Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό: Πώς επηρεάζει το ζώδιό σου; Τι πρέπει να προσέξεις;

Στις 23 Μαρτίου και ώρα 14.00 διαμορφώνεται η Πανσέληνος -που αποτελεί και έκλειψη Σελήνης- στο ζώδιο του Ζυγού και συγκεκριμένα στην 3η μοίρα του ζωδίου. Στην έκλειψη συμμετέχουν ο Ερμής και ο Άρης, ενώ η απουσία αρνητικών όψεων δεν την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την αρμονία και τις σχέσεις, γεγονός που πρόκειται να πυροδοτήσει εξελίξεις -θετικές ή αρνητικές- στην πορεία των σχέσεων. Το θετικό είναι ότι ακόμα και αν υπάρξουν ρήξεις, αυτές θα γίνουν με ωριμότητα και λογική (χάρη στην παρουσία του Ερμή) και πιθανότατα θα πρόκειται για την τελική έκβαση μιας έτσι κι αλλιώς τελειωμένης σχέσης. Το γεγονός ότι αυτή η έκλειψη αποτελεί την τελευταία που διαμορφώνεται στον άξονα Κριού – Ζυγού υποδεικνύει ένα οριστικό τέλος σε υποθέσεις που μας απασχόλησαν από το 2013, οπότε και ξεκίνησαν οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα.

Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την έκλειψη είναι αυτά το Παρορμητικού Σταυρού και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στις 23/3, 24/6, 26/9 και 24/12.

Τετράγωνο Δία – Κρόνου
Την ίδια μέρα -ώρα 12.15- διαμορφώνεται και το τετράγωνο Δία – Κρόνου, μια όψη αρκετά δύσκολη που ωστόσο σχετίζεται περισσότερο με κοσμικά γεγονότα παρά με προσωπικά. Ωστόσο, καλό θα είναι το προσεχές διάστημα (τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου) να προσέχουμε περισσότερο κυρίως επαγγελματικές ή νομικές υποθέσεις. Κρίνεται απαραίτητο να αποφύγουμε παραβάσεις και να προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στα καθήκοντά μας καθώς επίσης και σε οικονομικές υποχρεώσεις που μπορεί να μας δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την όψη είναι αυτά του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύς) και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί γύρω στις 6/3, 6/6, 8/9 και 8/12.

ΚΡΙΟΣ
Στις 23 Μαρτίου διαμορφώνεται η σεληνιακή έκλειψη στο πολικό ζώδιο του Ζυγού, η οποία πρόκειται να επηρεάσει τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου. Είτε πρόκειται για έναν μεγάλο έρωτα είτε για μια επαγγελματική συνεργασία, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς θα πρέπει να αξιολογήσεις τη μέχρι τώρα πορεία της και να δρομολογήσεις το επόμενο βήμα. Ανάλογα με την ποιότητα της σχέσης σου, το επόμενο βήμα μπορεί να είναι μια πιο στενή δέσμευση ή και ένας οριστικός χωρισμός, ο οποίος θα πρέπει να γίνει με ωριμότητα και ηρεμία ώστε να μην σου αφήσει κατάλοιπα. Οι singles, μπορούν τώρα να κάνουν μια σοβαρή γνωριμία με πολλά υποσχόμενο μέλλον. Την ίδια μέρα το τετράγωνο Δία – Κρόνου, επηρεάζει και τα επαγγελματικά σου καθώς σου ανοίγει νέες προοπτικές. Για να εξασφαλίσεις την επιτυχία που ζητάς, θα πρέπει να είσαι απόλυτα επικεντρωμένη στους στόχους σου και να προτιμήσεις τα μικρά και σταθερά βήματα παρά τις βιαστικές και βεβιασμένες ενέργειες.

