Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης! Πώς επηρεάζει το ζώδιό σου; Τι πρέπει να προσέξεις;

Στις 16 Σεπτεμβρίου, 22:05 ώρα Ελλάδος, κορυφώνεται η τελευταία έκλειψη της χρονιάς στο τελευταίο δεκαήμερο των Ιχθύων και η προτελευταία από τον κύκλο εκλείψεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο μεταβλητό σταυρό τα τελευταία χρόνια. Πώς επηρεάζει το ζώδιό σου;

Με τον Ήλιο στην Παρθένο και τη Σελήνη στους Ιχθύες, η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη ολοκληρώνει έναν κύκλο σε θέματα που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία, και φέρνει στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με την προσφορά και την αυτοθυσία, την πραγματικότητα και το όνειρο, την τάξη και το χάος. Στο φαινόμενο συμμετέχουν ο Άρης, ο Ερμής και ο Χείρωνας σε δυσμενείς όψεις, φανερώνοντας πως ο κύκλος κλείνει με συναισθηματική ένταση και με διάθεση να αφήσουμε πίσω μας πρόσωπα και καταστάσεις που μας πλήγωσαν ή μας τραυμάτισαν.

Επίσης, θέματα και γεγονότα που αφορούν σε γυναικείες φιγούρες έρχονται στο προσκήνιο και θα μας απασχολήσουν έντονα τις μέρες αυτές. Όπως όλες οι σεληνιακές εκλείψεις, επηρεάζει σημαντικά το ψυχολογικό μας κομμάτι και τονίζει μια σημαντική “έλλειψη” στο κομμάτι που “πέφτει” σε κάθε προσωπικό ωροσκόπιο.

ΚΡΙΟΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης επηρεάζει το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με την υγεία, ψυχής και σώματος. Οι ψυχολογικές και συναισθηματικές διακυμάνσεις σου θα είναι έντονες τις μέρες γύρω από την κορύφωση του φαινόμενου, καθώς θα έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να κλείσεις ένα σημαντικό κύκλο που αφορά σε συναισθηματικές αλλά και επαγγελματικές υποθέσεις. Πρόσεξε μήπως κάποιος από τους τομείς αυτούς παρουσιάσει εξελίξεις που θα επηρεάσουν και τον άλλο και γενικώς, φρόντισε το σώμα και την ψυχή σου μέσα από δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν και σε βοηθούν να αποβάλλεις οτιδήποτε “άχρηστο” από τον οργανισμό σου.

/

ΤΑΥΡΟΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης ενεργοποιεί τον άξονα 5ου – 11ου από το ηλιακό σου ωροσκόπιο, που αφορά στους στόχους και τα όνειρά σου, στις κοινωνικές σου επαφές αλλά και στη δημιουργικότητά, την αυτοπεποίθηση και τις σχέσεις με τα παιδιά σου. Φαίνεται πως καλείσαι να κλείσεις κάποιες υποθέσεις που αφορούν στα παραπάνω και τις μέρες αυτές ίσως να συνειδητοποιήσεις ότι κάποια μελλοντικά σχέδια δεν προχωρούν όπως τα είχες προγραμματίσει, με αποτέλεσμα να νιώσεις μια απογοήτευση. Κάποιοι φίλοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα λάβεις τις μέρες αυτές, ενώ πιθανόν να νιώσεις ότι λείπει από τη ζωή σου ένα πρόσωπο από το οποίο λάμβανες κάποιου είδους βοήθεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης σε επηρεάζει άμεσα και φαίνεται να ενεργοποιεί θέματα που αφορούν στην καριέρα σου και την επαγγελματική σου πορεία αλλά και ό,τι αφορά στο σπίτι και την ακίνητη περιουσία σου. Το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Άρη, από τον τομέα των σχέσεων, επηρεάζει σημαντικά θέματα που αφορούν στη συντροφικότητα. Όλα τα παραπάνω δέχονται σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες αλλάζουν την ψυχολογία σου και δεν αποκλείεται τις μέρες αυτές να νιώσεις ότι κλείνει ένας κύκλος αρκετών ετών. Παράλληλα, οι πιθανότητες αλλαγών σε πρόσωπα στο χώρο της δουλειάς σου, είτε συναδέλφους είτε ανώτερους, είναι εξαιρετικά αυξημένες, όπως και το ενδεχόμενο να αλλάξεις επαγγελματικό περιβάλλον ή ακόμη και αντικείμενο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης επηρεάζει τους 9ο και 3ο ηλιακούς σου οίκους που αφορούν σε θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό, με σπουδές και μόρφωση, με επαγγελματικές επαφές και δικτύωση. Όλα αυτά ίσως να παρουσιάσουν εξελίξεις τις μέρες αυτές και είτε να κλείσεις έναν κύκλο που αφορά επαγγελματικές συνεργασίες με μια άλλη χώρα, κάποιο μεταπτυχιακό σου ή μέσα από ένα ταξίδι που θα παίξει σημαντικό ρόλο για το μέλλον σου. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αποφύγεις οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα αφορά τέτοιες υποθέσεις και προς το παρόν απλώς να το δρομολογήσεις για το τέλος του μήνα, που το πλανητικό σκηνικό θα ευνοεί περισσότερο νέες ενάρξεις.

