Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης στο Λέοντα: Πώς επηρεάζει το ζώδιό σου

Στις 11 Φεβρουαρίου, σχηματίζεται η Πανσέληνος του μήνα η οποία αποτελεί και την πρώτη έκλειψη Σελήνης της χρονιάς. Κορυφώνεται στις 22ο 28’ του άξονα Λέοντα – Υδροχόου, στις 02:33 ώρα Ελλάδος επηρεάζοντας κυρίως τα ζώδια του Σταθερού σταυρού: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά κοντά στην παραπάνω μοίρα. Ο άξονας Λέοντα – Υδροχόου σχετίζεται με την ατομικότητα και τη συλλογικότητα, με την προσωπική και την ομαδική έκφραση, ενώ στο χάρτη της Έκλειψης τα Φώτα πέφτουν στον άξονα 3ου – 9ου, κάτι που δείχνει πως θα μας απασχολήσουν επαφές, διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και επικοινωνιακά ζητήματα, θέματα μεταφορών και εκπαίδευσης.
Αν και συνήθως οι εκλείψεις προοιωνίζουν δύσκολα γεγονότα, η συγκεκριμένη συνοδεύεται από αρκετές ευνοϊκές όψεις, φανερώνοντας πως ακόμα και οι δύσκολες καταστάσεις που ίσως προκύψουν, θα έχουν μια θετική έκβαση ή ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Το εξάγωνο με τον ανάδρομο πλέον Δία από το Ζυγό, ευνοεί την αποκατάσταση σχέσεων και την επίτευξη ισορροπίας σε διαταραγμένους δεσμούς, ενώ τα τρίγωνα με τον Κρόνο και τον Ουρανό, φτιάχνουν ένα μεγάλο πύρινο τρίγωνο που φέρνει γρήγορες εξελίξεις και ευκολία στην υλοποίηση κάθε σχεδίου.

ΚΡΙΟΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα κορυφώνει γεγονότα που αφορούν στην αυτοέκφρασή σου, τις πρόσφατες ερωτικές σου γνωριμίες και τις σχέσεις σου με τα παιδιά. Η ερωτική σου διάθεση θα είναι ανεβασμένη και δεν αποκλείεται να κάνεις μια μοιραία γνωριμία ή να προχωρήσεις τη σχέση σου παρακάτω με ένα πρόσωπο που μπήκε τελευταία στη ζωή σου. Ακόμη, ίσως θελήσεις να αναλάβεις κάποιο καινούριο εγχείρημα μέσα από το οποίο θα εκφράσεις τα ταλέντα σου. Η αυτοπεποίθησή σου και η ατομικότητά σου χρειάζονται τρόπο να εκφραστούν, για αυτό δεν αποκλείεται να αποφασίσεις να συμμετέχεις σε διαφόρων ειδών δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα προβάλλεις τον δημιουργικό εαυτό σου. Η απόκτηση παιδιών ή, αν είσαι γονιός, η σχέση σου μαζί τους, έρχονται σε πρώτο πλάνο.

ΤΑΥΡΟΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει το σπίτι και τις οικογενειακές σου σχέσεις. Το διάστημα αυτό φαίνεται πως θα νιώσεις να κλείνει συναισθηματικά ένας κύκλος από το παρελθόν και ίσως λάβεις κάποιες αποφάσεις, αναφορικά με τον τόπο που διαμένεις και τις σχέσεις σου με τους γονείς σου. Μία ανακαίνιση στο χώρο σου, μια μετακόμιση που θα αλλάξει την καθημερινότητά σου ή μια αγοραπωλησία ακινήτου είναι μερικά από τα σενάρια που θα σε απασχολήσουν τις μέρες αυτές. Παράλληλα, ίσως καταφέρεις να απεμπλακείς από κάποιες ανασφάλειες, φόβους ή μοτίβα συμπεριφοράς που δεν σε εξυπηρετούν πλέον.