src=/files/Image/SxeseisKaiSex/2015/ASTROLOGIA/02/banner_provlepseis.jpg

ΤΑΥΡΟΣ
Η σεληνιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου επηρεάζει τον τομέα της εργασίας και της υγείας σου, γεγονός που συνιστά ιδιαίτερη προσοχή, αφού οι οποιεσδήποτε αλλαγές αυτό το διάστημα θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη ψυχραιμία και ωριμότητα. Είτε αναζητάς μια νέα κατεύθυνση είτε επιδιώκεις την αναγνώριση των προσπαθειών σου, η στάση σου είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Προσπάθησε λοιπόν να διεκδικήσεις ό,τι σου αξίζει με ήπιους τόνους καθώς η θετική συμμετοχή του Άρη μπορεί να σου φέρει περισσότερα από όσα ελπίζεις και επιπλέον να σου εξασφαλίσει μια νέα οικονομική σταθερότητα. Φρόντισε επίσης, στην προσπάθειά σου να ανταποκριθείς όσο το δυνατόν καλύτερα στις υποχρεώσεις σου, να μην ξεπεράσεις τα όρια και τις αντοχές σου, ώστε να αποφύγεις την πιθανότητα μιας υπερκόπωσης. Το τετράγωνο που διαμορφώνει ο Δίας (από το συμβατό ζώδιο της Παρθένου) με τον Κρόνο την ίδια μέρα, μπορεί να σου εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη ασφάλεια -οικονομική ή συναισθηματική- αρκεί να κάνεις προσεκτικές κινήσεις και να αποφύγεις επικίνδυνα ρίσκα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου στο φιλικό ζώδιο του Ζυγού σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις στις σχέσεις σου οι οποίες πρόκειται να πάρουν μια οριστική νέα τροπή μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Αυτό σημαίνει ότι η επισημοποίηση μιας μακροχρόνιας σχέσης που έχει δοκιμαστεί είναι πολύ πιθανή όπως επίσης πιθανή είναι και η οριστική διάλυση ενός δεσμού που δεν προχωρά. Σε κάθε περίπτωση όμως ανοίγονται νέες προοπτικές μπροστά σου, αφού ακόμα και στην πιθανότητα του χωρισμού, μια νέα γνωριμία σύντομα θα αποτελέσει την καλύτερη σχέση της ζωής σου. Αυτό ισχύει και για τις singles του ζωδίου, οι οποίες πρόκειται να δημιουργήσουν μια σχέση ζωής αυτό το διάστημα. Μια απρόσμενη εγκυμοσύνη είναι επίσης πολύ πιθανή υπό την επιρροή της σεληνιακής έκλειψης. Ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο χρειάζεται το τετράγωνο Δία – Κρόνου, που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει οικογενειακά ή και οικονομικά προβλήματα, ειδικά αν έχεις σε εκκρεμότητα οφειλές που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Στις 23 Μαρτίου διαμορφώνεται η σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ζυγού και τον τέταρτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου. Έτσι, το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι πολύ πιθανό να νιώσεις έντονα πιεσμένη από υποχρεώσεις που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια, ενώ αντίστοιχες υποχρεώσεις θα υπάρξουν και στα επαγγελματικά σου λόγω της συμμετοχής του Ερμή και του Άρη. Έτσι κρίνεται απαραίτητο να ιεραρχήσεις τις προτεραιότητές σου και να βρεις τις ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια, τη δουλειά, τους στόχους σου και την προσωπική σου ζωή. Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη, θα πρέπει να φροντίσεις να διατηρήσεις την καλή ψυχολογία σου και τη λογική σου ώστε να μην βάλεις σε κίνδυνο την υγεία σου αλλά και να μην πάρεις λανθασμένες αποφάσεις. Εξάλλου, το τετράγωνο Δία – Κρόνου που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, συνιστά ψυχραιμία και υπομονή καθώς και έναν εποικοδομητικό διάλογο που μπορεί να αποτρέψει πολλά προβλήματα.

ΛΕΩΝ
Η σεληνιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου, σου επιφυλάσσει ως επί το πλείστον ευχάριστα γεγονότα αλλά και καταστάσεις που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα ή κάποιες απόψεις σου. Το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί αναμένεται ιδιαίτερα δραστήριο, αφού θα έχεις πολλές συναντήσεις, συζητήσεις και γνωριμίες που μπορούν να εξελιχθούν και σε σοβαρές σχέσεις ειδικά αν ανήκεις στις singles του ζωδίου. Η θετική συμμετοχή του Άρη σου επιτρέπει να βάλεις γερά θεμέλια σε όλες τις σχέσεις σου -υπάρχουσες ή νέες- να προγραμματίσεις ταξίδια που θα σε ανανεώσουν αλλά και να ξεχωρίσεις για κάποιο έργο σου. Θετικές εξελίξεις αναμένονται και στις σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα ή αδέλφια. Εκείνο ωστόσο που πρέπει να προσέχεις είναι τα οικονομικά σου, καθώς το τετράγωνο Δία – Κρόνου που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, μπορεί να πυροδοτήσει σημαντικές απώλειες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σκαμπανεβάσματα αναμένονται στα οικονομικά σου λόγω της σεληνιακής έκλειψης που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου. Παρόλο που η έκλειψη δεν σχηματίζει ιδιαίτερα αρνητικές γωνίες, καλό θα είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο να προσέχεις τις συναλλαγές σου και να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, ώστε να μην αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα. Δεν αποκλείεται επίσης να προκύψουν κάποια έκτακτα έξοδα στο οικιακό σου περιβάλλον, τα οποία θα σε βγάλουν από τον προγραμματισμό σου. Η έκλειψη ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει και θετικά, αφού με τη συμμετοχή του κυβερνήτη σου Ερμή, μπορείς να βρεις μια σημαντική υποστήριξη από οικείους σου ή να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που καταβάλλεις στον επαγγελματικό τομέα και να σου αποφέρουν μια σημαντική αμοιβή. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση όμως, καλό είναι να προσέχεις το τετράγωνο που σχηματίζει ο Δίας από το ζώδιό σου με τον Κρόνο την ίδια μέρα, το οποίο μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπη με υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις δυνατότητές σου.