ΛΕΩΝ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης επηρεάζει κυρίως την οικονομική σου κατάσταση. Φαίνεται πως τις μέρες αυτές θα χρειαστεί να τακτοποιήσεις οφειλές ή χρέη προς τρίτους, κάτι που ίσως σου δημιουργήσει μια ανασφάλεια για την οικονομική σου πραγματικότητα. Παράλληλα, αν ανήκεις στις δεσμευμένες, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στο εισόδημα του συντρόφου σου, που θα επηρεάσει άμεσα την ψυχολογία σου, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες από εσάς που τερμάτισαν πρόσφατα μια ερωτική σχέση, να μπαίνουν στη διαδικασία να “χωρίσουν” όσα μοιράζονταν. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να κάνεις μια καλή διαχείριση στα οικονομικά σου τις μέρες αυτές και μην αφήσεις απωθημένα ή το βαρύ κλίμα των ημερών, να επηρεάσει την ψυχολογική σου κατάσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στον άξονά σου, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο που αφορά στις σχέσεις σου, επαγγελματικές και προσωπικές. Όσον αφορά στα επαγγελματικά, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στις συναδελφικές σχέσεις, η οποία θα επηρεάσει άμεσα και σένα, με αλλαγή στο πρόγραμμα και τις ευθύνες σου. Από την άλλη, φαίνεται πως κλείνει μια ερωτική σου υπόθεση τις μέρες αυτές, είτε με ένα πρόσωπο από το ερωτικό σου παρελθόν στο οποίο έδωσες πρόσφατα μια δεύτερη ευκαιρία, είτε με ένα μόνιμο δεσμό που τέλειωσε πρόσφατα και τώρα, καλείσαι να τον “κλείσεις” και συναισθηματικά. Αυτό που έχει σημασία είναι να γνωρίζεις πως μπορεί τώρα να αισθάνεσαι συναισθηματικό βάρος, αλλά πως τα γεγονότα των ημερών θα αποδειχθεί ότι σε ωφέλησαν.

ΖΥΓΟΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης επηρεάζει θέματα που αφορούν στην εργασία σου, το χώρο της δουλειάς σου και γενικά τη ροή της καθημερινότητάς σου. Ίσως να υπάρξει κάποια αλλαγή σε θέματα που αφορούν συνεργάτες σου τις μέρες αυτές ή μια αλλαγή στις αρμοδιότητές σου, η οποία σε αγχώνει λόγω των ευθυνών που σου δημιουργεί. Από την άλλη, ίσως κάποιο γεγονός στο χώρο εργασίας σου να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία σου και να σου φέρει τάσεις απομόνωσης ή και την ανάγκη να την εγκαταλείψεις για να αναζητήσεις καλύτερες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως οι μέρες είναι ακατάλληλες για σημαντικές αποφάσεις και νέα ξεκινήματα. Κάνε ένα βήμα πίσω, σκέψου το μέλλον σου και άφησε τις αλλαγές για αργότερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο των Ιχθύων επηρεάζει το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που αφορά στο φλερτ και την ανάγκη σου για διασκέδαση, στην αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητά σου, στις σχέσεις με τα παιδιά και με τους φίλους σου. Οι όψεις για το ζώδιό σου είναι θετικές, για αυτό οι εξελίξεις που έρχονται αναφορικά με τα παραπάνω δεν θα επηρεάσουν απαραίτητα αρνητικά την ψυχολογία σου. Απλώς, φαίνεται πως ολοκληρώνεται ένας κύκλος και πως οι μέρες αυτές εμπεριέχουν συναντήσεις με πρόσωπα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεσή σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι πιθανές επιστροφές προσώπων από το παρελθόν, τα οποία δεν σου κάνουν ξεκάθαρες τις προθέσεις τους…

