Όταν μια γυναίκα κάνει την πρώτη κίνηση! Τι πιστεύει ένας άνδρας;

Όταν μια γυναίκα κάνει την πρώτη κίνηση! Τι πιστεύει ένας άνδρας; | tlife.gr

Ένα ερώτημα αντίστοιχο με το σεξπιρικό “To be or not to be”! Να σου πω την αλήθεια μπορεί και να μην έπρεπε να το αγγίξω αυτό το θέμα πραγματικά. Άλλωστε και ο Μάκβεθ βρήκε απάντηση ποτέ στο ερώτημα; Έλα όμως που το είδα να απασχολεί μια καλή μου φίλη πρόσφατα; “Μου αρέσει, τον σκέφτομαι! Να κάνω εγώ την πρώτη κίνηση;”. Από εκείνη τη στιγμή το σκέφτομαι, το επεξεργάζομαι, διαβάζω άλλες απόψεις, ρωτάω φίλους και γνωστούς.

Τι συμβαίνει όταν η γυναίκα παίρνει το θάρρος να σταθεί μπροστά σε έναν άντρα και να του δείξει ξεκάθαρα πως της αρέσει;

Νέα εποχή, νέες συνήθειες
Έχουμε μάθει πολύ εύκολα να λέμε πως οι ρόλοι έχουν αλλάξει, ότι οι γυναίκες έχουν γίνει κυνηγοί και οι άντρες δεν τολμούν… και όλα τα κλασικά που χαρακτηρίζουν κάθε συζήτηση περί ανέμων και υδάτων για τις σχέσεις σήμερα. Τα νούμερα όμως μιλούν από μόνα τους. Σε έρευνα που έγινε στη Βρετανία βρέθηκε πως μόλις 1 στις 4 γυναίκες θα έκανε το πρώτο βήμα. Δεν το βρίσκω και πολύ μεγάλο το ποσοστό, αν θέλεις τη γνώμη μου.

Από την άλλη, οι άνδρες σε ποσοστό 72% δηλώνουν πως δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν μια γυναίκα έκανε την πρώτη κίνηση να τους πλησιάσει. Εντάξει, κι εγώ αν με ρωτούσαν τι θέλω για τον κόσμο μπορεί ασυναίσθητα να απαντούσα “παγκόσμια ειρήνη”, λες και διαγωνιζόμουν για τα Mr Κόσμος! Θέλω να πω, εύκολα κανείς μιλάει για κάτι, πολύ πιο δύσκολα όμως το διαχειρίζεται όταν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Τελικά όμως τι;

Το ρίσκο μια τέτοιας κίνησης
Τον είδες, έπαθες, θέλεις να γίνει κάτι. Δεν τον βλέπεις και πολύ έτοιμο να περπατήσει προς το μέρος σου και αποφασίζεις να το κάνεις εσύ. Με γεια σου, με χαρά σου. Αυτό μας έλλειπε να μην μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις. Η ελευθερία σου είναι μη διαπραγματεύσιμη. Και το ρίσκο όμως υπαρκτό. Γιατί…

1. Μπορεί να σε περάσει για εύκολη. Μπορεί. Μην το κρατήσεις μέσα σου αυτό. This is 2014. Άρα; Άρα εκείνος μάλλον ζει με στερεότυπα και ταμπού. Όχι εσύ. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος. Κι ένας τέτοιος άντρας, ναι, μπορεί να σκεφτεί πως μια “επιθετική” αρχή μυρίζει σεξ και μόνο σεξ.

2. Μπορεί να σε περάσει για απελπισμένη. Εδώ πρέπει να σε ρωτήσω: Μήπως άφησες μια αύρα ανασφάλειας να φανεί στην κίνησή σου; Μην με πάρεις και για guru του φλερτ -το αντίθετο- αλλά η ανασφάλεια “μυρίζει” και δεν δίνει ποτέ καλή εντύπωση στον άλλο. Προσοχή στον τρόπο που θα κάνεις την κινησή σου λοιπόν. Γιατί εκεί έξω, ναι, ναι, υπάρχουν και κάποιοι που το πρώτο βήμα το θεωρούν “απόγνωση” και όχι τόλμη.