ΖΥΓΟΣ
Η σεληνιακή έκλειψη στις 23 Μαρτίου, διαμορφώνεται στο δικό σου ζώδιο και σου επιφυλάσσει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, στις σχέσεις σου και την πορεία σου γενικότερα. Δεδομένου ότι αυτή είναι η τελευταία έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Κριού – Ζυγού, μπορεί να σηματοδοτεί το μεγάλο φινάλε ενός κύκλου και την αφετηρία ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή σου. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τα επαγγελματικά σου ή με την αισθηματική σου ζωή αλλά κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον νιώθεις “πανίσχυρη” για να οδηγήσεις τις εξελίξεις εκεί που θέλεις εσύ. Η συμμετοχή του Ερμή αλλά και του Άρη, σου χορηγεί τη λογική και την επικοινωνιακή ευχέρεια να διαχειριστείς τις υποθέσεις σου με τον καλύτερο τρόπο, με αποτέλεσμα να έχεις τη θετική έκβαση που επιθυμείς. Καλό είναι ωστόσο να αποφύγεις βιαστικές ενέργειες, να μελετήσεις και να οργανώσεις πολύ καλά το πλάνο σου, όπως απαιτεί το τετράγωνο Δία – Κρόνου που κυριαρχεί στο χάρτη της έκλειψης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η σεληνιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου ενεργοποιεί το δωδέκατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου και σε φέρνει αντιμέτωπη με βαθιά ερωτήματα που σε απασχολούν εδώ και καιρό. Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με το υποσυνείδητό σου, να αναρωτηθείς για τις συναισθηματικές σου ανάγκες και να πάρεις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σου. Αν μάλιστα νιώθεις ότι έχεις φτάσει σε ένα οριακό σημείο, τώρα θα δεις την πραγματικότητα και ίσως θελήσεις να αποκοπείς οριστικά από σχέσεις που δεν προχωρούν, ώστε να μπορέσεις να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Αν πάλι “πιέζεσαι” συναισθηματικά να προχωρήσεις στην επισημοποίηση μιας σχέσης, είναι η κατάλληλη στιγμή να ζυγίσεις τα αρνητικά και τα θετικά στοιχεία και να πάρεις αποφάσεις. Η επιστροφή ενός έρωτα ή ένας καινούριος έρωτας με θετικές προδιαγραφές είναι πολύ πιθανός για τις singles. Το τετράγωνο Δία – Κρόνου που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, τονίζει την οικονομική και συναισθηματική σου ανασφάλεια, για αυτό συνιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς χειρισμούς.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η σεληνιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου, επηρεάζει τον τομέα που σχετίζεται με τους φίλους σου, τους στόχους και τις επιθυμίες σου, θέματα που θα σε απασχολήσουν έντονα το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί. Το φως της πανσελήνου θα φέρει στην επιφάνεια γεγονότα και καταστάσεις που πιθανότατα δεν γνωρίζεις, με αποτέλεσμα να δρομολογήσεις αλλαγές για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα αποκοπείς από κάποιους “φίλους” ή ότι θα δημιουργήσεις ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο όχι μόνο σου ταιριάζει καλύτερα αλλά επιπλέον μπορεί να σε παρακινήσει να κατακτήσεις στόχους που έχεις βάλει στο περιθώριο. Με τη θετική συμμετοχή του Άρη από το ζώδιό σου, μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα, χάρη στην κοινωνική σου δικτύωση, γι’ αυτό καλό είναι να δραστηριοποιηθείς περισσότερο αυτό το διάστημα. Το τετράγωνο που σχηματίζει ο Κρόνος από το ζώδιό σου με τον Δία την ίδια μέρα, μπορεί να αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα, ο οποίος μπορεί να ξεπεραστεί με υπομονή και επιμονή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η καριέρα σου είναι ο τομέας που ενεργοποιείται από την σεληνιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου. Έτσι, το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί, θα προβληματιστείς έντονα σχετικά με την πορεία σου, την προσφορά σου και την ανταμοιβή σου. Ανάλογα με τη στρατηγική που έχεις χαράξει, αυτή η έκλειψη μπορεί να σημάνει τη δίκαιωση και την επαγγελματική σου διάκριση, την απογοήτευση εξαιτίας της μη αναγνώρισης των προσπαθειών σου ή και την επιθυμία να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα και να ακολουθήσεις την καριέρα που πάντα ονειρευόσουν. Σε κάθε περίπτωση η έκλειψη σηματοδοτεί μια μετάβαση ή μια μεταστροφή η οποία με ώριμους χειρισμούς μπορεί να απογειώσει την καριέρα σου. Το τετράγωνο που διαμορφώνει ο κυβερνήτης σου Κρόνος με τον Δία την ίδια μέρα, μπορεί να δημιουργήσει κάποια εμπόδια, παράλληλα όμως σου δίνει την δύναμη να τα ξεπεράσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Στις 23 Μαρτίου διαμορφώνεται η Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης στο συμβατό ζώδιο του Ζυγού και τον ένατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου, η οποία σου επιφυλάσσει σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες, ταξίδια και γνωριμίες με άτομα που θα επηρεάσουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης σου. Αν σκέφτεσαι την πιθανότητα να εγκατασταθείς σε μια άλλη χώρα, το δεκαπενθήμερο που ακολουθεί θα δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για να το κάνεις. Η πιθανότητα ενός γάμου είναι επίσης πολύ μεγάλη, ενώ στην περίπτωση που είσαι single, μια νέα γνωριμία θα αποκτήσει από την αρχή σοβαρές προοπτικές. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τώρα να αναπτύξεις πρωτοβουλίες και να προβάλεις τις ηγετικές ικανότητές σου που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων σου. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τα οικονομικά σου καθώς και το φιλικό σου περιβάλλον, αφού το τετράγωνο Δία – Κρόνου που διαμορφώνεται την ίδια μέρα, μπορεί να σου επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Προσπάθησε λοιπον να αποφύγεις κάθε είδους συναλλαγή που μπορεί να σε ζημιώσει, ακόμα και με άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης σου.