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είσαι από τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από το φαινόμενο της έκλειψης. Θέματα που αφορούν στο σπίτι, τις οικογενειακές σου σχέσεις και γενικά, την ακίνητη περιουσία σου, έρχονται στο προσκήνιο και ίσως να επηρεάσουν την ψυχολογία και το αίσθημα της ασφάλειάς σου. Εκκρεμότητες που αφορούν στο σπίτι σας ως οίκημα ή οικονομικές οφειλές, ενδέχεται να σε πονοκεφαλιάσουν τις μέρες αυτές, ενώ κάποια αλλαγή στη ζωή ενός γονέα, μπορεί να σε προβληματίσει. Επειδή, στο φαινόμενο συμμετέχει και ο Άρης από το ζώδιό σου, καλό είναι να προσπαθήσεις να ελέγχεις το θυμό σου τις μέρες αυτές, καθώς ενδέχεται να αισθάνεσαι μια νευρικότητα που δεν θα μπορέσεις να διαχειριστείς εύκολα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης στους Ιχθείς επηρεάζει κομμάτια του ωροσκοπίου σου που αφορούν στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις σου, τις σχέσεις με αδέρφια και κοντινούς συγγενείς, καθώς και θέματα εκπαίδευσης και σπουδών. Εξελίξεις αναφορικά με τα παραπάνω είναι πιθανές τις μέρες αυτές και γενικώς καλείσαι να προσέξεις τον τρόπο που εκφράζεσαι και τις αποφάσεις που λαμβάνεις, καθώς ενδέχεται να προέρχονται από μια εσωτερική σύγχυση ή ένα αίσθημα ανασφάλειας. Από την άλλη, αν και η έκλειψη δεν σχηματίζει αρνητικές γωνίες με το ζώδιό σου, καλό είναι να προσέξεις λίγο περισσότερο τις μετακινήσεις σου, λόγω μιας πιθανής έλλειψης συγκέντρωσης τις μέρες αυτές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης επηρεάζει το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που συνδέεται με την οικονομική σου πραγματικότητα και το αίσθημα της υλικής ασφάλειας. Είναι πιθανό κάποιες εξελίξεις, καθυστερήσεις ή αναβολές που αφορούν στο εισόδημά σου, να επηρεάζουν την ψυχολογία σου τις μέρες αυτές, κάνοντάς σε να νιώθεις ανασφαλής. Η καλή διαχείριση των πόρων σου και η αποφυγή περιττών εξόδων θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο σίγουρη για το οικονομικό σου μέλλον. Έχε κατά νου, ότι δεν είναι καλή περίοδος για επενδύσεις που εμπεριέχουν ρίσκο και γενικώς, για οποιοδήποτε επαγγελματικό άνοιγμα, διότι πιο πιθανό είναι να υπάρξουν απώλειες παρά κέρδη.

ΙΧΘΕΙΣ
Η Πανσέληνος – έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στο ζώδιό σου επηρεάζοντας άμεσα την ψυχολογία και τις σχέσεις σου. Ίσως βρίσκεσαι σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών που αφορούν στη δουλειά, την εκπαίδευση και κάποιους μελλοντικούς σου στόχους και οι οποίες επηρεάζουν την ψυχοσύνθεσή σου. Τις ημέρες γύρω από την κορύφωση του φαινομένου θα νιώσεις πως ολοκληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος στη ζωή σου και πως καλείσαι να περάσεις σε ένα καινούριο στάδιο, το οποίο πιθανόν να αφορά και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Να θυμάσαι πως η περίοδος αναθεωρήσεων και επαναπροσδιορισμού καταστάσεων τελειώνει και εισέρχεσαι σε μια φάση όπου το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο και θα μπορέσεις να κάνεις σχέδια για το μέλλον σου.

Read More

And More