3. Μπορεί να νιώσει άβολα και να ξενερώσει. Πιστεύω πολύ στο timing και τις συγκυρίες. Οπότε δεν ξέρεις σε τι φάση τον πετυχαίνεις. Ας υποθέσουμε πως εκείνος είναι στο bar μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα και το μόνο που θέλει είναι να μείνει μόνος του. Πόσο ενοχλητικό μπορεί να του φανεί, αν μια άγνωστη τον πλησιάσει σε αυτή την κατάσταση; Οπότε πριν το “μεγάλο” βήμα… τσέκαρε καλά, αν έχεις ανταπόκριση όντως.

Οι παραπάνω υποθέσεις δεν είναι για να σε αποθαρρύνουν. Απλά, αν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί από μια σου κίνηση, είσαι πάντα πολύ πιο έτοιμη να την κάνεις χωρίς παρατράγουδα.

Η αρετή της… τόλμης
Για να είμαι δίκαιος πρέπει να σου πω και κάποια πράγματα που πιστεύω πως μπορούν αντίστοιχα να λειτουργήσουν θετικά μετά από μια τέτοια ενέργεια.

1. Η αυτοπεποίθηση είναι σέξι. Όταν λοιπόν σταθείς μπροστά του σίγουρη για αυτό που κάνεις, το πιθανότερο είναι να ανέβεις σημαντικά στην εκτίμησή του. Ο δυναμισμός της γυναίκας που ξέρει τι θέλει, όσο κι αν μοιάζει τρομακτικός για κάποιους, είναι σίγουρα σέξι για άλλους τόσους.

2. Μετανιώνεις περισσότερο για κάτι που δεν έκανες. Πιστεύω πως όλους τους ανθρώπους τους τρώει περισσότερο η αμφιβολία για το τι θα συνέβαινε αν έκαναν κάτι, παρά για το αντίθετο. Θα μου πεις, αν η πρώτη κίνηση δεν έχει ανταπόκριση πάντα θα αναρωτιέσαι πόσο πιο άνετα θα ένιωθες αν καθόσουν στα αυγά σου. Πάσο…

3. Αν κάνεις την κίνηση έχεις κάνει και την επιλογή. Δεν είναι πιο ωραίο να έχεις εσύ τον πρώτο λόγο στον άνθρωπο που θέλεις να έχεις δίπλα σου. Αν αφήσεις την πρωτοβουλία κινήσεων σε έναν άντρα, υπάρχει πάντα η αίσθηση πως είσαι η επιλογή του και όχι εκείνος η δική σου, σωστά; Ενώ με την κίνησή σου, νιώθεις αυτό το ωραίο συναίσθημα πως ήσουν εσύ εκείνη που τον ξεχωρισες και τον πλησίασες!

Ξέρεις τι νομίζω; Μια ερωτική έλξη, αν έχει τα εχέγγυα να γίνει δυνατή, αμφίδρομη και παράφορη θα βρεθεί η ευκαιρία. Δύσκολα ένας έρωτας μπορεί να συγκρατηθεί είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας. Και τότε απλά μια αόρατη δύναμη θα σας σπρώξει τον έναν δίπλα στον άλλο. Θυμήσου: Πώς γνώρισες τον έρωτα της ζωής σου; Έχει σημασία; Ή μήπως εκείνο που μετράει είναι πως τελικά ερωτευτήκατε;

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που χρειάζεται να προκαλέσεις και εσύ λίγο την τύχη σου. Ένα όμως είναι σίγουρο! Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να αισθάνεσαι πως έκανες αυτό που σου έλεγε η ψυχή σου. Όχι εκείνο που σου είπαν ή για το οποίο σε προκάλεσαν, ούτε εκείνο που έπρεπε με βάση κάποια στερεότυπα, να υποδυθείς πως είσαι.

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

READ more