ΙΧΘΕΙΣ
Η σεληνιακή έκλειψη που διαμορφώνεται στις 23 Μαρτίου πρόκειται να φέρει μια ριζική αναμόρφωση τόσο στα οικονομικά όσο και στα συναισθηματικά σου. Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του Ουρανού στον Κριό, σου έχει δημιουργήσει αρκετά οικονομικά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια, τώρα καλείσαι να αντιμετωπίσεις -για τελευταία ίσως φορά- με μεγαλύτερη ωριμότητα τα εισοδήματά σου. Η έκλειψη αυτή μπορεί να σου αποφέρει ένα μεγάλο όφελος, μπορεί όμως και να σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ειδικά αν έχεις σε εκκρεμότητα χρέη και οφειλές. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δείξεις μεγαλύτερη συνέπεια και να υπευθυνότητα, τουλάχιστον αν δεν θέλεις να βρεθείς εκτεθειμένη. Δεν αποκλείεται επίσης να αναζητήσεις μια νέα εργασία που θα σου αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη, ώστε να μπορέσεις να διευθετήσεις τις υποχρεώσεις σου. Στον συναισθηματικό τομέα, είναι καιρός για ξεκαθαρίσματα ή και επιστροφές που θα βάλουν τέλος στην συναισθηματική σου ανασφάλεια. Τέλος, το τετράγωνο Δία – Κρόνου που κυριαρχεί στο χάρτη της έκλειψης συνιστά να εντείνεις τις προσπάθειές σου στον επαγγελματικό τομέα, ώστε να αποκομίσεις τα οφέλη που σου αξίζουν.

Read More

And More