Περνώ και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά…

Οκ, είσαι μόνη, δεν έχεις σχέση, δεν έχεις αγόρι, δεν έχεις κανέναν δίπλα σου. Για σκέψου καλύτερα; Εντάξει, όλες θέλουμε να έχουν κάποιον να μοιραζόμαστε το κρεβάτι και την καθημερινότητά μας, όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό, δεν είναι και λόγος να πέφτουμε. Η περίοδος που μια γυναίκα είναι μόνη μπορεί να αποδειχτεί υπέροχη.
  1. Γιατί βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου
    Αναγκαστικά, αλλά βρίσκεις. Και όλα μοιάζουν διαφορετικά. Ντύνεσαι, στολίζεσαι… και έχει διαφορετική γεύση. Δεν το κάνεις για κανέναν άλλον, παρά μόνο για τον εαυτό σου. Και νιώθεις όμορφα. Ακόμα κι αν αναρωτιέσαι: τώρα γιατί τα κάνω όλα αυτά, δεν θα με δει και κανείς, όταν τα κάνεις αρχίζει να νιώθεις ευεξία, μια ευφορία. Ο εαυτός σου σε ευγνωμονεί και στο ανταποδίδει με ένα χαμόγελο.
  1. Γιατί βρίσκεις χρόνο για τους φίλους σου
    Πολύ γέλιο. Σχολιάζεις τα πάντα και κυρίως για τα προβλήματα των άλλων… γιατί εσύ δεν έχεις. Βγαίνεις, διασκεδάζεις, χορεύεις, απολαμβάνεις την παρέα των κολλητών χωρίς άγχος. Οι φίλοι είναι δώρο ζωής και πάντα εκεί όταν έχεις ελεύθερο χρόνο.
  1. Γιατί είσαι ελεύθερη
    Και κάνεις ό, τι τραβάει η όρεξή σου. Θέλεις μετά το γραφείο να γυρίσεις σπίτι και απλά να αράξεις στον καναπέ; Απλά το κάνεις. Θέλεις να πας για φαγητό με έναν φίλο; Πηγαίνεις. Δεν έχεις υποχρεώσεις, δεν έχεις να δώσεις λόγο σε κανέναν. Είσαι ελεύθερη να ακολουθήσεις τη διάθεσή σου και μόνο.
  1. Νιώθεις δυνατή
    Εμείς οι γυναίκες -όχι όλες, αλλά πολλές- έχουμε την τάση να “γατζωνόμαστε” από τον εκάστοτε σύντροφο και να ξεχνάμε και τους άλλους, αλλά και τον εαυτό μας. Εκείνος γίνεται το επίκεντρο. Τώρα όμως το κέντρο του κόσμου σου είσαι εσύ και οι ανάγκες σου και μόνο. Άρα ό, τι κάνεις το κάνεις για σένα.
  1. Νιώθεις ελαφριά
    Αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία γυναικών που είσαι μόνη γιατί βγήκες από μια δύσκολη σχέση που σε ταλαιπωρούσε, τώρα μπορείς να ανασάνεις χωρίς άγχος, χωρίς κάτι να καταπιέζει την ψυχολογία σου και χωρίς να νιώθεις τις ανασφάλειες να σε τραβάνε από τα μαλλιά. Δεν έχεις κανέναν να ζηλέψεις αν κοιτάξει τη διπλανή, δεν έχεις να ανησυχείς μήπως σου απιστήσει, μήπως δεν σου τηλεφωνήσει, μήπως… πολλά μήπως!
  1. Μπορείς να φλερτάρεις
    Ελεύθερα. Το φλερτ σε ανανεώνει. Δεν χρειάζεται να επιδιώκεις σχέση για να το κάνεις. Είναι απλά ένας όμορφος τρόπος για να επιβεβαιώνεσαι και να ανεβαίνεις. Χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προϋποθέσεις. Και χωρίς φυσικά να νιώθεις ενοχές. Ελεύθερη είσαι ό,τι θέλεις κάνεις.