/

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα επηρεάζει το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που αφορά στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις σου. Τις μέρες αυτές, φαίνεται πως θα κάνεις κάποιες συζητήσεις είτε με το ταίρι σου είτε με πρόσωπα από το επαγγελματικό σου περιβάλλον, ώστε να λάβεις κάποιες αποφάσεις για το μέλλον σου. Θέματα που αφορούν στον τρόπο που μετακινείσαι, ένα κοντινό ταξίδι ή ζητήματα επαφών που αφορούν στη δουλειά σου, θα σε απασχολήσουν έντονα και θα παρουσιάσουν εξελίξεις. Παράλληλα, σε πρώτο πλάνο έρχονται σχέσεις με αδέρφια ή κοντινούς σου συγγενείς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα φέρνει σε πρώτο πλάνο τα οικονομικά σου και θέματα υλικής ασφάλειας. Ίσως, υπάρξουν κάποιες εξελίξεις που αφορούν στο εισόδημά σου, τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματα ή κάποια αγορά που έχεις σχεδιάσει, ενώ παράλληλα θα σε απασχολήσουν πιθανές επενδύσεις και ό,τι αφορά στην κινητή σου περιουσία. Από την άλλη, πιθανόν να προκύψουν κάποια γεγονότα που θα επηρεάσουν το σύστημα αξιών σου και θα σε βάλουν στη διαδικασία να αναθεωρήσεις αυτά που είναι σημαντικά και να επαναξιολογήσεις πρόσωπα και καταστάσεις.

ΛΕΩΝ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη σχηματίζεται στο ζώδιό σου φέρνοντας σημαντικά γεγονότα στη ζωή σου. Αρχικά, φαίνεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα σχέσεων και αν είσαι δεσμευμένη, ίσως δεχθείς μια πρόταση επισημοποίησης από το ταίρι σου, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης. Οι singles είναι πιθανό να γνωρίσουν έναν σύντροφο ζωής τις μέρες αυτές και να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο σχέση αυτή τον Αύγουστο, στην επόμενη έκλειψη στον άξονα του ζωδίου σου. Παράλληλα, θα σε απασχολήσουν εξελίξεις σε θέματα συνεργασιών, συναδελφικών σχέσεων, επαγγελματικών εγχειρημάτων και ομαδικών δραστηριοτήτων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα σε παρακινεί να αναζητήσεις στιγμές χαλάρωσης για τον εαυτό σου και φέρνει σε πρώτο πλάνο θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Πρόκειται για ένα διάστημα κατά το οποίο θα ασχοληθείς με τον εσωτερικό σου κόσμο και τη φυσική σου κατάσταση, ενώ ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που χρειάζεται τη βοήθειά σου. Παράλληλα, καλό είναι να διοχετεύσεις την ενέργεια της έκλειψης σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κοντινές αποδράσεις και γενικά σε πράγματα που σε ξεκουράζουν.

ΖΥΓΟΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα και στον 11ο ηλιακό σου οίκο, φέρνει εξελίξεις σε θέματα μελλοντικών σου στόχων και με πρόσωπα που ανήκουν στο φιλικό σου περιβάλλον. Ίσως, προχωράς στην υλοποίηση κάποιου σχεδίου τις μέρες αυτές, αναλαμβάνεις ένα νέο ομαδικό εγχείρημα, μέσα από το οποίο εκφράζεις τον δημιουργικό εαυτό σου ή πιθανόν να σε απασχολούν οι σχέσεις σου με τα παιδιά ή το κατά πόσο επιθυμείς εσύ η ίδια να τεκνοποιήσεις στο μέλλον. Παράλληλα, φαίνεται πως θα νιώσεις την ανάγκη να κάνεις καινούρια όνειρα για το μέλλον σου, να προχωρήσεις παρακάτω τη σχέση σου με το ταίρι σου, να ανοιχτείς σε νέες παρέες και να διευρύνεις τον κύκλο σου. Τέλος, αν είχαν υπάρξει τριγμοί σε κάποιες φιλικές σου σχέσεις, θα παρουσιάσουν νέες εξελίξεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο Λέοντα επηρεάζει τον άξονα καριέρα-οικογένεια. Φαίνεται πως το διάστημα αυτό καλείσαι να ισορροπήσεις ανάμεσα στα δύο, καθώς πιθανές αλλαγές σε κάποιον τομέα θα επηρεάσει και τον άλλο. Βρίσκεσαι σε μια περίοδο που θα θελήσεις να αναζητήσεις ή να επαναπροσδιορίσεις τον προσανατολισμό σου, να κλείσεις υποθέσεις που αφορούν στην καριέρα σου και γενικότερα να δεις προς τα πού κατευθύνεσαι. Παράλληλα, ίσως υπάρξουν εξελίξεις στη σχέση σου με κάποιον από τους δύο γονείς σου ή με κάποιο πρόσωπο εξουσίας στο περιβάλλον εργασίας σου. Καλό είναι να προσέξεις τη φυσική σου κατάσταση και να αποφύγεις δραστηριότητες που καταπονούν το σώμα σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο Λέοντα έρχεται να αλλάξει την κοσμοθεωρία και τις πεποιθήσεις σου, παρακινώντας σε να υιοθετήσεις καινούριες ιδέες και να αφήσεις πίσω σου παλαιωμένες αντιλήψεις. Κάποια σχέδιά σου που αφορούν στο εξωτερικό, την εκπαίδευση, νομικά ζητήματα ή ανώτερες σπουδές παρουσιάζουν νέα δεδομένα, ενώ γενικότερα, ίσως να σου δημιουργηθεί η ανάγκη να ανακαλύψεις καινούρια πράγματα, να επεκτείνεις τις γνώσεις σου και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Κάποιες εξελίξεις σε θέματα που αφορούν αδέρφια ή κοντινούς συγγενείς, ίσως επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και το πώς αντιλαμβάνεσαι τις σχέσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα και στον 8ο ηλιακό σου οίκο επηρεάζει τις οικονομικές σου δοσοληψίες, το ψυχολογικό σου κομμάτι και τις ερωτικές/σεξουαλικές σου σχέσεις. Αν διατηρείς μόνιμο δεσμό, έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούν στη συμβίωσή σου κι αυτά που μοιράζεσαι με το ταίρι σου, συναισθηματικά ή υλικά, καθώς και θέματα που αφορούν στη σεξουαλικότητα μέσα στη σχέση. Από την άλλη, θα σε απασχολήσουν οικονομικές συμφωνίες, οφειλές και χρέη, δάνεια ή διακανονισμοί, κληρονομιές και επιστροφές χρημάτων. Δεν αποκλείεται, επίσης, να υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα καριέρας που θα επηρεάσουν το αίσθημα της οικονομικής σου ασφάλειας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στον άξονα του ζωδίου σου φέρνει σε πρώτο πλάνο θέματα σχέσεων. Κάποια μοιραία γεγονότα που επηρεάζουν τη σχέση σου, σε καλούν να εστιάσεις σε αυτά που μοιράζεσαι με το ταίρι σου ή να λάβεις κάποιες αποφάσεις για το κοινό σας μέλλον. Παράλληλα, η ελευθερία και η ανεξαρτησία που έχεις μέσα στη σχέση σου θα σε απασχολήσει έντονα και ίσως ο σύντροφός σου να ζητήσει περισσότερο μερίδιο από το χρόνο και την προσοχή σου. Σε πρώτο πλάνο έρχονται και θέματα συνεργασιών, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους ή αναψυχή.

ΙΧΘΕΙΣ
Η Πανσέληνος – σεληνιακή έκλειψη στο Λέοντα και στον 6ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου επηρεάζει τη σωματική σου ευεξία, την εργασία και την καθημερινότητά σου. Ίσως λαμβάνουν χώρα κάποιες αλλαγές στο χώρο της δουλειάς σου που επηρεάζουν το καθημερινό σου πρόγραμμα ή πιθανόν να ολοκληρώνεται ένας κύκλος που αφορά στις εργασιακές σου αρμοδιότητες. Παράλληλα, τις ημέρες αυτές θα θελήσεις να ασχοληθείς με διάφορες πρακτικές υποχρεώσεις, ώστε να τις τακτοποίησης και να καταφέρεις να ξεκλέψεις προσωπικό χρόνο για να ασχοληθείς με πράγματα που σε ευχαριστούν. Θέματα υγείας δικά σου ή κοντινών σου προσώπων ενδέχεται να σε απασχολήσουν, επίσης, ζητώντας την προσοχή και το χρόνο σου.

Read More

And More