνητικής κριτικής. Εκτεθιμένος απόλυτα σε όλες τις κολλητές. Και φυσικά, οι φίλες θα πάρουν το μέρος σου και φυσικά όσο περισσότερα παράπονα ακούνε από σένα τόσο θα αρχίσουν να τον αντιπαθούν. Γιατί σε ταλαιπωρεί, γιατί δεν σε κάνει ευτυχισμένη, γιατί είναι η αιτία που βρίσκεσαι σε αυτή τη δυσάρεστη θέση.

Κι αυτό κάνει κακό στη σχέση. Γιατί οι φίλοι σου, όσο εσύ γκρινιάζεις, δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον σύντροφό σου. Γιατί συνήθως είσαι πιο περιγραφική με τα πράγματα που σε ενοχλούν σε εκείνον και όχι τόσο με τα καλά που σου προσφέρει. Και η βάρκα γέρνει σιγά-σιγά…

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ
Ονερεύεσαι, φαντασιώνεσαι, επιθυμείς… Πλάθεις στο κεφάλι σου άρλεκιν σκηνές, ουτοπίες και όταν ο σύντροφος δεν ανταποκρίνεται απογοητεύεσαι, τρελαίνεσαι, στεναχωριέσαι και φυσικά αντιδράς αρνητικά. Ό, τι και να κάνει μπροστά σε αυτο που ονειρεύτηκες μοιάζει λίγο. Η πραγματικότητα τις περισσότερες φορές χάνει πόντους μπροστά στις παραμυθένιες φαντασιώσεις.

Μεγάλες προσδοκίες. Συνέπειες χολιγουντιανών σκηνών που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μας. Ελπίδες. Πρίγκιπες και πράσινα άλογα. Και ο ρεαλισμός χάνει πόντους.

Είναι ωραίο να ονειρεύεσαι, να επιθυμείς, να ελπίζεις, αλλά όταν αυτό γίνεται κριτήριο της πραγματικότητας απλά προβλήματα δημιουργεί. Μένοντας κολλημένη σε αυτό που θα ήθελες χάνεις πολλές φορές ή απαξιώνεις αυτό που έχεις.

Προσπάθησε οι επιθυμίες σου να είναι ρεαλιστικές, να υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιηθούν. Γιατί διαφορετικά θα απογοητεύεσαι συνεχώς…

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ »ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ..» ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ. ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΕΙΜΑΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ. Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΜΙΚΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ… ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ… ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ… ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΖΙ?? ΣΥΧΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙΠΟΛΥ… ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

READ more