  1. Θα σε μάθεις καλύτερα
    Όταν είσαι μόνη βλέπεις τον εαυτό σου διαφορετικά. Με άλλο μάτι. Βλέπεις τις ατέλειες, συμβιβάζεσαι με αυτές. Αν μπεις στη διαδικασία να τα βλέπεις όλα μαύρα δεν θα βγάλεις άκρη. Πάρτο αλλιώς. Μάθε τον εαυτό σου, αποδέξου τον, αγάπησέ τον. Είναι ένα καλό διάστημα αυτό. Ο αυτοσαρκασμός, το χιούμορ θα σε βοηθήσουν αρκετά. Όταν σε μάθεις καλά και όταν σε αγαπήσεις έτσι ακριβώς όπως είσαι τότε μόνο θα ξέρεις και θα είσαι σίγουρη για το τί θέλεις.
Είσαι μόνη κι αυτό σε πληγώνει
Ανεξάρτητη, δυναμική και αυτάρκης. Μια σύγχρονη γυναίκα που ξέρεις να απολαμβάνεις την ελευθερία σου. Όμως… έρχονται και κάποιες στιγμές που σε πιάνει το παράπονο. Κάποιες νύχτες που θέλεις μια αγκαλιά, ένα φιλί. Κατρακυλάς στη στεναχώρια και αναρωτιέσαι γιατί; Νιώθεις μόνη.
Καταρχάς, μην αγχώνεσαι. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για να συνυπάρχουμε. Η συντροφικότητα είναι βασική ανάγκη. Άρα είναι λογικό να αντιδράς στη μοναξιά.
Σε κάτι τέτοιες φάσεις, που συνήθως κρατάνε ένα βράδυ (το πρωί ξανανιώθεις δυνατή) κάλεσε ένα φίλο. Μιλήστε, συζητήστε… Κλάψε αν θέλεις, μην το κρατάς μέσα σου. Μην παρασυρθείς όμως και μπεις στη διαδικασία συμβιβασμού με τον πρώτο που θα γνωρίσεις γιατί οι πιθανότητες είναι να μείνεις μαζί του όχι γιατί έχει τα στοιχεία που αναζητάς σε έναν σύντροφο, αλλά γιατί δεν θέλεις να είσαι άλλο μόνη.
Μην ξεχνάς
-Είναι θέμα χρόνου να γνωρίσεις κάποιον και να κάνεις σχέση. Ο νόμος των πιθανοτήτων είναι με το μέρος σου κι ας νιώθεις ότι αυτό δεν ισχύει. Οπότε, απόλαυσε την ελευθερία σου. Η περίοδος που είμαστε μόνες είναι ένα ευχάριστο διάστημα που αν έχεις καλούς φίλους πάντα θα θυμάσαι χαμογελώντας.
-Οι διακοπές όταν είσαι single είναι από τις καλύτερες. Πολύ γέλιο, πολύ γλέντι, πολύ φλερτ και ανεμελιά. Τότε συμβαίνουν και τα καλύτερα να ξέρεις.
-Αν έχεις συνέχεια στο μυαλό σου “θέλω σχέση”, “είμαι μόνη”, “δεν θα βρω ποτέ αυτό που ψάχνω”… δεν πρόκειται να σου συμβεί τίποτα καλό. Ο αρνητισμός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν.
-Όπως έλεγε και η Coco Chanel πρέπει να είσαι πάντα περιποιημένη. Ποτέ δεν ξέρεις που και πότε θα σε συναντήσει το πεπρωμένο σου. Μπορεί και όταν πετάγεσαι στο περίπτερο.
Μέχρι τότε, απόλαυσε την παρέα με τον εαυτό σου. Θα ανακαλύψεις πτυχές που θα σου αρέσουν πολύ. Άλλωστε, είσαι καλή παρέα για τους άλλους. Άρα, και για εσένα.
Της Ξένιας Ιωάννου

Read More

And More